• Χωρις θεραπεια 15 χρονια?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #115898  από katerinarg
 Σάβ Μαρ 26, 2016 5:59 pm
Καλησπερα. Ειμαι καινουργιο μελος κ θα ηθελα τη βοηθεια σας. Ειμαι 40 ετων, μητερα 2 παιδιων. Θα προσπαθησω να ειμαι οσο πιο συντομη γινεται. Πριν 15 χρονια περιπου, σε μια περιοδο πολυ δυσκολη για τη ζωη μου, παρουσιασα ενα περιστατικο με το ποδι μου ( αισθηση ηλεκτρ ρευματος που θυμαμαι οτι ξεκινησε απο την λεκανη). Ακολουθησαν μαγνητικη αυχενα κ εγκεφαλου, οπτικα προκλητα δυναμικα, ανοσολογικες κ ολες οι εξετασεις ηταν φυσιολογικες (μια κηλη στον αυχενα).Παραλληλα αρχισα να παρουσιαζω στιγμιαια θαμπτωματα, οταν καθομουν ξαφνικα ειχα τιναγματα στο 1 ποδι και 2 γιατροι που επισκεφτηκα εκεινη την εποχη με διαβεβαιωσαν οτι δεν ηταν σκληρυνση. Ετσι ουδεποτε ξανασχοληθηκα, πεπεισμενη οτι επροκειτο για κριση αγχους. Παρολο που η ιστορια εκεινη μου αφησε καταλοιπο μια περιεργη αισθηση στο πελμα την οποια και κουβαλαω 15 χρονια τωρα και η οποια αλλοτε ειναι τοσο ανεπαισθητη, σχεδον ανυπαρκτη κ αλλοτε απλα ενοχλητικη, δεν ξανασχοληθηκα ποτε!! Απλα ενοχλητικη ομως και χωρις ποτε να μου δημιουργησει το παραμικρο προβλημα κινητικοτητας ή δυσλειτουργικοτητας. Ολα αυτα τα χρονια λοιπον, ειμαι σε παρα πολυ καλη κατασταση κ διαφορα περιεργα που μου συνεβαιναν κατα καιρους, τα ερμηνευα ειτε ως ψυχοσωματικα (καθοτι ναι, δεν ειμαι κ ο πιο 'υγιης' νους) ειτε ως τα 'κουφα' που συμβαινουν μονο σε εμενα! Χαχαχ. Δεν υπηρχε καν στο μυαλο μου το σεναριο της σκληρυνσης. Ουτε καν μου πηγαινε το μυαλο. Μεχρι πριν 2 εβδομαδες που..αρχισα να νιωθω την ενοχληση..λιγο περισσοτερο ενοχλητικη!! Κ σαν αναλαμπη αρχισα να σκεφτομαι κ εκεινο το περιστατικο πριν 2,5 χρονια (3 μερες αφοτου γεννησα), που στα καλα των καθουμενων ενιωσα ηλεκτρικο ρευμα να απλωνεται απο το κεντρο του στερνου κ που χειροτερευε οταν κρυωνα, ανατριχιαζα η χασμουριομουν κ που με εκανε να τρεχω σε καρδιολογους κ παθολογους κ που εφυγε απο μονο του σε 2 μηνες οπως ηρθε !!!! Τα τσιμπηματα, τα μικροθαμπωματα που ακομα εχω, το οτι πχ κοιμαμαι απο την μια πλευρα κ μπορει να μουδιασει το χερι της αλλης πλευρας αλλα που μολις το κουνησω θα επανελθει, το οτι πριν 8 χρονια ειχα μια ιστορια με τα ματια μου (εγκαυμα ειπαν τοτε, ειχαν ξεσκιστει οι επιφανειακοι χιτωνες κ μεχρι να πιασει η θεραπεια ημουν τυφλη κ απο τα 2), την μεσοπλευριο νευραλγια, ηπια ευτυχως, που παντρευτηκα κ αυτη μετα τον τοκετο. Οκ εκανα τοτε μαγνητικη αυχενα κ 2 θωρακικης μοιρας(την τελευταια τον νοεμβριο) 1 Κηλη στον αυχενα, 5 ΚΥΣΤΕΣ αραχνοειδους μηνιγγας στην θωρακικη.. 