• Ουμπικινόνη ή Ουμπικινόλη; (Q-10)

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #110342  από Φαίδρα
 Τρί Μαρ 31, 2015 12:28 pm
Καλημέρα!

Μελετούσα ποιά μορφή του συνενζύμου Q-10 είναι πιο αποτελεσματική για τη πάθησή μας και θέλω να σας παραθέσω τις πληροφορίες μου σύλλεξα ώστε να πάρετε τη σωστή για εσάς απόφαση.

Υπάρχουν 2 μορφές λοιπόν. Η ουμπικινόνη (το κλασσικό Q-10 το οποίο υπάρχει στην αγορά αρκετά χρόνια (πάνω από 30) ως συμπλήρωμα διατροφής. Το κύριο χαρακτηριστκό του είναι πως προσφέρει ενέργεια στον μεταβολισμό, στα νεύρα και στους μύες και δρα κυρίως στα μιτοχόνδρια. Η ουμπικινόλη απότελεί την ενεργό μορφή της ουμπικινόνης, απορροφάται ταχύτερα κι είναι διαδεμένη ως συμπλήρωμα τελευταία για την αντιοξειδωτική της δράση. Σίγουρα περισσότερο αντιοξειδωτικό από την μορφή της Ουμπινόνης. Η Ουμπικινόλη εστιάζει στις ελεύθερες ρίζες, κάτι που η απλή μορφή του Q-10 δεν κάνει.

Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε πως οποιαδήποτε μορφή της κι αν πάρετε, η ισορροπία μεταξύ τους διατηρείται με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό γιατί μετατρέπεται ένα ποσοστό στην άλλη μορφή.
Είναι πολύ εύκολο για το σώμα μας να μετατρέψει την ουμπικόνη (αυτή που προσφέρει ενέργεια) σε ουμπικόνη (το αντιοξειδωτικό) και το πετυχαίνει μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Μπορείτε να δείτε την έρευνα εδώ

Η ουμπικόνη βοηθάει όσους αθλούνται γιατί ενεργοποιεί πρωτείνες εκτός του οτι δίνει ενέργεια και αυξάνει τη ποσότητα λίπους προς καύση.
Η ουμπικινόλη συνίσταται περισσότερο για τους πάσχοντες από σκλήρυνση, καθώς προστατεύει τα κύταρρα και ανακυκλώνει άλλα αντιοξειδωτικά όπως τη βιταμίνη Ε και τη C κρατώντας τα ενεργά. Έτσι, προστατεύει τα μιτοχόνδρια από τη ζημιά των ελευθέρων ριζών.

Ο οργανισμός χρειάζεται και τις δυο μορφές. Αξίζει να σημειωθεί πως η ουμπικόνη είναι πολύ φθηνότερη και οι περισσότερες έρευνες έχουν γίνει με βάση αυτή τη μορφή καθώς υπάρχει περισσότερα χρόνια. Η επιπλέον αντιφλεγμονώδης ιδιότητα υπάρχει εξίσου και στις δυο μορφές.

Αν είχαν και οι δυο την ίδια τιμή θα έπαιρνα την Ουμπικόλη αλλά αν σκεφτούμε πως ο οργανισμός θα μετατρέψει ούτως ή άλλως ένα μεγάλο ποσοστό της ουμπικόνης στην επιθυμητή μορφή (80% στα 100mg), και επειδή η διαφορά στη τιμή ανάλογα και την εταιρία είναι σχεδόν 75% πάνω, καταλήγω πως συμφέρει τελικά η ουμπικινόνη.

Θα χαρώ όμως να διαβάσω και τις δικές σας απόψεις πριν αποφασίσω,
Φαίδρα
 #110344  από κωστας
 Τρί Μαρ 31, 2015 3:30 pm
Νομιζω οτι εξαρταται απο την ικανοτητα του οργανισμου καθως και απο την ηλικια του η μετατροπη αυτη αλλα η ουμπικινολη ειναι πολυ ποιο απορροφηση μορφη ισως 2-3 φορες ποιο πολυ...βεβαια η τιμη ειναι υψηλη για 200mg την ημερα που θελουμε!!!

Προσωπικα παιρνω 2 των 100mg την ημερα με τιμη των 20 ευρω οι 60,νομιζω οτι ειναι αρκετα οικονομικα απο το εξωτερικο βεβαια και απο αξιοπιστη εταιρεια!!!Τωρα εδω και ενα μηνα δινεται σαν συμπληρωματικη αγωγη-βιταμινη με 1200mg για παθησεις οπως η ALS και παρκινσον...και για την δικη μας!!!Γραφεται απο τον γιατρο!!!
 #110398  από georgeand
 Σάβ Απρ 04, 2015 6:02 pm
κωστας έγραψε:Νομιζω οτι εξαρταται απο την ικανοτητα του οργανισμου καθως και απο την ηλικια του η μετατροπη αυτη αλλα η ουμπικινολη ειναι πολυ ποιο απορροφηση μορφη ισως 2-3 φορες ποιο πολυ...βεβαια η τιμη ειναι υψηλη για 200mg την ημερα που θελουμε!!!

