• ΉΡΘΑ ΚΑΙ ΕΓΩ

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #109820  από manana
 Παρ Μαρ 06, 2015 11:08 am
καλημέρα,

είμαι 35 χρονών, και έγκυος στο δεύτερο παιδάκι μου , την προηγούμενη εβδομάδα έπαθα οπτική νευριτίδα και από εκείνη τη στιγμή έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου, μια μαγνητική εγκεφάλου που έκανα (χωρίς σκιαγραφικό γιατί δεν επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη) έδειξε μια εστία αλλά δε γνωρίζουμε αν αυτό σημαίνει κάτι ή όχι, επιπλέον φαίνεται κάποια αλλοίωση στην αυχενική μοίρα αλλά και πάλι η μαγνητική δε μας λέει και πολλά, θα πρέπει να επαναληφθεί μετά τη γέννα με σκιαγραφικό υλικό και να γίνει μαγνητική εγκεφάλου και αυχενικής.
για την ώρα θεραπεία για την οπτική νευρίτιδα δεν κάνω λόγω της εγκυμοσύνης.
ο νευρολόγος λέει πως για την ώρα όλα δείχνουν σύνδρομο devic.
πριν 5 χρόνια είχαν μουδιάσει τα δάχτυλα (αντίχειρας, δείκτης , μέσος-μόνο οι άκρες των δαχτύλων) στο αριστερό μου χέρι, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μόνο του αν και έμεινε ένα απαλό μούδιασμα στην άκρη του δείκτη, τότε δεν είχα δώσει σημασία και δεν το έψαξα.
ο νευρολόγος αναφέρει πως η οπτική νευρίτιδα σε συνδυασμό με το μούδιασμα στα δάχτυλα καθώς κ μόνο μια εστία στον εγκέφαλο παραπέμπουν σε devic

ακόμα είμαι στη φάση που δεν έχω ξεπεράσει το αρχικό σοκ, τα ερωτήματα είναι πολλά, πώς θα μεγαλώσω τα παιδιά μου? θα τυφλωθώ? θα μείνω ανάπηρη? κ.ο.κ.

γνωρίζει κάποιος να μου πει αν η πσ έχε καλύτερη έκβαση από το devic (οπτική νευρομυελίτιδα ) ή αντίστροφά και γιατί?
γνωρίζει κάποιος να μου πεί αν επιτρέπεται επισκληρίδιος αναλγησία στην περίπτωσή μου
υπάρχει κάποια κοπέλα που μετά τη γέννα είχε κάποια άσχημη υποτροπή, η νευρολόγος μου είπε πως είναι πολύ πιθανό μετά την εγκυμοσύνη να εμφανίσω κάτι νέο....

συγνώμη για το μεγάλο και κουραστικό post, ... εύχομαι να πατήσω γρήγορα στα πόδια μου... καλή δύναμη σε όλους!!!!!!!!!!!! εύχομαι να είμαι το τελευταίο μέλος που κάνει εγγραφή εδώ.
 #109821  από Στάθης
 Παρ Μαρ 06, 2015 11:26 am
manana έγραψε:καλημέρα,
ακόμα είμαι στη φάση που δεν έχω ξεπεράσει το αρχικό σοκ, τα ερωτήματα είναι πολλά, πώς θα μεγαλώσω τα παιδιά μου? θα τυφλωθώ? θα μείνω ανάπηρη? κ.ο.κ.
Καλημέρα manana, το αρχικό σοκ, συνηθίζει να βγάζει τις χειρότερες σκέψεις για το μέλλον, όπως οι παραπάνω λογισμοί σου.

Πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί το μέλλον, το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με τις παραπάνω αρνητικές σκέψεις, αλλά να δώσεις δύναμη και κουράγιο και στους δύο σας, γιατί πλέον ότι σκέφτεσαι συγχρονίζεται και στους δύο.

Εύχομαι γρήγορα περαστικά, ότι και αν είναι θα γίνεις καλά, και θα μεγαλώσεις τα παιδιά σου σαν την μάνα που ονειρεύεσαι και θα χρειάζονται τα παιδιά σου.
 #109823  από manana
 Παρ Μαρ 06, 2015 11:50 am
σε ευχαριστώ πολύ!!, έχω πολύ ανάγκη να ακούσω καλά λόγια, δεν το έχω πει σε κανένα εκτός του συζύγου μου (που δε νομίζω ότι έχει καταλάβει και πολύ περί τίνος πρόκειται) έχω τόσο ανάγκη να μιλήσω με κάποιον...

