• Μπλε καρτα σταΘμευσης ΑΜΕΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #108956  από tinajazz
 Πέμ Ιαν 29, 2015 1:41 pm
Γεια σας φιλοι μου
Να ρωτησω κατι αν γνωριζετε
Ακουσα οτι αλλαξε η διαταξη και την καρτα σταθμευσης αμεα την δικαιουνται πλεον και αν το οχημα δεν ειναι αναπηρικο, αρκει λεει να πηρες την γνωματευση κεπα μετα την αποκτηση του αυτοκινητου. δηλαδη αν ειχες αμαξι και δεν ηταν αναπηρικο, και μετα περασες απο κεπα δικαιουσε την καρτα.
και αν επισης το οχημα δεν ανηκει στον αναπηρο αν ειναι ανηλικος αλλα και στους γονεις.
ξερει κανεις τιποτε αλλο περαιτερω?
γιατι ειμαι σιγουρη οτι θα τσακωθω στο υπουργειο την δευτερα που θα παω...
θα μου δημιουργησουν θεμα...

Ανακοίνωση 07.01.2015
Επικαιροποίηση του θέματος με ανακοίνωση υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Επέκταση της απόκτησης Δελτίου Στάθμευσης για ΑΜΕΑ
Σύμφωνα με τις ισχύουσες μέχρι σήμερα διατάξεις, ως δικαιούχοι Δελτίου Στάθμευσης για άτομα με αναπηρίες, ορίζονταν μόνο τα ΑμεΑ που ήταν ιδιοκτήτες οχημάτων και οι άδειες κυκλοφορίας τους είχαν την ένδειξη ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ.

Με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου υπεγράφη απόφαση σύμφωνα με την οποία εφεξής μπορούν να λάβουν Δελτίο Στάθμευσης :
1. Πολίτες οι οποίοι κατέστησαν Αμεα μετά την απόκτηση του Ι.Χ αυτοκινήτου εφόσον προσκομίσουν στην Υπηρεσία έγγραφο Πιστοποίησης Αναπηρίας, καθώς και βεβαίωση από την Γραμματεία των ΚΕΠΑ, με τα οποίες να επιβεβαιώνεται ότι η πάθηση τους ανήκει στις δικαιούχες παθήσεις των διατάξεων του άρθρου 16 του ν.1798/88, όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το άρθρο 23 του ν.1882/90 και έχουν στην πλήρη κυριότητάς τους Ι.Χ. αυτοκίνητο (το οποίο όμως δεν είναι αναπηρικό)

2. Γονείς ανηλίκων τέκνων Αμεα και δικαστικοί συμπαραστάτες ανηλίκων-ενηλίκων Αμεα, εφόσον προσκομίσουν στην Υπηρεσία έγγραφο Πιστοποίησης Αναπηρίας, καθώς και βεβαίωση από την Γραμματεία των ΚΕΠΑ, με τα οποία να επιβεβαιώνεται ότι η πάθηση των ανήλικων-ενηλίκων Αμεα ανήκει στις δικαιούχες παθήσεις των διατάξεων του άρθρου 16 του ν.1798/88, όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το άρθρο 23 του ν.1882/90, τότε το Δελτίο Στάθμευσης εκδίδεται στο όνομα του Αμεα με ορισμό ως οδηγών του Ι.Χ. αυτοκινήτου (αναπηρικού ή μη)
των γονέων και στην περίπτωση δικαστικής συμπαράστασης τον ορισμό του δικαστικού συμπαραστάτη ως οδηγού.
 #108967  από Κώστας
 Παρ Ιαν 30, 2015 2:22 am
Μήπως ξέρεις να μας πεις ποια είναι αυτή η απόφαση (αριθμό κλπ)
Επίσης έχω να συμπληρώσω το εξής.
Στην μπλε κάρτα στάθμευσης, δεν αναγράφεται ΠΟΥΘΕΝΑ αριθμός κυκλοφορίας οχήματος του δικαιούχου. Όποιος έχει μπλε κάρτα, μπορεί να την χρησιμοποιεί (για στάθμευση ή διόδια), σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ όχημα επιβαίνει, χωρίς να είναι απαραίτητα ιδιοκτήτης του. Τώρα γιατί ζητάνε το όχημα να είναι στο όνομα του δικαιούχου, αυτό μόνο ο σοφός νομοθέτης μπορεί να το απαντήσει!

Υσ. Αφού θα τσακωθείς που θα τσακωθείς στο υπουργείο που θα πας, ρώτησε τους αυτό με την μη αναγραφή στη μπλε κάρτα αριθμού κυκλοφορίας οχήματος. Είμαι περίεργος να δω τι θα σου απαντήσουν. Η λογική της κάρτας στάθμευσης είναι να διευκολύνεται το άτομο ΑμεΑ να μπορεί να σταθμεύει το οποιοδήποτε όχημα επιβαίνει στους προβλεπόμενους χώρους. Για να την πάρει κάποιος που την δικαιούται, δεν χρειάζεται να είναι καν κάτοχος οχήματος. Αυτό λέει η λογική. Κι΄ αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε γιατί στην κάρτα δεν αναγράφεται πουθενά ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος του δικαιούχου. Ρώτησε τους να δούμε τι θα σου απαντήσουν.
αμεα1.jpg
αμεα1.jpg (32.84 KiB) Προβλήθηκε 17212 φορές
αμεα2.jpg
αμεα2.jpg (33.78 KiB) Προβλήθηκε 17212 φορές
 #108975  από tinajazz
 Παρ Ιαν 30, 2015 2:51 pm
κωστα μου καλημερα...
θα ρωτησω οτι θες, αλλα προεκυψε θεματακι
πηγα σημερα στα κεπα, να παρω την βεβαιωσουλα οτι η παθηση μας ειναι μεσα στο νομο 1798/88, ωστε να παω μετα στο υπουργειο μεταφορων, αλλα............................ μου ειπανε οτι δεν μπορουμε να σας το δωσουμε ετσι γραπτα στο χερι
πρεπει να ξαναπερασετε...................... ΕΠΙΤΡΟΠΗ!!!
οχι το παιδι, προς Θεου... ο φακελλος μονο
εγω ομως κωστα μου με το που το ακουσα εβγαλα καντηλες
περασα 4 φορες!!! παλι?
και αν περασω και μου το γραψουν και ξεχασουν παλι κανα δεικτη νοημοσυνης? η την παθηση? η κατι αλλο?
για μια καρτα να χασω το επιδομα και να τρεχω?
φοβαμαι.... τι να κανω? αφου οτι σου γραφω τωρα εδω τα ειπα και στους υπαλληλους στα κεπα που ξερουν τι περασα (και ομολογω οτι ο ενας με βοηθησε παρα πολυ, να ειναι καλα ο ανθρωπος ειναι πολυ εξυπηρετικος) και γελαγανε....
επισης μου ειπε μια φιλη οτι οταν πρωτοπερασες πρωτη φορα επρεπε οοοτι ηθελες να ζητουσες να μπει μεσα...
εγω ομως οταν πρωτοπερασα ειχα πληρη αγνοια, τωρα τα εχω μαθει απ εξω και ανακατωτα ολα
και πες κωστα μου οτι παω και περναω και το ζηταω. τι αλλο υπαρχει που πρεπει να ζητησω ωστε να μην ξαναπερασω παλι στο μελλον?
(τελη κυκλοφοριας μην μου πεις γιατι ηδη δεν πληρωνω εχω παρει ενα 1000ακι με μηδενικα τελη)
θελω τις γνωσεις σου, και γενικα οποιος ξερει δεκτη η συμβουλη του! :smile-flower:
 #108977  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Ιαν 30, 2015 6:58 pm
Τινα μου , καταλαβαινω την αναστατωση σου ! Να ξαναπερασει το παιδι απο επιτροπη ? Ε !!! ΟΧΙ !!!! Ξερω τι τραβηξες ......Ομως , μερικες φορες , οι υπαλληλοι ειναι ..ολιγον ασχετοι...........Δεν εχω ξανακουσει κατι τετοιο ....Ψαξτο !!!! :smile-hi: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss:
 #108978  από Κώστας
 Παρ Ιαν 30, 2015 7:05 pm
Δεν θυμάμαι αν μας το έχεις πει, αλλά το κυριότερο είναι να πάρεις τη γνωμάτευση του ΚΕΠΑ και να γράφει εφ΄ όρου ζωής εφ΄ όσων η πάθηση περιλαμβάνεται στη λίστα με τις 43 μη αντιστρέψιμες. Αν δεν το έχουν γράψει στην γνωμάτευση που έχετε πάρει, ζήτα το τώρα.
 #108980  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Ιαν 30, 2015 7:14 pm
Κώστας έγραψε:Δεν θυμάμαι αν μας το έχεις πει, αλλά το κυριότερο είναι να πάρεις τη γνωμάτευση του ΚΕΠΑ και να γράφει εφ΄ όρου ζωής εφ΄ όσων η πάθηση περιλαμβάνεται στη λίστα με τις 43 μη αντιστρέψιμες. Αν δεν το έχουν γράψει στην γνωμάτευση που έχετε πάρει, ζήτα το τώρα.
Η Τινα ΕΧΕΙ τετοια γνωματευση !!!!!!!!
 #109003  από tinajazz
 Κυρ Φεβ 01, 2015 12:29 am
Κωστα ευτυχως πηρα το εφ ορου ζωης μετα απο πολλες επιτροπες λογω...σφαλματων!!!...
Η Αννα τα ξερει...
Ε οκ να παρουμε κ την καρτα μια κ την δικαιούμαστε αλλα εγω παλι επιτροπη, σορρυ αλλα δεν ξαναπερναω... να μου λειπει...
 #109034  από ΑΝΔΡΕΑΣ
 Κυρ Φεβ 01, 2015 11:34 pm
:smile-hi: μόνο ο φάκελος ξαναπερνάει επιτροπή χωρίς την φυσική παρουσία του ασφαλισμένου :smile-yes: :smile-yes: :smile-yes: :smile-yes: :smile-yes:
 #109070  από tinajazz
 Δευ Φεβ 02, 2015 10:06 pm
καλησπερα!!! πηρΑ την καρτα... το πως?
λεπτομερειες στο inbox... :smile-giggle:
λοιπον κωστα μου για αυτο που με ρωτησες...
η καρτα δεν ειναι ετσι οπως μου την εστειλες...
απο την μια μερια εχει το σηματακι αμεα και απο κατω γραφει στοιχεια κατοχου και αριθμο οχηματος και απο την αλλη μερια γραφει παλι τα στοιχεια του κατοχου και εχει θεσεις για δυο φωτογραφιες μια δικια μου και μια του μικρου
και μαλιστα με εβαλαν να υπογραψω μια υπευθυνη δηλωση οτι θα την χρησιμοποιω μονο για το συγκεκριμενο οχημα και μονο οταν μεσα βρισκεται το ατομο αμεα... αυτα...

:smile-sun:
 #109071  από Κώστας
 Τρί Φεβ 03, 2015 12:00 am
Προφανώς πρόκειται για άλλη κάρτα. Η δική μου είναι σαν αυτήν, φωτογραφίες της οποίας δημοσίευσα.