• ΚΕΠΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #115528  από Sofi.D
 Παρ Μαρ 11, 2016 7:09 pm
Γειά σας πηρα σήμερα διευκρινιστική απάντηση απο τα ΚΕΠΑ για την απόρριψη του παραπληγικού επιδόματος.Στην πρώτη απόφαση έγραφε απλά οτι δεν εμπίπτω στο Ν.1140 χωρίς αιτιολόγηση.Στην νέα απάντηση γράφει οτι δεν εμπίπτω στον 1140 καθώς απο το 67% συνολικό ποσοστό αναπηρίας το 50% αφορά τα κάτω άκρα.Μπορεί κάποιος που γνωρίζει τις προϋποθέσεις του παραπληγικού να μου το εξηγήσει γιατί στην γραμματεία δεν σε εξυπηρετούν και ούτε ξέρουν!!.Στην Γραμματεία των ΚΕΠΑ σήμερα επίσης γνώρισα μια συμπάσχουσα κοπέλα που και αυτής τις είχαν κατεβάσει το ποσοστό απο 80% σε 67% και έχανε ενα επίδομα που έπαιρνε απο την πρόνοια(δεν θυμάμαι πως μου το είπε).Μήπως έχει αλλάξει κάτι με τον ΚΕΒΑ γιατί πολύ τσεκούρι βλέπω.Αν γκουγκλαρεις ΚΕΠΑ θα σου βγάλει πολλά αποτελέσματα ανθρώπων με ΣΚΠ που κόπηκαν ή τους κατέβασαν τα ποσοστά στα ΚΕΠΑ.Δηλαδή τα σπασμένα των μαϊμού τυφλών ταξιτζήδων εμείς θα τα πληρώσουμε..Ξέρει κανείς αν οι διάφοροι σύλλογοι της ΣΚΠ έχουν κάνει κάποια ενέργεια για όλα αυτά;;Γιατί όπως μας βλέπω στο τέλος όχι σύνταξη δεν θα παίρνουμε αλλα θα μας αφήσουν και χωρίς Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Συγνώμη για την λογοδιάρροια αλλά ειμαι εξοργισμένη καθώς δεν φτάνει που παλεύω κάθε μέρα με την ΣΚΠ τώρα πρέπει να αντιμετωπίζω και την Κρατική αναλγησία.
Υ.Γ Καλό τριήμερο σε όλους,εύχομαι να περάσετε ευχάριστα!!!
 #115529  από ΝΤΙΑΝΑ
 Παρ Μαρ 11, 2016 7:38 pm
Δεν ξέρω τι γίνεται. Σήμερα πέρασα επιτροπή και ενώ με έβλεπαν ότι είμαι σε αναπηρικό αμαξίδιο, με αναπηρία 85% και άνω, με πιστοποιήσεις από διάφορες επιτροπές όλων των βαθμίδων, με γνωματεύσεις τριων καθηγητών νευρολογίας, με εστίες παντού και στον αυχένα σουρωτήρι, μου έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο σε τέτοιο βαθμό που η σπαστικότητά μου χτύπησε κόκκινο ( είναι τυχερός ο μαλ#κ#ς που δεν έφαγε κλωτσιά στα μούτρα να με θυμάται ) μέχρι που μου κατέβασαν το παντελόνι για να εξακριβώσουν αν φοράω πάνα!!!
Είμαι μες τα νεύρα :smile-headbang: :smile-angry:
 #115530  από Sofi.D
 Παρ Μαρ 11, 2016 8:38 pm
Εμένα με εξέταζε το πολύ 2 λεπτά και το φάκελο με μαγνητικές,νοσηλείες,θεραπείες,γνωματεύσεις απο καθηγητή νευρολογίας δεν τον άνοιξε καν!!.Το αποτέλεσμα το ανέφερα παραπάνω δεν μου έδωσε το παραπληγικό και μου εγκρίθηκε μόνο η παράταση της σύνταξης.Για μένα ειναι ξεκάθαρο πια οτι έχουν πάρει εντολή οι Γιατροί να κόβουν την μια παροχή καταπατώντας τον όρκο του Ιπποκράτη που έδωσαν αφού δεν κρίνουν βάση τα προβλήματα που προκαλεί η ΣΚΠ αλλα αν έχουν λεφτά τα ασφαλιστικά ταμεία.Στις ιντερφερονες βεβαίως που έχουν "δωράκια" γράφουν αβέρτα αδιαφορώντας για την Επιβάρυνση των ταμείων.
Καλά αποτελέσματα κούκλα μου,εύχομαι να πανε όλα καλά(εκεί μας κατάντησαν να δίνουμε ευχές μην τυχόν και κάνει κανα θαύμα ο αη Κεπας και μας βγάλει οτι γίναμε καλά)
 #115531  από ΝΤΙΑΝΑ
 Παρ Μαρ 11, 2016 8:42 pm
Συμπληρωματικά : Όταν μπήκα μου λέει :
-Σήκω
-Γιατρέ, δύσκολο!
-Προσπάθησε...
Κακήν κακώς σηκώνομαι με τη βοήθεια του άντρα μου
-Τώρα περπάτα
-....
-Έλα, κάνε ένα βήμα, προσπάθησε!...
-Δεν γινεται ντόκτορ, τι δεν καταλαβαίνετε, δεν μπορώ!!!
Κοιτάξαμε οένας τον άλλον με ένα ύφος αμοιβαίας έλλειψης εμπιστοσύνης...
Ακόμα απορώ με την ψυχραιμία του άντρα μου, που δεν τον έπιασε απ'το γιακά!
Πάντως, αν μου μειώσουν το ποσοστό, θα κάνω ένσταση και την επόμενη φορα θα μπω ζωσμένη εκρηκτικά κι όποιον πάρει ο χάρος....
Ακόμα δεν μπορώ να συνέρθω :smile-angry:
 #115532  από Sofi.D
 Παρ Μαρ 11, 2016 8:49 pm
Δεν ξέρω πραγματικά τι γίνεται.Η Νιαρχάκου τι λέει για όλα αυτά;;;Ο Σύλλογος με τέτοια θέματα θα ασχοληθεί ή θα διοργανώσει συνέχεια ημερίδες με Φαρμακευτικές.
 #115534  από Κώστας
 Παρ Μαρ 11, 2016 10:04 pm
Σόφι, αν και τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, σ΄ ενημερώνω πως για να δικαιούται κάποιος το εξωιδρυματικό επίδομα πρέπει να έχει τουλάχιστον 67% στην κινητική αναπηρία. Εσύ έχεις 67% συνολικό ποσοστό εκ του οποίου το 50% στην κινητική αναπηρία γι΄ αυτό και δεν δικαιούσαι το επίδομα.

