• ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #116263  από VASILIS
 Πέμ Απρ 07, 2016 5:56 am
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Τελικά σε αυτή τη χώρα, ΔΕΝ θα πούμε ΠΟΤΕ τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν θα πάψουμε ΠΟΤΕ να παίζουμε με τις λέξεις «φτιασιδώνοντας» με αυτό τον τρόπο ακόμα και τις χρόνιες παθήσεις….
Εδώ και μέρες παρακολουθώ τον θόρυβο και τα διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με μια «ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ», μιλώ συνέχεια με ασθενείς που πάσχουν από τη συγκεκριμένη πάθηση – κατάρα, και έχω ΕΞΟΡΓΙΣΤΕΙ όπως και εκείνοι, με το γνωστό «παιχνίδι» που παίζεται εδώ και χρόνια.
Το παιχνίδι, είναι το να βαφτίζουμε κάποια ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ….
Και είναι βρώμικο παιχνίδι, γιατί δίνει ψεύτικες ελπίδες στους ασθενείς που πάσχουν από αυτή την «ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ» κατά τους γιατρούς πάθηση, και τους προσγειώνει στην ΙΔΙΑ πραγματικότητα (της προ θεραπείας) ΑΝΩΜΑΛΑ..
ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΠΛΕΣ ΑΓΩΓΕΣ. ΜΑΚΑΡΙ να έβγαινε μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, για να ανακουφίσει τους ανθρώπους που τυραννιούνται από την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, και τις διάφορες ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ που λαμβάνουν με τις όποιες ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ τους….
Ας δούμε το άρθρο….
«Νέα θεραπεία για την πολλαπλή σκλήρυνση
Η πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη βήτα-1α εντάχθηκε πρόσφατα στη θετική λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων, μετά την έγκρισή της για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα πολλαπλή σκλήρυνση, την πιο συχνή μορφή της νόσου που αντιπροσωπεύει το 85% των περιπτώσεων. Χορηγείται υποδορίως μία φορά ανά δύο εβδομάδες, με μια νέα έτοιμη προς χρήση συσκευή αυτοχορήγησης.
Η πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη έχει αποδείξει κλινικά πως συμβάλλει στη σημαντική βελτίωση καίριων παραμέτρων της νόσου, όπως είναι οι υποτροπές, οι βλάβες του κεντρικού νευρικού συστήματος και ο κίνδυνος εξέλιξης της αναπηρίας, ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο καθηγητής Νευρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Β’ Νευρολογικής Κλινικής, του Κέντρου Πολλαπλής Σκλήρυνσης, ΑΧΕΠΑ, Νικόλαος Γρηγοριάδης.
«Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει η πεγκιντερφερόνη βήτα-1α σε συνδυασμό με το λιγότερο συχνό δοσολογικό σχήμα, προσδίδει στον ασθενή ελευθερία και ανεξαρτησία να πραγματοποιεί τις επαγγελματικές και λοιπές δραστηριότητές του», ανέφερε ο καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος, διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.
Η πολλαπλή σκλήρυνση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης αυτοάνοση νόσος που προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και οπτικά νεύρα και μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρία. Εμφανίζεται κυρίως σε νεαρούς ενηλίκους μεταξύ 20-40 ετών και προσβάλλει τις γυναίκες πιο συχνά απ’ ό,τι τους άνδρες.
«Επηρεάζει τους ασθενείς σε μια πολύ δυναμική ηλικία, γι’ αυτό και είναι κρίσιμο να μπορούν να παραμένουν δραστήριοι και να έχουν ποιότητα ζωής σε βάθος χρόνου. Η διαρκής διεύρυνση των θεραπευτικών επιλογών για τους Έλληνες ασθενείς που ξεπερνά πλέον τις 10 θεραπείες, μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο της καλύτερης διαχείρισης της πολλαπλής σκλήρυνσης και της εξατομίκευσης της θεραπείας», τόνισε ο διευθυντής του Ιατρικού Τμήματος της Genesis Pharma, νευρολόγος Γιώργος Καραχάλιος.
