Καλησπερα σας. Τις τελευταίες εβδομάδες εχω συμπτώματα που παραπέμπουν σε ΣΚΠ & ειλικρινά τα εχω κανει πάνω μου. Ας τα πάρουμε απο την αρχή ομως. Ειμαι 26 ετών, γυναίκα και 57 κιλά. Πηγαίνω γυμναστηριο και κάνω έντονη γυμναστική με ιμάντες (trx λέγεται) και τον Μάρτιο άρχισα να εχω πονάκια σε γόνατα και καρπο. Στην καθιερωμένη επίσκεψη μου στην ενδοκρινολόγο (μιας που εχω θυροειδιτιδα Hashimoto) της ειπα για τα πονάκια και μου συνταγογράφηση βιταμίνη D3 σε υγρή μορφη. Το Πάσχα πήγα στο χωριό μου και το αρνάκι μου έφαγα και όλα καλα. Καποια στιγμή μετα το Πάσχα ξεκίνησα να διαβάζω ενα λογοτεχνικό βιβλίο στο οποίο η ηρωίδα έπασχε απο ΣΚΠ και τοτε ήταν που γνώρισα τα συμπτώματα της ασθένειας. Έπειτα άρχισαν οι εξετάσεις και μιας και δουλεύω σε φροντηστηριο το άγχος άρχισε να εκτοξεύεται. Άγχος για το αν θα πετύχουν τα παιδιά, αν θα εχω δουλειά του χρόνου, αν θα εχω λεφτά το καλοκαίρι.. Και να τα δρομολόγια περα δώθε και η άσχημη διατροφή. Τα βραδια ο ύπνος την ειχε κανει με ελαφρά πηδηματάκια και κοιμάμαι 3-4 μετα τα μεσάνυχτα. Άλλαξα την γυμναστική και μιας που πλησιάζει το καλοκαίρι ειπα να κανω βάρη. Τα βραδια πλέον ειχα μυρμηγκιασμα, μούδιασμα δευτερολέπτων, τρέμουλο στους καρπούς των χεριών, ακούσιες συσπάσεις φρυδιών, στιγμαιες θολούρες στα ματια, πόνο στον αυχένα, ακούσιες συσπάσεις μυών, ταχυκαρδία, αίσθημα πάγου και βαριά πόδια.. Κάθε φορα που παρατηρούσα αυτά τα συμπτώματα έμπαινα στο Google και διάβαζα σε ποια ασθενεια παραπέμπουν & τα αποτελέσματα του Google έβγαζαν ΣΚΠ. Πήγα σε παθολόγο και έκανα εξετάσεις αίματος. Μου βγήκε ανεπάρκεια σε βιταμίνη D. Ο παθολόγος ειπε οτι εχω άγχος μου συνταγογράφησε και βιταμίνες και όλα καλα. Τα συμπτώματα ομως επέμεναν και πρωι και βράδυ. Πήγα και έκανα ηλεκτρομυογραφημα και πήγα και σε νευρολόγο-ψυχίατρο (πριν το 1985 ήταν ενιαία ειδικότητα). Δεν βρήκε τπτ που να παραπέμπει σε ΣΚΠ και μου συνταγογράφησε μυοχαλαρωτικά και αντικαταθλιπτικά (τα οποια δεν προκειται να πάρω) ενώ με διέγνωσε με "αγχώδη διαταραχή". Εν μέρει ηρέμησα και τα συμπτώματα υποχώρησαν. Σημερα ομως ξύπνησα με αίσθημα ηλεκτρισμού στο δάχτυλο του ποδιού μου και τα ξενύχτια συνεχίζονται.. Τι να κανω;