• Γ. Ν. Παπανικολάου

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #107205  από Nick.
 Τετ Νοέμ 05, 2014 11:29 am
Πείτε μου σας παρακαλώ αν ξέρετε και αν έχετε άποψη για τη νευρολογική κλινική στο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, γιατί θα χρειαστεί πάλι να πάω τον άντρα μου ΚΑΙ εκεί για μία δεύτερη άποψη :smile-headbang: . Όσο κι αν φώναξα και διαμαρτυρήθηκα, επιμένει και φοβάμαι πως αν δεν το κάνω θα με κατηγορεί για υστεροβουλία, αδιαφορία κλπ. Έχω πάει στο Γ. Ν. Παπαγεωργίου (τσίφος), στον Μπαλογιάννη (τσίφος και -150 ευρώ). Τώρα, πρέπει οπωσδήποτε "να βρω τον γιατρό για τον κάνει καλά δίνοντάς του φάρμακο, γιατί η γιατρός που τον πάω εγώ δεν ξέρει να δώσει φάρμακα και εκεί στο Παπαγεωργίου είναι ένας γιατρός Λεκίδης (δεν είναι σωστό το όνομα μάλλον) που μία μακρυνή συγγενής με ΣΚΠ (???) που ήταν κατάκοιτη για δύο χρόνια, τη σήκωσε και τώρα πάει και για ψώνια μόνη της" :smile-rock: . Αυτά ακούω αυτές τις μέρες και όπως καταλαβαίνετε, προσπαθώ να δείξω κατανόηση γιατί πρόκειται για μάνα.
Να υπενθυμίσω πως ο άντρας μου έχει την προϊούσα μορφή της ΣΚΠ και την τελευταία φορά που πιέσαμε (η μάνα του δλδ) την γιατρό για φάρμακα, του έδωσε το fampyra (προφανώς το πιο ανώδυνο και προφανώς έτσι για να του δώσει κάτι αφού δεχόταν πίεση) το οποίο επιδείνωσε την κατάστασή του και τώρα απολογούμε ΕΓΩ γι'αυτό, γιατί του το έδωσα (του το σταμάτησα στις 20 μέρες).
 #107210  από ΝΤΙΑΝΑ
 Τετ Νοέμ 05, 2014 1:13 pm
Λοιπον,προτιμησε το ΑΧΕΠΑ,το team των καθηγητών εκπληκτικο,με ερευνες στη σκπ.Καθηγητης στο Παπανικολάου,χωρις να ελεγξει μαγνητικες μου εδωσε θεραπεια που δεν χρειαζομουν,αφου ημουν πια σε προιουσα φαση με αποτέλεσμα εντονότατους επώδυνους σπασμούς.Ο Ν.Γρηγοριαδης στο ΑΧΕΠΑ κορυφη!
 #107213  από Nick.
 Τετ Νοέμ 05, 2014 1:54 pm
ΝΤΙΑΝΑ έγραψε:Λοιπον,προτιμησε το ΑΧΕΠΑ,το team των καθηγητών εκπληκτικο,με ερευνες στη σκπ.Καθηγητης στο Παπανικολάου,χωρις να ελεγξει μαγνητικες μου εδωσε θεραπεια που δεν χρειαζομουν,αφου ημουν πια σε προιουσα φαση με αποτέλεσμα εντονότατους επώδυνους σπασμούς.Ο Ν.Γρηγοριαδης στο ΑΧΕΠΑ κορυφη!
Μα στο ΑΧΕΠΑ μας παρακολουθούν κι εμάς από το 2009 και είμαι ευχαριστημένη. Ο μόνος λογος που θα πάμε ΚΑΙ στο Παπανικολάου είναι γιατί η μαμά του θεωρεί πως η γιατρός στο ΑΧΕΠΑ δεν είναι καλή επειδή δεν του δίνει φάρμακα. Όσο κι αν προσπαθώ να της εξηγήσω την κατάσταση με την πάθηση κλπ, αδυνατεί να καταλάβει.
Πες μου αν θες το όνομα του γιατρού για να τον έχω υπόψιν μου, γιατί αυτό ακριβώς φοβάμαι, να μην πάμε εκεί και πέσουμε σε κανένα πωλητή φαρμάκων. Αν συμβεί αυτό καταλαβαίνεις πως εγώ δεν μπορώ να σταθώ απέναντι στο γιατρό και στην πεθερά και να πω να μην πάρει το φάρμακο, όσο σκοτώστρα και άχρηστο κι αν ξέρω πως είναι.
 #107215  από ΝΤΙΑΝΑ
 Τετ Νοέμ 05, 2014 2:50 pm
Δυ στυχως δεν μπορω φανερα να σου πω το ονομα.Κατοπιν πιεσης που δεχτηκα από τη μαμα μου,τον επισκευτηκα στο ιατρειο του.Οταν αργοτερα ανεφερα το ιστορικο μου στον μετεπειτα γιατρο μου,μου ειπε χαριτολογώντας πως η περιπτωση μου πρεπει να αναφερθεί σε ιατρικο συνεδριο αφου μου εδιναν φαρμακα ενώ βρισκομουν σε προιουσα φαση.Το μαγικο φαρμακο για μας δεν εχει βρεθει ακομη.Υ.Γ.Οι μαμαδες είναι κακοι συμβουλοι.
 #107218  από Κωνσταντίνα
 Τετ Νοέμ 05, 2014 5:51 pm
ΝΤΙΑΝΑ έγραψε:...............................
Υ.Γ.Οι μαμαδες είναι κακοι συμβουλοι.
Πόσο εύκολο είναι για μας να πιστέψουμε, ότι δεν πρόκειται να θεραπευτούμε(τουλάχιστον μέχρι σήμερα με ότι υπάρχει);;;;
Οι μαμάδες μας δε θέλουν να δεχτούν ότι δε θα γίνουμε όπως είμαστε πριν.Και όσο εμείς υποφέρουμε με την κατάστασή μας και δεν αποφασίζουμε να βρούμε τρόπους να βγούμε από την ανημποριά μας, τότε γίνονται ανυπόμονες.
Όσο εμείς δεν θα είμαστε σε ειρήνη με τον εαυτό μας, ούτε κι αυτές θα ησυχάζουν.
Έτσι είμαστε οι μαμάδες κι όσο τα παιδιά μας φέρονται ανήμπορα, τότε χτυπάει μέσα μας συναγερμός -πρέπει να επέμβω

