• xreiazomai tis sumvoules sas

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #7803  από maraki!!!
 Δευ Αύγ 10, 2009 4:16 am
geia s olous.eimai h maria nikolaou alla epeidh 3exasa tn kwdiko m ekana kainourgia eggrafh. :o eimai ligo xazoula... :lol: :? loipon tn teleutaio kairo dn hmouna ka8olou kala ki phga stn giatro m pou apo oti katalava dn m vrhke kala ki m eipe na mpw na kanw magnhtikh.kata pasa pi8anothta apo oti suzhthsame dn m pianei oute to rebif :cry: an ki isws einai ligo nwris akoma gia na katadikasw mia 8erapeia mias ki tn kanw mono 2 mhnes.m eipe oti mallon pernaw upotroph alla 8elei vevaia na dei ki ta apotelesmata ts magnhtikhs m gia na 3anaparw an einai kortizonh endoflevia.h alh8eia einai pws eimai polu asxhma psuxologika ki phra tn apofash ki m susthsan vevaia enan polu kalo psuxiatro gt exw arxes kata8lipshs apo oti exw suzhthsei me tn giatro m.m eipe oti auto einai polu fusiologiko eidika gia tn hlikia m ki gia tn xarakthra m gt h alh8eia einai pws meta apo 1 xrono ki 4 mhnes dn to exw apodextei akoma ki dn nomizw pws exw skopo na to kanw.ais8anomai oti h as8eneia m mizeriazei ki m apomakrunei apo tous an8rwpous pou agapw tous opoious me tn gkrinia m ki tn katsoufia m ais8anomai oti tous kanw dustuxismenous.h alh8eia einai pws deixnw to akrivws anti8eto stous e3w(rwthste ki tn nikolara).mono h mama m 3ereis pws ais8anomai pragmatika.deixnw polu xaroumenh,exw mia ane3hghth logoria ki genika fainomai kefath alla...dn eimai etsi pragmatika mesa m.exete pote ais8an8ei oti mesa sas upoferete alla dn mporeite kidn 8eleta na to ekfrasete ki na to dei3ete stous ape3w???
 #7809  από Giota
 Δευ Αύγ 10, 2009 12:15 pm
γεια σου μαρακι.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΑ. ΕΧΩ ΝΟΙΩΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ. ΧΘΕΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΗΡΘΕ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ Κ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΤΟ ΤΙ ΦΩΝΗ ΑΚΟΥΣΕ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ. ΑΦΟΥ ΕΦΥΓΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΗ Κ ΕΓΩ ΜΕ ΤΥΨΕΙΣ ΠΙΣΩ, ΕΙΧΑ ΝΕΥΡΑ ΠΟΛΛΑ ΞΕΣΠΑΣΑ ΕΚΕΙ.
 #7810  από LL--MM
 Δευ Αύγ 10, 2009 1:12 pm
Φυσικό είναι, Μαράκι, όλους μας πιάνουν οι μαύρες μας πότε-πότε, ιδίως όταν βλέπουμε άλλους να κάνουνε πράγματα τα οποία θα θέλαμε και θα μπορούμε να κάνουμε πλέον εμείς... Το είμαι-δεν είμαι δεν έχει νόημα, τι πάει να πεί "το αποδέχομαι"; ΜΥΣΤΗΡΙΟ :?: :!: Εδώ δεν πρόκειται για αποδοχή: Και να μήν το αποδεχτείς, παλι σκπ θα έχεις. Ζήσε ότι απομένει, περιορίζοντας λιγο-λίγο το χώρο της σκπ, όσο και όταν μπορείς, φερνοντας την καθημερινότητα όσο κοντά γίνεται, "αποδόμησε" τη σκπ δίνοντας μια εξήγηση σε κάθε σύμπτωμα, αλλά ζώντας τη ζωή σου...

Να είσαι πάντα καλά!
 #7813  από litsa
 Δευ Αύγ 10, 2009 2:45 pm
αλό!!!!!!!!!
σιγά το πράγμα τώρα .!!!!!!!!!!!----- πλάκα κάνω!!!