Προσωπικα παιρνω 2 των 100mg την ημερα με τιμη των 20 ευρω οι 60,νομιζω οτι ειναι αρκετα οικονομικα απο το εξωτερικο βεβαια και απο αξιοπιστη εταιρεια!!!Τωρα εδω και ενα μηνα δινεται σαν συμπληρωματικη αγωγη-βιταμινη με 1200mg για παθησεις οπως η ALS και παρκινσον...και για την δικη μας!!!Γραφεται απο τον γιατρο!!!

Κωστα, γραφεται ακομα,γιατι νομιζω οτι εχει σταματασει να συνταγογραφειτε
 #110450  από κωστας
 Δευ Απρ 13, 2015 6:17 pm
Καλησπερα σας και χρονια πολλα,καλη δυναμη σε ολους!Σχετικα με το θεμα μας απ'οτι με ενημερωσε ο νευρολογος ο εοπυυ δεν καλυπτει την χορηγηση q10 στην παθηση μας αν θυμαμαι καλα στην ALS μονο και μια αλλη!!!Μετα μου λεει οτι δεν νομιζει να βοηθαει το q10 στην σκπ και ενας νεος νευρολογος που ηταν μαζι μου λεει οτι εχουν γινει εντυπωσιακα βηματα για την θεραπεια της σκπ...ειχε την εντυπωση οτι μιλαει με ιθαγενη μαλλον!Επειδη δεν ηθελα να τσακωθω,ετσι και αλλιως πηγαινω να μου γραψει καμια φυσ-πεια και να μου δωσει καμια γνωματευση απλα ενημερωσα για να του απαντησω με δυο λογια οτι η μανα μου το 92 επαιρνε ιντερφερονη και οτι μετα απο 23 χρονια σαν πρωτης γραμμης θεραπεια το ιδιο φαρμακο υπαρχει και καποια αλλα με τα ιδια αποτελεσματα,εκτος αν θεωρουν επιτυχια το οτι απο το 33% που καθυστερουν τις υποτροπες μετα απο τοσα χρονια φτασαν στο 50%...

Anyway,η ποσοτητα του q10 που αποδεδηγμενα βοηθαει τα κυτταρα μας και οχι μονο και πιστευω οτι φρεναρει σε μεγαλο βαθμο την κατρακυλα ειναι 1200 mg ουμπικινονη δλδ γυρω στα 400mg ουμπικινολη!Εχω περιπου καμια βδομαδα που αυξησα την ποσοτητα απο 200 σε 400 και νιωθω ποιο δυνατος τα οποια παντα τα συνδιαζω με συμπληρωματα Ω-3,6,9 ελαια δλδ και καρνιτινη!!!
 #110455  από litsa
 Δευ Απρ 13, 2015 11:35 pm
Κώστα Χρόνια πολλά!!
μέτρησες την d3??

καλό είναι να την μετρήσεις και να πάρεις και από αυτήν... βοηθάει παντού...!!
μπράβο που νιώθεις καλύτερα...!! συνέχισε!!
 #110699  από billios
 Πέμ Απρ 30, 2015 6:37 pm
Τελικα τι πηρες και ποια τα συμπερασματα σου?
Εγω παρειγγηλα ουμπικινολη,θα γραψω τα συμπερασματα μου αφου το παρω καμια 30αρια μερες.
 #110753  από Φαίδρα
 Δευ Μάιος 04, 2015 12:07 pm
billios έγραψε:Τελικα τι πηρες και ποια τα συμπερασματα σου?
Εγω παρειγγηλα ουμπικινολη,θα γραψω τα συμπερασματα μου αφου το παρω καμια 30αρια μερες.
Καλησπέρα!! Ευχαριστώ και πάλι Κώστα για τη συμβολή σου στην ερώτηση!
Μόλις επέστρεψα Ελλάδα, και αποφάσισα να πάρω την ουμπικινόλη κι εγώ, αλλά ακόμη δεν έχω ξεκινήσει.
Δεν έχω συμπτώματα billio, απλώς με τάραξαν μαζεμένες υποτροπές ένα διάστημα και ψαχνόμουν. Πλέον είμαι καλύτερα :smile-muscle: . Όταν το ξεκινήσω, θα ενημερώσω κι εγώ εννοείται μετά από ένα διάστημα! Καλή μας επιτυχία :happy-cheerleadersmileygirl:
 #110874  από κωστας
 Σάβ Μάιος 09, 2015 7:31 pm
litsa έγραψε:Κώστα Χρόνια πολλά!!
μέτρησες την d3??

καλό είναι να την μετρήσεις και να πάρεις και από αυτήν... βοηθάει παντού...!!
μπράβο που νιώθεις καλύτερα...!! συνέχισε!!

