• Ερώτηση για κεπα

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #108420  από Στέλιος83
 Σάβ Ιαν 03, 2015 1:52 am
Καλησπέρα παιδιά πάσχω απο δυο νοσήματα και το 2010 πήρα 67% απο την παλιά υγειονομική επιτροπή,παίρνω επίδομα βαριάς αναπηρίας απο την πρόνοια που σε λίγο καιρό θα λήξει.Θελω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει,για τα κεπα τι ακριβώς ιατρικά δικαιολογητικά πρέπει να ζητήσω απο τους γιατρούς μου,τις κλασικές γνωματεύσεις;εισηγητικο φάκελο;ή κάτι άλλο;τι ισχύει αυτή την στιγμή;
 #108424  από dimos
 Σάβ Ιαν 03, 2015 2:26 pm
Στέλιος83 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά πάσχω απο δυο νοσήματα και το 2010 πήρα 67% απο την παλιά υγειονομική επιτροπή,παίρνω επίδομα βαριάς αναπηρίας απο την πρόνοια που σε λίγο καιρό θα λήξει.Θελω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει,για τα κεπα τι ακριβώς ιατρικά δικαιολογητικά πρέπει να ζητήσω απο τους γιατρούς μου,τις κλασικές γνωματεύσεις;εισηγητικο φάκελο;ή κάτι άλλο;τι ισχύει αυτή την στιγμή;
Χοντρικά, εισηγητικός φάκελος σίγουρα με τις γνωματεύσεις και τις εξετάσεις σου προκειμένου να τον συντάξει ο ιατρός σου. ΚΕΠΑ μετά για να κάνεις την αίτηση.
 #108433  από Στέλιος83
 Σάβ Ιαν 03, 2015 7:21 pm
Φίλε ευχαριστώ για την απάντηση.Δηλαδη πάω στον γιατρό και του λέω ότι θέλω εισηγητικο φάκελο και γνωματεύσεις και αυτό ήταν;σορυ που ρωτάω λεπτομέρειες είμαι λίγο άσχετος και οι γιατροί δεν ειναι και πολύ συνεργάσιμοι.
 #108435  από Στέλιος83
 Σάβ Ιαν 03, 2015 9:14 pm
Α μάλιστα..αυτό χρειάζεται υποχρεωτικά δηλαδή δεν δέχονται σκετες γνωματεύσεις στα κεπα;
 #108438  από dimos
 Κυρ Ιαν 04, 2015 12:21 am
Στέλιος83 έγραψε:Α μάλιστα..αυτό χρειάζεται υποχρεωτικά δηλαδή δεν δέχονται σκετες γνωματεύσεις στα κεπα;
αυτό που σου έστειλε ο φίλος συμπληρωμένο από τον νευρολόγο σου υποχρεωτικά, πήγαινέ του και τυχόν γνωματεύσεις ή τα αποτελέσματα των μαγνητικών ή όποιων άλλων εξετάσεων. Εμένα νομίζω μου τα είχε ζητήσει, αν θυμάμαι καλά
 #108439  από Στέλιος83
 Κυρ Ιαν 04, 2015 12:52 am
Μάλιστα κατάλαβα..Να ρωτήσω κάτι τελευταίο για να μην σας κουράζω άλλο,επειδή δυστυχώς έχω δυο ασθένειες που με ταλαιπωρούν η μια ειναι αιματολογικη και η άλλη ειναι ρευματολογικη και έχω δυο διαφορετικούς γιατρούς σε ευαγγελισμο και λαϊκο αντίστοιχα,εγώ για να είμαι καλυμμένος θα πρέπει να πάρω τέτοιο φάκελο και απο τους δυο γιατρούς;δηλαδή θα καταθέσω στα κεπα δυο τέτοια έγγραφα;
 #108441  από Γιάννης
 Κυρ Ιαν 04, 2015 12:05 pm
Στέλιος83 έγραψε:είμαι λίγο άσχετος και οι γιατροί δεν ειναι και πολύ συνεργάσιμοι.
Κατά τη γνώμη μου πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο σύλλογο σχετικό με τη βασική πάθηση για την οποία έλαβες το ποσοστό. Προσπάθησε να κάνεις τηλεφωνική και όχι διαδικτυακή επαφή.
 #108673  από LL--MM
 Πέμ Ιαν 15, 2015 1:17 am
Kαλησπέρα: όχι ακριβώς: Θα πας στο γιατρό της ελαφρύτερης αρρώστιας και θα πάρεις όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται με τη γνωμάτευση και τ'αποδεικτικά τους. Μετά πας σ'αυτόν της βαρύτερης και του τα προσκομίζεις: αυτός θα τα ενσωματώσει τον εισηγητικό φάκελο που θα συντάξει, με τα ποσοστά απόδειξης που προσφέρουν οι εξετάσεις αυτές ώς προς την αναπηρία... Kαλό κουράγιο

Η γιαγιά η Κασσάνδρα