• Εργάτης ή υπάλληλος.

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #113386  από Ναπολεων
 Πέμ Οκτ 15, 2015 2:10 pm
Εργαζομουν σε εργαστηριο ζαχαροπλαστικης ως Βοηθος Ζαχαροπλαστη. Στη συμβαση μου ημουν περασμένος ως εργάτης. Κατά τη διαρκεια όμως εδωσα εξετασεις και πηρα την Κρατικη πιστοποιηση του ΕΟΠΠΕΠ για την ειδικοτητα μου. Εδωσα αυτή τη πιστοποιηση στη λογιστρια της επιχείρησης η οποια αμελησε να ασχοληθεί μαζι της και τωρα πλεον που απολυθηκα εχω την εξης απορια .
Ο Εργοδότης επρεπε να ειχε περασει την πιστοποιηση μου στη συμβαση και να με εχει κανει υπαλληλο για να δικαιούμαι μεγαλυτερη αποζημιωση? Όπως εχω διαβασει στο ιντερνετ σε επισιτιστικες επιχειρήσεις οπου ο εργαζόμενος προσφερει πνευματικη εργασια και γνωσεις πρεπει να περαστει ως υπάλληλος με το πτυχιο.
Ο ιδιος ο εργοδότης μου δεν αρνειται την πιστοποιηση ουτε να πληρωσει την αποζημιωση αλλα θελει να βεβαιωθεί ότι ηταν υποχρεωμένος να με κανει υπαλληλο.Και ενας δικηγόρος του ισχυρίζεται ότι σε καμια περιπτωση δεν είναι υποχρεωμένος. Υπαρχει καποια διαταξη ή νομος τον οποιο μπορω να χρησιμοποιησω υπερ μου?
Εν τελη δεν θελω ουτε εγω ουτε ο εργοδότης μου να τραβηχτούμε στα δικαστηρια κτλ και θελουμε να το λυσουμε ειρηνικα. Παρακαλω πολύ μια υποδειξη σε καποιον νομο η κατι τετοιο θα ηταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ βοηθητικο αν ισχυει ότι επρεπε να με κανει υπαλληλο. Να αναφέρω ότι τους τελευταίους 7 μήνες της συνεργασίας μας είχα αναλάβει χρέη "υπευθυνου" του εργαστηρίου χωρίς όμως να υπάρχει κάποια εγγραφη απόδειξη αυτού.

Έχω κι επιπλέον αξιόλογες πληροφορίες να αναφέρω αλλά δεν θέλω να μεγαλώσω το ήδη τεράστιο μήνυμα μου.

Ευχαριστω εκ των προτερων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ναπολεων την Πέμ Οκτ 15, 2015 8:02 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #113390  από Γιάννης
 Πέμ Οκτ 15, 2015 4:19 pm
Ναπολεων έγραψε:Έχω κι επιπλέον αξιόλογες πληροφορίες να αναφέρω αλλά δεν θέλω να μεγαλώσω το ήδη τεράστιο μήνυμα μου.
Έχω προβληματιστεί πολύ, μη με σκας, πες τα όλα
 #113392  από Ναπολεων
 Πέμ Οκτ 15, 2015 8:05 pm
Γιάννης έγραψε:
Ναπολεων έγραψε:Έχω κι επιπλέον αξιόλογες πληροφορίες να αναφέρω αλλά δεν θέλω να μεγαλώσω το ήδη τεράστιο μήνυμα μου.
Έχω προβληματιστεί πολύ, μη με σκας, πες τα όλα
Διακρίνω μια ειρωνια στην απαντηση σου και ειλικρινά δεν βλεπω την αφορμή. Για αυτό απλα θα την αγνοησω.
 #113399  από Γιάννης
 Παρ Οκτ 16, 2015 9:27 am
Αν συνειδητοποιήσεις σε τι φόρουμ έκανες εγγραφή και τι ρωτάς, θα καταλάβεις. Σ' αυτό το χώρο όλοι οι συμμετέχοντες πάσχουμε από σκλήρυνση κατά πλάκας και όσοι μπορούν ακόμα να εργάζονται, αισθάνονται πολλές φορές καυτό το αγγούρι στον πισινό.
Αν έχεις κάποια σχέση με την πάθηση, ζητώ συγγνώμη αλλά δεν το ήξερα.
 #113418  από ΓιαννηςΑγιαννης
 Παρ Οκτ 16, 2015 10:34 pm
+1
 #113427  από billios
 Σάβ Οκτ 17, 2015 9:03 pm
Τελικα τι εγινε θα μας πεις?
Εργατης ή υπαλληλος?