Τα συμπτώματα της νόσου, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να είναι ήπια, όπως μούδιασμα στα άκρα, ή σοβαρά, όπως παράλυση ή απώλεια της όρασης. Η εξέλιξη, η σοβαρότητα και τα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης είναι απρόβλεπτα και διαφέρουν σε κάθε ασθενή. Η νόσος επηρεάζει περισσότερους από 2,3 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 600.000 πάσχοντες στην ΕΕ. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση περίπου 12.000 ασθενείς.
Την αξία της έγκαιρης διάγνωσης και έναρξης της θεραπευτικής αγωγής επισήμανε ο κ. Παπαθανασόπουλος, κάνοντας λόγο «για προφυλακτική θεραπεία άπαξ και ξεκινήσει η νόσος», ενώ ο κ. Γρηγοριάδης, τόνισε ότι «η εισαγωγή της θεραπείας πρέπει να γίνεται πριν το σύμπτωμα εδραιωθεί, ώστε να διασφαλιστεί ο καλύτερος έλεγχος της ασθένειας».»
Πηγή: newsbeast.gr
Όπως βλέπετε, γίνεται λόγος για «ΕΛΕΓΧΟ» της ασθένειας, και ΟΧΙ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Ένα ακόμα σκεύασμα για τα «δωρεάν πειραματόζωα», τους ασθενείς με ΣΚΠ, το οποίο θα μπει ΚΑΙ ΑΥΤΟ στην κυκλοφορία μαζί με όλα τα άλλα για να ελέγχει την πάθηση, να «καθυστέρει ΚΑΙ ΑΥΤΟ την εξέλιξη της», όχι όμως να την θεραπεύει.
Γνωρίζω φίλοι μου ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τον ΓΟΛΓΟΘΑ που ανεβαίνουν οι ασθενείς με ΣΚΠ, τις περιπέτειες τους από τις διάφορες αγωγές, και την ΕΛΠΙΔΑ που όλο και πλησιάζει, αλλά και απομακρύνεται, για την Θεραπεία της πάθησης.
Και εδώ, να τονίσω για ακόμα μια φορά αυτό που φωνάζω συνέχεια, όταν γράφω για τα ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΚΠ, και που αναφέρεται στο άρθρο , πως δηλαδή «Η εξέλιξη, η σοβαρότητα και τα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης είναι απρόβλεπτα και διαφέρουν σε κάθε ασθενή.».
Καλό θα είναι όταν θα ξαναμιλήσουμε για ΘΕΡΑΠΕΙΑ, να πρόκειται για Θεραπεία.
Καλό θα είναι επίσης, αυτοί που στελεχώνουν τις επιτροπές των ΚΕΠΑ, να συνειδητοποιήσουν πως οι Ασθενείς με την πάθηση αυτή που καλούνται να εξετάσουν, είναι πολύ «ειδικές περιπτώσεις», πάσχουν από μια πάθηση που ΞΕΓΕΛΑ ακόμα και τους πιο έμπειρους, πόσο δε μάλλον όλους εκείνους που ΔΕΝ έχουν ασχοληθεί με την συγκεκριμένη πάθηση.
ΘΑ επανέλθω…..

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com
 #116278  από Στάθης
 Πέμ Απρ 07, 2016 8:01 pm
11707362_1144205205593072_7107803825577627636_n.jpg
11707362_1144205205593072_7107803825577627636_n.jpg (31.45 KiB) Προβλήθηκε 3452 φορές
11781715_1144205282259731_1849264378709013026_n.jpg
11781715_1144205282259731_1849264378709013026_n.jpg (83 KiB) Προβλήθηκε 3452 φορές
 #116287  από VASILIS
 Παρ Απρ 08, 2016 5:58 am
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΣΤΑΘΗ................................
 #116309  από Νίκος_76
 Σάβ Απρ 09, 2016 12:48 am
VASILIS έγραψε:ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΣΤΑΘΗ................................

Γειααα.