ευελπιστώ ότι ο χρόνος θα με κάνει να νιώσω καλύτερα..
 #109835  από litsa
 Παρ Μαρ 06, 2015 1:15 pm
καταρχην κοιτα να εισαι οσο πιο ηρεμη μπορεις!!!! Χαλαρωσε, και σιγα σιγα θα βρεθουν ολες οι απαντησεις!!
Αγκαλιά και φιλί!! :emojis-4:
 #109837  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Μαρ 06, 2015 1:41 pm

είμαι 35 χρονών, και έγκυος στο δεύτερο παιδάκι μου , την προηγούμενη εβδομάδα έπαθα οπτική νευριτίδα και από εκείνη τη στιγμή έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου, μια μαγνητική εγκεφάλου που έκανα (χωρίς σκιαγραφικό γιατί δεν επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη) έδειξε μια εστία αλλά δε γνωρίζουμε αν αυτό σημαίνει κάτι ή όχι, επιπλέον φαίνεται κάποια αλλοίωση στην αυχενική μοίρα αλλά και πάλι η μαγνητική δε μας λέει και πολλά, θα πρέπει να επαναληφθεί μετά τη γέννα με σκιαγραφικό υλικό και να γίνει μαγνητική εγκεφάλου και αυχενικής.
πριν 5 χρόνια είχαν μουδιάσει τα δάχτυλα (αντίχειρας, δείκτης , μέσος-μόνο οι άκρες των δαχτύλων) στο αριστερό μου χέρι, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μόνο του αν και έμεινε ένα απαλό μούδιασμα στην άκρη του δείκτη, τότε δεν είχα δώσει σημασία και δεν το έψαξα.
ο νευρολόγος αναφέρει πως η οπτική νευρίτιδα σε συνδυασμό με το μούδιασμα στα δάχτυλα καθώς κ μόνο μια εστία στον εγκέφαλο παραπέμπουν σε devic

γνωρίζει κάποιος να μου πει αν η πσ έχε καλύτερη έκβαση από το devic (οπτική νευρομυελίτιδα ) ή αντίστροφά και γιατί?
γνωρίζει κάποιος να μου πεί αν επιτρέπεται επισκληρίδιος αναλγησία στην περίπτωσή μου
υπάρχει κάποια κοπέλα που μετά τη γέννα είχε κάποια άσχημη υποτροπή, η νευρολόγος μου είπε πως είναι πολύ πιθανό μετά την εγκυμοσύνη να εμφανίσω κάτι νέο....

συγνώμη για το μεγάλο και κουραστικό post, ... εύχομαι να πατήσω γρήγορα στα πόδια μου... καλή δύναμη σε όλους!!!!!!!!!!!! εύχομαι να είμαι το τελευταίο μέλος που κάνει εγγραφή εδώ.
:romance-grouphug: Καλως την ....Δεν μπορω να πω οτι χαρηκα , που σε ''γνωρισα'' .Μαλλον λυπηθηκα ...Ομως , θα σου δωσω μια συμβουλη !!!!!!Να τα ξεχασεις ΟΛΑ !!!!!!! Να αφοσιωθεις στην οικογενεια σου , στο παιδακι σου και στο μωρο που ερχεται !Κι αφου γεννησεις με το καλο , τοτε θα .....ψαχτεις !!!!!!!!!!!!!! Αληθεια , σε ποιο μηνα της κυησης βρισκεσαι ; Οσο για την επισκληριδιο , νομιζω οτι δεν επιτρεπεται σε γυναικες με νευρολογικα προβληματα . ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !!!!!!! Περιμενουμε τα ΚΑΛΑ νεα σου :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss:
 #109838  από manana
 Παρ Μαρ 06, 2015 1:52 pm
ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, είναι πολύ ευχάριστο να μπορώ να μιλήσω με κάποιον που καταλαβαίνει..
είμαι 5,5 μηνών, αυτό που με αγχώνει ιδιαίτερα είναι τι θα γίνει μετά τη γέννα, όλοι λένε ότι έχω μεγάλες πιθανότητες για νέα υποτροπή...
ξέρει κανείς τι πιθανότητες έχει κάποιος με σύνδρομο devic να τυφλωθεί?
από όσα διαβάζω τις τελευταίες ημέρες βλέπω ότι η πσ είναι "καλύτερη" εκδοχή και αναρωτιέμαι γιατί η νευρολόγος μου είπε ότι η devic έχει καλύτερη πρόγνωση ενώ παντού διαβάζω τα αντίθετα...
μήπως κάτι δεν έχω καταλάβει καλά?

