• Ο Π Τ ΙΚ Α

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #8852  από dina
 Δευ Σεπ 21, 2009 12:50 pm
Ο νευρολογος του νοσοκομειου που με παρακολουθει με παρεπεψε να κανω την εξης εξεταση...Οπτικα προκλητα κι δυναμικα οπωςκι την εκανα Πηρα τα αποτελεσματα κι μου ειπε Ο ΓΙΑΤΡΟς Οτι για την ωρα εχω καποιες ενδειξεις αλλα δεν ειναι για την ωρα κατι το ανησυχητικο κι θελει παρακολουθησει. Το περιεργο στην φαση αυτη ειναι οτι τα ματια μου θαμπωνουν κι δυσκολευομαι κατα την διαρκεια της ημερας να εσιασω την προσοχη μου κι αφηρενομαι :shock: :shock: Ολα αυτα ειναι καποιο συπτωνα κι πως αντιμετωπιζετε :?: :?:

ευχαριστω πουσας ζαλισα :geek:
 #8863  από mary_d_ath
 Δευ Σεπ 21, 2009 4:12 pm
Κοίτα, δεν ξέρω κατά πόσον μπορώ να σε διαφωτίσω... Οι πιο παλιοί σίγουρα ξέρουν περισσότερα...
Οπτικά δυναμικά θυμάμαι να είχα κάνει όταν είχα οπτική οξύτητα 1/10 στο 1 μάτι (δεν έβλεπα γενικά σχεδόν τίποτα) και μέσω της εξέτασης είχε φανεί ότι η κοινή μας φίλη σύντομα προχωρούσε και στον άλλο οφθαλμό (γενικά είναι θρασύτατη :P ).
Στις εξετάσεις των οπτικών δυναμικών κάπου σου αναγράφει τις φυσιολογικές τιμές, έτσι μπορείς να καταλάβεις και μόνη σου τις τυχόν αποκλίσεις...
Αλλά ο μόνος που ξέρει είναι ο γιατρός, εύχομαι να έχεις πέσει σε καλά χέρια...
Θαμπώματα και γενικά παιχνιδάκια με τα μάτια είναι συνηθισμένες ασχολίες της φίλης μας όταν θέλει να μας σπάσει τα νεύρα, απ' ό, τι μου έχει πει η γιατρός μου το μόνο ανησυχητικό είναι να έχεις μόνιμο το σύμπτωμα. Δηλαδή θαμπώματα που έρχονται στιγμιαία, δεν είναι ανησυχητικά... Αν ξυπνήσεις όμως με μόνιμη θολούρα ή αντιληφθείς κάποια μείωση στην όρασή σου, τότε μάλλον είναι ώση...
Παρακολούθησέ το και συζήτησε τις όποιες ανησυχίες σου με το με τον γιατρό σου.
Εύχομαι να μην είναι τίποτα το ανησυχητικό!
Καλό απόγευμα!
 #8885  από Lena
 Δευ Σεπ 21, 2009 9:46 pm
ΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΘΑΜΠΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΠ. ΦΟΡΑΣ ΦΑΚΟΥΣ? ΟΙ ΦΑΚΟΙ ΣΤΕΓΝΟΝΟΥΝ ΑΠΤΟ ΕΑΡΚΟΝΤΙΣΙΟΝ. ΨΑΞΕ ΤΟ ΙΣΩΣ ΝΑΝ ΑΥΤΟ.
 #9179  από dina
 Σάβ Σεπ 26, 2009 1:12 pm
Φακους δεν φοραω ουτε κι γυλια εδω κι χρονια Αυτο που μπερδευει με τα θαμπωμαματα κι την θολουρα που μου εμφανιζοντε κατα καιρους ειναι οτι εχω στραβισμο απο πολλη νεαρη ηλικια γι αυτο θα συνεχισω να το ψαχνω :shock: ;)