• Ms = multiple selections Ελπίζω !!! Καλημέρα σας

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #112723  από Annita
 Σάβ Αύγ 22, 2015 11:59 am
:happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: Γεια χαρά στην όμορφη παρέα σας ! Ειμαι κι εγώ νέο μέλος .Εκανα θυρεοειδεκτομή τον Ιανουάριο και μετά δεν μπορούσα να αναρρωσω και να επανέλθω στα φυσιολογικά για μένα επίπεδα δραστηριότητας ..Κατόπιν ήρθε το μούδιασμα στο αριστερό χέρι που δεν προλάβαινα να του δώσω σημασία !!! Μου είπαν οτι καποια ωλένια νευρίτιδα θα ναι και μου έγραψαν ηλεκτρομυογραφημα που κόντευε να λήξει και τελικά ποτέ δεν πρόλαβα να κάνω .Μόνο όταν άρχισε να μου δίνει ρεύμα στο αριστερό πόδι ανησύχησα και αποφάσισα να το δω !! Εκανα μαγνητικές εγκεφάλου Αυχενικής και θωρακικής μοίρας και εχω εστίες σε 3 επίπεδα ! Έγινα ψυχολογικό ράκος (νομιζω φυσιολογικά ) για 2 βδομαδες και απο κει και πέρα ένα σωρό εξετάσεις αίματος, ΕΝΥ και ακόμα περιμένω για κάποιες απαντήσεις ...
Άρχισα κορτιζόνη αρχικά 3 δόσεις ενδοφλέβια και κατόπιν σε χάπια 4x16 mg για 10 μέρες και απο σημερα μειώνω μισό κάθε 2 μερες ..
Ομως τα συμπτώματα ( αίσθηση ρεύματος στο πόδι χέρι και τσιμπήματα στο πρόσωπο ) δεν έχουν περάσει .. Πόσο καιρό κάνει να πιάσει αυτή η κορτιζόνη ?
Απο ψυχολογικής άποψης ειμαι καλά και λεω οτι πρέπει να αλλάξω τρόπο ζωής ( άσκηση ,καλη διατροφή )
Απλώς είναι αυτή η αίσθηση του αγνώστου ,του τι θα γίνει στο μέλλον ,αν θα είμαι σε θέση να εργάζομαι , αν και πόσο θα αλλάξει η ζωή μου ..
Μέσα στο φόρουμ βρήκα πολλές απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα και σας ευχαριστώ γι αυτό !! μου είναι δύσκολο να μοιραζομαι σκέψεις απλής καθημερινότητας διότι δεν καταλαβαίνουν την ψυχολογία μου ως ασθενή νομιζω !! ..μου λένε όλοι οτι επειδή εχω πάντα εμψύχωνα τους γύρω μου ,ήμουν η ψυχή της παρέας ,της δουλειάς κλπ πάντα με χαμόγελο και αισιοδοξία οτι δεν θα εχω ανάγκη στη ζωή μου ,θα ειμαι δυνατή κλπ κλπ .. Ομως ειδα τελικά οτι εχω ανάγκη να φροντίσω κι εγω και για πρώτη φορά να δω τον εαυτό μου !!! Συγνώμη αν σας ζάλισα .. Φιλιά !!! :happy-cheerleadersmileygirl:
 #112800  από DnZ7
 Παρ Αύγ 28, 2015 9:53 pm
Γεια σου αννιτα.. εγω δεν έχω παρουσιαστει ακομα αλλα θα το κανω καποια στιγμή.. καταρχην θα ηθελα να σου πω να χαλαρωσεις και να μην αγχώνεσαι.. οχι μόνο τώρα που ειναι το πρωτο σοκ αλλα γενικα στη ζωη σου.. η υγεια σου είναι πάνω απο ολα και δε πρεπει να υπαρχει τιποτα που να μπαινει εμποδιο στο να τρέξεις και για αυτην η καλυτερα κυριως για αυτην. Τι ακριβως σου διεγνωσαν οι γιατροί; απο οσα εχω διαβασει και ακουσει και συζητησει.. η κορτιζονη βοηθαει πολυ και αμεσα οταν τη παρεις κατα τη φαση της εξαρσης.. κάποιες φορες αναλογα το περιστατικό και την ηλικια του ατομου αλλα κυριως απο τη χρονικη αποσταση που πρωτοεμφανιστηκε το περιστατικό, μπορεί και να μη βοηθησει καθολου. αν το αφησεις, που απο οτι καταλαβα και υποθέτω το αφησες, θα καθυστερήσει το recover και υπαρχουν και κάποιες πιθανοτητες να μην γινει ολικό. Για να καταλαβεις εγω ειχα οπτικη νευριτιδα, αν και περιμενω χρονια για το δευτερο περιστατικο, δεν υποψιαστηκα.. ετρεχα στους οφθαλμίατρους (!!!) και οταν κατεληξα στους νευρολογους μετα απο 3 βδομαδες κοντα μηνα ο γιατρος μου ειπε δε θα σου δωσω κορτιζονη διοτι δεν εχει νόημα. Αν επανελθει θα επανελθει μονο του μεσα σε εξι μηνες.. για δυο μηνες αναλογα τη κουραση μου, ειχα θολωμα καποιες μερες και αλλες μερες ηταν μια χαρα. Και αναλογα τη διαθεση.... Πλεον εχει επανελθει τελειως! αλλά γιατρος δεν ειμαι και ειδικα μεσα στη κοινωνια μας θα διαβάσεις πολλες φορες οτι ο καθενας ειναι μοναδικος. Ολα μοιάζουν και τιποτα δεν ειναι ιδιο. Για να δωσαν κορτιζονη οι γιατροι κατι θα ξερουν! Μακρυα απο ζαχαρη και αλατι και προσοχη να τη κοψεις σταδιακα οπως προφανως σου ειπανε οι γιατροί. Ψαξου με γιατρους για να καταληξεις σε εναν και μη πιστεύεις το πρωτο πράγμα που θα σου πει ο πρωτος γιατρος που θα συναντήσεις.. στροφη στην υγιεινή ζωη και προσάρμοσε ολες σου τις δραστηριοτητες σε ενα καλομελετημενο προγραμμα.. συνεχισε οτι κάνεις αλλα προς οφελος σου.. αν μας πεις περισσοτερα απο αυτα που σου παν οι γιατροί ισως να μπορει καποιος να σε συμβουλεψει πιο στοχευμενα! Καλη δυναμη και παντα να σκέφτεσαι θετικα!!!
