• εμβόλιο πριν το gilenya

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #116763  από azel
 Πέμ Απρ 28, 2016 3:36 pm
Είμαι από τα πρώτα μέλη του forum, ξαναμπαίνω όμως με νέο όνομα, επειδή έχασα τον κωδικό. Ύστερα από δέκα χρόνια αγωγής με copaxone, η τελευταία μαγνητική έδειξε 4 καινούργιες εστίες και ξεκινώ το gilenya. Λόγω του ότι βγήκα αρνητική στην ανεμοβλογιά, πρέπει να εμβολιαστώ. Γνωρίζοντας όμως την κακή σχέση των εμβολίων με τα αυτοάνοσα, φοβάμαι. Πείτε μου, σας παρακαλώ, τη γνώμη σας. Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία;

Καλή ανάσταση σε όλους!
 #116764  από adrCy
 Πέμ Απρ 28, 2016 8:53 pm
εγώ το έκανα το εμβόλιο (2-3 δόσεις ήταν νομίζω) και μετά από 3-4 χρόνια ήρθε η σκλήρυνση! Δεν ξερω αν έχει σχέση το ένα με το άλλο αλλά δεν το αποκλείω...

Καλό Πάσχα!
 #116845  από Still
 Παρ Μάιος 06, 2016 7:15 pm
Ως γνωμη και μονο (οχι γνωση), κανε το εμβολιο σου και προχωρα με τη θεραπεια σου.

Δε μπορω να στο τεκμηριωσω, οπως κανεις δεν μπορει να σου αποδειξει το αντιθετο, ετσι δεν ειναι?

Καλη τυχη :)
 #116859  από eleni POL
 Σάβ Μάιος 07, 2016 1:04 pm
:smile-nod: :smile-hi:

Ειμαι στη φαση να κανω τη μαγνητική ....αν βρεθουν ενεργες εστίες ...θα κανω κι εγω το εμβόλιο της ανεμοβλογιας και θα παω στο gilenya.

Τα εμβόλια ισως είναι επικινδυνα οταν συσσωρευονται τόσα πολλα ...αλλα αν το σκεφτουμε λιγο εχουν σώσει πιο πολυ κόσμο απο οτι εχουν "θέσει" σε κίνδυνο .

(αποψή μου πάντα και ΄ρισκο του καθενός μας προσωπικά.)
καλη επιτυχία. :smile-flower: :emojis-32: :smile-kiss: