• ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΠΑ;

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #115674  από adp_pappas
 Πέμ Μαρ 17, 2016 4:47 pm
Συνασθενείς καλημέρα !!!
Θα σας ζαλίσω σήμερα. Αλλά πρέπει να το βγάλω από μέσα μου. Είστε οι μόνοι που μπορούν να με καταλάβουν.
Είμαι συνταξιούχος γήρατος του ΙΚΑ με ειδικές διατάξεις (πάνω από 4050 ένσημα), με 67% στην σπαστική παραπάρεση έως 31/7/2016. Λαμβάνω τη σύνταξη και το επίδομα.
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με τη γραμματεία των ΚΕΠΑ για το πότε μπορώ να κάνω αίτηση για επανεξέταση και τι δικαιολογητικά απαιτούνται, μου είπαν ότι μπορώ να καταθέσω την αίτηση επανεξέτασης με τα δικαιολογητικά από 1/5/2016. Μου ζήτησαν όμως να πάω ο ίδιος από εκεί άμεσα για να μου δώσουν τα έντυπα και να μου πουν τι άλλο χρειάζεται. Το θεώρησα βόλτα. Ολιγόωρη εκδρομή. Ήταν η ευκαιρία μου να βγω από το σπίτι.
Πήρα την προσωπική μου σωφέρ (την αδερφή μου) και πήγα. Δεν είχα φανταστεί αυτά που ακολούθησαν. Μου έδωσαν τα έντυπα (που υπάρχουν στο internet) και με έστειλαν στη γραμματεία συντάξεων του ΙΚΑ που συστεγάζεται στο ίδιο κτίριο (10 μέτρα απόσταση και οχτώ σκαλιά ανάβαση με τις πατερίτσες) , για να πάρω παραπεμπτικό για την επανεξέταση. Η γραμματεία του ΙΚΑ μου είπε ότι δε χρειάζεται παραπεμπτικό. Εκνευρίστηκα πάρα πολύ εκείνη τη στιγμή (είχα κουραστεί κιόλας πολύ από τα 8 σκαλιά) αλλά συγκρατήθηκα. Τη ρώτησα ευγενικότατα «κι εγώ τι πρέπει να κάνω όταν δε μπορείτε να συνενοηθείτε μεταξύ σας και τα γκισέ σας απέχουν 10 μέτρα; Μπορώ να ανεβοκατεβαίνω τα σκαλιά;» Σήκωσε το τηλέφωνο κάλεσε τη γραμματεία των ΚΕΠΑ και συμφώνησαν ότι δε χρειάζεται παραπεμπτικό και ότι η απόφαση συνταξιοδότησης που αναγράφει την ημερομηνία λήξης αποτελεί το παραπεμπτικό του φορέα. Τόσο απλά !!!
Στην ερώτησή μου για το αν θα πρέπει να κάνω αίτηση για να συνεχίσω να πληρώνομαι και μετά την 31/7/2016 που λήγει η σύνταξη και το επίδομα μέχρι να ξαναπεράσω επιτροπή (σε περίπτωση που δεν με έχουν καλέσει για επανεξέταση μέχρι τον Ιούλιο) μου απάντησε πως δε γίνεται αίτηση αλλά από τα Κεντρικά του ΙΚΑ τους στέλνουν ποιοί θα συνεχίσουν να πληρώνονται και ότι δεν ξέρει τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζουν.
Το καλύτερο από όλα ήταν όταν μου είπε ότι μπορεί να κάνω και 8 μήνες να περάσω επιτροπή. Επιεικώς τρομοκρατήθηκα. Την προηγούμενη φορά κατέθεσα αίτηση μέσα Ιουλίου του 2014 και με κάλεσαν τέλη Οκτωβρίου του 2014. Δηλαδή 3 ½ μήνες μετά. Τώρα τι γίνεται; Μετά από πόσο διάστημα (από τη στιγμή που θα καταθέσω τα χαρτιά μου) θα με καλέσουν;
Από την Τρίτη 15/3/2016 που πήγα μέχρι τώρα είμαι χάλια. Ψυχολογικά και σωματικά. Από το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα πόδια μου με εγκατέλειψαν. Πατερίτσες τέλος. Πήρα καροτσάκι δανεικό μέχρι να δούμε τι θα γίνει. Ίσως να είναι προσωρινό... Το αριστερό χέρι έχει φοβερή αδυναμία και σπαστικότατα και δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Μόνο το δεξί χέρι λειτουργεί αυτή τη στιγμή. Μπορεί να είναι τυχαίο. Δεν ξέρω τι να πω. Θα δούμε.
Σας κούρασα συγγνώμη...
Σας παρακαλώ όσοι καταθέσατε - περάσατε ΚΕΠΑ τους τελευταίους μήνες δώστε μου τα φώτα σας...

Αντώνης
 #115679  από Γιάννης
 Πέμ Μαρ 17, 2016 7:07 pm
Σήκω απ' το καρότσι αμέσως. Αν συνεχίσεις να κάθεσαι δεν θα σηκωθείς ξανά. Παράτα τις πατερίτσες και πάρε ένα rollator. Δε λέω ότι θα σε κρατήσει όρθιο για πάντα αλλά είναι ότι πιο κοντινό στην κανονική βάδιση και για όσο σε κρατάνε τα πόδια σου, είσαι όρθιος και πολύ πιο ασφαλής απ' ότι με οποιοδήποτε άλλο βοήθημα. Άκουσέ με, κι εγώ, αν δεν το είχα βάλει στη ζωή μου εδώ και δύο χρόνια και πολλές τούμπες θα είχα φάει και στο καρότσι θα είχα καταλήξει, Αν σε κρατάνε τα πόδια σου (απαραίτητη προϋπόθεση) πάρτο.

Για τις επιτροπές τι να σου πω, είναι πουσταραίοι, τα ξέρουμε όλοι.
 #115685  από θεόδωρος27
 Πέμ Μαρ 17, 2016 11:49 pm
σηκω αμεσως απο το καροτσι δεν σε βοηθαει πουθενα αλλου εκτοσ απο το να σε ριχνει ψυχολογικα εγς μεχρι και μηχανακι καβαλαω και ξεχναω οταν τρακακα
για να στο πο απλα σηκω ζησε αγαπα γελα πιες γινε τυφλα στο μεθησι
και πανω απ ολα ζησε και παλεπσε με το θηριο που εχεισ μεσα σου ξεκινα μια φυσιολογικη ζωη και αν ποτε βρεθει ενασ να πει ασχημα για εσενα αγνοησε τον
 #115686  από ΝΤΙΑΝΑ
 Παρ Μαρ 18, 2016 12:15 am
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες για το καρότσι από προσωπική πείρα. Όταν παράτησα το rolator και αγόρασα αμαξίδιο, σιγά σιγά σταμάτησα να περπατάω. Μην αφεθείς, είναι επικίνδυνο να καθηλωθείς! Φτάξε την ψυχολογία σου με οποιοδήποτε τρόπο!!!
 #115697  από sofia13
 Παρ Μαρ 18, 2016 12:30 pm
Aγαπητέ συνασθενή μου , σήκω απ΄ το καρότσι ΧΘΕΣ.....
Κάνε αυτό που λέει ο Γιάννης.
Ξέρεις πόσες φορές αδυναμίας ''φλέρταρα'' κι΄εγώ με αμαξίδιο;
Καλά νάναι ο φίλος μου ο Ηλίας , που μου είπε στην ψύχρα ότι έτσι την πάτησε κι΄εκείνος και αφέθηκε και καθηλώθηκε ......
ΣΗΚΩ και προσπάθησε όσο μπορείς κι΄ακόμα παραπάνω .