 #113770  από Annita
 Σάβ Νοέμ 14, 2015 10:17 am
DnZ7 έγραψε:Γεια σου αννιτα.. εγω δεν έχω παρουσιαστει ακομα αλλα θα το κανω καποια στιγμή.. καταρχην θα ηθελα να σου πω να χαλαρωσεις και να μην αγχώνεσαι.. οχι μόνο τώρα που ειναι το πρωτο σοκ αλλα γενικα στη ζωη σου.. η υγεια σου είναι πάνω απο ολα και δε πρεπει να υπαρχει τιποτα που να μπαινει εμποδιο στο να τρέξεις και για αυτην η καλυτερα κυριως για αυτην. Τι ακριβως σου διεγνωσαν οι γιατροί; απο οσα εχω διαβασει και ακουσει και συζητησει.. η κορτιζονη βοηθαει πολυ και αμεσα οταν τη παρεις κατα τη φαση της εξαρσης.. κάποιες φορες αναλογα το περιστατικό και την ηλικια του ατομου αλλα κυριως απο τη χρονικη αποσταση που πρωτοεμφανιστηκε το περιστατικό, μπορεί και να μη βοηθησει καθολου. αν το αφησεις, που απο οτι καταλαβα και υποθέτω το αφησες, θα καθυστερήσει το recover και υπαρχουν και κάποιες πιθανοτητες να μην γινει ολικό. Για να καταλαβεις εγω ειχα οπτικη νευριτιδα, αν και περιμενω χρονια για το δευτερο περιστατικο, δεν υποψιαστηκα.. ετρεχα στους οφθαλμίατρους (!!!) και οταν κατεληξα στους νευρολογους μετα απο 3 βδομαδες κοντα μηνα ο γιατρος μου ειπε δε θα σου δωσω κορτιζονη διοτι δεν εχει νόημα. Αν επανελθει θα επανελθει μονο του μεσα σε εξι μηνες.. για δυο μηνες αναλογα τη κουραση μου, ειχα θολωμα καποιες μερες και αλλες μερες ηταν μια χαρα. Και αναλογα τη διαθεση.... Πλεον εχει επανελθει τελειως! αλλά γιατρος δεν ειμαι και ειδικα μεσα στη κοινωνια μας θα διαβάσεις πολλες φορες οτι ο καθενας ειναι μοναδικος. Ολα μοιάζουν και τιποτα δεν ειναι ιδιο. Για να δωσαν κορτιζονη οι γιατροι κατι θα ξερουν! Μακρυα απο ζαχαρη και αλατι και προσοχη να τη κοψεις σταδιακα οπως προφανως σου ειπανε οι γιατροί. Ψαξου με γιατρους για να καταληξεις σε εναν και μη πιστεύεις το πρωτο πράγμα που θα σου πει ο πρωτος γιατρος που θα συναντήσεις.. στροφη στην υγιεινή ζωη και προσάρμοσε ολες σου τις δραστηριοτητες σε ενα καλομελετημενο προγραμμα.. συνεχισε οτι κάνεις αλλα προς οφελος σου.. αν μας πεις περισσοτερα απο αυτα που σου παν οι γιατροί ισως να μπορει καποιος να σε συμβουλεψει πιο στοχευμενα! Καλη δυναμη και παντα να σκέφτεσαι θετικα!!!
 #113771  από Annita
 Σάβ Νοέμ 14, 2015 10:25 am
Καλημέρα ..Ξαναγράφω γιατι κάπου χάθηκε η απάντηση μου ..θα το βρω πως χειρίζεται αυτό το μαραφετι ..
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου . Έκοψα την κορτιζόνη καιξαναχω τα ίδια σχεδον αλλα πιο ήπια ..αναμένω να κάνω και άλλες εξετάσεις ΝΜΟ και σάκε και καινούριες μαγνητικές ..