'μα τι σκατα ειναι αυτο το πραγμα στο πελμα 15 χρονια ομως κ ολα αυτα τα 'κουφα' που κατα καιρους παθαινω??'. Απευθυνθηκα λοπον σε νευρολογο, ο οποιος δεν βρηκε κατι στην κλινικη εξεταση. Πραγματοποιησαμε κ ηλεκτρομυογραφημα, τα αισθητικα ειπε ειναι μια χαρα (πως γινεται??) κ το μονο ευρημα αφορα το αλλο ποδι!!! Μια μικρη καθυστερηση στην αντιδραση απο οτι καταλαβα, ανευ σημασιας ομως κ μεσα στα απολυτα φυσιολογικα ορια οπως ειπε που σε αλλη περιπτωση ουτε καν θα το ανεφερε. Σχολιασε δε, οτι εχω φοβερη μυικη δυναμη..Την αλλη εβδομαδα θα κανω τις μαγνητικες..Σας ευχαριστω
 #115899  από ΝΤΙΑΝΑ
 Σάβ Μαρ 26, 2016 7:34 pm
Katerinarg, μην αγχώνεσαι!!!Μπορεί ναι, μπορεί μάλλον, μπορεί όχι, μπορεί τίποτα! Κάνε πρώτα τις μαγνητικές και εδώ είμαστε να το συζητήσουμε!
Μέχρι τότε υπομονή και ψυχραιμία :emojis-3:
 #115984  από katerinarg
 Τρί Μαρ 29, 2016 4:59 pm
Σε ευχαριστω Ντιάνα. Την αλλη βδομαδα θα κανω τις μαγνητικες κ βλεπουμε..διαβασα την ιστορια σου.Απο οτι καταλαβα ησουν 10 χρονια χωρις απολυτως κανενα συμπτωμα κ ξαφνικα η ασθενεια περασε στη φαση της δευτεροπαθους. Στην ουσια δεν ειχες ποτε ωσεις δηλ. Καταλαβα σωστα? Η δευτεροπαθης νομιζα οτι ερχεται μετα την πρωτη φαση οπου υπαρχουν ωσεις. Εσυ δεν ειχες ομως!!
 #115985  από ΝΤΙΑΝΑ
 Τρί Μαρ 29, 2016 7:26 pm
Είδες; από τα πολλά που γράφεις από δω κι από κει μπερδεύεται κανείς!!!
Πράγματι, μετά την οπτική νευρίτιδα του '95 για 10 χρόνια δεν είχα συμπτώματα και δεν ήξερα ότι έχω σκπ. Το 2005 άρχισε η αστάθεια και το 2006 διαγνώστηκα με σκπ. Θεραπεία με ιντερφερόνες για 5 χρόνια και από το 2012, που ήμουν πια στην δευτεροπαθούσα μορφή χωρίς θεραπεία. Από το 2005 έως το 2006 υπήρξαν ώσεις!
Θα επαναλάβω ΜΗΝ αγχώνεσαι! Κανε την μαγνητική και μέχρι τότε μη διαβάζεις τίποτα γιατί το μόνο που κάνουν είναι να σο μεγαλώνουν το άγχος!
Καλά αποτελέσματα σου εύχομαι!
 #115990  από katerinarg
 Τρί Μαρ 29, 2016 10:58 pm
Παντου γινεται αναφορα οτι αν μεσα σε 10 χρονια δεν υπαρξει επιδεινωση τοτε προκειται για την καλοηθη μορφη..μυθος τελικα.
 #116008  από Tania
 Τετ Μαρ 30, 2016 3:27 pm
Ναι, και αν επίσης αρχίσουν τα συμπτώματα με οπτική νευρίτιδα ή αισθητικά και με λίγες ώσεις είναι καλοήθης η πορεία. Ισχύει άραγε;
 #116010  από Νίκος_76
 Τετ Μαρ 30, 2016 6:01 pm
katerinarg έγραψε:Παντου γινεται αναφορα οτι αν μεσα σε 10 χρονια δεν υπαρξει επιδεινωση τοτε προκειται για την καλοηθη μορφη..μυθος τελικα.

