Καλησπέρα σε όλην την παρέα. Σας παρακολουθώ εδώ και ένα μήνα και κάτι, από τότε που άρχισε η περιπέτειά μου με οπτική νευρίτιδα, ξαφνικά, χωρίς ποτέ να έχω κανένα άλλο πρόβλημα. Ήταν ένα σοκ για μένα όταν πηγαίνοντας στον οφθαλμίατρο του Γεννηματά στα επείγοντα με παρέπεμψε σε νευρολόγο. Ο νευρολόγος της εφημερίας μου είπε χωρίς μαγνητική και στο δόξα πατρί ότι πιστεύει ότι έχω σκλήρυνση, χωρίς τίποτα ακόμα. Απλά η αξονική ήταν καθαρή και συμπέρανε αυτό. Σαν νούμερα μας βλέπουν. Στα επείγοντα στο όρθιο μου είπε ότι αυτό πιστεύει. Λες και μου ανακοίνωσε έλκος. Απλά πράγματα. Εγώ σοκ. Πήγα την άλλη μέρα στο δικό μου οφθαλμίατρο, στον οποίο είχα πάει και πριν τα επείγοντα, αλλά μου έδωσε λιγες μέρες να δούμε πως πάει. Δεν ήθελε να με αγχώσει. Δεν άντεξα και πήγα στα επείγοντα όμως κατόπιν συνεννόησης μαζί του, μήπως και μου έκαναν εκεί προκλητά δυναμικά γιατί αυτός θα μου τα έκανε μόνο στην κλινική που συνεργάζεται, οπότε και θα πλήρωνα, αλλά τζίφος, ήθελαν πρώτα μαγνητική. Από τον οφθαλμίατρό μου ο οποίος μου έκανε προκλητά δυναμικά και οπτικά πεδία, και αφού βεβαίωσε δυστυχώς οπτική νευρίτιδα, πήγα σφαίρα σε νευρολόγο που ήξερε εκείνος (όλα γίνανε τόσο γρήγορα, δεν είχα επιλογή, μέσα στη σαστιμάρα μου και την απόγνωσή μου, και πήγα σε αυτόν για να μου κάνει κορτιζόνη να φτιάξει το μάτι). Μου επέβαλε μαγνητική, αν και δεν ήθελα. Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να με καταλάβει, δεν ήθελα να ξέρω, και ακόμα πιστεύω καλύτερα να μην ήξερα, γιατί όπως πίστευα, θα ένιωθα τα πάντα σε λίγες μέρες ακόμα και με την υποβολή του μυαλού μου. Μου την επέβαλε όμως για να κάνω την κορτιζόνη και έτσι όταν είδε τις μαγνητικές (εγκεφάλου και ματιών) συμπέρανε εκ πείρας ότι έχω σκλήρυνση και έπρεπε να κάνω και άλλες μαγνητικές και παρακέντηση, που ακόμα δεν έχω κάνει. Δεν ήθελα να το πιστέψω. Εξ αρχής μου μίλησε για αγωγή από το στόμα, φιγκολιμόδη ήθελε μάλλον από ότι συμπέρανα διαβάζοντας εδώ μετά. Εγώ αρνητική. Ούτε εξετάσεις ήθελα ούτε φάρμακα, ούτε ακόμα θέλω. Και όλα έγιναν όπως είπα. Σε λίγες μέρες όλα τα συμπτώματα άρχισαν. Η νευρίτιδα πέρασε, δηλαδή το μάτι μου έχει γίνει σχεδόν καλά τώρα μετά από τις 21-9-15 που έκανα την τελευταία κορτιζόνη. Όμως εδώ και δύο εβδομάδες νιώθω ηλεκτρισμό/δυσαισθησία στα πέλματα και επεκτάθηκε σε όλο το πόδι και στην κοιλιά.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω, αυτό, η δυσαισθησία, αν είναι αυτό που νιώθω, είναι ώση; Νιώθω μια περίεργη αίσθηση, όχι ακριβώς μούδιασμα. Ανέβαλα τις εξετάσεις να ηρεμήσω λίγο.
Παρακέντηση δεν θέλω να κάνω. Αν οι μαγνητικές δείχνουν, είναι απαραίτητη;
Επίσης λέω, ότι και να μου πουν, αφού δεν σκοπεύω να πάρω φάρμακα, γιατί να βιαστώ;
Προς το παρόν έχω εδώ και ένα μήνα ξεκινήσει αλλαγή διατροφής με διατροφολόγο, καθόλου γλουτένη, γαλακτοκομικά, κρέατα, ζάχαρη. Όλα φυσικές τροφές, κόρντισεπς και πήρα και το Neuroaspis. To παίρνω μια βδομάδα τώρα και ελπίζω. Διάγνωση επίσημη δεν έχω. Μου είπε η δεύτερη νευρολόγος που πήγα ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τη μονοφασική νόσο χωρίς εξετάσεις, αλλά βρε παιδιά, έχω δύο μεγαλούτσικες εστίες με σκιαγραφικό, ένα επεισόδιο, εκτος και αν και όσα ανέφερα παραπάνω είναι επεισόδια, και πολλαπλές μικρές εστιούλες, άλλες με και άλλες με όχι σκιαγραφικό. Επίσης από τα συμπτώματα που νιώθω, χάνω την ελπίδα για το μονοφασικό. Ξέρει κανείς αν στη μονοφασική υπάρχουν συμπτώματα τέτοια, ηλεκτρισμός προς ελαφριά μουδιάσματα (όχι ακριβώς μουδιάσματα), κούραση ποδιών στις σκάλες και λίγη φαγούρα αυτές τις μέρες στα χέρια και το κεφάλι; Διάγνωση οριστική δεν ξέρω πότε θα γίνει. Θα πάω όταν είμαι έτοιμη και δεν ξέρω και που. Έλεγα Αιγηνήτειο, αλλά θέλω τη γνώμη σας. Προσπαθώ με αυτά που σας είπα συν βελονισμό. Έκανα μία φορά και γύρισα άλλος άνθρωπος και θα το συνεχίσω γιατί είδα ότι μου έκανε καλό.
Αυτά προς το παρόν, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω, αυτό, η δυσαισθησία, αν είναι αυτό που νιώθω, είναι ώση; Νιώθω μια περίεργη αίσθηση, όχι ακριβώς μούδιασμα. Ανέβαλα τις εξετάσεις να ηρεμήσω λίγο.
Παρακέντηση δεν θέλω να κάνω. Αν οι μαγνητικές δείχνουν, είναι απαραίτητη;
Επίσης λέω, ότι και να μου πουν, αφού δεν σκοπεύω να πάρω φάρμακα, γιατί να βιαστώ;
Προς το παρόν έχω εδώ και ένα μήνα ξεκινήσει αλλαγή διατροφής με διατροφολόγο, καθόλου γλουτένη, γαλακτοκομικά, κρέατα, ζάχαρη. Όλα φυσικές τροφές, κόρντισεπς και πήρα και το Neuroaspis. To παίρνω μια βδομάδα τώρα και ελπίζω. Διάγνωση επίσημη δεν έχω. Μου είπε η δεύτερη νευρολόγος που πήγα ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τη μονοφασική νόσο χωρίς εξετάσεις, αλλά βρε παιδιά, έχω δύο μεγαλούτσικες εστίες με σκιαγραφικό, ένα επεισόδιο, εκτος και αν και όσα ανέφερα παραπάνω είναι επεισόδια, και πολλαπλές μικρές εστιούλες, άλλες με και άλλες με όχι σκιαγραφικό. Επίσης από τα συμπτώματα που νιώθω, χάνω την ελπίδα για το μονοφασικό. Ξέρει κανείς αν στη μονοφασική υπάρχουν συμπτώματα τέτοια, ηλεκτρισμός προς ελαφριά μουδιάσματα (όχι ακριβώς μουδιάσματα), κούραση ποδιών στις σκάλες και λίγη φαγούρα αυτές τις μέρες στα χέρια και το κεφάλι; Διάγνωση οριστική δεν ξέρω πότε θα γίνει. Θα πάω όταν είμαι έτοιμη και δεν ξέρω και που. Έλεγα Αιγηνήτειο, αλλά θέλω τη γνώμη σας. Προσπαθώ με αυτά που σας είπα συν βελονισμό. Έκανα μία φορά και γύρισα άλλος άνθρωπος και θα το συνεχίσω γιατί είδα ότι μου έκανε καλό.
Αυτά προς το παρόν, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση.