• ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ)

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #8674  από petros
 Τετ Σεπ 16, 2009 9:55 am
Καλημέρα παιδάκια...

Ήθελα να ρωτήσω ορισμένους αν έχουν συζητήσει με τους νευρολόγους τους το θέμα με τα χαπάκια για την MS.Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν 2-3 υποψήφια να βγούν στην αγορά μέσα στον επόμενο χρόνο, αν έχετε συζητήσει μαζί τους ποιό θεωρούν το "πιο καλό" (παρενέργειες , αποτελεσματικότητα κ.λ.π) και η δεύτερη ερώτηση είναι αν θεωρείτε οτι στην Θεσσαλονίκη υπάρχει "καλύτερη αντιμετώπιση" ή υπηρεσιές από την αθήνα γιατ;i από μερικές κουβέντες κάτι τέτοιο αποκόμησα.

Καλημέρα σε όλους! :mrgreen: ....thanxxx....
 #8676  από litsa
 Τετ Σεπ 16, 2009 11:28 am
τα χαπάκια ? ουδεις γνωρίζει ...για το καθένα θα είναι ξεχωριστή περίπτωση!!

για την θεσσαλονίκη υπάρχουν - αλίμοινο για μια μεγάλη πόλη - καλοί γιατροί ... όπως και στην Αθήνα ....
:lol:
 #8683  από elena
 Τετ Σεπ 16, 2009 12:57 pm
και τα τελευταία νέα για τα χαπάκια....
άντε όλο νέα σας λέω σήμερα :D :D
όταν ένας ασθενής έχει καλό ιστορικό με την κλασσική θεραπεία της ιντερφερόνης,είναι δύσκολο για τον γιατρό του να αλλάξει θεραπεία και να δώσει την καινούρια με τα χαπάκια,δεδομένου ότι τα χαπάκια έχουν πολλές βαριές παρενέργειες....
δυστυχώς δεν είναι το έξυπνο φάρμακο...προς το παρόν...για αυτό και έχει μπλοκάρει η διάθεση στην αγορά... :? αυτά μου τα εξήγησε ο γιατρός μου ,και δεν είναι δικές μου θεωρίες...!!!
 #8700  από Lena
 Τετ Σεπ 16, 2009 6:32 pm
geia se olous!
Elena AN XEREIS tin interferoni omws poso kero mporei na tin parei kaneis??
Paw gia defteri magnitiki k tremei i psixi mou. sigoura tha mou pou na xekinisw therapia Afou pane 2 xronia pou diagnwstika kai perasa akoma 1 wsi apo tote.
 #8705  από elena
 Τετ Σεπ 16, 2009 8:47 pm
Γειά σου Lena!!!που εξαφανίστηκες?είσαι καλά?ελπίζω ναι!!!
για αυτό που με ρωτάς,δεν νομίζω ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πόσο καιρό μπορεί να παίρνει κανείς ιντερφερόνη...εξάλου οι περισσότεροι κάνουν την θεραπεία αρκετά χρόνια..εγώ 3 χρόνια.Καλή επιτυχία στην μαγνητική σου!!!
 #8764  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Παρ Σεπ 18, 2009 12:26 pm
Συμφωνώ με τα παραπάνω γραφόμενα . Από πολλούς Γιατρούς έχω ακούσει ότι αν δεν βγεί κάτι νέο η ιντερφερόνη είναι για όλη την υπόλοιπη ζωή .
 #8780  από LL--MM
 Παρ Σεπ 18, 2009 5:36 pm
Απ' ότι ξέρω, την ιντερφερόνη την "έκοβαν" εδώ στην Ελλάδα συχνά μετά από πέντα χρόνια (ίσως και ακόμα, κι όποιος δε με πιστεύει άς πάει να διαβάσει τον Τσακανίκα στο πρωτότυπο) με αποτελέσματα που εκείνοι που έχουν υποστεί την αλλαγή αυτή γνωρίζουν καλά, δυστυχώς... Αλλού τα πράγματα είναι όπως είπε ο Γιώργος, είναι αγωγή μόνιμη για πολλά περισσότερα χρόνια, εκτός άν, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, προκαλέσει επιπτώσεις σοβαρές, αλλά ούτε αυτές δεν είναι κανόνας...

Ορισμένοι έχουν πολλές επιπτώσεις κι άλλοι σαφώς λιγότερες, ενίοτε, κατά τον προαναφερθέντα ομότιμο αναπληρωτή, μέχρι και αυτοκτονίες... :twisted:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Ιαν 06, 2010 2:56 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #8790  από petros
 Σάβ Σεπ 19, 2009 12:33 pm
Σωστό Ελενα. Οπως λες αν πάει καλά η θεραπεία δεν νομίζω ο γιατρός να ρισκάρει να αλλάξει δοκιμασμένη συνταγή. Νομίζω οτι επειδή τα χάπια έχουν διπλή πολλές φορές αποτελεσματικότητα από τις μέχρι τώρα θεραπείες προκαλούν και περισσότερες παρενέργειες. Μην ξεχνάμε οτι οι ιντερφερόνες έχουν πλέον 10ετή μελέτη για την αποτελεσματικότητά τους ενώ τα χάπια 3ετή.
Θεωρώ οτί είναι πιο δύσκολο να βγάλουν φάρμακο χωρίς παρενέργειες παρά φάρμακο που να φέρνει πλήρη ίαση. Ζούμε όμως την επόχη της προωθημένης έρευνας στο θέμα ms οπότε θα λύνονται σιγά σιγά κάποια ζητήματα.

Καλό Σ-Κ σε όλους σας.....
 #8839  από Lena
 Κυρ Σεπ 20, 2009 11:11 pm
παιδια σας ευχαριστω γ τισ απαντσεις σας. Ελενα μ εδω ειμαι δεν χανομαι απλα καπιες μερες ειχα προβλημα με τον υπολογιστη
 #8967  από costas
 Τετ Σεπ 23, 2009 9:04 am
:o
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος costas την Σάβ Νοέμ 07, 2009 7:31 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.