katerinarg δεν είναι μύθος, είναι αποτέλεσμα στατιστικής από τα στοιχεία των γιατρών και ισχύει λόγω στατιστικής. Μια χαρά τα πας dont worry.
 #116018  από Στάθης
 Τετ Μαρ 30, 2016 11:39 pm
katerinarg μια καλοήθη πορεία νομίζω είναι και η πιο διαδεδομένη στην πάθηση μετά από 5-10 χρόνια, όχι γιατί το λένε τα στατιστικά (βέβαια ισχύει και αυτό), αλλά πιστεύω επειδή η πλειοψηφία των ανθρώπων προσπαθεί να βρει τρόπο να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί.

Λίγο τα φαρμακάκια μας την χαλάνε, από την άποψη μακάρι να ήταν πιο αποτελεσματικά με λιγότερες παρενέργειες αλλά δεν είναι έτσι. Ίσως η πιο ευεργετική δράση των φαρμάκων είναι ο χρόνος που κερδίζουμε για να δούμε την αλήθεια, την αιτία των πραγμάτων, της συμφοράς-πρόκλησής μας.

Οι υποτροπές έχουν την τάση να μας ωριμάζουν κατά περίεργο τρόπο. Από τις 8-9 υποτροπές που έχω ζήσει πάντα κάτι κέρδιζα, αφαιρώντας εμπόδια, πάθη και αρνητικές καταστάσεις σιγά σιγά βήμα βήμα. Σήμερα ζω μια ζωή που μοιάζει πιο ανθρώπινη, την αισθάνομαι πιο ειρηνική, αλλά προσπαθώ να είμαι σε μια διαρκή εγρήγορση, άλλες φορές τα καταφέρνω άλλες φορές όχι, και εκεί νιώθω την πάθηση να μου χτυπάει καμπανάκια. Οπότε και άρχω τον εαυτό μου σε πλήρη ευθυγράμμιση με την θετικότητα της παρουσίας μου στον παρόν. Πρώτα αποδοχή για αυτό που μου συμβαίνει και μετά πράξη, ίσως είναι το κλειδί για ψυχολογική ανάταση και οποιαδήποτε θεραπευτική δράση.

Η κακή ψυχολογία και σκέψεις πιστεύω μας οδηγούν σε λάθος δρόμους, σε λάθος χέρια και στην στατιστικά λανθάνουσα κατάσταση που γράφτηκε παραπάνω, σε άλλους πιο απότομα, σε άλλους πιο αργά.

Η καλή ψυχολογική εναρμόνιση στο Παρόν, οι υπέρβαση περίεργων σκέψεων με αποδοχή των παρόντων γεγονότων σαν να τα είχαμε διαλέξει, και ακολούθως οι πράξεις θυσίας εξαρτήσεων, καταχρήσεων, παθών και κακών επιθυμιών νομίζω αξίζουν μια καλοήθη πορεία, όσο πιο γρήγορα το προλάβουμε τόσο πιο καλοήθης και η πορεία.
 #116033  από Μαρια.Δ.
 Πέμ Μαρ 31, 2016 5:54 pm
katerina κάπως έτσι άρχισε και σε μένα, μετά από την δεύτερη γέννα έννοιωσα μουδιασμα χαμηλά στο πέλμα και με την πάροδο τριών ημερών είχε φτάσει στον μο ρό. Γιατρός ορθοπεδικός τότε ισχυρίστηκε ότι είχε τραυματιστέι η μέση μου από το boom γιατί γέννησα φυσιολογικά, μέχρι και τέτοιες βλακείες έχω ακούσει. Τώρα μετά από 11 χρόνια και με ιντερφερόνη είμαι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά πολύ κουρασμένη από την θεραπεία συντήρησης που ακολουθώ. Μήν αγχώνεσαι η μαγνητική τα δείχνει όλα, απ'ότι ξέρω γίνεται να έχεις καινούργιες ώσεις χωρίς υποτροπές δεν είναι απάραίτητο να συμβαίνει κάτι κακό πάντα.Κουράγιο σε όλους :smile-flower:
 #116279  από katerinarg
 Πέμ Απρ 07, 2016 8:05 pm
Αυριο παιρνω τα αποτελεσματα απο τις μαγνητικες, κεφαλι, αυχενα κ θωρακικη μοιρα σε μηχανημα 3 tesla. Αναπτερωσα καπως γιατι στο διαγνωστικο (Ιατροπολις) παρολο που πηγα με το σκιαγραφικο δεν μου το εβαλαν γιατι ειπαν δεν χρειαστηκε. Ευχομαι επειδη δεν ειδαν κατι...Θα ξερω αυριο οριστικα.