• ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ- ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΟΥ!!!!

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #110677  από titi
 Τετ Απρ 29, 2015 11:33 am
καλημέρα σε όλους!!!!
Σας διαβάζω κάθε μέρα, αλλά δεν γράφω γιατί διολισθαίνω τόσο γρήγορα που μόνο κακό θα κάνω σε όποιον με διαβάζει....
Χθες με έπιασε ο οίστρος μου και έστειλα στο δήμαρχο την επιστολή που ακολουθεί(sorry για το σεντόνι!)...
Φαντάζομαι πως δεν θα δοθεί καμία σημασία, οπότε θέλω την άποψη σας... μετά από πόσο καιρό να επανέλθω, τί παραπάνω να γράψω και σε ποιον άλλον να κοινοποιήσω;
ευχαριστώ πολύ πολύ!!!
:emojis-4:

Λευκάδα, 28/4/2015

Θέμα: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στις παραλίες από τα Άτομα με Αναπηρία»

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

Λαμβάνω το θάρρος να επικοινωνήσω μαζί σας, προκειμένου να σας διαβιβάσω ένα αίτημα που πιστεύω πως θα δώσει χαρά και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής όλων των Λευκαδιτών, που αντιμετωπίζουμε κινητικές δυσκολίες.

Το νησί μας φημίζεται διεθνώς για τις παραλίες του. Εν τούτοις, όσοι από εμάς έχουμε κινητικούς περιορισμούς (υποβοηθούμενη βάδιση, κίνηση με αναπηρικό αμαξίδιο ή αναπηρικό scooter) είμαστε απολύτως αποκλεισμένοι από την πρόσβαση σε αυτές.

Σκεφτείτε τη δυσκολία που έχουμε να φτάσουμε από το σημείο παρκαρίσματος του αυτοκινήτου μέχρι την παραλία. Τα ηλεκτροκίνητα και τα χειροκίνητα scooter ή αμαξίδια δεν κινούνται στην άμμο. Όσοι ημών κινούνται με μπαστούνι, πατερίτσες ή περιπατητήρες έχουν να διανύσουν μεγάλη απόσταση στην αμμουδιά. Δεν μπορείτε να μπείτε στην θέση μας και δεν σας το εύχομαι, αλλά κάθε βήμα είναι για εμάς ένας μικρός άθλος και ειδικά η βάδιση στην άμμο είναι σαν να περπατάς πάνω σε «κινούμενη» άμμο.

Παρακαλώ θερμά και νομίζω πως εκφράζω όλους τους συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες ή την ελάχιστη κοινωνική ευαισθησία να λάβετε μέριμνα, εν όψει και της θερινής περιόδου, για την τοποθέτηση μίας αντιολισθητικής ράμπας, κάθετης από το δρόμο μέχρι την θάλασσα, με κατάλληλο πλάτος και σήμανση για απρόσκοπτη πρόσβαση.

Σκεφτείτε ότι 22 δήμοι στη Ελλάδα έχουν ήδη μεριμνήσει όχι μόνο για την τοποθέτηση ράμπας, αλλά και για την τοποθέτηση ειδικού μηχανισμού εισόδου στην θάλασσα για ΑΜΕΑ (το λεγόμενο seatrack, http://www.tobea.gr)

Άλλωστε η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία είναι και θεσμική υποχρέωση (βλ.κάτωθι*).

Στις παραλίες μας δεν βλέπουμε ΑΜΕΑ όχι γιατί δεν υπάρχουν, αλλά γιατί δεν αντέχουν να φτάσουν μέχρι εκεί.

Είμαι πεπεισμένη ότι έχετε πλεόνασμα κοινωνικής ευαισθησίας και θα προβείτε στις δέουσες ενέργειες.

Εγώ παραμένω στη διάθεσή σας για ότι χρειασθείτε κατά την υλοποίηση ή σε οτιδήποτε άλλο μπορεί να διευκολύνει την ποιότητα ζωής των ΑΜΕΑ.

Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σας ή ακόμη καλύτερα να καμαρώσω τις πράξεις σας.