ουφ ουφ ουφ
 #109842  από Κωνσταντίνα
 Παρ Μαρ 06, 2015 5:17 pm
Καλησπέρα manana :smile-flower: ,
όλα αυτά που σου έγραψαν οι φίλοι κράτα τα :smile-nod:
Να προσθέσω αυτό που γνωρίζω.Η νευρομυελίτιδα(devic) λέγεται, έχει πολύ καλά προγνωστικά όταν περάσει η τριετία και ο ασθενής έχει παραμείνει χωρίς προβλήματα :smile-muscle:
Εσύ ξεπέρασες την πενταετία χωρίς σοβαρές ενοχλήσεις :smile-clapping:
Η οπτική νευρίτιδα θα περάσει :smile-nod: , μιλάω με τη βεβαιότητα της "καριέρας" που έχω πάνω στη νόσο :chores-chopwood:
Η γιατρός σου σου λέει για την πιθανότητα υποτροπής μετά τη γέννα, αλλά μην το θεωρείς και βέβαιο :smile-mmm: .
Υπάρχουν λεχώνες που όλα τους πάνε καλά :smile-sun: .
Φρόντισε να ενημερώσεις τους άμεσους συγγενείς(χωρίς πανικό), επειδή θα χρειαστείς βοήθεια για τα παιδιά, τις δουλειές του σπιτιού, ώστε να ξεκουράζεσαι.
Πρόσεχε τη διατροφή σου και ρώτα αν πρέπει μετά τη γέννα να κάνεις γ σφαιρίνη. Συνηθίζεται ..........
Συμβουλέψου ειδικούς για το αν πρέπει να θηλάσεις.
Όλα να πάνε όπως πρέπει να πάνε και ακόμα καλύτερα :smile-party:
Με το καλό να έρθει και το δεύτερο παιδάκι και να είναι κι αυτό τυχερό και ευλογημένο :teasing-binkybaby:
:smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
 #109843  από Έλλη
 Παρ Μαρ 06, 2015 6:17 pm

#109844  από Έλλη
 Παρ Μαρ 06, 2015 6:24 pm

#109845  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Μαρ 06, 2015 6:25 pm
Κωνσταντίνα έγραψε:Καλησπέρα manana :smile-flower: ,
όλα αυτά που σου έγραψαν οι φίλοι κράτα τα :smile-nod:
Να προσθέσω αυτό που γνωρίζω.Η νευρομυελίτιδα(devic) λέγεται, έχει πολύ καλά προγνωστικά όταν περάσει η τριετία και ο ασθενής έχει παραμείνει χωρίς προβλήματα :smile-muscle:
Εσύ ξεπέρασες την πενταετία χωρίς σοβαρές ενοχλήσεις :smile-clapping:
Η οπτική νευρίτιδα θα περάσει :smile-nod: , μιλάω με τη βεβαιότητα της "καριέρας" που έχω πάνω στη νόσο :chores-chopwood:
Η γιατρός σου σου λέει για την πιθανότητα υποτροπής μετά τη γέννα, αλλά μην το θεωρείς και βέβαιο :smile-mmm: .
Υπάρχουν λεχώνες που όλα τους πάνε καλά :smile-sun: .
Φρόντισε να ενημερώσεις τους άμεσους συγγενείς(χωρίς πανικό), επειδή θα χρειαστείς βοήθεια για τα παιδιά, τις δουλειές του σπιτιού, ώστε να ξεκουράζεσαι.
Πρόσεχε τη διατροφή σου και ρώτα αν πρέπει μετά τη γέννα να κάνεις γ σφαιρίνη. Συνηθίζεται ..........
Συμβουλέψου ειδικούς για το αν πρέπει να θηλάσεις.
Όλα να πάνε όπως πρέπει να πάνε και ακόμα καλύτερα :smile-party:
Με το καλό να έρθει και το δεύτερο παιδάκι και να είναι κι αυτό τυχερό και ευλογημένο :teasing-binkybaby:
:smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
manana !!!!!!Η Κωσταντινα μιλαει ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ !!!! Οχι μονο ΔΕΝ κινδυνευεις να τυφλωθεις , αλλά ....οι οπτικες νευριτιδες , περνουν !!!!! Παντα ! Αυτο λεει ΚΑΙ η δικη μου πειρα !Θα στο ξανα -πω ....!!!!!! Σταματα να google-αρεις και ΗΡΕΜΗΣΕ !!!!!!!! Ακου μονο το γυναικολογο σου !!!!!!!Τον ενημερωσες για τα ''ευρηματα '' της μαγνητικης ; Αυταααααααα......!!!!! Ηρεμησε , αγκαλιασε το παιδακι σου και τον ..μπαμπα του και ολοι μαζι , περιμενετε το νεο γλυκο ζουζουνακι , που ερχεται !!!!! :smile-star: :smile-star: :smile-star: :smile-star: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: