• Εχω ΣΚΠ;;

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #117669  από Jocaste
 Τετ Ιουν 15, 2016 8:31 pm
Καλησπερα σας. Τις τελευταίες εβδομάδες εχω συμπτώματα που παραπέμπουν σε ΣΚΠ & ειλικρινά τα εχω κανει πάνω μου. Ας τα πάρουμε απο την αρχή ομως. Ειμαι 26 ετών, γυναίκα και 57 κιλά. Πηγαίνω γυμναστηριο και κάνω έντονη γυμναστική με ιμάντες (trx λέγεται) και τον Μάρτιο άρχισα να εχω πονάκια σε γόνατα και καρπο. Στην καθιερωμένη επίσκεψη μου στην ενδοκρινολόγο (μιας που εχω θυροειδιτιδα Hashimoto) της ειπα για τα πονάκια και μου συνταγογράφηση βιταμίνη D3 σε υγρή μορφη. Το Πάσχα πήγα στο χωριό μου και το αρνάκι μου έφαγα και όλα καλα. Καποια στιγμή μετα το Πάσχα ξεκίνησα να διαβάζω ενα λογοτεχνικό βιβλίο στο οποίο η ηρωίδα έπασχε απο ΣΚΠ και τοτε ήταν που γνώρισα τα συμπτώματα της ασθένειας. Έπειτα άρχισαν οι εξετάσεις και μιας και δουλεύω σε φροντηστηριο το άγχος άρχισε να εκτοξεύεται. Άγχος για το αν θα πετύχουν τα παιδιά, αν θα εχω δουλειά του χρόνου, αν θα εχω λεφτά το καλοκαίρι.. Και να τα δρομολόγια περα δώθε και η άσχημη διατροφή. Τα βραδια ο ύπνος την ειχε κανει με ελαφρά πηδηματάκια και κοιμάμαι 3-4 μετα τα μεσάνυχτα. Άλλαξα την γυμναστική και μιας που πλησιάζει το καλοκαίρι ειπα να κανω βάρη. Τα βραδια πλέον ειχα μυρμηγκιασμα, μούδιασμα δευτερολέπτων, τρέμουλο στους καρπούς των χεριών, ακούσιες συσπάσεις φρυδιών, στιγμαιες θολούρες στα ματια, πόνο στον αυχένα, ακούσιες συσπάσεις μυών, ταχυκαρδία, αίσθημα πάγου και βαριά πόδια.. Κάθε φορα που παρατηρούσα αυτά τα συμπτώματα έμπαινα στο Google και διάβαζα σε ποια ασθενεια παραπέμπουν & τα αποτελέσματα του Google έβγαζαν ΣΚΠ. Πήγα σε παθολόγο και έκανα εξετάσεις αίματος. Μου βγήκε ανεπάρκεια σε βιταμίνη D. Ο παθολόγος ειπε οτι εχω άγχος μου συνταγογράφησε και βιταμίνες και όλα καλα. Τα συμπτώματα ομως επέμεναν και πρωι και βράδυ. Πήγα και έκανα ηλεκτρομυογραφημα και πήγα και σε νευρολόγο-ψυχίατρο (πριν το 1985 ήταν ενιαία ειδικότητα). Δεν βρήκε τπτ που να παραπέμπει σε ΣΚΠ και μου συνταγογράφησε μυοχαλαρωτικά και αντικαταθλιπτικά (τα οποια δεν προκειται να πάρω) ενώ με διέγνωσε με "αγχώδη διαταραχή". Εν μέρει ηρέμησα και τα συμπτώματα υποχώρησαν. Σημερα ομως ξύπνησα με αίσθημα ηλεκτρισμού στο δάχτυλο του ποδιού μου και τα ξενύχτια συνεχίζονται.. Τι να κανω; :smile-sadsmile: :smile-puke:
 #117672  από ποπη
 Τετ Ιουν 15, 2016 11:55 pm
Καλησπερα, σε βλεπω αγχωμενη και με το δικιο σου, αλλα μην εμπιστευεσαι το internet στο 100% γιατι πρωτον αγχωνει χειροτερα και δευτερον μπορει να μην εχες τιποτα ιδαιτερο και τα αρθρα να σε βγαζουν οτι εισαι ετοιμος να φορεσεις ¨το ξυλινο παλτο¨.
Ζητα απο τον γιατρο σου οπωσδηποτε μαγνητικη και μετα βγαζετε τα συμπερασματα.
Οπως ειπες και μονη σου ειχες στρες για μεγαλο διαστημα και εκανες χαλια διατροφη και υπνο, ισως απλα να αποσυντονισες τον οργανισμο σου.
και στην τελικη αν ...λεω εαν εχεις σκπ, δεν ηρθε και το τελος του κοσμου :)
Δεν θα σου αρνηθω πως ολοι οταν πρωτοακουσαμε οτι το εχουμε σοκοριστηκαμε, αλλα οταν το συνειδητοποιησεις καλυτερα δεν ειναι και κατι τραγικο. Αν διαβασεις απο πολλους εδω στο φορουμ εχουν βρει τροπους να το αντιμετωπισουν, βελτιωθηκαν και νιωθουν καλυτερα.
Σου ευχομαι απο καρδιας να πανε ολα καλα και να μας πεις οτι οι εξετασεις σου ειναι πεντακαθαρες και εισαι υγειεστατη :smile-rofl:
 #117674  από Jocaste
 Πέμ Ιουν 16, 2016 12:19 am
ποπη έγραψε:Καλησπερα, σε βλεπω αγχωμενη και με το δικιο σου, αλλα μην εμπιστευεσαι το internet στο 100% γιατι πρωτον αγχωνει χειροτερα και δευτερον μπορει να μην εχες τιποτα ιδαιτερο και τα αρθρα να σε βγαζουν οτι εισαι ετοιμος να φορεσεις ¨το ξυλινο παλτο¨.
Ζητα απο τον γιατρο σου οπωσδηποτε μαγνητικη και μετα βγαζετε τα συμπερασματα.
Οπως ειπες και μονη σου ειχες στρες για μεγαλο διαστημα και εκανες χαλια διατροφη και υπνο, ισως απλα να αποσυντονισες τον οργανισμο σου.
και στην τελικη αν ...λεω εαν εχεις σκπ, δεν ηρθε και το τελος του κοσμου :)
Δεν θα σου αρνηθω πως ολοι οταν πρωτοακουσαμε οτι το εχουμε σοκοριστηκαμε, αλλα οταν το συνειδητοποιησεις καλυτερα δεν ειναι και κατι τραγικο. Αν διαβασεις απο πολλους εδω στο φορουμ εχουν βρει τροπους να το αντιμετωπισουν, βελτιωθηκαν και νιωθουν καλυτερα.
Σου ευχομαι απο καρδιας να πανε ολα καλα και να μας πεις οτι οι εξετασεις σου ειναι πεντακαθαρες και εισαι υγειεστατη :smile-rofl:

Ευχαριστώ πολύ Ποπη.. Εχω κανει φύλλο και φτερό αυτο το site. Διαβάζοντας συμπτώματα, παρενέργειες και ψυχολογία οφείλω να πω πως στεναχωρήθηκα αλλα κατάλαβα 1 πράγμα. Πως όσοι πάσχουν απο ΣΚΠ ειναι ήρωες ζωής και αξιοσέβαστα άτομα.
Βρίσκομαι σε μια σχετικά δύσκολη περίοδο της ζωής μου και οποίες στεναχώριες τις κρατώ μέσα μου. Το πρόβλημα ειναι οτι κανενας γιατρός δεν μου γράφει μαγνητική λέγοντας μου οτι λέω χαζομάρες και υπερβάλλω. Τα ίδια μου λεει και η οικογενεια μου. Και ετσι μένω παρέα με το άγχος και τα "αν...". Θα προσπαθήσω να κανω μαγνητική και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα. Και πάλι ευχαριστώ για την απάντηση και το κουράγιο σου :emojis-8:
 #117675  από agathan
 Πέμ Ιουν 16, 2016 12:42 am
καλησπερα!
πρώτο μεγάλο λάθος που έκανες: ποτε μην ψαχνεις τα συμπτωματα σου στο Internet. το έκανα κάποια στιγμή που βαριόμουν, και έμαθα ξαφνικα οτι έπρεπε να είμαι σε αναπηρικό καροτσάκι και να έχω πεθανει 2-3 φορές... οπότε μην το ξανακάνεις αυτό. μόνο κακό στην ψυχολογία σου κάνεις.
τα συμπτώματα σου δεν σημαίνουν ότι έχεις ΣΚΠ, αν έχεις σκλήρυνση μπορεί να τα έχεις (δεν είναι για όλους μας το ίδιο), αν τα έχεις δεν σημαίνει ότι έχεις σκληρυνση. Ίσως να έχουν κάποιο δίκιο, ότι είναι κάποια κρίση άγχους ή κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι ότι εσύ δεν θα ησυχάσεις αν δεν σου αποκλήσουν τα "χειρότερα", και με τα δίκια σου. Το σίγουρο εργαλείο είναι η μαγνητική. Στην περίπτωση σου, επειδή εμφανίζεις πράγματα στην μία μόνο πλευρά του σώματος, προσπάθησε να κάνεις μια εγκεφάλου (αν εμφανίζεις κάτι και στις δυο μεριές πχ και στα δυο πόδια ή χέρια τότε κάτι γίνεται στο νοτιαίο μυελό). Και το κυριότερο, μην αφήσεις κανένα να σου κάνει παρακέντηση. Δίνει κάποια ενδειξη, κάποιες φόρες παραπλανητική, αλλά έχει σταματήσει να αποτελεί κριτήριο εδώ και χρόνια (δες κριτήρια McDonalds).
Όσο για την γυμναστική σου, γυμνάζομαι εδω και 12 χρόνια περίπου. Όπως μου έχει πει και ο νευρολόγος μου, παίζει να είναι το μόνο πράγμα που με έχει κρατήσει σε τόσο καλή κατάσταση. Συνέχισε λίγο πιο χαλαρά για τώρα (καλοκαιριάζει κιολας, δεν είναι εποχή για βάρη :emojis-11: ) μέχρι να βγάλεις μια άκρη.

