• δικαιολογητικά για εκπαιδευτικό

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #110898  από smaroula
 Κυρ Μάιος 10, 2015 6:26 pm
φίλοι και φίλες,

πριν λίγο καιρό έχω βρει την παρέα σας και έχω αναφέρει με περισσότερη λεπτομέρεια την περίπτωσή μου στην παρουσίαση μελών.
θα ήθελα να σας πω εν τάχει την περίπτωσή μου: 2 επεισόδια με διαφορά 7 ετών σε διαφορετικά σημεία, νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο και χορήγηση κορτιζόνης. Και στις δυο υποτροπές ενεργές νέες εστίες στον εγκέφαλο. Ο γιατρός δεν μου έχει δώσει διάγνωση, αν και την 2η φορά μου είπε να μου δώσει διάγνωση και αγωγή αλλά εγώ του είπα ότι έχω μπροστά μου το θέμα του παιδιού και ότι κάνω εξωσωματική. Οπότε αφού δεν θέλω αγωγή, δεν μου έδωσε και διάγνωση.
Ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε ή αν ξέρετε πού πρέπει να απευθυνθώ:
-ο γιατρός για να μου δώσει διάγνωση θα πρέπει να μου γράψει και φάρμακα; αν δεν θέλω τώρα τα φάρμακα - για να δω πως θα πάει το θέμα του παιδιού... σκέφτομαι να κάνω ένα ραντεβού μαζί του πάλι στα απογευματινά ιατρεία του νοσοκομείου
-είμαι εκπαιδευτικός, αδιόριστη, και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω την "ατυχία" της σκλήρυνσης προς όφελός μου. Γνωρίζετε κάτι παραπάνω; ψάχνω στο ιντερνετ αλλά δεν βρίσκω λεπτομέρειες για το είδος των δικαιολογητικών που χρειάζονται.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Σμαρώ
 #110902  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Μάιος 10, 2015 7:57 pm
smaroula έγραψε:φίλοι και φίλες,

πριν λίγο καιρό έχω βρει την παρέα σας και έχω αναφέρει με περισσότερη λεπτομέρεια την περίπτωσή μου στην παρουσίαση μελών.
θα ήθελα να σας πω εν τάχει την περίπτωσή μου: 2 επεισόδια με διαφορά 7 ετών σε διαφορετικά σημεία, νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο και χορήγηση κορτιζόνης. Και στις δυο υποτροπές ενεργές νέες εστίες στον εγκέφαλο. Ο γιατρός δεν μου έχει δώσει διάγνωση, αν και την 2η φορά μου είπε να μου δώσει διάγνωση και αγωγή αλλά εγώ του είπα ότι έχω μπροστά μου το θέμα του παιδιού και ότι κάνω εξωσωματική. Οπότε αφού δεν θέλω αγωγή, δεν μου έδωσε και διάγνωση.
Ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε ή αν ξέρετε πού πρέπει να απευθυνθώ:
-ο γιατρός για να μου δώσει διάγνωση θα πρέπει να μου γράψει και φάρμακα; αν δεν θέλω τώρα τα φάρμακα - για να δω πως θα πάει το θέμα του παιδιού... σκέφτομαι να κάνω ένα ραντεβού μαζί του πάλι στα απογευματινά ιατρεία του νοσοκομείου
-είμαι εκπαιδευτικός, αδιόριστη, και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω την "ατυχία" της σκλήρυνσης προς όφελός μου. Γνωρίζετε κάτι παραπάνω; ψάχνω στο ιντερνετ αλλά δεν βρίσκω λεπτομέρειες για το είδος των δικαιολογητικών που χρειάζονται.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Σμαρώ
Γεια σου Σμαρουλα ! Εφοσον εχεις οντως σκπ , ο γιατρος σου ΠΡΕΠΕΙ να σου δωσει διαγνωση !!!!!! Ασχετα απο το αν θα παρεις φαρμακο ή οχι ! Και , οχι απλως να σου δωσει διαγνωση , αλλα ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ ΦΑΚΕΛΟ ετσι ωστε να μπορεσεις να εξεταστεις απο Υγειονομικη επιτροπη και να παρεις ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ! Το ποσοστο αυτο , θα σου χρειαστει για πολλους λογους.Εφορια , ΔΕΗ , μμμ κλπ . Ψαξε στο http://www.ika.gr -ΚΕΠΑ . Εκει θα βρεις ολες τις απαραιτητες πληροφοριες . Οσο για τον διορισμο σου : Εμεις , που πασχουμε απο σκπ , εχουμε δικαιωμα να προταχθουμε στους πινακες αναπληρωτων εκπαιδευτικων .Μετα τους ...πολυτεκνους και τους πασχοντες απο μεσογειακη αναιμια . Εκτος απο τα γνωστα δικαιολογητικα , πτυχιο κλπ , χρειαζεται να καταθεσεις γνωματευση ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ καθως και ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΚΕΠΑ Αυτα ισχυαν μεχρι και πριν απο λιγα χρονια . Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι . Καλυτερα να πας στο Υπουργειο Παιδειας και να ρωτησεις .Και κατι τελευταιο : Οταν πας στο γραφειο εκπαιδευσης , για να καταθεσεις την αιτηση , δεν ειναι αναγκη να περιμενεις στην ''ουρά'' . Θα δειξεις τη γνωματευση στους υπαλληλους και θα εξυπηρετηθεις αμεσα .Ευχομαι να πανε ΟΛΑ καλα ! :smile-sun:
 #110903  από smaroula
 Κυρ Μάιος 10, 2015 8:37 pm
Άννα, σ' ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική σου απάντηση.

