Αν και με βρίσκουν απόλυτο σύμφωνω απαντήσεις της
ΑΝΝΑ59,
Κώστα οι οποίες κρύβουν σοφία, ανθρώπων με πολλά χρόνια στην νόσο, θέλω να ξετυλίξω και την δικιά μου άποψη.
Dhm έγραψε:Καλησπέρα παιδιά!
Έχετε νιώσει ποτέ ότι προτιμάτε να ζήσετε μικρότερης διάρκειας ''καλή'' ζωή αλλά πιο ποιοτική παρά μια μεγαλύτερης διάρκειας και πιο συντηρητική; Ποια η γνώμη σας;
Είμαι φαν... τις ποιοτικής ζωής σε σχέση με την ποσοτική ζωή. Γενικά πιο ορθό μου ακούγεται, το ποιοτικό σε σχέση με το ποσοτικό
σε όλα τα πράγματα στην ζωή, αν και τελικά, δεν υπάρχει ορθό η λάθος, είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής.
Dhm έγραψε:Το λέω σχετικά με μια συζήτηση που είχα με την μητέρα μου επειδή θέλω να σταματήσω την φαρμακευτική θεραπεία και νομίζω πως προτιμώ να ζω 'ελεύθερη', 'καλύτερα' και ας είναι και λιγότερο παρά όλη μου την ζωή με χάπια...Φυσικά η απάντησή της ήταν ότι είμαι 19 χρονών και τι θα γίνει αν μείνω ανάπηρη στα 30 μου;
Από την εμπειρία μου, στις
κοινωνικοποιήσεις με δεκάδες συμπάσχοντες στα 10 χρόνια μετά την διάγνωσή μου με MS,
έχω αντλήσει το εξής ενδιαφέρον στοιχείο:
Την κατηγορία ασθενών με πολλά χρόνια στην πάθηση, οι οποίοι κάθονται σε
αναπηρικό καροτσάκι και έχουν δοκιμάσει
σχεδόν όλα τα φάρμακα τις πάθησης.
Την κατηγορία ασθενών με πολλά χρόνια στην πάθηση, οι οποίοι
είχαν μια αυτοσυγκράτηση στην λήψη φαρμάκων, ή διάλεξαν μια πιο φυσική (ή εναλλακτική) προσέγγιση
ακόμα είναι κινητικά καλά, υπάρχουν βέβαια κάποια προβλήματα κινητικότητας, αλλά σε καμία περίπτωση αυτά της πρώτης κατηγορίας ασθενών.
Επίσης, άλλο ένα στοιχεία που έχω παρατηρήσει
συνταρακτικό στην πορεία της πάθησης
είναι το κάπνισμα, ένα κακό συνήθειο, το οποίο επηρεάζει πολύ την εξέλιξη της πάθησης προς την πλήρη τοξικότητα του Νευρικού μας Συστήματος, και την αδυναμία αυτού να αντεπεξέλθει στην επαναμυελίνωση των βλαβών.
Οπότε Dhm, το ότι "είσαι 19 χρονών και τι θα γίνει αν μείνω ανάπηρη στα 30", είναι κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να προσυπογράψει κανένας, αλλά τα στοιχεία τίνουν προς το ότι δεν θα έχεις μεγάλα προβλήματα στα 30,
εάν δεν ταράξεις το οργανισμό σου στα φάρμακα, εάν δεν καπνίζεις και όπως μας λέει ο Κώστας "πάψεις ν΄ αγχώνεσαι αντιμετωπίζοντας τα όλα με ένα χαμόγελο".

“Η φύση θεραπεύει, η επιστήμη καθοδηγεί, η πίστη ολοκληρώνει.”