• Δυσαρθια κανείς....

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #108002  από mplearkouda
 Παρ Δεκ 12, 2014 4:35 pm
Παιδιά έχει κανείς το σύμπτωμα δυσαρθρία?
Όταν μιλάω για λίγη ώρα και κουραστώ, η άρθρωση μου δεν είναι και τόσο καθαρή. Επηρεάζονται κυρίως τα σύμφωνα. Το έχω εδώ και καιρό το σύμπτωμα αυτό τώρα τελευταίως χειροτέρεψε όμως, και με κοροιδεύουν και τα παιδιά στο μάθημα (είμαι δασκάλα). Υπάρχει κάτι να κάνω για αυτό άραγε? Το έχει και κανένας άλλος?
Κάνω μάθημα και αντί το μυαλό μου να είναι στο τι θα λέω, εγώ σκέφτομαι ωχ τι μαρτύριο και τούτο να πρέπει να καταβάλλω προσπάθεια για να μιλάω όσο πιο καθαρά γίνεται και πάλι κάποια σύμφωνα να ακούγονται κάπως παράξενα και τα παιδιά να το σχολιάζουν. Ουφφφφφ. Παλιά είχα κάνει λογοθεραπεία (δεν είχα ιδέα τότε περί ΣΚΠ) αλλά δεν βοήθησε και ιδιαίτερα.
 #108006  από giannisk
 Σάβ Δεκ 13, 2014 4:21 am
και εγώ το παθαίνω , αλλά σε μικρό βαθμό και δεν φαίνεται πιστεύω. έχω όμως φανερό πρόβλημα με την γραφή
 #108008  από eleni POL
 Σάβ Δεκ 13, 2014 11:02 am
Δυστυχώς αν κουραστώ κι εγώ οι λέξεις βγαίνουν δύσκολα .
γενικά η αρθρωση επηρεάζεται και απο την κόπωση και τη συναισθηματική κατάσταση μου.

Μερικές φορές είναι δύσκολο και με τι ξενες γλώσσες.

Δε ξερω αν μπορεις να κανεις κάτι .Ξεκούραση?
Να αποφευγεις να μιλάς εκεινη την ωρα και να προτιμας τα γραπτά?
παντως ευτυχως ειναι απο τα πιο ανώδυνα συμπτώματα. Μονο ενοχλητικό .
:smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
 #108010  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Δεκ 13, 2014 2:01 pm
eleni POL έγραψε:Δυστυχώς αν κουραστώ κι εγώ οι λέξεις βγαίνουν δύσκολα .
γενικά η αρθρωση επηρεάζεται και απο την κόπωση και τη συναισθηματική κατάσταση μου.

Μερικές φορές είναι δύσκολο και με τι ξενες γλώσσες.

Δε ξερω αν μπορεις να κανεις κάτι .Ξεκούραση?
Να αποφευγεις να μιλάς εκεινη την ωρα και να προτιμας τα γραπτά?
παντως ευτυχως ειναι απο τα πιο ανώδυνα συμπτώματα. Μονο ενοχλητικό .
:smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
Αυτο ακριβως , συμβαινει και σε μενα ! :smile-hi:
 #108026  από sofia13
 Κυρ Δεκ 14, 2014 9:59 pm
Mόνο ενοχλητικό ???
Μα τι λέμε τώρα ???
Άλλα βλέπουμε, άλλα διαβάζουμε κι΄άλλα καταλαβαινούνουμε ?
(Ακόμη και η ορθογραφεία μας, κομμάτια .... Εμείς νάμαστε όσο καλυτερότερα γίνεται και τ΄άλλα θα τα βρούμε εν ΄ καιρώ !!! )
 #108069  από mplearkouda
 Τετ Δεκ 17, 2014 12:25 am
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.
Μέχρι τώρα ήταν απλώς ενοχλητικό. Τώρα έχει γενικά χειροτερέψει το πρόβλημα και με δυσκολεύει πολύ στη δουλειά. Κάθε φορά που πάω για μάθημα είναι εφιάλτης. Κι ακόμα χειρότερος εφιάλτησ όταν σκέφτομαι πως θα είναι στο μέλλον. Ουτε να επικοινωνήσω δεν θα μπορώ?
Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.....
 #108070  από eleni POL
 Τετ Δεκ 17, 2014 8:43 am
Μήπως θεωρείται ωση?
Ρώτησε ς το γιατρό?
Ισως .γιατί όχι?
Ενας φιλος χρόνια σκπ μου είπε ότι είχε χρόνια προβλημα με ενα δόντι απο τη δεξιά πλευρά .δε μπορούσε να μασησει καθόλου. (δεξια τον χτυπησε η σκπ . )
Τώρα ξερει ότι ήταν εισαγωγη στη νευραλγια τριδυμο.
Θέλω να πω επειδή δεν είναι ορατό γιατί να μην δέχεται θεραπεία? :smile-hi:
 #108104  από stan
 Πέμ Δεκ 18, 2014 4:45 pm
Έχω και γω παρατηρήσει ότι κάποιες φορές δεν μιλάω τόσο καθαρά, ή λέω άλλα και σκέφτομαι άλλα (Freudian slip), ή γράφω άλλα και εννοώ άλλα. Γενικά έχει μπερδευτεί ο εγκέφαλος μου. Ίσως να είναι οι δύο νέες πλάκες που έχω στον εγκέφαλο; Δεν ξέρω εάν θεωρείται ώση όμως! Γενικά τα αόρατα συμπτώματα (σαν αυτό), σπάνια τα έχω δει να αναφέρονται ως ώσεις.