Όταν είχα το 1ο επεισόδιο (οπισθοβολβική νευρίτιδα) στο αριστερό μάτι, μου είχε πει τότε ο γιατρός, οτι ας δουμε μήπως ήταν τυχαίο και δεν μου έδωσε διάγνωση.
Αυτή τη φορά πάλι οπισθοβολβική νευρίτιδα στο δεξί μάτι, μου είπε ότι πλέον μιλάμε για σκλήρυνση αλλά δεν μου έδωσε διάγνωση, εφόσον δεν έχω σκοπό να ξεκινήσω αγωγή, γιατί έχω το θέμα της απόκτησης παιδιού που με παιδεύει...
Απ' ό,τι καταλαβαίνω θα πρέπει να πάω να του μιλήσω.

Ευχαριστώ και πάλι!
 #110904  από smaroula
 Κυρ Μάιος 10, 2015 8:44 pm
Άννα, να σε ρωτήσω και ακόμη κάτι, αν γνωρίζεις.
Ως εκπαιδευτικός, προτάσσεσαι στους πίνακες επειδή αποδεικνύεις ότι έχεις σκπ ή πρέπει να έχεις και ένα αυξημένο ποσοστό αναπηρίας;
εγώ όταν έπαθα και τις 2 υποτροπές, η όρασή μου είχε πέσει 6/10, αλλά μετά την 5νθημερη κορτιζόνη επανέρχεται, οπότε φαντάζομαι πως δεν έχω κάποιο ποσοστό αναπηρίας.
Ευχαριστώ και πάλι!
 #110907  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Μάιος 10, 2015 10:25 pm
smaroula έγραψε:Άννα, να σε ρωτήσω και ακόμη κάτι, αν γνωρίζεις.
Ως εκπαιδευτικός, προτάσσεσαι στους πίνακες επειδή αποδεικνύεις ότι έχεις σκπ ή πρέπει να έχεις και ένα αυξημένο ποσοστό αναπηρίας;
εγώ όταν έπαθα και τις 2 υποτροπές, η όρασή μου είχε πέσει 6/10, αλλά μετά την 5νθημερη κορτιζόνη επανέρχεται, οπότε φαντάζομαι πως δεν έχω κάποιο ποσοστό αναπηρίας.
Ευχαριστώ και πάλι!
Σμαρουλα μου ,εφοσον πασχεις απο σκπ , εχεις ενα ποσοστο αναπηριας . Ο κανονισμος εκτιμησης βαθμου αναπηριας προβλεπει το λιγοτερο 35% .Παλιοτερα ηταν 50 % . Οταν λεμε αναπηρια δεν εννουμε μονο κινητικη . Για να προηγηθεις στους πινακες αναπληρωτων , δεν απαιτειται συγκεκριμενο ποσοστο αναπηριας . Αρκει να πασχεις απο σκπ .
 #110911  από smaroula
 Δευ Μάιος 11, 2015 9:24 am
ΑΝΝΑ59 έγραψε: Σμαρουλα μου ,εφοσον πασχεις απο σκπ , εχεις ενα ποσοστο αναπηριας . Ο κανονισμος εκτιμησης βαθμου αναπηριας προβλεπει το λιγοτερο 35% .Παλιοτερα ηταν 50 % . Οταν λεμε αναπηρια δεν εννουμε μονο κινητικη . Για να προηγηθεις στους πινακες αναπληρωτων , δεν απαιτειται συγκεκριμενο ποσοστο αναπηριας . Αρκει να πασχεις απο σκπ .
Άννα καλημέρα και πάλι ευχαριστώ.
Οι ερωτήσεις που κάνω ακούγονται άσχετες και ίσως γι αυτό να "ακούγεσαι" επιφυλακτική ("εφόσον έχεις σκπ") αλλά ερμηνεύονται από το γεγονός ότι έχω αυτά τα δύο επεισόδια μόνο με απόσταση 7 χρόνων και ο γιατρός μου (κ. Κούτλας στο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης), ενώ μου μίλησε για σκπ και αγωγή δεν με κατατόπισε για τίποτε άλλο. Και για αυτό ψάχνω μόνη και βρήκα το φόρουμ και κάνω ερωτήσεις.
Έψαξα το λινκ που μου έδωσες και πράγματι ήταν πολύ βοηθητικό για εμένα. Θα μιλήσω με το γιατρό και όταν έχω νέα θα σας ενημερώσω.

Ευχαριστώ και πάλι πολύ
Φιλικά
Σμαρώ
 #110917  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Μάιος 11, 2015 1:41 pm
Βρε φιλεναδα !!!!! Με παρεξηγησες .....ΔΕΝ εχω καμια αμφιβολια . Καθε αλλο !!!!!! Δεν ειμαι φιλολογος , μαθηματικος ειμαι , αλλά νομιζω οτι εκφραζομαι σωστα . :smile-giggle:ΔΕΝ εγραψα ''ΑΝ ΠΑΣΧΕΙΣ '' .Εγραψα ''ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΣΧΕΙΣ '' . Το ''ΑΝ'' ειναι υποθετικο . Το ''ΕΦΟΣΟΝ '' οχι . Ετσι νομιζω .Τελος παντων , επαναλαμβανω : Αφου ειναι σιγουρο οτι πασχεις απο σκπ , ο γιατρος ΠΡΕΠΕΙ να σου δωσει γνωματευση .Ειτε παιρνεις φαρμακα ειτε οχι . Αληθεια , τι ειδικοτητα εχεις ; Και παλι σου ευχομαι ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!! Σε ολους τους τομεις !!! :smile-kiss: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun:
 #110930  από smaroula
 Δευ Μάιος 11, 2015 8:43 pm
Άννα, κανένα πρόβλημα :emojis-8:
φιλόλογος είμαι, επιτυχούσα δυο φορές σε ΑΣΕΠ αλλά δεν έχω δουλέψει ως αναπληρώτρια. Εργάζομαι σε προγράμματα του πανεπιστημίου με συμβάσεις έργου - μεγάλη ανασφάλεια - και κάνω ελληνικά σε ξένους.

nick, άρα εσύ λες ότι χρειάζεται ποσοστό αναπηρίας 67%? θα πάρω αύριο το πρωί να ρωτήσω στο Υπουργείο, αν μπορέσω να βγάλω κάποια άκρη.

Σήμερα τηλεφώνησα στο νοσοκομείο να κλείσω ραντεβού με το γιατρό και το νωρίτερο ήταν την 1η του Ιούλη! Στο ενδιάμεσο θα ερευνήσω το θέμα περισσότερο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Σμαρώ
 #110950  από giannisk
 Τρί Μάιος 12, 2015 6:57 pm
το ξέρεις σίγουρα αυτό(>67%) nick?

γιατί ρώτησα και εγώ στο γραφείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπάγομαι και μου είπαν ότι δεν χρειάζεται ποσοστό αναπηρίας,αλλά αρκεί η πιστοποίηση της νόσου από τα ΚΕ.Π.Α
 #110952  από smaroula
 Τρί Μάιος 12, 2015 7:24 pm
giannisk έγραψε:το ξέρεις σίγουρα αυτό(>67%) nick?

γιατί ρώτησα και εγώ στο γραφείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπάγομαι και μου είπαν ότι δεν χρειάζεται ποσοστό αναπηρίας,αλλά αρκεί η πιστοποίηση της νόσου από τα ΚΕ.Π.Α
εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι για να διοριστείς χρειάζεται >67% αναπηρία κι ότι για τους πίνακες των αναπληρωτών θέλει απλά την πιστοποίηση ότι πάσχεις από σκπ. Ωστόσο, θα μιλήσω με το Υπουργείο κι αν έχω νέα θα σας πω.

Δυστυχώς nick εμένα η ηλικία μου και η οικογενειακή μου κατάσταση δεν μου επιτρέπει να κάνω τέτοια κίνηση (στο εξωτερικό εννοώ). Παρ' όλα αυτά καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!