• ανασφαλιστοι-ηρθε το τελος?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #117280  από vas
 Παρ Ιουν 03, 2016 8:42 pm
Γεια σε ολους!
Θα μπω κατευθειαν στο θεμα . Καποιοι ειναι ακριβως στην ιδια θεση με μενα . ΠΣ απο το 2011 και ανασφαληστος-ανεργος (χμμμ ωραιος τιτλος..:P) απο το 2012. Μεχρι πριν ενα μηνα ειχα στην κατοχη μου βιβλιαριο αποριας (προνοιας) το οποιο εληξε αναποφευκτα και οπως οι περισσοτετοι θα γνωριζουν , τα βιβλιαρια αυτα πλεον καταργηθηκαν και υποτιθεται οτι ΟΛΟΙ οι ανασφαλιστοι εχουν προσβαση πλεον σε νοσοκομεια του ΕΣΥ αλλα και πανεπιστημιακα, οπως επισης δικαιουνται φαρμακευτικη περιθαλψη απο τα νοσοκομεια.
Στην αρχη αυτο ακουγετε ειδανικο(για ενα προηγμενο κρατος...σε μπουρδελα οπως αυτο το κρατος δεν ποιανουν αυτα).Τερμα τα βιβλιαρια και οι χαρτουρες και οι αναναιωσεις. Πας με το ΑΜΚΑ σου σαν ανθρωπος και ειτε κανεις εισαγωγη σε νοσοκομειο (αν χριαζεται) η' σου συνταγογραφουν τα φαρμακα που χρειαζεσαι και τα περνεις απο το φαρμακειο του νοσοκομειου, οπως και πριν δηλαδη. Ε εδω αρχιζει το μπερδεμα.
Τελιωνω για να μην μακρολογω. Πηγαινω εδω και 3 εβδομαδες για να συνταγογραφησω το tecfidera, περιμενω 4-5 ωρες εκει καθε φορα, βλεπω πολυ κοσμο να ερχεται ΜΕΤΑ απο μενα με βιβλιαρια ΙΚΑ κτλ και να φευγουν ΠΡΙΝ απο μενα, πραγμα που δειχνει οτι δεινουν προτεραιοτητα σε οποιονδηποτε ΔΕΝ ειναι ανασφαλιστος... ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ μετα απο 4 βδομαδες ο γιατρος μου (δεν τον κατηγορω,εχει χιλιαδες ασθενεις) πειρε χαμπαρι οτι ταλαιπωρουμε και με ενημερωσε οτι υπαρχει προβλημα γραφειοκρατικο και προσπαθουν να το λυσουν.Μεχρι να λυθει δεν μπορουν να μου συνταγογραφησουν σε ανασφαληστους μονο με το ΑΜΚΑ.
ΥΓ: τα παραπανω εχουν γινει νομος!εχουν δημοσιευτει σε ΦΕΚ δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου.
Και πετυχενω και ενα αρθρο σημερα στα dikaiologitika.gr που λεει :
"Ειδικότερα το υπουργείο Υγείας κάνει γνωστό ότι η φαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων πολιτών θα ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου 2016 - με ανοικτό όμως να υπάρξει και νέα αναβολή - λόγω ότι τα πληροφοριακά συστήματα δεν είναι έτοιμα."

Και φυσικα κατι μου λεει οτι αυτο θα παρει και αλλη αναβολη , ενας θεος ξερει μεχρι ποτε , ΑΝ τελικα ξεκηνισει διοτι πλεον ο "κυκλος" των ανασφαληστων ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ αφου πλεον συμπεριλαμβανονται ......οι παντες....

Τι γινετε λοιπον με τους ανασφαλιστους που εχουν απολυτη αναγκη καποια φαρμακα και δεν μπορουν να τα προμηθευτουν (τουλαχιστον μεχρι τα μεσα ιουλιου...ΚΑΙ ΑΝ....)? Οποιος εχει γνωμη και εμπειρια πανω στο θεμα ας πει μια κουβεντα. Το θεμα θα βγει και στα καναλια ειναι το μονο σιγουρο γιατι αυτοι θελουν να μας αφησουν να ψωφησουμε αργα και βασανιστηκα και εγω προσωπικα δεν προκειτε να πεσω ετσι....
 #117339  από ιωαννα 1963
 Δευ Ιουν 06, 2016 8:14 pm
Καλησπέρα VAS,ο γιος μου εχει ΣΚΠ και ειναι ανασφάλιστος.Πηγε στο νοσοκομείο,μονο με το ΑΜΚΑ του και ο νευρολόγος του έγραψε κανονικά την συνταγή.Ο μεγάλος μου γιος,και αυτος ανασφάλιστος,πήγε την προηγούμενη εβδομάδα,εξετάστηκε κανονικά πήρε συνταγή για φάρμακα τα οποία αγόρασε με συμμετοχή απο φαρμακείο.Οι εξετάσεις όμως έπρεπε να γίνουν μονο σε νοσοκομείο.Αυτη βέβαια ειναι προσωπική εμπειρια