• Συνδιασμός αντιβίωσης + Tysabri

• Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 #8698  από Maria77
 Τετ Σεπ 16, 2009 5:38 pm
Έχει τύχει σε κάποιον απο όσους κάνουν Tysabri σε κάποια φάση να υπήρχε λόγος να πάρουν αντιβίωση??
Τί γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις?
Έχω βγάλει κάτι σπυράκια σαν κύστες...πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν ξέρω εαν οφείλεται στο γεγονός ότι το Tysabri κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα πιό ευάλωτο στις λοιμώξεις και σύμφωνα με δερματολόγο πρέπει να πάρω αντιβώση για να φύγουν! :(
Πήρα τον γιατρό μου, του είπα το όνομα της αντιβίωσης αλλά αφου έψαξε για τα συστατικά της συγκεκριμένης αντιβίωσης, μου απαγόρευσε να την πάρω! :roll:
Θα πρέπει τώρα να έρθουν σε συνεννόηση οι δύο γιατροί για να μου πουν τί θα κάνω...

Πως γίνονται ξαφνικά τόσο περίπλοκες οι καταστάσεις...αχ...
 #8699  από litsa
 Τετ Σεπ 16, 2009 6:06 pm
υπομονή μαρία77..!!
ευχομαι σύντομα να σου πούνε!!
σε καταλαβαίνω γιατι και εγώ ως ψάρακας όταν έβγαλα το σπυρί- δοθηίνας κατα τους γιατρούς-
ένιωθα παρομοίως!!

φιλια΄ ποοοοοοολλλλλλλλλλλλλλλάαααααααααα!!!
περαστικούλια!
 #8701  από Lena
 Τετ Σεπ 16, 2009 6:35 pm
mARIA MOU AFSE TA NA FYGOUN MONA TOUS KAI MIN SE AGXWNEI. EGW MIA ZWI EIMAI ME AKMI LOGW POLYKYSTIKWN WOTHIKWN KAI DEN EPATHA TPT APO TA SPIRAKIA.PESTOU NA SOU DWSEI EXWTERIKI THERAPIA.
 #8706  από Maria77
 Τετ Σεπ 16, 2009 9:19 pm
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας Λίτσα και Λένα!

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με σπυράκια Λένα και τώρα έχω πάθει κάτι σαν σταφυλόκοκκο απ'οτι μου είπε η δερματολόγος...δηλάδή κολλάει το ένα απο το άλλο! :( Πήρα εξωτερική θεραπεία και έλπιζα πως θα περάσει αλλά τίποτα...Ούτε εγώ θα ήθελα να πάρω αντιβίωση αλλά τί θα κάνω??
Ο νευρολόγος μου είπε πως το Tysabri κάνει τον οργανισμό πιό ευάλωτο σε λοιμώξεις γιαυτό δεν φεύγουν εύκολα! Μόνο αυτό μου έλειπε... :shock:
Λες με την εξωτερική θεραπεία να φύγουν και να μην χρειαστεί η αντιβίωση? Θα ξαναμιλήσω αύριο με την δερματολόγο!
Φιλιά!
 #8708  από litsa
 Τετ Σεπ 16, 2009 9:47 pm
maria77
απλα να σου πω ότι όλα τα φάρμακα της σκπ μας κάνουν πιο ευάλωτους στα μικρόβια...

αν και να σου πω ... στο νοσοκομείο που μπήκα για την ενδοφλέβια αντιβίωση μου είπαν ότι δεν συμβαίνει μόνο σε σενα αλλά και σε πάρα πολλούς που δεν έχουν σκπ..

φιλιάα :D :D
 #8744  από Maria77
 Πέμ Σεπ 17, 2009 11:12 pm
Ναι Λίτσα μου, έχεις δίκιο!
Το Tysabri όμως ίσως να κάνει τον οργανισμό ακόμη πιό πολύ ευάλωτο! Βλέπω και τον γιατρό μου που δεν είναι τόσο χαλαρός όσο όταν έκανα την προηγούμενη θεραπεία!

Όταν την τελευταία φορά τον ρώτησα τί θα μπορούσε να μου προκαλέσει το φάρμακο, μου είπε μην ανησυχείς για τις διάφορες μικρές παρενέργιες, απο αυτές τίποτα...αλλά υπάρχει πιθανότητα για την πίο σοβαρή παρενέργια (PML)! Ωραία, είπα εγώ ειρωνικά, θα πάμε μιά και έξω...δεν θα το πολυκαταλάβουμε! :shock: :shock: 8-)

Φιλιά!!!
 #8746  από litsa
 Παρ Σεπ 18, 2009 12:42 am
ελα !!!!
σε θέλω ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ!!!!!!!!!!!
ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΣΤΗ...!! :D :D ;)