• ΓΙΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #8636  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Τρί Σεπ 15, 2009 12:56 pm
Παιδιά θα ήθελα να το βγάλω από μέσα μου και το παρουσιάζω . Ξέρετε ότι είμαι δικηγόρος ,αλλά στην αρχή της χρονιάς έκανα τα χαρτιά μου για να γίνω εκπαιδευτικός στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ . Δεν έγινα δεκτός για προφορική εξέταση γιατί έδωσα γνωμάτευση για την αρρώστια του ΙΚΑ και όχι της Νομαρχίας . Κατέθεσα τα χαρτιά για αναπληρωτής και στο σχετικό πίνακα είμαι τρίτος . Όμως διευθυντής δευτεροβάθμιας μου είπε ότι οι πιθανότητες να με πάρουν είναι ελάχιστες λόγω ελλείψεως εμειρίας . Αυτά και εις άλλα με υγεία
 #8654  από elena
 Τρί Σεπ 15, 2009 7:32 pm
Δεν πρέπει να περιμένεις τα τελικά αποτελέσματα?βέβαια δεν ξέρω από αυτά...αλλά περίμενε ...που ξέρεις ?μπορεί τελικά να είσαι τυχερός!!!καλή επιτυχία!!!
 #8740  από elina
 Πέμ Σεπ 17, 2009 10:52 pm
Αγαπητέ πρώην συνάδελφε (παραιτήθηκα από τον ΔΣΑ πριν από μερικές μέρες!), μία μικρή διευκρίνηση γιατί έχω ασχοληθεί διεξοδικά με το θέμα της εκπαίδευσης: είσαι τρίτος στον πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας, στον λεγόμενο πίνακα Γ΄, που σημαίνει ότι πριν από εσένα υπάρχουν οι 191 αναπληρωτές με μόρια του πίνακα Β΄, άρα συνολικά 193 άτομα (εφόσον είσαι τρίτος στον πίνακα Γ΄), και σε αυτό μάλλον αναφερόταν ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας όταν σου είπε ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να σε καλέσουν ως αναπληρωτή (μάλλον εννοούσε έλλειψη εμπειρίας=έλλειψη μορίων), γιατί γενικά είναι λίγες οι θέσεις στην κατηγορία ΠΕ13, άρα λίγες οι πιθανότητες να καλέσουν 194 αναπληρωτές από αυτήν την κατηγορία!
Για να μεταπηδήσεις στον πίνακα Β΄θα πρέπει να αποκτήσεις μόρια, είτε με επιτυχία στον ΑΣΕΠ (αν είσαι επιτυχών και διοριστέος, διορίζεσαι κατευθείαν, αλλιώς αν είσαι απλώς επιτυχών, αν γράψεις δηλαδή πάνω από την βάση, παίρνεις μόρια για κάθε βαθμό πάνω από την βάση), είτε με προϋπηρεσία ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος (εδώ συναντούμε την παραπάνω δυσκολία). Λόγω σκλήρυνσης προτάσσεσαι στον εκάστοτε πίνακα που ανήκεις, και δυστυχώς όχι σε όλους, επομένως για να προταχθείς στον πίνακα Β΄κι άρα να διοριστείς ως αναπληρωτής θα πρέπει να αποκτήσεις έστω και 0,001 μόριο....
 #8745  από MARINI
 Παρ Σεπ 18, 2009 12:31 am
elina επειδη ξερεις πως ειναι το συστημα των εκπαιδευτικων,ειμαι κι εγω χωρις προυπηρεσια,οποτε σαν αναπληρωτρια δεν με παιρνουν.Στον ασεπ δεν περασα τη βαση,αρα μηδεν μορια.Ειμαι γαλλικη φιλολογια.Στους ωρομισθιους εχω σειρα 724...Πηγα στο υπουργειο παιδειας να μου διευκτινισουν τον ορο ''προτασσομαι'' σαν ειδικη κατηγορια.τι να το κανω αν προτασσομαι σε αυτους που εχουν μηδενικη προυπηρεσια οταν υπαρχουν 723 που εχουν προυπηρεσια?Τους εξηγησα οτι εχω σκληρυνση κι οτι δεν ειμαι ηλιθια και τους ρωτησα αν με την κοινη λογικη υπαρχει περιπτωση φετος να παρουν 723 αναπληρωτες στο νομο Αττικης.Φυσικα μου απαντησαν πως οχι.Αρα θεωρω οτι οτι η λεξη ''προτασσεσαι'' δε θα επρεπε να υπαρχει γιατι στην ουσια δεν ισχυει.Και πως θα μαζεψω μορια αν δεν δουλεψω σαν ωρομισθια.Ειλικρινα εχω νευριασει πολυ.Μερικες φορες νιωθω οτι υποτιμουν τη νοημοσυνη μας.
 #8758  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Παρ Σεπ 18, 2009 11:24 am
Συμφωνώ με τα γραφόμενα σου . Όμως όχι μερκές φορές αλλά πάντα μας θεωτούν ηλίθιους . Εξάλλου δεν πρέπει να έχουμε απαιτήσεις είμαστε ανάπηροι .
 #8763  από maestro
 Παρ Σεπ 18, 2009 12:22 pm
ΠΑΙΔΙΑ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ (οχι μεσον!!!) ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ α' βαθμιες υγειονομικες επιτροπες στις νομαρχιες ή γνωστους στις διευθ/νσεις εκπαιδευσης καντε μια ερωτηση μηπως εχει αλλαξει κατι!!!
