• Νοητική στέρηση

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #113118  από Fantasma
 Σάβ Σεπ 26, 2015 6:20 pm
Η νοητική στέρηση πως αντιμετωπίζεται;
Βιώνω εκτενές πρόβλημα νοητικής στέρησης,ζητώ βοήθεια.Κάτι περισσότερο θα γνωρίζετε.
 #113119  από ΓιαννηςΑγιαννης
 Σάβ Σεπ 26, 2015 6:29 pm
Σε πια βάση το εστιάζεις , πώς το εννοείς?
 #113120  από Fantasma
 Σάβ Σεπ 26, 2015 6:42 pm
Δυσνόητη ερώτηση,σε ποια βάση άραγε να το εστιάζω;
Συγγνώμη,αλλά είμαι πολύ χαζός.Δεν υπερτερώ νοητικώς,Αργώ να καταλάβω,απλά ζητήματα.Αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα;
 #113121  από Κώστας
 Σάβ Σεπ 26, 2015 7:46 pm
Προσπάθησε να κρατάς το μυαλό σου σε εκγρήγορση. Δηλαδή προσπάθησε ν΄ ασχοληθείς με κάτι που θα το απασχολήσει (πχ παιχνίδια που απαιτούν μνήμη, επίλυση σταυρόλεξων, γρίφοι, κουίζ, ερωτήσεις γνώσεων, ανάγνωση ενός δύσκολου κειμένου του ενδιαφέροντός σου που απαιτεί κατανόηση, συζητήσεις με άτομα για θέματα που απαιτούν κρίση και οτιδήποτε άλλο σκεφτείς).
 #113123  από Fantasma
 Σάβ Σεπ 26, 2015 9:14 pm
Ευχαριστώ για την ακριβή ενημέρωση.Μακάρι,να έχει αποτέλεσμα.Η έγχυση κορτιζόνης θα με βοηθήσει,επιπλέον;
 #113124  από ΓιαννηςΑγιαννης
 Σάβ Σεπ 26, 2015 10:05 pm
Την χαμηλή αντίληψη την διέκρινες προοδευτικά ή απότομα σε σχέση με την προ νόσου κατάσταση?
Για την κορτιζόνη δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει,
 #113125  από Fantasma
 Σάβ Σεπ 26, 2015 10:47 pm
Πριν απο την πάθηση δεν βίωνα κάποιο νοητικό πρόβλημα.
Προέκυψε μετά την πρώτη ώση και εκφυλίζεται ανά τα έτη που πάσχω.
 #113126  από Στάθης
 Σάβ Σεπ 26, 2015 11:53 pm
Fantasma έγραψε:Πριν απο την πάθηση δεν βίωνα κάποιο νοητικό πρόβλημα.
Προέκυψε μετά την πρώτη ώση και εκφυλίζεται ανά τα έτη που πάσχω.
Κάτι που με βοήθησε πάρα πολύ στο νοητικό κομμάτι της πάθησης, ήταν χωρίς υπερβολές η πρώτη μου επέμβαση χενφα-ccsvi.

Από εκεί που ήμουν ζόμπι... ξαφνικά έγινα πάλι φοιτητής φτιάχνοντας το κυκλοφορικό σύστημα του εγκεφάλου.

Δηλαδή το μεγαλύτερο νοητικό μου πρόβλημά ήταν αυτό το εμπόδιο (φωτό)... , που στην περίπτωσή μου η διόρθωσή του, άλλαξε όλη την πορεία της πάθησης, και προπάντων σταμάτησε τις βαριές υποτροπές..

Εικόνα

Αυτά δεν θα στα πούνε ποτέ στην νευρολογία.....
 #113129  από fenia
 Κυρ Σεπ 27, 2015 2:35 am
Δηλαδή Στάθη ποιο είναι αυτό το εμπόδιο; γιατί δεν καταλαβαίνω ή τουλάχιστον δεν είμαι σίγουρη τι παρουσιάζει η φωτογραφία.

Επίσης αναφέρουν πως η μείωση του όγκου του εγκεφάλου προκαλεί πνευματική έκπτωση μα δεν πειράζει fantasma απλά γινόμαστε σοφότεροι :character-oldtimer:
Άλλωστε θεωρώ πως ο τρόπος που εκφράζεσαι καλό μου δε δείχνει να υστερείς, όπως λέει και η νευρολόγος μου!

Ας το δούμε λοιπόν θετικά και ας ψάξουμε λύσεις που θα μας καλύψουν σε ατομικό επίπεδο....
 #113131  από Στάθης
 Κυρ Σεπ 27, 2015 11:26 am
fenia έγραψε:Δηλαδή Στάθη ποιο είναι αυτό το εμπόδιο; γιατί δεν καταλαβαίνω ή τουλάχιστον δεν είμαι σίγουρη τι παρουσιάζει η φωτογραφία.
Είχε βγει μια θεωρία το 2009-2010 από έναν Ιταλό γιατρό, τον Paolo Zamboni, ότι υπάρχουν κάποιες στενώσεις στο λαιμό (σφαγίτιδες φλέβες) αυτό δηλαδή που δείχνει η φωτό μου, που συμβάλλουν στην σκλήρυνση κατά πλάκας.

Έκανε κάποιες μελέτες πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων με σκλήρυνση, και βρήκε ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών με σκλήρυνση να έχουν τέτοιες στενώσεις. αντιθέτως οι υγιείς άνθρωποι δεν είχαν τέτοιο θέμα.

Το έψαξα, το βρήκα και σε εμένα, το έφτιαξα με μια απλή αγγειοπλαστική (1 μέρα νοσηλεία), και από τότε κάποια θέματα που νόμιζα ήταν νευρολογικά της σκλήρυνσης, εξαφανίστηκαν.... εξού και η νοητική βελτίωση...