• Τα κεφάλια μέσα...................

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #115264  από κατερινα 55
 Σάβ Φεβ 27, 2016 5:21 pm
Ωρέ!!!!!!!κιτρίνισαν τα μάτια μου :smile-shake:
Έχω τόσους μήνες απουσίας που μπαίνοντας στο φόρουμ τα είδα όλα κίτρινα (αδιάβαστα)
Όσοι με γνωρίζουν από κοντά ξέρουν ότι η πάθηση με έχει χαϊδέψει.
Δεν μου έχει αφήσει κάποιο αποτύπωμα,έκτός από κάποια δυσαισθησία στα άκρα.
Είμαι διαγνωσμένη από το 1997 και έχω ακολουθήσει αρκετές αγωγές..avonex,rebif,betaferon,copaxon,ξανά avonex....και μετά αύξηση των ηπατικών ,πολύ έντονη τριχόπτωση και απόφαση της νευρολόγου να σταματήσουμε τις αγωγές και να με παρακολουθεί ανα τρίμηνο με αιματολογικές εξετάσεις και φυσικά μαγνητικές.
Και περνάν 14 ονειρεμένοι μήνες.Ούτε τρυπήματα,ούτε γριπώδη συμπτώματα....τίποτα....
Και πριν από 15 ημέρες τσουπ να ένας πονόματος και μια αυξανόμενη θολούρα,και μια μείωση της όρασης στο αριστερό μάτι και νάτην η οπτική νευρίτις :smile-angry:
Και εισαγωγή στο Γεννηματά στην κλινική ημέρας για σφηνάκια κορτιζόνης(5 τον αριθμό) και σύσκεψη με την νευρολόγο και έναρξη ΠΑΛΙ αγωγής ..avonex....
Λοιπόν συνοδοιπόροι μου,δεν κάνω τον ειδήμονα,δεν παίρνω την θέση του γιατρού,δεν βάζω τον γιατρό στο στόχαστρό μου,δεν τον δείχνω με το δάχτυλο λέγοντας αυτός φταίει ,τα παίρνει από τις φαρμακευτικές...δεν ξέρει τι του γίνεται...δεν ψάχνει να βρει την θεραπεία..δεν...δεν...δεν...κλπ,κλπ,κλπ....
Αυτό που ξέρω ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναμείνω χωρίς αγωγή.
Το πείραμα σε εμένα απέτυχε.
Μπορεί να ήταν τυχαίο μπορεί και όχι.Όμως δεν το ξανακάνω. :smile-sun:
 #115267  από ΝΤΙΑΝΑ
 Σάβ Φεβ 27, 2016 8:41 pm
Καλώς ήρθες ξανά, Κατερίνα! :smile-inlove:

Λυπάμαι πολύ για την περιπέτεια της υγείας σου.Διαβάζοντας όσα έγραψες, αναρωτιέμαι αν η οπτική νευρίτιδα δεν σχετίζεται με τη διακοπή της θεραπείας, αλλά ήταν απλώς μια εξέλιξη της νόσου. Οι μαγνητικές σου τι εικόνα έχουν; Υπάρχουν ενεργές εστίες ή παρουσιάζουν σταθερότητα; Ο δικός μου γιατρός μού σταμάτησε κάθε αγωγή επειδή οι μαγνητικές μου ήταν σταθερές ενώ παρουσίαζα σταδιακή επιδείνωση...
Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά από τώρα και στο εξής :emojis-8:
 #115270  από Στάθης
 Σάβ Φεβ 27, 2016 10:24 pm
Κατερίνα γρήγορα περαστικά εύχομαι το θέμα με το μάτι να είναι ένα μικρό σύννεφο περαστικό και τίποτα παραπάνω.
Η σκλήρυνση είναι μια πάθηση που χρειάζεται οπωσδήποτε αγωγή, είτε είναι πνευματική, είτε είναι φαρμακευτική, είτε φυσική, μια "αγωγή" την χρειαζόμαστε.

Εύχομαι Κατερίνα να μπορέσεις να αντλήσεις την ψυχική σου υγεία και ηρεμία με όποια αγωγή και αν πορευτής.

