Αστερι έγραψε:Αχ τι ωραια που τα λες. Καταρχην να ευχηθω σε ολους τα καλυτερα μεσα απο την καρδια μου. Να μας πανε ολα καλα . Δεν ηξερα οτι θελουμε τετοια διατροφη...καλη κανω γενικα με οσπρια ,κοτοπουλακι και δυο φορες τη βδομαδα κοκκινο κρεας αλλα βλεπω να το μειωνω κι αυτο. Γαλακτοκομικα δεν ετρωγα περα απο τυρι...ψωμια δεν τρωω και αν παρω θα παρω ολικης...τη βιταμινη D δεν την παιρνουμε απο τον ηλιο;πφφφφ...τιποτα δεν ξερω...υπαρχει συγκεκριμενη διατροφη για το βασανο μας δηλαδη;γιατι δε μου ειπαν τιποτα;
Αχ, με "αχ" θα ξεκινήσω και εγώ.... ούτε εμένα μου είπαν τίποτα... μόνη μου τα βρήκα. Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου, μην ψάχνεις για συμπτώματα, εξέλιξη κλπ. Αυτά επηρεάζουν αρνητικά. Ψάξε για πράγματα που βοηθάνε. Εγώ για παράδειγμα είδα τρεις γιατρούς, κανείς δεν είπε για D. Κάνω εξέταση και είχα μεγάλη ανεπάρκεια. Με συμπληρώματα την ανέβασα λίγο πάνω από το όριο. Ο ήλιος δεν φτάνει όταν έχεις ανεπάρκεια. Μακάρι να μην έχεις. Λακτόζη έχει το τυρί δυστυχώς. Η γλουτένη είναι κρυμμένη σε πολλά. Ξέχασα τη ζάχαρη.... και αυτή κρυμμένη σε πολλά (όπως και η ασπαρτάμη) και κομμένη.
Σκληρή διατροφή, δε λέω, αλλά χωρίς παρενέργειες αν φροντίζεις να παίρνεις τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι. Η διατροφή θέλει χρόνο. Και συνήθως οι γιατροί δεν την δέχονται ως τρόπο αντιμετώπισης. Κάνε την έρευνά σου και αποφάσισε αν εσύ τη δέχεσαι.
Ψάξε. Και γενικά στο διαδίκτυο, και εδώ στο φόρουμ θα βρεις πολύ χρήσιμα πράγματα, υπάρχουν πολλές αναρτήσεις. Ψάξε παντού. Θα βρεις πολλά. Εφόσον είσαι καλά έχεις και το χρόνο σου για αποφάσεις. Μην αγχώνεσαι.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που νιώθουν ασφάλεια με το να ακολουθήσουν τον κλασικό τρόπο, όσο μπορούν να νιώθουν φυσικά. Υπάρχουν κάποιοι, αρκετοί από ό,τι έχω καταλάβει, που προτιμούν άλλους δρόμους. Σε ό,τι νιώθεις ασφαλής, εκεί να πας. Μελέτησε το κάθε φάρμακο που μπορεί να σου προτείνουν και αποφάσισε χωρίς βιασύνη και άγχος.
Αλλά τι μιλάμε για φάρμακα; Μπορεί να μη σου προτείνουν αφού είσαι σε πολύ καλή κατάσταση, άρα γιατί να κάνεις σενάρια;

Χαλαρά και όλα θα πάνε καλά.