Αυτά τα ολίγα απο μένα... σε νιώθω λίγο παραπάνω γιατί είμαι 28 και ενα πρωι πριν δυο χρόνια απλά ξυπνησα και δεν έβλεπα καθόλου καλά απο το ένα μάτι... και μετα απο λίγους μήνες μου ήρθε η διάγνωση. Οτι χρειαστεις, ξέρεις. :emojis-32:
 #117676  από ποπη
 Πέμ Ιουν 16, 2016 12:45 am
μην ευχαριστεις :P . Θα σου πω ενα πραγμα, γιατι εμενα η σκπ μου ξεσπασε στην αγγλια που ηρθα μεταναστρια, την ειχα χρονια και δεν ειχα ιδεα. Η μαγνητικη ειναι must! εδω σε εμας την προτιμουν σε πολλα, και τα δειχνει ολα, γι'αυτο εαν ο γιατρος σου την απογευγει για εμενα καλυτερα να καψει το πτυχιο του και να απομακρυνθει απο την ιατρικη. Βρες αλλον γιατρο πιο ψαγμενο να σου γραψει μαγνητικη. Μουδιασματα και υποπτες θολουρες στα ματια πρεπει να ψαχνονται εκτενως. Φιλια πολλα!
 #117677  από Jocaste
 Πέμ Ιουν 16, 2016 12:49 am
agathan έγραψε:καλησπερα!
πρώτο μεγάλο λάθος που έκανες: ποτε μην ψαχνεις τα συμπτωματα σου στο Internet. το έκανα κάποια στιγμή που βαριόμουν, και έμαθα ξαφνικα οτι έπρεπε να είμαι σε αναπηρικό καροτσάκι και να έχω πεθανει 2-3 φορές... οπότε μην το ξανακάνεις αυτό. μόνο κακό στην ψυχολογία σου κάνεις.
τα συμπτώματα σου δεν σημαίνουν ότι έχεις ΣΚΠ, αν έχεις σκλήρυνση μπορεί να τα έχεις (δεν είναι για όλους μας το ίδιο), αν τα έχεις δεν σημαίνει ότι έχεις σκληρυνση. Ίσως να έχουν κάποιο δίκιο, ότι είναι κάποια κρίση άγχους ή κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι ότι εσύ δεν θα ησυχάσεις αν δεν σου αποκλήσουν τα "χειρότερα", και με τα δίκια σου. Το σίγουρο εργαλείο είναι η μαγνητική. Στην περίπτωση σου, επειδή εμφανίζεις πράγματα στην μία μόνο πλευρά του σώματος, προσπάθησε να κάνεις μια εγκεφάλου (αν εμφανίζεις κάτι και στις δυο μεριές πχ και στα δυο πόδια ή χέρια τότε κάτι γίνεται στο νοτιαίο μυελό). Και το κυριότερο, μην αφήσεις κανένα να σου κάνει παρακέντηση. Δίνει κάποια ενδειξη, κάποιες φόρες παραπλανητική, αλλά έχει σταματήσει να αποτελεί κριτήριο εδώ και χρόνια (δες κριτήρια McDonalds).
Όσο για την γυμναστική σου, γυμνάζομαι εδω και 12 χρόνια περίπου. Όπως μου έχει πει και ο νευρολόγος μου, παίζει να είναι το μόνο πράγμα που με έχει κρατήσει σε τόσο καλή κατάσταση. Συνέχισε λίγο πιο χαλαρά για τώρα (καλοκαιριάζει κιολας, δεν είναι εποχή για βάρη :emojis-11: ) μέχρι να βγάλεις μια άκρη.