Με εκτίμηση,

Ακολουθεί τμήμα της υπ’ αριθμ. 1052758/ 1451/Β0010/10.04.2012 Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών (ΦΕΚ 1411/30-4-2012/Τεύχος Β΄), που συμπληρώνει την υπ’ αριθμ. 1038460/ 2439/ Β0010/15.04.2009 (ΦΕΚ 792/ 29-4-2009 Τεύχος Β΄) παλαιότερη Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Εσωτερικών:
«(…) σε (1) τουλάχιστον ανά Δημοτική Ενότητα από τους παραχωρηθέντες κοινόχρηστους χώρους αιγιαλού, παραλίας κ.λπ., καθώς και όπου υφίστανται λουτρικές εγκαταστάσεις της προηγουμένης παραγράφου, οι Ο.Τ.Α. υποχρεούνται επίσης, να προβούν στη τοποθέτηση ενός (1) διαδρόμου, κάθετα προς την ακτογραμμή, ο οποίος θα επιτρέπει την είσοδο στο νερό των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων και θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία (Α.με.Α.), ο οποίος θα φέρει τις πιο κάτω τεχνικές προδιαγραφές :
α) Να αποτελεί προσωρινή κατασκευή
β) Να κατασκευάζεται ισόπεδα με το πέριξ έδαφος της ακτής
γ) Να κατασκευάζεται από μη τοξικά υλικά , φιλικά προς το περιβάλλον , κατάλληλα για εξωτερική χρήση, ανθεκτικά σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες , υγρασία, υπεριώδη ακτινοβολία κ.λπ.
δ) Να διαθέτει ομαλή, αντιολισθηρή και συνεχή επιφάνεια
ε) Να έχει πλάτος τουλάχιστον 1,5 μ. και τα όρια του να επισημαίνονται (επ΄ αυτού) με συνεχή κίτρινη λωρίδα πλάτους 10 εκ.
στ) Να κατασκευάζεται σε τέτοια θέση ώστε η μέγιστη κατά μήκος κλίση τους να μην είναι μεγαλύτερη από 8%
ζ) Να φέρει σε επιλεγμένα σημεία και ιδιαίτερα στην αρχή και το τέλος αυτού, με επιδαπέδια σήμανση, το Διεθνές Σύμβολο Πρόσβασης
 #110693  από Κώστας
 Πέμ Απρ 30, 2015 12:32 pm
Titi πολύ καλή η επιστολή. Κατά την γνώμη μου πρέπει εκτός από τον δήμαρχο προσωπικά να την κοινοποιήσεις και στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου, ώστε το αίτημα σου να συζητηθεί και ταυτόχρονα να ενημερωθούν όλοι οι δημοτικού σύμβουλοι. Μάλιστα άν μάθεις πότε συγκαλείται δημοτικό συμβούλιο (μέσω τηλεφώνου στο δήμο) και επίσης αν στο συγκεκριμένο συμβούλιο έχει συμπεριληφθεί το θέμα σου στην ημερήσια διάταξη θεμάτων που θα συζητηθούν, μπορείς να παρευρεθείς κατά τη συνεδρίαση και μάλιστα να εκφράσεις και προσωπικά την άποψη και το αίτημά σου. Αυτό είναι δικαίωμα όλων των πολιτών ενός δήμου αλλά και οποιουδήποτε άλλου (πολίτη), μιας και η παρακολούθηση των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων είναι ελεύθερες για το κοινό.

Υσ. Τα θέματα συζήτησης ενός δημοτικού συμβουλίου, παίρνουν αύξοντα αριθμό, οπότε ανάλογα με αυτόν που θα έχει το θέμα σου, θα υπολογίσεις την ώρα που θα συζητηθεί (χονδρικά) και έτσι δεν χρειάζεται να παρευρίσκεσαι σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης (συνήθως διαρκεί αρκετές ώρες). Επειδή είσαι ΑμεΑ μπορείς να ζητήσεις από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να δώσει μικρό αύξοντα αριθμό στο θέμα σου (δηλαδή να συζητηθεί σχετικά στην αρχή της συνεδρίασης), ώστε να μην χρειαστεί να περιμένεις.
 #110711  από LL--MM
 Σάβ Μάιος 02, 2015 11:02 am
Κωνσταντίνα έγραψε:titi κορίτσι μου, εξαιρετική κίνηση, respect :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow:
Τiti μου, δε μπορώ παρά να επαυξήσω στους προλαλλήσαντες, μακάρι να γίνει αυτό το αυτονόητο, έχεις έρθει όμως σ'επαφή ΚΑΙ με άλλους που θα ενδιαφέρονταν;;; έστω για κάποια αλληλοϋποστήρηξη στο συμβούλιο που λέει ο Κώστας, ή, στην περίπτωση που διαφωνούν οι "ομοπαθείς", να πάρεις ιδέες να καταρρίψεις τις όποιες αρνητικές τους... :smile-worried: Διότι το "διαίρει και βασίλευε" εφαρμόζεται ΚΑΙ εδώ...

