• οδηγηση

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #8478  από katerina76s
 Παρ Σεπ 11, 2009 10:34 pm
γεια σας,σκεφτομαι να παρω διπλωμα οδηγησης φοβαμαι μηπως εξαιτιας της σκπ δεν μου δινουν αδεια.μηπως να μην το αναφερω;;;;;;;εμφανη προβληματα δεν εχω...εσεις οδηγειτε;
 #8479  από LL--MM
 Παρ Σεπ 11, 2009 10:47 pm
Όχι μόνο σου δίνουν άδεια, αλλά και μπορείς να οδηγήσεις εντός δακτλiου οποιαδήποτε μέρα, φτάνει να πηγαiνεις στο γιατρό σου ή το νοσοκομείο, βάσει ορισμένου δρομολογίου :D . Αν σου δώσουν καμιά κλήση, δηλαδή, μπορείς να μήν την πληρώσεις και να την πας στην τροχαία με "τα ωραία μας τα χαρτιά"... Καλό όμως είναι, να ρωτήσεις την τροχαία πια είναι επακριβώς η πρακτική της επί του θέματος... :?

Το θέμα είναι, όμως, το ποσο δικαιολογημένα βέβαιη είσαι εσύ για τις αντιδράσεις σου όταν οδηγείς, διότι εκεί δε σε προστατεύουν εκείνα... το άτομο στο οποίο κάνεις την όποια (μικρή ως μεγάλη) ζημιά μπορεί να δεί και επομένως να αναφέρει την αρρώστια σου ώς στοιχείο στο φάκελο, οπότε θα σου πάρουν το δίπλωμα πολύ πιο γρήγορα απ' ότι θα το έπαιρναν σε κάποιον υγειή... :roll:

Πολλά μας έκανε η σκπ, να μας κάνει και εγκληματίες του δρόμου, ας της το αποφύγουμε... Και δε φταίν και τίποτα οι περαστικοί να τους βαρέσει η δικιά μας η σκπ :x
Δεν εννοώ να μην πας να δώσεις καθόλου εξετάσεις, αλλά να οδηγείς μόνο όταν αισθάνεσαι αρκετά καλά για να το κάνεις... 8-) Καλό δρόμο!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Σάβ Σεπ 12, 2009 12:19 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #8480  από mary_d_ath
 Παρ Σεπ 11, 2009 11:44 pm
Εγώ πάντως όταν το πήρα το έκρυψα από τον παθολόγο, γιατί κάτι μου είχε πει ο δάσκαλος ότι σε προβλήματα υγείας λήγει πιο γρήγορα το δίπλωμα, για να πηγαίνεις μετά ξανά παράβολα και γιατροί.
Βέβαια ποτέ δεν είπα κάτι στο δάσκαλό μου για να πάρω πιο σαφείς απαντήσεις, λογικά δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα με τα χαρτιά κ.τ.λ
Αυτό με τη δακτύλιο πάντως είναι πολύ βολικό, τώρα που το μαθα θα το χρησιμοποιώ, αν και το κέντρο δεν είναι και το πιο ευχάριστο σε οδήγηση...
Ευχαριστώ LL--MM για την πληροφόρηση!!
Μήπως μας δίνουν και θέσεις πάρκινγκ για να μη βασανιζόμαστε άδικα; Καλά θα 'ταν...
 #8481  από LL--MM
 Σάβ Σεπ 12, 2009 12:05 am
Θέσεις πάρκινγκ μερικοί δήμοι δίνουν ευκολώτερα από άλλους "στους ανάπηρους", οπότε:
1. Αν δουν ότι έχεις διπλωμα "των υγειών", :arrow: :arrow: δε θα σου δώσουν, αλλά μπορεί να γίνουν και προβλήματα, να σε κατηγορήσουν ότι "πας να εκμεταλλευτείς την αναπηρία που δεν έχεις" και τέτοια παρόμοια :x , ή
2. Να θεωρήσουν ότι δε δικαιούσαι το δίπλωμα "των υγειών"... :roll:
Εξαρτάται από το δήμο στον οποίο είσαι γραμμένη :|

Το να μην τηρούμε την οδική ασφάλεια ακόμα περισσότερο από τους άλλους θα αποβεί αναπόφευκτα εις βάρος μας... :evil:

Εννοείται ότι με την παραμικρότερη ενόχληση (άσχετο άν είναι στα μάτια ή αλού) αποφεύγεις την οδήγηση, διότι με μια ώση δεν παίζει κανένας... SOS ΚΙΝΔΥΝΟΣ :o

