• ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΦΑΚΕΛΛΟ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΑ ΚΕΠΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #114801  από adp_pappas
 Κυρ Ιαν 31, 2016 11:09 am
Καλημέρα !!!
Είμαι συνταξιούχος γήρατος του ΙΚΑ με ειδικές διατάξεις (πάνω από 4050 ένσημα), με 67% στην σπαστική παραπάρεση έως 31/7/2016.
Ξέρει κάποιος συνασθενής να μου πει πότε πρέπει να καταθέσω φάκελλο στα ΚΕΠΑ για έγκαιρη επανεξέταση;
Πρέπει να πάρω παραπεμπτικό από το ΙΚΑ για την επανεξέταση;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Αντώνης
 #114803  από dimos
 Κυρ Ιαν 31, 2016 11:53 am
3 μήνες πριν λήξει η υπάρχουσα προθεσμία, λογικά θα σου έχει έρθει και κάποιο χαρτί για να σε ενημερώνει περί τούτου. Για εμένα τον Απρίλιο του '16 να τα καταθέσεις.
 #114839  από adp_pappas
 Τετ Φεβ 03, 2016 10:10 am
dimos έγραψε:3 μήνες πριν λήξει η υπάρχουσα προθεσμία, λογικά θα σου έχει έρθει και κάποιο χαρτί για να σε ενημερώνει περί τούτου. Για εμένα τον Απρίλιο του '16 να τα καταθέσεις.
Ευχαριστώ πολύ dimos.
 #114841  από Κώστας
 Τετ Φεβ 03, 2016 3:15 pm
Μήπως θα ξαναπεράσεις ΚΕΠΑ για το επίδομα; Γιατί για σύνταξη γήρατος δεν νομίζω ότι ξαναπερνάς.
 #114843  από adp_pappas
 Τετ Φεβ 03, 2016 4:37 pm
Κώστας έγραψε:Μήπως θα ξαναπεράσεις ΚΕΠΑ για το επίδομα; Γιατί για σύνταξη γήρατος δεν νομίζω ότι ξαναπερνάς.
Δυστυχώς Κώστα δεν κάνω λάθος. Η σύνταξη και το επίδομα έχουν ημερομηνία λήξης 31/7/2016. Στο ΙΚΑ συμβαίνει αυτό. Το γράφει στην απόφαση του ΚΕΠΑ: ....κατά ιατρική πρόβλεψη από 8/7/2014 έως 31/7/2016. Στο ΤΕΒΕ, τουλάχιστον παλαιότερα, αν έπαιρνες σύνταξη με ειδικές διατάξεις ήταν μόνιμη. Κάθε Ταμείο με τους δικούς του κανόνες. Εμείς βασανιζόμαστε.
 #114857  από Κώστας
 Πέμ Φεβ 04, 2016 12:20 pm
Έχει ψηφιστεί ο Ν 4331/2015 (μέτρα για την ανακουφιση των ΑμεΑ), ο οποίος στο άρθρο 11 μιλάει για οριστικοποίηση των συντάξεων. Μπορείς να τον δεις αναλυτικά εδώ: http://www.noesi.gr/book/n-43312015-met ... s-ton-kepa
 #114996  από VASILIS
 Δευ Φεβ 15, 2016 12:37 pm
Συνασθενείς καλημέρα και από εμένα.
Σχετικά με το θέμα κατάθεση φακέλου, εγώ είναι να περάσω ΚΕΠΑ τον άλλο μήνα, μόνο που δεν κατέθεσα ακόμα φάκελο γιατί χτύπησαν πίσω οι εξετάσεις μου στο νοσοκομείο.
Αύριο έχω ραντεβού για εξέταση.
Να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια.
Εχει κάποιος ανάλογη εμπειρία να καταθέσει;
Τελευταία φορά που πέρασα ΚΕΠΑ, περίμενα 14 μήνες.... Και είχα καταθέσει εμπρόθεσμα το φάκελο..... Αιτήσεις κλπ.
 #115095  από titi
 Παρ Φεβ 19, 2016 12:08 pm
adp_pappas έγραψε:
dimos έγραψε:3 μήνες πριν λήξει η υπάρχουσα προθεσμία, λογικά θα σου έχει έρθει και κάποιο χαρτί για να σε ενημερώνει περί τούτου. Για εμένα τον Απρίλιο του '16 να τα καταθέσεις.
Ευχαριστώ πολύ dimos.
Eπικοινώνησα σήμερα με ΙΚΑ και ΚΕΠΑ γιατί και εμένα λήγει επιδομα και συνταξη στις 31/5.
Δεν χρειάζεται παραπεμπτικό...Αντ΄αυτού πας με την απόφαση συνταξης - επιδόματος που αναφέρει την ημερομηνία λήξης. Η αίτηση επανεξετασης μπορεί να κατατεθεί 3 μήνες πριν και όχι νωρίτερα λόγω συστήματος.
 #115096  από adp_pappas
 Παρ Φεβ 19, 2016 12:11 pm
titi έγραψε:
adp_pappas έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ dimos.
Eπικοινώνησα σήμερα με ΙΚΑ και ΚΕΠΑ γιατί και εμένα λήγει επιδομα και συνταξη στις 31/5.
Δεν χρειάζεται παραπεμπτικό...Αντ΄αυτού πας με την απόφαση συνταξης - επιδόματος που αναφέρει την ημερομηνία λήξης. Η αίτηση επανεξετασης μπορεί να κατατεθεί 3 μήνες πριν και όχι νωρίτερα λόγω συστήματος.
Ευχαριστώ πολύ titi !!!!