παιδιά όλοι έχουμε περάσει από αυτά τα στάδια, και στην ουσία ειναι χειρότερα τα ψυχολογικά και όλα τα σχετικά από την ίδια την σκπ!

μην το βάζεις κάτω συνέχισε με τον ψυχίατρο και θα δεις ότι θα πάνε όλα καλύτερα!!!!!!!

καλό κουράγιο!! ...σε όλους μας!
 #7816  από Thor
 Δευ Αύγ 10, 2009 5:43 pm
Μαρακι μην το βαζεις κατω και εγω το επαθα το ατυχημα με την σκληρνση στα 19 αλλα ορκιστικα να μην το βαλω κατω αν και βεβαια τωρα μετα απο 14 χρονια ειμαι αρκετα κουρασμενος.

Να εχεις υποψιν οτι καταθλιψη σε ασθενη με σκπ μπορει να σημαινει μεγαλυτερο προβλημα απο την ιδια την σκληρυνση

Γιαυτο κουλαρισε οταν νοσησα το 1995 δεν υπηρχε κανενα φαρμακο τωρα υπαρχουν 6 εγκεκριμενα

Καλη συνεχεια
 #7817  από maraki!!!
 Δευ Αύγ 10, 2009 7:30 pm
sas euxaristw polu olous gia auta pou m eipate!!!ais8anomai polu kalutera otan diavazw oti uparxoun an8rwpoi pou m katalavainoun ki exoun ais8an8ei to idio kapoia stigmh stn zwhs tous.ena allo provlhma epishs pou antimetwpizw einai oti exw para polla neura ki exw malwswi me olous tous an8rwpous pou agapw...!
 #7818  από αλεξανδρος1
 Δευ Αύγ 10, 2009 9:22 pm
Μην το βάζεις κάτω. Όλοι τα έχουμε περάσει αυτά και καταλαβαίνουμε το πώς αισθάνεσαι αυτή την στιγμή. Τα νεύρα και αυτά μέσα στο παιχνίδι είναι και οι άνθρωποι που σε αγαπάνε σε καταλαβαίνουν και δεν δίνουν τόση πολύ σημασία στην μία κουβέντα παραπάνω που θα πείς.
 #7822  από Maria77
 Δευ Αύγ 10, 2009 11:00 pm
Καλησπέρα Μαράκι :D Αυτά που περιγράφεις τα έχουμε βιώσει όλοι και δεν μας φαίνονται καθόλου περίεργα!
Αν πραγματικά υπάρχει ανάγκη για βοήθεια απο κάποιον ειδικό, ψυχολόγο ή ψυχίατρο να το κάνεις και θα δεις πως θα αισθανθείς καλύτερα! Εγώ το πρώτο διάστημα είχα πάρει κάποια βοήθεια απο ψυχολόγο! Αυτό που αναφέρεις το θέμα της "αποδοχής" πιστεύω είναι πολύ σημαντικό και ίσως ένας ψυχολόγος να σε βοηθήσει σε αυτό ;) Εμένα κυρίως το πρώτο διάστημα γινόταν μία διαμάχη-υποσυνείδητα-μέσα μου...ένα κομμάτι του εαυτού μου προσπαθούσε να δεχτεί την νέα πραγματικότητα και ένα άλλο επέμενε στην άρνηση!!! Είναι πολύ συχνά φαινόμενα αυτά σε ασθενής όπως εμάς, με χρόνιες ασθένειες! Κάποιος ειδικός (αλλά καλός στη δουλειά του!) θα σε βοηθήσει σταδιακά να αποδεχτείς κάποια καινούργια πράγματα στη ζωή σου...
Και επιμένω πως αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσεις έτσι να προχωρήσεις μπροστά στη ζωή, χωρίς να αφήσεις κανένα κομμάτι του εαυτού σου πίσω! ;)
Για ότι χρειαστείς εδώ είμαστε, τα φιλιά μου, Μαράκι :D