πρωτη φορα πηρα βιταμινη d το 2003 οταν ειχα παει Γερμανια για εγχυση βλασ/ρων(ικξανοποιητικη βελτιωση αλλα μεγαλο κοστος) και μου ειχαν να παιρνω συμπλ/τα καθως και ελαιο κανναβης(γελουσα τοτε)!Για να μην τα πολυλεω τα τελευταια χρονια φροντιζω να παιρνω αρκετη δοση D(4000-5000 IU την ημερα) χωρις βεβαια να ξεπερναω τα 100ng/ml στο αιμα κατοπιν μηνιαιων εξετασεων!Εχω ενα στανταρ καθημερινο προγραμμα βιταμινων που περιλαμβανει 400 mg Q10 ubiquinol(= 1200mg ubiquionone) το οποιο το θεωρω βασικοτατο και απαραιτητο συμπλ/μα-συστατικο των κυτταρων λογω της εντυπωσιακης του δρασης στην καρδια,κυκλοφοριακο,αντιξειοδωτικη προστασια,ενισχυση ανοσ/κου και αντοχης,1200 mg κουρκουμινη με μαυρο πιπερι,ωφελιμα ελαια ω-3,6,9(ψαχνω επιπλεον ω-9 ελαικο οξυ αλλα δεν βρισκω),αλφα λιποικο οξυ 600mg,καρνιτικη 1g και ενα συμπ/μα με b-complex και την βιταμινη d που ανεφερα η οποια ειναι εντυπωσιακη η δραση της!Ανα διαστηματα συμπληρωνω γεμιζοντας τις αποθηκκες του οργανισμου μου με B1,msm,αργινινη,NAC,μαγνησιο,Ε και 2 ακομα συμπλ/τα που ενισχυουν την κυκλοφορια του αιματος(gotu kola και butcher's broom) !Αυτα παιρνω γυρω στα 120 ευρω το μηνα και νομιζω οτι εχω τρεναρει τη νοσο κατα 80%(μακαρι να μπορουσα να ξανακανω την επεμαβαση) και ειμαι ικανοποιημενος!!!
 #110877  από adrCy
 Κυρ Μάιος 10, 2015 12:11 am
κωστας έγραψε:
πρωτη φορα πηρα βιταμινη d το 2003 οταν ειχα παει Γερμανια για εγχυση βλασ/ρων(ικξανοποιητικη βελτιωση αλλα μεγαλο κοστος) και μου ειχαν να παιρνω συμπλ/τα καθως και ελαιο κανναβης(γελουσα τοτε)!Για να μην τα πολυλεω τα τελευταια χρονια φροντιζω να παιρνω αρκετη δοση D(4000-5000 IU την ημερα) χωρις βεβαια να ξεπερναω τα 100ng/ml στο αιμα κατοπιν μηνιαιων εξετασεων!Εχω ενα στανταρ καθημερινο προγραμμα βιταμινων που περιλαμβανει 400 mg Q10 ubiquinol(= 1200mg ubiquionone) το οποιο το θεωρω βασικοτατο και απαραιτητο συμπλ/μα-συστατικο των κυτταρων λογω της εντυπωσιακης του δρασης στην καρδια,κυκλοφοριακο,αντιξειοδωτικη προστασια,ενισχυση ανοσ/κου και αντοχης,1200 mg κουρκουμινη με μαυρο πιπερι,ωφελιμα ελαια ω-3,6,9(ψαχνω επιπλεον ω-9 ελαικο οξυ αλλα δεν βρισκω),αλφα λιποικο οξυ 600mg,καρνιτικη 1g και ενα συμπ/μα με b-complex και την βιταμινη d που ανεφερα η οποια ειναι εντυπωσιακη η δραση της!Ανα διαστηματα συμπληρωνω γεμιζοντας τις αποθηκκες του οργανισμου μου με B1,msm,αργινινη,NAC,μαγνησιο,Ε και 2 ακομα συμπλ/τα που ενισχυουν την κυκλοφορια του αιματος(gotu kola και butcher's broom) !Αυτα παιρνω γυρω στα 120 ευρω το μηνα και νομιζω οτι εχω τρεναρει τη νοσο κατα 80%(μακαρι να μπορουσα να ξανακανω την επεμαβαση) και ειμαι ικανοποιημενος!!!
Αυτές τις ποσότητες βιταμινών τις παίρνεις πάντα ή τις αυξομειώνεις ανάλογα με το πως νοιώθεις κλπ? Εγώ σε γενετιστή που πήγα μου έγραψε 400mg/ημέρα ubiquinol για 1 μήνα και μετά μου ειπε να το μειώσω στα 200mg σε συνδυασμό με άλλες βιταμίνες/συμπληρώματα πάντα
 #110892  από billios
 Κυρ Μάιος 10, 2015 2:26 pm
Θα πεταξω κατι ασχετο τωρα εγω..
Περνω δυο μερες τωρα ubiquinol 50mg ημερησιος (μια καψουλα δηλαδη) και νομιζω οτι μου τιναζει τα πεταλλα στα ισια,με κανει χωμα για τις επομενες 2 ωρες,δεν εχω βρει πουθενα για παρενεργειες ή αντενδηξεις,τι διαλο μπορει να γινεται οεο !!