Ντιάνα, όχι απλά δεν πρέπει να σου μειώσουν το ποσοστό αλλά πρέπει να σου το δώσουν και εφ΄ όρου ζωής. Στην περιβόητη λίστα με τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις αναφέρεται επακριβώς στα νοσήματα του νευρικού συστήματος (Νο 20 στη λίστα)

Εγκατεστημένη ημιπληγία- ημιπάρεση όταν έχουν παρέλθει δύο έτη από την εγκατάστασή της και δεν αναμένεται πλέον βελτίωση, ανεξαρτήτως της αιτίας

και παρακάτω στο Νο 21 της λίστας

Τετραπληγία/ τετραπάρεση και παραπληγία/παραπάρεση, διπληγία όταν έχουν παρέλθει δύο έτη από την εγκατάστασή τους και δεν αναμένεται πλέον βελτίωση, ανεξαρτήτως αιτίας

Δεν αναφέρει μεν την ΣΚΠ αλλά μιλάει για ημιπληγία, ημιπάρεση, τετραπληγία και τετραπάρεση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΙΤΙΑΣ

Την λίστα μπορείς να την δεις εδώ:: http://www.noesi.gr/sites/default/files ... oesigr.pdf

Επομένως συμπεραίνω πως αν κάποιος έχει εγκατεστημένη κάποια από τις παραπάνω παθήσεις πλέον των δύο ετών, δικαιούται απόδωση ΠΑ εφ΄ όρου ζωής.
 #115541  από ΝΤΙΑΝΑ
 Σάβ Μαρ 12, 2016 1:37 pm
Κώστα σ'ευχαριστώ για την ενημέρωση!