ΙΡΜΑ έγραψε:ANNA δεν αναφερεται η cdoits σε εισοδηματα του 2014 που ειναι ευκολο να ελεγχθουν απο τα προσυμπληρωμενα στην φετινη δηλωση που θα υποβαλλουμε αλλα ποσα του παραπληγικου και πιθανον φοροι για το 2011-12-13 .βεβαια και δεν ειναι εισοδημα καλο ομωs ειναι να δηλωνεται για μελλοντικη χρηση ..... και επισηs εαν εχει παρακρατηθει απο δικο τουs λαθοs τα προηγουμενα χρονια φοροs μονο με συμπληρωματικη δηλωση Ε1 χειρογραφη στην εφορια επιστρεφεται το ποσο.ΤΟ ιδιο αντιμετωπησα και εγω με παρακρατηθεντα φορο απο λαθοs τουs στο αναδρομικο παραπληγικο επιδομα μου του 2013 και μου το επιστρεφουν μονο με συμπληρωματικη δηλωση Ε1 που υπεβαλα στην εφορια .Μην μπερδευουμε εισοδηματα του 2014 με αναδρομικα του 2011,12,13
[bΠΡΩΤΟ:][/b]Για τον ,τυχον, παρακρατηθεντα φορο ...να μου επιτρεψεις να εχω τις αμφιβολιες μου σχετικα με την επιστροφη του απο την εφορια....Εκτος , αν εχεις ΚΑΙ εισοδηματα φορολογητεα και γινει συμψηφισμος .Εγω δεν εχω κανενα αλλο εισοδημα και ετσι ΑΠΑΙΤΗΣΑ απο το ικα να μου επιστρεψει το φορο , που ειχε παρακρατησει παρανομα !
ΔΕΥΤΕΡΟ:Οταν το ταμειο σου , κανει παρακρατηση φορου απο το παραπληγικο , αυτο σημαινει οτι
το θεωρει σαν ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ και μπορει να εχεις προβληματα στο μελλον. Για παραδειγμα , οταν θα διεκδικησεις αναπηρικη συνταξη ή συνταξη γηρατος !Οσο για τα αναδρομικα....Τον Δεκεμβρη του 2013, πηρα ενα μερος απο οσα μου οφειλαν για : Τρεις μηνες του 2012 και ολοκληρο το 2013 . Τα υπολοιπα οφειλομενα , τα πηρα το Φλεβαρη του 2014 , μαζι με ενα επιδομα του 2014 . Επισης , τον Δεκεμβρη του 2014, πηρα ολα αναδρομικα τους τρεις μηνες του 2014 και ενα μηνα του 2015 . Αυτο το τελευταιο ποσο θα φαινεται στο εκκαθαριστικο του ΙΚΑ , που θα εκδοθει το 2016.......Μπερδευτηκε κανεις ;;;;;;; Δεν νομιζω......