Εμείς(τα άρρωστα παιδιά) εκπαιδεύουμε τις μαμάδες για να τις πείσουμε ότι δε χρειάζεται να ανησυχούν επειδή είναι όλα υπό τον έλεγχό μας.
 #107219  από litsa
 Τετ Νοέμ 05, 2014 6:25 pm
α ρε Κωνσταντινα πόσο δίκιο έχεις!!!
το βιώνω με το τέκνο μου...
αμήν και πότε!!

φιλί σε όλους!!
:smile-flower: :smile-sun:
 #107221  από adrCy
 Τετ Νοέμ 05, 2014 7:51 pm
ΝΤΙΑΝΑ έγραψε:Λοιπον,προτιμησε το ΑΧΕΠΑ,το team των καθηγητών εκπληκτικο,με ερευνες στη σκπ.Καθηγητης στο Παπανικολάου,χωρις να ελεγξει μαγνητικες μου εδωσε θεραπεια που δεν χρειαζομουν,αφου ημουν πια σε προιουσα φαση με αποτέλεσμα εντονότατους επώδυνους σπασμούς.Ο Ν.Γρηγοριαδης στο ΑΧΕΠΑ κορυφη!
+1 στον κ Γρηγοριαδη. Αν και 2 φορές πηγα μονο μου φάνηκε αρκετά καλός, προθυμος να ακουσει τον ασθενή αλλά κ συζητήσιμος!
 #107222  από LL--MM
 Τετ Νοέμ 05, 2014 8:19 pm
Κωνσταντίνα έγραψε:
ΝΤΙΑΝΑ έγραψε:...............................
Υ.Γ.Οι μαμαδες είναι κακοι συμβουλοι.
Πόσο εύκολο είναι για μας να πιστέψουμε, ότι δεν πρόκειται να θεραπευτούμε(τουλάχιστον μέχρι σήμερα με ότι υπάρχει);;;;
Οι μαμάδες μας δε θέλουν να δεχτούν ότι δε θα γίνουμε όπως είμαστε πριν.Και όσο εμείς υποφέρουμε με την κατάστασή μας και δεν αποφασίζουμε να βρούμε τρόπους να βγούμε από την ανημποριά μας, τότε γίνονται ανυπόμονες.
H μόνη περίπτωση όπου δίνεται φάρμακο ακόμα, στη 2οπαθώς, είναι οι επιπρόσθετες ώσες http://www.enee.gr/index.php/2014-01-08 ... 8-11-11-30 στη σελίδα 4 του pdf σκπ: Φυσικά, ποιός ερμηνεύει τις μαγνητικές;