Δεν θα γράψω πολλά. Για τα ΚΕΠΑ δεν έχω να πω πολλά. Η κατάσταση είναι έτσι και χειρότερη αλλά όσο κοιτάμε σαν θεατές έτσι θα είναι. Και θα κοιτάμε πάντα σαν θεατές αν τα βάζουμε με την κακιά υπάλληλο του ΚΕΠΑ που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της μέσα στα περιορισμένα όρια που της έχουν βάλει οι κυβερνήσεις και δε τα βάζουμε με τις κυβερνήσεις και αυτούς που αυτές υπηρετούν. Επίσης πάντα έτσι θα ειναι αν το πρόβλημα δε το βλέπουμε στο σύνολό του και προσπαθούμε να το σπάμε σε κομματάκια. Τέλος πάντα έτσι θα είναι αν νομίζουμε ότι με ιντερνετικές ψηφοφορίες γίνεται κάτι. Αλήθεια τι έγινε με τη περιβόητη ψηφοφορία, δεν έπεσε το σύστημα? Όσο κλαίμε για τα αποτελέσματα μιας κατάστασης και δε συζητάμε για τα αίτια πάντα έτσι θα είναι. Βασίλη δε τα είπες τα πράγματα με το όνομά τους. Αναφέρεις μερικά απο τα προβλήματα αλλά τα αίτια δεν είναι ούτε η χώρα μας (ένα search στο net με τη φράση multiple sclerosis treatment-θεραπεια-, θα γεμίσει) σε όλες τις χώρες τα ίδια γίνονται. Ισως πρέπει να σκεφτούμε ότι το πρόβλημα είναι πιο ισχυρό απο έναν κακο νευρολόγο, ή μία κακή υπάλληλο του ΚΕΠΑ. Δε γίνεται τόσα χρόνια να διαβάζω τα ίδα και τα ίδια τόσο επιφανειακά. Στη τελική δε νομίζω ότι υπάρχει ασθενής που θεωρεί ότι παίρνει κάποιο φάρμακο που θεραπεύει τη ΣΚΠ. Όλος ο πλανήτης ξέρει ότι δεν έχει βρεθεί φάρμακο, ας κουβεντιάσουμε αλλο θέμα. Δε φταίει ο κακός νευρολόγος που δεν έχει βρεθεί φάρμακο και στη τελική όπως αναφέρεις Βασίλη και τα ίδια τα φάρμακα για επιβράδυνση μιλάνε. Δεν είναι σφαγεία τα ΚΕΠΑ, το ποσοστό και τα κονδύλια τους έχουν καθορίζονται απο αλλού. Αλλά ξέρω, δε πρέπει να τα αναφέρουμε. Δεν είναι οι κακές φαρμακευτικές. Τα σκάνδαλα τα κανει και η SIEMENS και η VW (η λιστα σκανδαλων για όλα τα θέματα είναι τεράστια) που δε φτιαχνουν φαρμακα μου φαίνεται αλλά όλες ανήκουν στην ίδια χουφτα ατόμων που κανουν κουμάντο. Ας τους κοιτάμε λοιπον, και ας τους παρακαλέσουμε να αλλάξουν λιγάκι. Α, ξέχασα μπορούμε και δικαστικά. Τα δικαστίρια ξέχασαν να τα ελεγξουν.
Για τις φωτογραφίες που είναι πετυχημένες θα κόψω τις βιταμίνες. :smile-giggle:

Να μη κανουμε συνεχεια αρνητικες σκεψεις, μην εθιζομαστε σε αυτες και μας γινουν κακο παθος. Να δούμε την αισιόδοξη πλευρά, της αλληλεγγύης, της κοινής δράσης, αφου πρώτα βρούμε τον κοινο αντιπαλο. Όταν θα γίνει αυτό, διπλα μας θα είναι και ο νευρολογος και η υπαλληλος του ΚΕΠΑ.

υ.γ Σύντομα θα χτυπηθούν άσχημα οι συνταξεις αναπηριας και τα επιδόματα. Όλων των ασθενων που τα παιρνουν. Για όλες τις παθησεις.

