• Κεπα απόρριψη επιδόματος

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #115045  από Sofi.D
 Τετ Φεβ 17, 2016 11:57 am
Γειά σας περασα για δεύτερη φορά Κεπα και ενώ μου δώσαν 67% σπαστική τετραπαρεση μου δώσαν μόνο την σύνταξη χωρίς το επίδομα.Σε σχέση με την πρώτη φορά οι μαγνητικές μου είναι χειρότερες και ο Γιατρός που με παρακολουθεί με έβγαλε παραπάνω στην κλίμακα edss απο 5 στο 6.Επίσης έχω κατατρυπηθεί με τις ιντερφερονες,βαράω κορτιζόνες κάθε εξάμηνο χωρίς κανένα αποτέλεσμα καθώς η βάδιση μου χειροτερεύει και χρειάζομαι μονίμως μπαστούνι και βοηθεια δικου μου ανθρωπου να με κρατάει.Ολα αυτά στα Κεπα πιθανώς δεν μέτρησαν και το μόνο που έκαναν ειναι να με εξετάσουν 2 λεπτά και να αποφανθούν οτι δεν δικαιούμαι το επίδομα.Τι μπορώ να κάνω τώρα;;;Ένσταση μου είπαν και να κάνω κατά 99% δεν θα αλλάξει η απόφαση.Το επίδομα το εχω απόλυτη ανάγκη καθώς η σύνταξη ειναι 400ευρώ και με το επίδομα θα κάλυπτα έξοδα φυσικοθεραπείας,βιταμινών κ.α.Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω;;Ευχαριστώ και καλή δύναμη σε όλους σας.
 #115046  από Κώστας
 Τετ Φεβ 17, 2016 12:09 pm
Να κάνεις ένσταση εμπρόθεσμα, ό,τι και να σου λένε.
Στη δευτεροβάθμια επιτροπή που θα περάσεις, δεν θα είναι οι ίδιοι γιατροί. Επίσης να γράψεις μια καλή τεκμηριωμένη συνοπτική έκθεση για τους λόγους που ενίστασαι κατά της απόφασης του ΚΕΠΑ περιγράφοντας την πραγματικότητα της κλινικής σου εικόνας.
 #115048  από Sofi.D
 Τετ Φεβ 17, 2016 12:54 pm
Κώστα ευχαριστώ για την Απάντηση.Ένσταση δεν θα κάνω μαλλον καθώς θα αργούν οι δευτεροβάθμιες και δεν μπορώ οικονομικά να κάτσω τόσο καιρό χωρίς σύνταξη.Ήδη έχω δυο μήνες χώρο σύνταξη.Αυτό που θα κάνω μάλλον ειναι να περιμένω ενα 6μηνο ώστε να αιτηθώ ξανά το επίδομα.Μια κοπέλα πάντως μου είπε οτι έχει πέσει εντολή να κόβουν την μια παροχή οι γιατροί!!!Ξέρετε αν ισχύει αυτό;;
 #115053  από dimos
 Τετ Φεβ 17, 2016 2:38 pm
Sofi.D έγραψε:Κώστα ευχαριστώ για την Απάντηση.Ένσταση δεν θα κάνω μαλλον καθώς θα αργούν οι δευτεροβάθμιες και δεν μπορώ οικονομικά να κάτσω τόσο καιρό χωρίς σύνταξη.Ήδη έχω δυο μήνες χώρο σύνταξη.Αυτό που θα κάνω μάλλον ειναι να περιμένω ενα 6μηνο ώστε να αιτηθώ ξανά το επίδομα.Μια κοπέλα πάντως μου είπε οτι έχει πέσει εντολή να κόβουν την μια παροχή οι γιατροί!!!Ξέρετε αν ισχύει αυτό;;
Στο εξωιδρυματικό αναφέρεσαι Sofi; Αν αναφέρεσαι σε αυτό, πρώτη φορά κάνεις αίτηση για αυτό;
 #115054  από Κώστας
 Τετ Φεβ 17, 2016 3:28 pm
Σε έξι μήνες έχεις δικαίωμα να κάνεις αίτηση για επιδείνωση. Μέχρι τότε γιατί να μην κάνεις και ένσταση; Άλλωστε και αίτηση για επιδείνωση να κάνεις αφ΄ ενός δεν μπορείς να είσαι σίγουρη ότι θα φέρει κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα, αφ΄ ετέρου θα περιμένεις αρκετούς μήνες μέχρι να πάρεις στα χέρια σου την απόφαση. Μέχρι τότε τι θα κάνεις οικονομικά;!
 #115063  από Sofi.D
 Πέμ Φεβ 18, 2016 12:46 am
Δήμο ναι το επίδομα πρώτη φορά το αιτήθηκα.Διαγνώστηκα το 2012 και το 2014 πήρα σύνταξη αναπηρίας με 67% έχοντας σπαστική παραπάρεση+ορθοκυστικες διαταραχές τότε δεν είχα αιτηθεί το επίδομα καθώς δεν ήξερα καν οτι υπάρχει τέτοιο το επίδομα.Το 2015 είχα υποτροπή και τα κινητικά μου προβλήματα επιδεινώθηκαν έκανα 2 νοσηλείες για χορήγηση κορτιζόνης + το rebif που παίρνω απο το 2013 αλλα τα κινητικά μου δεν βελτιώθηκαν και πλέον δεν μπορώ να βγω έξω απο το σπίτι χωρίς μπαστούνι και κάποιον να με κρατάει.Ηδη έχω 2 πτώσεις μέσα στο σπίτι.
Κώστα ρώτησα μια κοπέλα στην γραμματεία του Κεπα για την ένσταση και μου είπε ότι πρέπει να πληρώσω ενα παράβολο,οτι η δευτεροβάθμια αργεί παρα πολύ και λίγο πολύ απο το ύφος της κατάλαβα οτι είναι άδικος κόπος.Επίσης με αυτά που βλέπω φοβάμαι στην δευτεροβάθμιά μην μου κατεβάσουν και άλλο το ποσοστό και χάσω και την Σύνταξη.Κωστα μηπως ξερεις τις προυποθεσεις για το παραπληγικό επιδομα;;Δηλαδή το οτι μου γραφει σπαστικη τετραπαρεση παει να πει οτι δεν ανηκω σε αυτους που το δικαιούνται;;Συγνώμη για τις πολλές απορίες αλλα πραγματικά ειναι τόσα πολλά που έχω πελαγώσει και έχω αγχωθεί παρα πολύ με όλα αυτά.Μακάρι να καταφέρω να ξανασταθώ έστω και λίγο στα πόδια μου και ας μην μου δώσουν τίποτα αλλα απο την στιγμή που χρόνο με το χρόνο χειροτερεύω γιατί μου στερούν μια τόσο σημαντική παροχή.
 #115068  από Κώστας
 Πέμ Φεβ 18, 2016 10:54 am
Για να πάρεις το επίδομα πρέπει να έχεις 67% στην κινητική αναπηρία. Εφ΄ όσων το 67% αφορά την σπαστική τετραπάρεση κανονικά δικαιούσαι το επίδομα. Εκτός κι΄ αν το ποσοστό αυτό είναι συνολικό και αφορά και άλλα πράγματα (όπως πχ ορθοκυστικές διαταραχές). Πάρε τηλέφωνο τον δικηγόρο Γεωργιόπουλο να σε συμβουλέψει.

Δημήτριος Γεωργιόπουλος,
Δικηγόρος Αρείου Πάγου & Συμβουλίου Επικρατείας, πρώην Πρόεδρος Εξελεγκτικής Επιτροπής Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων, άριστος γνώστης Ελληνικής & Κοινοτικής Νομοθεσίας για ΑμεΑ, και προϋποθέσεων για χορήγηση επιδομάτων Αναπηρίας από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία & στεγαστικών δανείων από τράπεζες, καθώς & θεμάτων Επαγγελματικής Αποκαταστάσεως με τον Ν.2643/98, προσφέρει δωρεάν νομικές συμβουλές για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, Δευτέρα-Παρασκευή (9πμ-6μμ), Ελπίδος 7 και Φιλιππίδου 13, Πλ. Βικτωρίας, Αθήνα 10564, τηλ./fax: 2103221596, 6945788928.
 #115075  από dimos
 Πέμ Φεβ 18, 2016 3:04 pm
Για να διεκδικήσεις το εν λόγω επίδομα θα πρέπει να το έχεις ζητήσει(δηλ να έχει συμπληρωθεί ο σωστός κωδικός στην αίτηση που είχες κάνει στα ΚΕΠΑ). Οπότε η γνωμάτευση που έχεις από τα ΚΕΠΑ τώρα, λογικά θα λέει γιατί δεν δικαιούσαι το εν λόγω επίδομα. Γιατί 67% στην κινητική αναπηρία έπρεπε να είσαι δικαιούχος. Εκτός και αν το 67% προέκυψε και από τις ορθοκυστικές διαταραχές ή ότι άλλο, δες το αυτό. Για δευτεροβάθμια νομίζω πως έχεις συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για να αιτηθείς, δν θυμάμαι τώρα ακριβώς, κανα μήνα ίσως. Και το παράβολο για να ξανά συσταθεί επιτροπή, δευτεροβάθμια εν προκειμένω, νομίζω πως είναι 50€