Καλή επιτυχία :D !
 #8482  από mary_d_ath
 Σάβ Σεπ 12, 2009 12:51 am
Στο Δήμο Αθηναίων υπάγομαι, γμτ μ@λ@κία έκανα δηλαδή, αλλά φοβήθηκα μπας και δε μου δώσουν δίπλωμα ή με ταλαιπωρήσουν!!
Όσο για το πόσο θα πρέπει να προσέχουμε στην οδήγηση, αυτό είναι δεδομένο, δεν παίζουν με αυτά!!
Τελοσπάντων...
Katerina76s, καλή τύχη με το δίπλωμα!!
 #8488  από maestro
 Σάβ Σεπ 12, 2009 12:04 pm
Θελοντας να βοηθησω κι εγω στο θεμα που αναφερεστε, εχω να πω,
πωςγια να διεκδικησεις ή να παρκαρεις σε θεση parking για αναπηρους, θα πρεπει να εχεις αναπηρικο αυτοκινητο! Αυτο αναφερετε στην αδεια του αυτοκινητου και οχι στην αδεια οδηγησης (διπλωμα).
 #8493  από LL--MM
 Σάβ Σεπ 12, 2009 12:33 pm
Μα για να έχεις αναπηρικό αυτοκίνητο, δεν πρέπει να είσαι ανάπηρος; (και όχι μόνο, βαριά ανάπηρος, νομίζω...) Σε τελευταία ανάλυση, όμως, σε μια οποιαδήποτε εξέταση, (από ΤΟΤΑ μέχρι εισαγγελίας) αυτά τα στοιχεία βγάινουν στην επιφάνεια... ΟΧΙ :?: :!: :?:
 #8520  από katerina76s
 Κυρ Σεπ 13, 2009 9:37 am
ευχαριστω πολυ παιδια για οσα γραψατε...αναγκαζομαι να παρω αυτοκινητο..λογω δουλειας και ξερω τους κινδυνους....και φοβαμαι
 #8531  από mary_d_ath
 Κυρ Σεπ 13, 2009 2:02 pm
Μπα, το να φοβόμαστε τον εαυτό μας δε μας επιτρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά. Και αυτά τα βήματα δεν τα αξίζουν μόνο οι υγιείς, αλλά κι εμείς.
Εγώ πάντως στην οδήγηση δε φοβάμαι τόσο τον εαυτό μου όσο τους άλλους π.χ. το μηχανάκι που "έφαγε" το κόκκινο, την αφηρημένη κυρία που πέρασε το δρόμο και με έκανε να πάθω καρδιακό και να φθείρω τα λάστιχά μου από το φρενάρισμα, τον ηλίθιο που παρκάρει χωρίς αλάρμ και με χτυπάει με την όπισθεν, τον άλλο τον ηλίθιο που ξεπαρκάρει χωρίς φλας σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και πολλά άλλα που έχουν δει τα μάτια μου όσο καιρό οδηγώ. :lol:
Αν οδηγήσεις στην Αθήνα, να είσαι σίγουρη ότι με τον καιρό θα οξυνθούν και τα αντανακλαστικά σου παίζοντας το παιχνίδι "απέφυγε τους πεζούς", από παντού μπορούν να σου πεταχτούν! :lol:
Πάντως τη φοβία του τύπου "έχω σκλήρυνση, μπορώ να οδηγήσω, θα τα καταφέρω;" την είχα κι εγώ στην αρχή, αλλά μετά σκέφτηκα το "όσο μπορέσω", εάν θα έρθει ποτέ η εποχή που δεν θα μπορέσω θα βάλω ένα πωλητήριο στο matizaki μου και θα πάω να αγοράσω μία βάρκα! :lol:
 #8537  από maestro
 Κυρ Σεπ 13, 2009 5:37 pm
LL--MM έγραψε:Μα για να έχεις αναπηρικό αυτοκίνητο, δεν πρέπει να είσαι ανάπηρος; (και όχι μόνο, βαριά ανάπηρος, νομίζω...) Σε τελευταία ανάλυση, όμως, σε μια οποιαδήποτε εξέταση, (από ΤΟΤΑ μέχρι εισαγγελίας) αυτά τα στοιχεία βγάινουν στην επιφάνεια... ΟΧΙ :?: :!: :?:
ΟΠΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ α' βαθμια ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ!!!
ΕΓΩ, ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΒΑΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΣ!!!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ουτε ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΑΛΛΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ (ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ).
ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΑΝ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ!!!
ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΠΩΣ ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΙΜΟΝΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ (κατι που χρειαζεται τρομερη υπευθυνοτητα) , ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ!!!