υ.γ.2 Θελω να μαθω πληροφοριες για τη πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη γιατί υπάρχει πιθανότητα να μου αλλάξει τη καθημερινότητα σε σχέση με το μπεταφερον. Όποιος τη ξεκινήσει ας γράψει κατι.
 #116312  από VASILIS
 Σάβ Απρ 09, 2016 8:13 am
Αγαπητέ Νίκο καλημέρα.
Φίλε μου καλέ, κάνεις μεγάλο λάθος, και αν από τα γραπτά μου κατάλαβες ότι τα βάζω με "λάθος" άτομα, τους υπαλλήλους των ΚΕΠΑ δλδ,τότε τι να πω!
Προσωπικά όποτε γράφω αναφέρω ΤΑ ΠΑΝΤΑ, δε μασάω τα λόγια μου.
Και μη συγκρίνεις την αντιμετώπιση που έχουν οι συνασθενείς μας στο εξωτερικό με τη χώρα μας.....
Αστο Νίκο, έπαιξες και έχασες.
Το ΧΑΛΙ της Ελλάδας, ΜΟΝΟ στην Ελλάδα συμβαίνει πουθενά αλλού.
Οσο για το αν έχει βρεθεί θεραπεία, θα επαναλάβω την άποψη μου που τη λέω συνέχεια....
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΚΟςΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥΣ.
ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.....
 #116330  από Νίκος_76
 Κυρ Απρ 10, 2016 1:16 am
Φίλε Βασίλη,

όποτε βάζεις κάτι εδω στο φορουμ το διαβάζω με πολύ ενδιαφέρν και με βάση το συνολο τους έχω διαμορφώση άποψη αλλά είναι προσωπική και μάλλον λανθασμένη γιατί απο το ιντερνετ δε γίνεται να γνωρίσεις σωστά ένα άτομο. Γενικά στο ιντερνετ πολλά μπορει να λέμε αλλά για να γνωρίσουμε κάποιον τον κρίνουμε κυρίως απο το τι κανει και όχι απο το τι λέει. Απο την άλλη το ιντερνετ επιτρέπει σε άτομα που ενω δε τα γνωρίζουμε (στη λογική που γράφω παραπάνω) επιρρεάζουν άλλα άτομα, θετικά αρνητικά δεν έχει σημασία , σημασία έχει ότι είναι αγνωστα. Τα γράφω αυτά απλα για να πω ότι ούτε σε γνωρίζω ούτε με γνωρίζεις οπότε αν σχολιάσω κάτι αφορά το κείμενο που διαβάζω και όχι το άτομο. Αυτό όμως που οφείλω να παραδεχτώ είναι ότι έχεις σταθερή άποψη και δεν κάνεις κολοτούμπες στις τόσες που έχω δει.
Νευριάζω λοιπον αφάνταστα όταν κατηγορούμε τη χώρα στην οποία ζούμε (ναι το θεωρώ μη συγκεκριμένη κατηγορία), τον Ελληνα κτλ κτλ όπως κάνουν και διαφοροι δημοσιογράφοι μη λεω ονόματα με χαρακτηρισμους μπανανιας, ελλαδισταν που απλα με συγχύζουν γιατί είναι ακυρα και δεν ισχύουν. Στη τελική τα εξωτερικό δεν είναι χώρα, οποτε μάλλον αν το ψάξω θα δω ότι στο 80% του πλανήτη ο κόσμος ζει πολύ χειρότερα και δε κανουμε κάτι γι αυτούς.