Αυτά τα ολίγα απο μένα... σε νιώθω λίγο παραπάνω γιατί είμαι 28 και ενα πρωι πριν δυο χρόνια απλά ξυπνησα και δεν έβλεπα καθόλου καλά απο το ένα μάτι... και μετα απο λίγους μήνες μου ήρθε η διάγνωση. Οτι χρειαστεις, ξέρεις. :emojis-32:

Ειλικρινά εχω μείνει άναυδη απο το ποσο cool και γεμάτος θετική ενέργεια εισαι. Νταξ εχω μείνει κουκουρουκου. Θα το επισπεύσω για μαγνητική. Αν και οταν τους ζήτησα να μου γράψουν πήγαν να με βγάλουν τρελή και οτι δεν ειναι λογικό γιατί ειμαι μικρη.. Εκει κουφάθηκα γιατί αυτη η ασθενεια δεν εχει ηλικία. Απλα εχω φρικάρει γιατί δεν εχω ξανανιώσει τέτοια συμπτώματα και τωρα μου εχει μπει εμμονη ιδέα. Τα βραδια οι κρίσεις πανικού και τα στριφογύρισματα ειναι καθημερινό φαινόμενο. Και όπως με συμβουλεψες οχι παρακέντηση και μαλλον θα το γυρίσω στις Pilates ή στη Γιόγκα. Και πάλι σε υπέρ-ευχαριστώ :emojis-8:
 #117678  από agathan
 Πέμ Ιουν 16, 2016 1:09 am
σου είπαν ότι είσαι μικρή; what the actual fuck....
είσαι ξανθιά; ανοιχτόχρωμη γενικά;
Στατιστικά είσαι ακριβώς στην ηλικία, και μάλλον και στα χρώματα για να σου εμφανιστεί. Είναι πολύ συνηθισμένη ειδικά στους βόρειους λαούς, δεν ξέρουμε ακόμα γιατί, αλλά γι΄αυτό μιλάνε για τα ανοιχτά χρώματα στα μάτια και στο δέρμα. Εκεί κάπου έκαναν και την σύνδεση με την έλλειψη βιταμίνης D, που έχει αρχίσει να δείχνει ότι έχει κάποια βάση αλλά δεν υπάρχουν σοβαρά στοιχεία ακόμα.

Ο νευρολόγος που πήγες είναι στόκος ακρυλικός.

cool? έμαθα να είμαι. όταν ήμουν στην θέση σου, δεν θες να ξέρεις.
 #117679  από Jocaste
 Πέμ Ιουν 16, 2016 1:30 am
agathan έγραψε:σου είπαν ότι είσαι μικρή; what the actual fuck....
είσαι ξανθιά; ανοιχτόχρωμη γενικά;
Στατιστικά είσαι ακριβώς στην ηλικία, και μάλλον και στα χρώματα για να σου εμφανιστεί. Είναι πολύ συνηθισμένη ειδικά στους βόρειους λαούς, δεν ξέρουμε ακόμα γιατί, αλλά γι΄αυτό μιλάνε για τα ανοιχτά χρώματα στα μάτια και στο δέρμα. Εκεί κάπου έκαναν και την σύνδεση με την έλλειψη βιταμίνης D, που έχει αρχίσει να δείχνει ότι έχει κάποια βάση αλλά δεν υπάρχουν σοβαρά στοιχεία ακόμα.

Ο νευρολόγος που πήγες είναι στόκος ακρυλικός.

cool? έμαθα να είμαι. όταν ήμουν στην θέση σου, δεν θες να ξέρεις.
Ναι ειμαι ανοιχτόχρωμη και αρκετα άσπρη. Να αρχίζω να κλαιω απο τωρα;; :emojis-27: ανοιχτά ματια οχι, αλλα κάστανα ανοιχτά μαλλια και λευκή επιδερμίδα. Ήταν νευρολόγος- ψυχίατρος και πιστεύω πως στην εξέταση υπερίσχυσε το ψυχιατρικό κομματι αλλιως θα μου έλεγε να κανω και μια μαγνητική για το θεαθηναι. Ωχ Θεέ μου τωρα αγχώθηκα και νιώθω βελονιές στην πατούσα :smile-thinking:
 #117680  από agathan
 Πέμ Ιουν 16, 2016 1:35 am
στατιστικά είπαμε, δεν έχουν όλοι οι σουηδοί ΣΚΠ. :emojis-11:

το είπες και μόνη σου, αγχώθηκες και ενιωσες βελονιές. απο το άγχος θα είναι όλα και δεν θα έχεις τίποτα σοβαρο :emojis-9:
 #117681  από Jocaste
 Πέμ Ιουν 16, 2016 1:47 am
agathan έγραψε:στατιστικά είπαμε, δεν έχουν όλοι οι σουηδοί ΣΚΠ. :emojis-11:

το είπες και μόνη σου, αγχώθηκες και ενιωσες βελονιές. απο το άγχος θα είναι όλα και δεν θα έχεις τίποτα σοβαρο :emojis-9:

Και μιας και εισαι νυχτοπουλι σαν και εμενα (τα μεγάλα μυαλά κοιμούνται τις μεγάλες ώρες) τι μαγνητικές να κανω; Εγκεφάλου; Νωτιαίου μυελού; Σπονδυλικής και θώρακος;;