• Μασάζ ή μάλαξη

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #117322  από Vassiliki
 Κυρ Ιουν 05, 2016 8:49 pm
Καλησπέρα σε όλους,

Σκέφτομαι να κάνω μασάζ και ευελπιστώ να βοηθήσει στην μείωση της σπαστικότητας μου. Έχετε κάνει μασάζ ή μάλαξη και έχετε εμπειρίες ή σχόλια να μοιραστείτε μαζί μας?
Μήπως υπάρχει κάποιος/κάποια που μπορείτε να συστήσετε?
Σας ευχαριστώ :emojis-8:
 #117323  από ΝΤΙΑΝΑ
 Κυρ Ιουν 05, 2016 9:00 pm
Προσωπικά, επειδή το δοκίμασα, μου επιδείνωσε τη σπαστικότητα, σαν να την πυροδότησε. Μπορεί να ήταν τυχαίο, αλλά δεν ξαναέκανα.
 #117324  από Στάθης
 Κυρ Ιουν 05, 2016 9:48 pm
Βασιλική, εμένα το μασάζ με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην χαλάρωση του μυικού συστήματος των ποδιών και της πλάτης. Μου εξαφάνιζε το "Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών" ένα αρκετά ενοχλητικό σύμπτωμα όταν πέφτω να κοιμηθώ.

Μπορεί να φανταστώ ότι θα βοηθάει και την σπαστικότητα, αφού είχα στο παρελθόν συμπτώματα σπαστικότητας και ένιωθα καλύτερα.

Τα μειονεκτήματα του μασάζ είναι ότι βλέπεις βελτίωση για ορισμένο χρονικό διάστημα (π.χ. 3-4 μέρες max για μένα). Επίσης παίζει και μεγάλο ρόλο η "τεχνογνωσία" του/τις μασέρ, όπως και οι σαφές οδηγίες που τους δίνεις, ειδικά για μυικές ευαισθησίες και νευρολογικές ιδιαιτερότητες του σώματός σου. Αν τους αφήσεις στην τύχη, τότε μπορούν κάλλιστα να σε πονέσουν, όπως μπορεί να συμβεί και στις φυσιοθεραπείες.

Βρες ένα καλό μασάζ, είναι απόλαυση και αντιφλεγμονώδες !