Όσο εμείς δεν θα είμαστε σε ειρήνη με τον εαυτό μας, ούτε κι αυτές θα ησυχάζουν.
Έτσι είμαστε οι μαμάδες κι όσο τα παιδιά μας φέρονται ανήμπορα, τότε χτυπάει μέσα μας συναγερμός -πρέπει να επέμβω
Σωστά, καλέ Κωνσταντίνα μου, αλλά... :smile-nod:

Εμείς(τα άρρωστα παιδιά) εκπαιδεύουμε τις μαμάδες για να τις πείσουμε ότι δε χρειάζεται να ανησυχούν επειδή είναι όλα υπό τον έλεγχό μας. :smile-rock:
Αυτό κάναμε με τη γιαγιά τη δική μου: Mα επειδή συγύριζε πίσω μου, είδε μια-δυό φορές διάφορα χαρτιά, της εξήγησα ότι δεν ήταν σημαντικά και μου τα'γραφε ο γιατρός για να τα καλύπτει το ταμείο, με μάλωσε για την απάτη αλλά κάποια στιγμή πήρε χαμπάρι, δεν τολμησε να ρωτήσει πια, κράτησε όσο μπόρεσε αφού την χρειαζόμασταν, μα έφυγε φαρμακωμένη.

Οι πεθερές, βέβαια, είναι άλλο παραμύθι... άμα ψάχνουν "φταιξίματα"... :confusion-shrug:

H γιαγιά η Κασσάνδρα
 #107224  από neroxytis
 Τετ Νοέμ 05, 2014 10:15 pm
Nick. έγραψε:"να βρω τον γιατρό για τον κάνει καλά δίνοντάς του φάρμακο, γιατί η γιατρός που τον πάω εγώ δεν ξέρει να δώσει φάρμακα και εκεί στο Παπαγεωργίου είναι ένας γιατρός Λεκίδης[/i] (δεν είναι σωστό το όνομα μάλλον) που μία μακρυνή συγγενής με ΣΚΠ (???) που ήταν κατάκοιτη για δύο χρόνια, τη σήκωσε και τώρα πάει και για ψώνια μόνη της"

Πιάσε το αυγό και κούρεψέ το. Η ελπίδα χωρίς λογική είναι κακός σύμβουλος γιατί στην καλύτερη περίπτωση οδηγεί στις καταστάσεις που περιγράφεις. Στη χειρότερη σε κάθε λογής τσαρλατάνους που χώνονται στα θεραπευτικά κενά. Ευτυχώς που η πεθερά σου δεν διάβασε για τον άγιο Νεκτάριο στην πνευματική προσέγγιση να τρέχετε και να σου ρίχνει το φταίξιμο όταν δει ότι δεν είχε αποτέλεσμα.

Δυστυχώς στην προοδευτική ΣΚΠ δε γίνεται τίποτα. Λες να είναι μ.κες τόσοι ασθενείς και προτιμούν να είναι ανάπηροι παρά να πάρουν φάρμακα;
 #107253  από Nick.
 Παρ Νοέμ 07, 2014 3:57 pm
Για τον αγιο Νεκτάριο δεν μου είπε, θέλει όμως και επιμένει να πάω στον Παίσιο.