Θα ήθελα τέλος να αναφέρω ότι οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις είμαστε άτομα που πάνω στα τόσα που μας βρήκαν, άλλος περισσοτερο και άλλος λιγότερο ψάχνει απο κάπου να κρατηθεί. Δεν είναι χώρος ούτε για παιχνίδια ούτε για νικητες ούτε για ηττημένους. Μη σου πω ότι τις περισσοτερες φορες που γράφω είναι γιατι θέλω να σταματάω αυτό ακριβώς το πράγμα. Δεν είμαστε εδώ ούτε συνδικάτο ούτε οργάνωση αν και δε θεωρώ κακό να να δίνονται κάποια ερεθίσματα για να βελτιωνόμαστε. Όταν όμως καποιο ερέθισμα επαναλαμβάνεται (παει να είναι ερέθισμα) τότε πρέπει να γίνεται και πιο συγκεκριμένο και όποτε σχολιάζω το κάνω στη προσπάθειά μου αυτή. Ποτε δε σχολιάζω κατι μεμονομένο.
Οι αγωγες που βγαίνουν είναι λοιπον απο το εξωτερικό, απο διαφορες χώρες, και κατηγορόντας τα φάρμακα που αυτές βγάζουν και αυτές επιβάλουν σε όλο το πλανήτη θεωρώ παράλογο να λέμε ότι έχουν καλύτερη αντιμετώπιση για τους ασθενής τους. Με βάση τη λογική σου χώρες σαν τη γερμανία την αμερική κ.α. κοροιδεύουν όλους τους ασθενείς όλου του πλανήτη, ε, δε φταίει η Ελλάδα, ε και δε μου βγαίνει απο το στόμα να πω ότι αυτες οι χώρες σέβονται τους ασθενεις.. Και να σου πω μια προσωπική άποψη. Ο τρόπος, ο μηχανισμός, η στρατηγική, που θα προωθηθεί ένα φάρμακο δεν καθορίζεται απο την εγχώρια αγορά, αυτες οι ισχυρές χώρες ( ή καλύτερα μετοχοποιημένοι κολοσσοι) τον καθοριζουν. Ε, δε φταίει η Ελλάδα. Και στη τελική δε θέλω να γίνουμε σαν αυτές αλλά κάτι άλλο. Αν ήταν να διαλέξω μη σου πω ότι προτημώ τον ρόλο του θύματος παρά του θύτη.
Το χάλι και τη βρώμα αυτών των χωρών, δυστυχώς η Ελλάδα προσπαθεί να το φτάσει άλλα ούτε καν αυτό δε θα την αφήσουν να πετύχει.

Αλλά για να είμαι και δίκαιος, δε γνωρίζω ούτε έναν ασθενή να νομίζει ότι ακολουθεί θεραπεία και όχι αγωγη. Ολοι ξέρουμε ότι δεν έχει βγει θεραπεια.
Βασίλη, διαβάζοντας ανάποδα το ποστ σου, μπορώ να καταλάβω και να μπω στη λογική με την οποία γράφεις. Αν θεωρείς ότι υπάρχει φάρμακο, ότι δηλαδή οι παραπανω χωρες που ανέφερα (ή καλύτερα κολοσσους) το έχουν ανακαλύψει και δε το βγάζουν, τότε λογικό είναι όπου βλέπεις την αναφορά θεραπεια να νευριάζεις. Δε φταέι όμως γι αυτο η Ελλαδα. Προσωπικά δεν έχω στοιχεία για κάτι τέτοιο, αν και κάποτε είχα αναφέρει ότι με τέτοια δομη οργάνωσης που έχει ο πλανήτης αναπτύσεται με αργούς ρυθμούς και σίγουρα όχι με βασικό στόχο το όφελος του πολίτη. Το θεωρώ όμως εξω απο τις δυνατότητες μου να ασχολούμαι αν εχει βγει η θεραπεία. Δε με ενοχλεί όταν όμως το αναφέρεις, δε θα έπεφτα και απο τα συνεφα αν επιβεβαιωνόταν αλλά μη χάνουμε τον ένοχο. Μέχρι τότε που θα αλλάξουν τα πράγματα (όχι απο μονα τους) προσωπικά την αγωγή μου θα τη παίρνω και αν η πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη μου καλυτερεύει το σήμερα θα τη τιμήσω άνετα γιατί δεν είμαι γιατρός για να κάνω κάτι άλλο και γιατί είναι δουλειά του γιατρού να προτείνει θεραπειες , αγωγες, φαρμακα και όχι αλλων.
Πάντως για τα όποια ερωτηματάκια-προβληματισμούς έθεσα στο πρώτο ποστ, αν θεωρείς ότι κακως προέκυψαν απο το κείμενό σου, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν σε έχω παρερμηνεύσει τότε λάθος μου (είπαμε δε γνωριζόμαστε). Παρ' όλα αυτά νομίζω ότι οι σκέψεις που ανέφερα έχουν κάποια αξία, ίσως προκαλουν κάποιο προβληματισμό και ίσως κάποια απο αυτά να ήταν καλο θέμα συζήτησης.
Σε ήρεμο, πάντα, περιβάλλον αν και ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για τέτοιες συζητήσεις που καλό είναι να χαρακτηρίζεται απο ηρεμία, ελπίδα και σεβασμό σε όλες τις αποψεις, όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα.

υ.γ. Ερώτηση για προβληματισμό. Θεωρούμε ότι αν όλοι οι ασθενεις δικαιούμασταν σήμερα επιδομα θα παίρναμε πάνω απο 1€? Δε φταίει το ΚΕΠΑ τα ποσα που δίνουν ειναι λίγα και αν δεν αλλάξει αυτό (όχι απο μόνο του βέβαια) μη περιμένουμε κάτι. Το πολυ πολυ να παρουμε τη θέση άλλης ομαδας ασθενών γιατί η δικη μας προβλήθηκε περισσοτερο. (ή να αυξηθει ο ΕΝΦΙΑ :smile-giggle: )
Καληνύχτα σε όλους.
 #116331  από VASILIS
 Κυρ Απρ 10, 2016 8:36 am
Νίκο καλημέρα, καλημέρα και σε όλους τους συνασθενείς.
Σαφώς και ΟΛΩΝ οι απόψεις έχουν Αξία, και όπως πολύ σωστά παρατήρησες, δεν είμαστε εδώ μέσα για να ασκήσουμε πολιτική - ες.
Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε απόψεις και προτάσεις για την πάθηση μας και τα χάλια μας, όσο μπορεί να γίνει αυτό, γιατί ούτε γιατροί είμαστε, ούτε ερευνητές, ούτε παρασκευαστές σε φαρμακευτικά εργαστήρια.
Σαφώς και οι ΑΓΩΓΕΣ βγαίνουν από εταιρίες στο εξωτερικό, και το έχω γράψει πολλές φορές, πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ (γενικότερα) ΚΟΥΜΆΝΤΟ ΚΆΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΕΝΤΕ ΕΞΙ ΤΡΑΣΤ ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΥΟ.....
Η χώρα μας, στο "παιχνίδι του φαρμάκου" με ΟΛΟΥΣ τους κατά καιρούς κυβερνώντες της, παίζει το ρόλο που παίζουν οι ύαινες, που "καθαρίζουν" από τα κουφάρια τη Σαβάνα.
Μήπως είναι τυχαίο που οι περισσότεροι πολιτικοί είναι μέτοχοι σε φαρμακευτικές;
Εμείς, όπως έχω γράψει είμαστε τα "ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ", είτε πάσχουμε απο ΣΚΠ, είτε από καρκίνο, είτε από Λευχαιμία, είτε.......
ΕΜΕΙΣ θα πάρουμε τα φάρμακα, και αυτοί θα θησαυρίσουν οπως γίνεται συνέχεια.
Φίλε Νίκο, αν δείς σε βάθος σαράντα χρόνων ΠΩΣ η χώρα μας αντιμετωπίζει τους χρόνια πάσχοντες, θα απογοητευθείς από την ελλειψη σοβαρότητας.
Οι χρόνια πάσχοντες, και γενικά ΟΛΟΙ οι ασθενείς στην Ελλάδα είναι καθαρά "πηγή πλούτου" για κάποιους λίγους.
Ετσι διαμόρφωσαν το σύστημα, και έτσι λειτουργεί.