Και πάλι :clap: :clap: :clap:

Υ.Γ.: Βρέθηκε ο άνεργος μηχανικός;
 #110829  από titi
 Πέμ Μάιος 07, 2015 2:22 pm
Λοιπόν παιδιά, μου απάντησε. Και μαλιστα με εντυπωσίασε και η ταχύτητα και απάντηση του...
Συνοπτικά, είπε ότι το είχαν κατά νου, αλλά με την επιστολή μου διαπιστώσαν το κατεπείγον της υπόθεσης, ότι δεσμεύεται για φέτος για την τοποθέτηση μίας τουλάχιστον ράμπας, ότι μίλησε με τα τεχνικά κλιμάκια για την προσφορότερη παραλία.
Δυστυχώς, μάλλον η πιο κατάλληλη είναι 25 χλμ μακριά από την πόλη (Νυδρι) και δεν πάμε οι ντόπιοι, γιατί είναι ψιλοχάλια...
Αλλά δεν με παίρνει να πω τίποτε άλλο, γιατί αυτά είναι προσωπική άποψη...
Anyway, ελπίζω να γίνει έστω κι εκεί γιατί κάποιοι τουλάχιστον θα την ευχαριστηθούν και αυτό με κάνει να αισθάνομαι όμορφα...
Φιλιά από το νησι!!!
 #110841  από Γιάννης
 Παρ Μάιος 08, 2015 10:27 am
titi έγραψε:Δυστυχώς, μάλλον η πιο κατάλληλη είναι 25 χλμ μακριά από την πόλη (Νυδρι) και δεν πάμε οι ντόπιοι, γιατί είναι ψιλοχάλια...
Μπράβο titi για την προσπάθεια και το επιτυχές αποτέλεσμα

Α ρε ελλαδάραααααα
 #110844  από Κώστας
 Παρ Μάιος 08, 2015 12:44 pm
Προσφέρει πρόσβαση σχεδόν σε όλες τις παραλίες, αρκεί να σε μεταφέρει κάποιος. Όποιος ενδιαφέρεται μου στέλνει ΠΜ και του δίνω την διεύθυνση του μαγαζιού που το πουλάει. Κοστίζει 1440€.
αμαξιδιο θαλασσης.jpg
αμαξιδιο θαλασσης.jpg (187.87 KiB) Προβλήθηκε 5321 φορές
 #110926  από LL--MM
 Δευ Μάιος 11, 2015 6:15 pm
Θέμα: ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ- ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΟΥ!!!!
titi έγραψε:Λοιπόν παιδιά, μου απάντησε. Και μαλιστα με εντυπωσίασε και η ταχύτητα και απάντηση του... :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping:
Συνοπτικά, είπε ότι το είχαν κατά νου, Σώπα καλέ, ποιός θα το'λεγε! :emojis-14:
αλλά με την επιστολή μου διαπιστώσαν το κατεπείγον της υπόθεσης, ότι δεσμεύεται για φέτος για την τοποθέτηση μίας τουλάχιστον ράμπας, ότι μίλησε με τα τεχνικά κλιμάκια για την προσφορότερη παραλία.
Αχ, αυτό το θεαθήναι... θυμήθηκε τουλάχιστον τον άνεργο μηχανικό, ή έπεσε στις μίζες;;; :smile-tongueout:

Δυστυχώς, μάλλον η πιο κατάλληλη είναι 25 χλμ μακριά από την πόλη (Νυδρι) και δεν πάμε οι ντόπιοι, γιατί είναι ψιλοχάλια...
Φέξε του και ...γλιστρήσατε οι ντόπιοι, δηλαδή: Δε φτιάχνει το κοντύτερο/"καλύτερο", μπας και πάει κανείς σας;

Αλλά δεν με παίρνει να πω τίποτε άλλο, γιατί αυτά είναι προσωπική άποψη...
Δεν κατάλαβα, γιατι είναι η άποψη προσωπική;;; και γιατί δε σε παίρνει;

Να πω την αμαρτία μου, θυμίζει κάτι μεγαλογιατρούς που το παίζουν και άγιοι μεσω του φαν-κλαμπ τους, και απο αποτελέσματα ΓΙΑ ΚΟΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟ, :puke-front: σύν ότι μας το παρουσιάζουν πως εμείς είμαστε που τους ζητάμε ρουσφέτια από πανω... :sleeping-drool:

Anyway, ελπίζω να γίνει έστω κι εκεί γιατί κάποιοι τουλάχιστον θα την ευχαριστηθούν και αυτό με κάνει να αισθάνομαι όμορφα... :smile-heart: :smile-heart: :smile-heart: Μακάααρι: Εκμεταλλεύονται την όμορφη αίσθησή σου για να :smile-lipssealed: :smile-lipssealed: :smile-lipssealed:
Αλλά γιατί να μη γίνει ΚΑΙ για εκεί που παν οι ντόπιοι αμέοι που ψηφίζουν κιόλας;;; Kαι ποιοί είναι οι "τουρίστες" που θα ευχαριστηθούν την "ψιλοχάλια παραλία"; :eusa-think:
Εσείς, στο πηγάδι :obscene-moneypiss: ... κλπ κλπ;;;

Φιλιά από το νησι!!! Επίσης, καλό κουράγιο και καλή συνέχεια! :smile-rock:
Σου το ευχόμαστε όλοι από καρδιάς!!!
:romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: