• ΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΜΠΑΝΙΣΜΟΣ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #113800  από dm123
 Τετ Νοέμ 18, 2015 3:16 pm
Γειά σας και χαρά σας..

Εδώ και κάποιους μήνες κάθε μεσημέρι, ακριβώς μετά το φαγητό έχω φούσκωμα και πολλά μα πολλά αέρια.

Εμφανίζονται σε κάθε φαγητό αλλά και σε κάθε συνδυασμό φαγητών. Πήγα σε γαστρεντερολόγο που έτυχε να έχει και ο αδερφός της σκλήρυνση και μου είπε ότι πολύ πιθανόν να προέρχεται από την ασθένεια.

Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο; Αποτελεί και αυτό σύμπτωμα της σκλήρυνσης;

Αναφέρω ότι δεν παίρνω τίποτα από τα φάρμακα, μόνο βιταμίνες και διατροφή που αποκλείει χοιρινά, αγελαδινά προϊόντα, ζάχαρη κλπ. Επίσης τονίζω και πάλι ότι εμφανίζεται κυρίως μετά το μεσημεριανό φαγητό(οποιοδήποτε και να είναι αυτό), σε μικρότερο βαθμό μετά το βραδυνό και κρατά κανά 2ωρο.

Περιμένω γνώμες σας ή αντίστοιχες εμπειρίες

Και πιστέψτε με ξέρω το γνωστό γνωμικό περί αερισμού και αποφυγής γιατρού..
 #113801  από Τάνια
 Τετ Νοέμ 18, 2015 8:43 pm
Καλησπέρα!Η ασθένεια έχει ειπτώσεις και στο δικό μου γαστρεντερολογικό σύστημα και πήγα και εγώ σε γιατρό που μου επέβαλε διατροφή χωρίς λαχανικά(ελάχιστα μπορώ να φάω) και μου έδωσε και χάπια. Είπε κάτι και για την κινητικότητα του εντέρου.Εγώ έχω απώλεια σφιγκτήρα με αποτέλεσμα να έχω θορυβώδη ατυχήματα και λερωμένα ατυχήματα.Δεν παίρνω φάρμακα για την σκλήρυνση εδώ και 17 χρόνια.Απλά πέρυσι με χτύπησε στο μάτι ελάχιστη οπτική νευρίτιδα και πήρα από τότε 4 φορές κορτιζόνη μαζί με την τωρινή τέταρτη φορά.(αυτή τη φορά η δεξιά πλευρά μου κάνει νάζια.Μιμείται το ρόμποκοπ!)
Δεν ήξερα ότι η σκλήρυνση φταίει για τυμπανισμό και ατυχήματα αλλά τελικά όλα γίνονται....
 #113803  από adrCy
 Πέμ Νοέμ 19, 2015 12:23 am
περίπου πριν 1 χρόνο όταν ξεκίνησα διατροφή, έκοψα μαχαίρι τα γαλακτοκομικά, το αλατι, την ζαχαρη, την γλουτένη, τα κοκκινα κρέατα και ένταξα στην διατροφή μου πολλά χόρτα. παρα πολλα θα ελεγα.. και ξεκίνησα να έχω θέματα με φουσκωμα κλπ.. τελικά διάβασα στο βιβλίο της διατροφής που ακολουθώ, οτι αυτό ειναι φυσιολογικό να συμβαίνει διότι το έντερο δεν έχει συνηθίσει με τόσα πολλά χόρτα και καθώς περνάει ο χρόνος αυτό θα γίνεται όλο και καλύτερα. Και ναι, ένα χρόνο μετα δεν έχω τέτοια θεματα.. δεν θυμαμαι πότε σταματησε να υποχωρεί αλλά δεν ήταν πάνω από 6μηνο.. βεβαια, ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός..
Επίσης ουτε εγω παίρνω φάρμακα εδώ και 2,5 χρόνια.. από τότε που διαγνώστηκα βασικα..
 #113805  από dm123
 Πέμ Νοέμ 19, 2015 9:58 am
Καλημέρα και ευχαριστώ για την συμμετοχή σας στο θέμα,

και εγώ εκεί το αποδίδω περισσότερο, στην αλλαγή της διατροφής, αλλά απλά σε μένα μάλλον κρατάει περισσότερο..

Πιθανόν διαταράσσεται η μικροχλωρίδα του εντέρου..τι να πω..