Το λεω γιατι κατι εγινε και θα εχω πιο σιγουρα νεα τη Δευτερα 21/9...
Πιστευω πως ολοι εχετε τσεκαρει το αντιστοιχο πεδιο για ΣΚΠ στις αιτησεις για προσληψεις αναπληρωτων και ωρομισθιων καθως και εχετε παει και γνωματευση απο α' βαθμια υγειονομικη επιτροπη που αποδυκνιει την ασθενεια, με αποτελεσμα να ειμαστε στις πρωτες θεσεις στους πινακες.
 #8765  από maestro
 Παρ Σεπ 18, 2009 12:27 pm
MARINI έγραψε:elina επειδη ξερεις πως ειναι το συστημα των εκπαιδευτικων,ειμαι κι εγω χωρις προυπηρεσια,οποτε σαν αναπληρωτρια δεν με παιρνουν.Στον ασεπ δεν περασα τη βαση,αρα μηδεν μορια.Ειμαι γαλλικη φιλολογια.Στους ωρομισθιους εχω σειρα 724...Πηγα στο υπουργειο παιδειας να μου διευκτινισουν τον ορο ''προτασσομαι'' σαν ειδικη κατηγορια.τι να το κανω αν προτασσομαι σε αυτους που εχουν μηδενικη προυπηρεσια οταν υπαρχουν 723 που εχουν προυπηρεσια?Τους εξηγησα οτι εχω σκληρυνση κι οτι δεν ειμαι ηλιθια και τους ρωτησα αν με την κοινη λογικη υπαρχει περιπτωση φετος να παρουν 723 αναπληρωτες στο νομο Αττικης.Φυσικα μου απαντησαν πως οχι.Αρα θεωρω οτι οτι η λεξη ''προτασσεσαι'' δε θα επρεπε να υπαρχει γιατι στην ουσια δεν ισχυει.Και πως θα μαζεψω μορια αν δεν δουλεψω σαν ωρομισθια.Ειλικρινα εχω νευριασει πολυ.Μερικες φορες νιωθω οτι υποτιμουν τη νοημοσυνη μας.
πρωτα απ' ολα δεν χρειαζετε να νευριαζουμε!!!
αλλωστε δεν κερδιζουμε τιποτα, παρα χαλαμε τον εαυτο μας.
Απ' την αλλη απο τη στιγμη που προτασσομαστε στους πινακες, παντα υπαρχει η πιθανοτητα να αρρωστησει καποιος ή να μεινει εγκυος καποια κλπ.
Παντως διαβασε και την απαντηση που εχω στειλει πιο πριν και ευχομαι τη Δευτερα να σας εχω καλα νεα!!!
 #8845  από maestro
 Δευ Σεπ 21, 2009 11:26 am
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ατομων ΜΕ Αναπηρια.
ΤΟ "ΚΑΚΟ" ειναι ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΕΠΑΡΚΕΣΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!!!
ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ στοιχεια επικοινωνιας, για να μπορεσουν να επικοινωνησουν μαζι μου, οταν θα εχουν νεοτερα (μετα την τεταρτη μου ειπαν...)
 #8899  από maestro
 Τρί Σεπ 22, 2009 12:46 pm
βρηκα τη συγκεκριμενη καταχωρηση:
http://www.disabled.gr/lib/?p=21742
ΔΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ 67% ΑΝΑΠΗΡΙΑ
που εχει κανει η elina
το φεκ που μασ αφορα ειναι το : Α 156/4-9-2009
το οποιο μπορουμε να βρουμε, απο τα ΚΕΠ καλυτρερα.
Δοκιμασα να το κατεβασω απ'το http://www.et.gr αλλα πρεπει να γινω συνδρομητης.

ΤΟ ΠΗΡΑ ΤΟ ΦΕΚ!!!
αφορα κυριωσ θεματα πανεπιστημιακου και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΝ. ΕΚΠ[ΑΙΔΕΥΣΗΣ κ.α.
ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!
τη σελιδα την περασα στο scanner, και την ανεβασα καπου για να μπορειτε να τη δειτε.
Ειναι η παρακατω...
Εικόνα
ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΕΛΙΔΑ.
ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ.
ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, και μπορειτε να επιλεξετε "προβολη εικονας".
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΤΕ "ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΩΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ.
 #8969  από maestro
 Τετ Σεπ 23, 2009 9:45 am
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΠΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ:
4. Από την έναρξη του σχολικού έτους 2009−2010 και
εφεξής οι εκπαιδευτικοί με ποσοστό αναπηρίας 67%
και άνω, εφόσον συμπληρώνουν δώδεκα (12) μήνες
τουλάχιστον πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού
αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια
σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευ−
σης αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και
Θρησκευμάτων, διορίζονται σε θέσεις εκπαιδευτικών
των κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκ−
παίδευσης ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε δι−
αγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και πέραν των οριζόμενων από
τις σχετικές διατάξεις ποσοστών. Με κοινή απόφαση
των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνι−
κής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο αριθμός
των διοριζόμενων εκπαιδευτικών κατά τις διατάξεις της
παρούσας παραγράφου ανά κλάδο και ειδικότητα. Με
απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευ−
μάτων καθορίζονται τα ειδικότερα κριτήρια της σειράς
διορισμού των υποψηφίων.

ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΤΕ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ, ΑΠΟ ΤΟ:
http://career.duth.gr/cms/files/fek_a156_080909.pdf