Κάνε μια έρευνα, και θα τρίβεις τα μάτια με αυτά που θα δείς.
Αλλωστε, οι ΙΔΙΟΙ και οι ΙΔΙΟΙ κατάστρεψαν τη χώρα και ΟΛΑ τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οσο για τις ¨"νέες θεραπείες" που μόνο κάτι τέτοιο δεν είναι, είναι οι "κράχτες" πρός τους ενδιαφερόμενους , για νέα κερδοσκοπία.
Είπαμε, είναι πολλά τα λεφτά.
Τώρα, όσο για τις υπηρεσίες υγείας του εξωτερικού, και την αντιμετώπιση των ασθενων, καλέ μου φίλε είμαστε τουλάχιστον εξήντα χρόνια πίσω.
Ναι μεν και εκεί υπάρχει η σχετική "βρωμιά", αλλά ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΣΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΕΓΙΝΕ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ.
Η συζήτηση αυτή φίλε Νίκο, μπορεί να μας πάρει ΜΗΝΕΣ και να βαζουμε ολο και νέα στοιχεία....
Δυστυχώς, τα ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες ΟΛΩΝ μας, από τη στιγμή που δεν συναντούν τη δική ΜΑΣ αντίδραση, θα συνεχιστούν....
Στα ΚΕΠΑ θα εξακολουθούν να μας ΣΦΑΖΟΥΝ, τα σκευάσματα που κυκλοφορούν θα ακριβήνουν κι άλλο, θα πέσει ΤΣΕΚΟΥΡΙ και όχι ψαλίδι σε συντάξεις και επιδόματα, και ολα αυτα, γιατί ΕΤΣΙ λειτουργούμε τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Η κατάντια μας αυτή, εχει και ΟΝΟΜΑΤΑ και ΧΡΩΜΑΤΑ.......
 #116334  από Νίκος_76
 Κυρ Απρ 10, 2016 10:45 am
Καλημέρα,

να προσθέσω ότι στην εποχή που ζούμε είμαστε τυχεροί, που χωρις πολυ διάβασμα και μελέτη, μπορούμε αν έχουμε μνήμη να καταλαβαίνουμε το παιχνίδι. Παλαιότερα ο κόσμος θεωρούσε ότι την εξουσία την ασκουν οι πολιτικοί, τώρα καταλαβαίνουμε εύκολα ότι την ασκεί αυτός που έχει την οικονομική εξουσία. Παλαιότερα νομίζαμε ότι φταίει ένα χρωμα άντε δύο και και καμια δεκαριά ονόματα. Τα χρώματα αλλαξαν τα ονόματα άλλαξαν αλλα τα προβλήματα αυξάνονται γιατί δεν άλλαξε η οικονομική εξουσια (γνώμη δική μου). Με βάση αυτό λοιπον αν θεωρείς οτι καποιοι γιατροί στην ελλάδα τα παίρνουν αυτά είναι ψίχουλα σε σχέση με το όλο ποσο που βγάζουν αυτοι οι κολοσσοί, και έχω πλέον τη βεβαιότητα επειδή είμαστε ότνως πισω, αυτο το θεωρώ θετικό γιατί όσο προχοράμε όλα γίνονται χειρότερα. Αν γίνουν όλα ιδιωτικά, όπως στο εξωτερικό δε το θεωρώ καλό. Είμαι άνεργος και ούτε θέλω να σκεφτώ λοιπον αν ήμουν αμερική πως θα ήταν η κατάσταση. Θα συμφωνήσω όμως πως αν αυτοί οι κολοσσοί ελέγξουν και όλα τα νοσοκομεία, τότε δε θα χρειάζεται να χρηματίζουν για να πουλάνε. Θα έχουν μεγαλύτερο ποσοστο κερδους.
Το σταματάω εδώ.

υ.γ Πράγατι δε σταματάει η κουβέντα. Μπήκαν κάποιοι προβληματισμοί, ο καθένας μας αν θέλει ας το ψάξει μόνος του.

καλημερα και παλι