Καλή δύναμη.
 #115273  από litsa
 Κυρ Φεβ 28, 2016 12:34 pm
σιδηροκέφαλη!!! όλα καλά να πάνε!!!
εξάλλου ένας ήλιος ... τυφλώνει τους πάντες ... ακόμα και αυτή την κυρία καριολάιν!!
 #115281  από billios
 Κυρ Φεβ 28, 2016 2:02 pm
Κατερινα μου ευχομαι περαστικα και καλη συνεχεια,welcome back
 #115282  από κατερινα 55
 Κυρ Φεβ 28, 2016 5:55 pm
Γιάννης έγραψε:Περαστικά γειτόνισσα, να είναι η τελευταία ταλαιπωρία
Ευχαριστώ Johny μου!! :smile-wink:
ΝΤΙΑΝΑ έγραψε:Καλώς ήρθες ξανά, Κατερίνα! :smile-inlove:

Λυπάμαι πολύ για την περιπέτεια της υγείας σου.Διαβάζοντας όσα έγραψες, αναρωτιέμαι αν η οπτική νευρίτιδα δεν σχετίζεται με τη διακοπή της θεραπείας, αλλά ήταν απλώς μια εξέλιξη της νόσου. Οι μαγνητικές σου τι εικόνα έχουν; Υπάρχουν ενεργές εστίες ή παρουσιάζουν σταθερότητα; Ο δικός μου γιατρός μού σταμάτησε κάθε αγωγή επειδή οι μαγνητικές μου ήταν σταθερές ενώ παρουσίαζα σταδιακή επιδείνωση...
Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά από τώρα και στο εξής :emojis-8:
ΝΤΙΑΝΑ,ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!Τώρα για τις απορίες σου...τι να σου πω;μπορεί να ισχύουν και τα δύο,μπορεί και όχι.Οι μαγνητικές είναι σταθερές,με μία αμυδρή διαφορά στου αυχένα που η γιατρός δεν το αξιολογεί για σημαντικό.
Καλή συνέχεια και ευχή μου να σταματήσει η επιδείνωσή σου. :smile-flower:

Στάθης έγραψε:Κατερίνα γρήγορα περαστικά εύχομαι το θέμα με το μάτι να είναι ένα μικρό σύννεφο περαστικό και τίποτα παραπάνω.
Η σκλήρυνση είναι μια πάθηση που χρειάζεται οπωσδήποτε αγωγή, είτε είναι πνευματική, είτε είναι φαρμακευτική, είτε φυσική, μια "αγωγή" την χρειαζόμαστε.

Εύχομαι Κατερίνα να μπορέσεις να αντλήσεις την ψυχική σου υγεία και ηρεμία με όποια αγωγή και αν πορευτής.

Καλή δύναμη.
Στάθη σ'ευχαριστώ πολύ :smile-happy:
litsa έγραψε:σιδηροκέφαλη!!! όλα καλά να πάνε!!!
εξάλλου ένας ήλιος ... τυφλώνει τους πάντες ... ακόμα και αυτή την κυρία καριολάιν!!
:smile-sun: :smile-sun: Στελ-λίτσα μου :smile-heart:
billios έγραψε:Κατερινα μου ευχομαι περαστικα και καλη συνεχεια,welcome back
Καταυλακιώτη μου :smile-hi: ,σε ευχαριστώ πάρα πολύ !!!!

:smile-heart: Καλώς με δεχτήκατε (πάλι)λοιπόν!!!!!!! :happy-cheerleadersmileygirl: :smile-sun: :smile-sun:
 #115283  από litsa
 Κυρ Φεβ 28, 2016 6:16 pm
Άντε , γιατί μας έλειψε ο Ηλιος σου!!!
Πήγες και εσύ να την ξεγελάσεις και ... Ντουπ??

Αχ ... Είπαμε τόσο ...όσο!!!
 #115284  από κατερινα 55
 Κυρ Φεβ 28, 2016 6:22 pm
Ντουπ με τα όλα του :smile-giggle:
Αλλά εμείς :smile-mooning: !!!!!
 #115287  από ΓιαννηςΑγιαννης
 Κυρ Φεβ 28, 2016 8:04 pm
Περαστικά να είναι,
η κορτιζόνη δούλεψε :auto-nx: ?
Ας είναι το τελευταίο.
Έχει ξεκινήσει και η σαρακοστή :occasion-happyhalloween: ,,,
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓιαννηςΑγιαννης την Κυρ Φεβ 28, 2016 10:44 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.