• καλησπέρα κι από μένα!

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #110615  από smaroula
 Σάβ Απρ 25, 2015 3:45 pm
Καλησπέρα σε όλους/ όλες σας! Είμαι 40 χρονών (τα κλείνω τον Ιούνιο), πριν 7.5 χρόνια, δηλ. 2007, είχα ένα σύμπτωμα "διαλείπουσας οπισθοβολβικής νευρίτιδας", νοσηλεύτηκα σε νοσοκομείο (Παπαγεωργίου Θεσ/νίκης). Κάνανε ΜRI εγκεφάλου όπου βρέθηκαν 3 εστίες και εξέταση νωτιαίου μυελού, για την οποία μου αναφέρθηκε ότι ήταν ΟΚ. Μου δόθηκε σχήμα κορτιζόνης 5 ημερών και το μάτι (αριστερό) ξεθόλωσε. Ο γιατρός μου εξήγησε ότι μπορεί να είναι ΣΚΠ αλλά θα πρέπει να το δούμε πριν πάρω φάρμακα και διάγνωση. Πράγματι μέχρι το 2012 με παρακολουθούσε ανά 2 έτη, κάνοντας MRI χωρίς αλλαγή των εστιών και χωρίς να νιώθω κάποια επιδείνωση. Την τελευταία φορά μου είπε ότι όπως δείχνουν τα πράγματα ήταν μεμονωμένο γεγονός και μου είπε να μην ξαναπάω, εφόσον νιώθω καλά.
Ωστόσο, μετά από 7.5 χρόνια, το Φεβρουάριο του 2015, ξαναθόλωσε το μάτι, το δεξί αυτήν την φορά. Πήγα πάλι, κάναμε το σχήμα με την κορτιζόνη για 5 μέρες και ξαναέφυγα με διάγνωση "διαλείπουσας οπισθοβολβικης νευρίτιδας". Η MRI εγκεφάλου έδειξε +2 νέες εστίες. Ο γιατρός μου πρότεινε να ξεκινήσω αγωγή για ΣΚΠ. Δεν ρώτησα τι είδους αγωγή γιατί είμαι σε διαδικασία που προσπαθούμε με τον άντρα μου να κάνουμε μωρό με τη βοήθεια της εξωσωματικής. Ο γιατρός μου είπε ότι επιβαρύνω τον οργανισμό μου με τις ορμόνες και ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανίσω και πάλι υποτροπή. Μείναμε στο ότι θα κάνω την προσπάθεια για το μωρό και ανάλογα με την έκβαση ξαναμιλάμε.

Ήθελα να ρωτήσω αν κάποια κυρία/κοπέλα ή κάποιος φίλος έχει ανάλογη εμπειρία. Τη γνώμη σας... Τι θα κάνατε στην περίπτωσή μου;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 #110617  από Ζωγραφία
 Σάβ Απρ 25, 2015 7:45 pm
Καλησπέρα Σμαρούλα,

έχω Σ.Κ.Π. εδώ και δέκα χρόνια...........είμαι 47 ετών...........παιδιά δεν έχω.......πριν δέκα χρόνια ετοιμαζόμουν να προσπαθήσω............."μπήκε" η διάγνωση......εγκατέλειψα την "ιδέα"...........ίσως και να μην ήθελα παιδιά, οπότε η παρουσία της νόσου με "βόλεψε"...........ίσως..........τα πρώτα πέντε χρόνια ήταν πολύ καλά για μένα...........μετά και σταδιακά πέρασα στη βακτηρία......στο πι.............και εδώ και επτά μήνες είμαι αποκλειστικά κλινήρης...............

Η απόφαση που θα πάρεις είναι δική σου και μόνον............
Βεβαίως ο σύντροφό σου οφείλει να είναι............ και να μείνει δίπλα σου.................

Σου εύχομαι Καλή Δύναμη!

Ζωγραφία
 #110625  από smaroula
 Κυρ Απρ 26, 2015 9:59 am
καλημέρα Ζωγραφία και σε ευχαριστώ πολύ που απάντησες!
Να είσαι καλά!

Σμαρώ
 #110642  από freedom
 Κυρ Απρ 26, 2015 10:49 pm
Σμαρω καλησπερα...
Εγω ειμαι διαγνωσμενη με σκπ 4.5 περιπου χρονια..(ολο αυτο το διαστημα καμια υποτροπη)
Εχω ηδη ενα κοριτσακι 5,5 χρονων..και πηραμε την αποφαση με τον αντρουλη για δευτερο παιδακι..
Ειμαι εγκυος κ εχω κλεισει τον τριτο μηνα :emojis-10: ..ολα καλα προς στιγμην δοξα το θεο..
Για το τι θα κανεις ..μονο εσυ κ ο συζυγος εχετε τον πρωτο λογο!!!
Σου ευχομαι τα καλυτερα!!! :emojis-8:
 #110906  από smaroula
 Κυρ Μάιος 10, 2015 9:37 pm
freedom έγραψε:Σμαρω καλησπερα...
Εγω ειμαι διαγνωσμενη με σκπ 4.5 περιπου χρονια..(ολο αυτο το διαστημα καμια υποτροπη)
Εχω ηδη ενα κοριτσακι 5,5 χρονων..και πηραμε την αποφαση με τον αντρουλη για δευτερο παιδακι..
Ειμαι εγκυος κ εχω κλεισει τον τριτο μηνα :emojis-10: ..ολα καλα προς στιγμην δοξα το θεο..
Για το τι θα κανεις ..μονο εσυ κ ο συζυγος εχετε τον πρωτο λογο!!!
Σου ευχομαι τα καλυτερα!!! :emojis-8:
freedom, να χαίρεσαι το παιδάκι σου και αυτό που θα έρθει!

Δυστυχώς εμείς δεν είμαστε τόσο τυχεροί στο συγκεκριμένο θέμα και το προσπαθούμε ... όσο μπορούμε.

Σου εύχομαι μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη!