• MEDROL ΚΑΙ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

• Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #108797  από youla
 Τετ Ιαν 21, 2015 3:36 pm
Εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλες και όλους.
Επαναφέρω ένα θέμα που με απασχολέι μήπως και αυτή τη φορά το δει κάποια που ξέρει και απαντήσει.
Εχω κάνει μια εξωσωματική με παλίνδρομη κύηση. Τώρα ετοιμάζομαι για τη δεύτερη. Γνωρίζω ότι σε κάποιες περίπτωσεις, ευρέως στο εξωτερικό, όταν υπάρχει αυτοάνοσο δίνουν medrol από την ωοληψία έως το θετικό τεστ κύησης.
Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω;
Σας ευχαριστώ
 #108806  από yamd
 Τετ Ιαν 21, 2015 10:32 pm
Medrol γιατι?Σε μια φιλη μου ο γιατρος εδωσε salospir μεχρι κ τον τριτο μηνα της εγκυμοσυνης.
 #108819  από youla
 Πέμ Ιαν 22, 2015 2:07 pm
Η ασπιρίνη νομίζω ότι αφορά την καλή αιμάτωση της μήτρας ενώ το medrol επιδρά στο ανοσοποιητικό.
Ηδη μια αιματολόγος συνέστησε να κάνω ενέσεις ηπαρίνης πάλι για την καλή αιμάτωση της μήτρας και την αποφυγή θρομβώσεων.Επίσης μια νευρολόγος που ρώτησα μου είπε ότι πρέπει να γίνει μαγνητική και εαν έχω ενεργές εστίες να πάρω κορτιζόνη, πριν την εξωσωματική. Το θέμα είναι ότι στο εξωτερικό δίνουν κορτιζόνη λίγο πριν την εξωσωματική πολύ εύκολα, χωρίς μαγνητικές, ενώ εδώ δεν ξέρει κανείς να σου πει σίγουρα.
 #109353  από pegeva
 Παρ Φεβ 13, 2015 8:29 am
youla έγραψε:Εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλες και όλους.
Επαναφέρω ένα θέμα που με απασχολέι μήπως και αυτή τη φορά το δει κάποια που ξέρει και απαντήσει.
Εχω κάνει μια εξωσωματική με παλίνδρομη κύηση. Τώρα ετοιμάζομαι για τη δεύτερη. Γνωρίζω ότι σε κάποιες περίπτωσεις, ευρέως στο εξωτερικό, όταν υπάρχει αυτοάνοσο δίνουν medrol από την ωοληψία έως το θετικό τεστ κύησης.
Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω;
Σας ευχαριστώ
Γράφω πρώτη φορά στο forum κ αυτό για να σου πω τη δική μου εμπειρία.έκανα εξωσωματική πριν απο ένα χρόνο περίπου.με το που έγινε η εμφύτευση ξεκίνησα να παίρνω medrol 4 και συνέχισα μέχρι τον τρίτο μήνα κυησης.Πάντως δεν νομίζω ότι το χορηγούν για όσες έχουν αυτοανοσο.ειναι το πρωτόκολλο φαρμάκων που δίνουν σε κάθε γυναίκα που κάνει εξωσωματική.και στο δίνουν γιατι λέγεται ότι βοηθάει στον πλακούντα κ στη μήτρα.κ έπαιρνα και salospir για αρκετούς μήνες.ελπίζω να σε βοήθησα.Βεβαια το καλύτερο θα ήταν να συζητήσεις με τους γιατρούς σου κ να εκφράσεις τις απορίες σου.