• Τί να κάνω?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #106301  από Nick.
 Κυρ Σεπ 21, 2014 8:38 am
Καλημέρα σας,
έχω κολλήσει και δεν ξέρω πως να χειριστώ την κατάσταση. Καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ο άντρας μου δεν ήταν και πολύ καλά, αλλά το απέδιδα στη ζέστη. Με το που μπήκε ο Σεπτέμβρης ξεκίνησε το fampyra. Σιγά σιγά είδα περαιτέρω επιδείνωση, επειδή όμως η γιατρός με είχε προειδοποιήσει πως κάτι τέτοιο μπορεί να συνέβαινε, έκανα υπομονή, ώσπου μετά από 20 μέρες έφτασε σε σημείο σχεδόν να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι. Σταμάτησα το fampyra (χωρίς να ενημερώσω). Έχω κλεισμένο ραντεβού με τη γιατρό στις 29 του μήνα.
Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Σκέφτηκα μήπως είναι η ώρα για λίγη κορτιζόνη (μήπως είναι ώση), μπας και δούμε κάποια βελτίωση.
Πώς να γίνει αυτό?
Να δώ πότε εφημερεύει το νοσοκομείο και να πάρω τηλέφωνο το 166, γίνεται?
Να περιμένω τη Δευτέρα και να συνενοηθώ με τη γιατρό αν θα τον κάνει εισαγωγή?
Να της πω να μην τον κάνει εισαγωγή αλλά να ζητήσω χάπια στο σπίτι?
Εσείς πως ρυθμίζετε τέτοια θέματα?
 #106302  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Σεπ 21, 2014 9:19 am
Καλημερα ! Δυο πραγματα μπορεις να κανεις , κατα τη γνωμη μου . Ή να τον πας σε ενα δημοσιο νοσοκομειο , που εφημερευει το νευρολογικο( εκει , μαλλον, θα τον βαλουν σε κορτιζονη) ή να επικοινωνησεις με τη γιατρο του , για να τον εξετασει ΑΜΕΣΑ ! Πιστευω οτι , δεν πρεπει να περιμενεις μεχρι τις 29 του μηνα . Ευχομαι περαστκα , γρηγορα ! :smile-kiss:
 #106305  από sofia13
 Κυρ Σεπ 21, 2014 9:59 am
Μούτυχε να μη μπορώ να περιμένω Nick και πήγα στα επείγοντα του Νοσοκομείου. Εκεί με στείλαν
γραμμή στο νευρολογικό τμήμα και εισήχθηκα κάνοντας άμεσα το ''φλάς'' κορτιζόνης ...
Ότι κι΄αν αποφασίσεις, Καλή Επιτυχία και καλή δύναμη που αποδεδειγμένα διαθέτης !!!
:smile-flower:
 #106310  από billios
 Κυρ Σεπ 21, 2014 1:39 pm
Οτι σου προτεινουν οι κυριες θα κανεις.
Φροντισε να καλεσεις το 166 για να παρεις και αμεση προτερεοτητα,να το κανεις πρωι στην εναρξη της εφημεριας
 #106312  από Nick.
 Κυρ Σεπ 21, 2014 5:31 pm
Με τη γιατρό του δεν μπορώ να επικοινωνήσω, δυστυχώς, παρα μόνο αύριο - Δευτέρα - το μεσημέρι, που κάνει ιατρείο. Στο μεταξύ για αύριο είχα κλείσει ραντεβού με καρδιολόγο για μένα, και δεν θέλω να το χάσω, μακάρι να τελειώσω νωρίς και να τα προλάβω και τα δύο.
Το ΑΧΕΠΑ, δεν εφημερεύει (απ'ό,τι είδα) τη Δευτέρα. Θέλω αν είναι να κάνει εισαγωγή, να κάνει στο ΑΧΕΠΑ, γιατί εκεί είναι η γιατρός του.
Οπότε λέω να κινηθώ ως εξής.
1) Θα πάρω αύριο το μεσημέρι τηλέφωνο στο νοσοκομείο μπας και πετύχω τη γιατρό, μήπως και μου δώσει οδηγίες.
2) Θα παρακολουθώ τις εφημερίες μέσα στην εβδομάδα, και μόλις πετύχω εφημερία στο ΑΧΕΠΑ, παίρνω το 166.
Ελπίζω μόνο να γίνει έτσι ώστε να μπορέσω να ανταπεξέλθω και με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μου που είναι ουκ ολίγες μέσα στην εβδομάδα.
Και δεν ξέρω και πώς θα το πάρει και ο Νίκος ψυχολογικά γιατί θα είναι η πρώτη φορά που θα μπει στο νοσοκομείο.
 #106328  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Σεπ 22, 2014 11:33 am
Nick. έγραψε:Με τη γιατρό του δεν μπορώ να επικοινωνήσω, δυστυχώς, παρα μόνο αύριο - Δευτέρα - το μεσημέρι, που κάνει ιατρείο. Στο μεταξύ για αύριο είχα κλείσει ραντεβού με καρδιολόγο για μένα, και δεν θέλω να το χάσω, μακάρι να τελειώσω νωρίς και να τα προλάβω και τα δύο.
Το ΑΧΕΠΑ, δεν εφημερεύει (απ'ό,τι είδα) τη Δευτέρα. Θέλω αν είναι να κάνει εισαγωγή, να κάνει στο ΑΧΕΠΑ, γιατί εκεί είναι η γιατρός του.
Οπότε λέω να κινηθώ ως εξής.
1) Θα πάρω αύριο το μεσημέρι τηλέφωνο στο νοσοκομείο μπας και πετύχω τη γιατρό, μήπως και μου δώσει οδηγίες.
2) Θα παρακολουθώ τις εφημερίες μέσα στην εβδομάδα, και μόλις πετύχω εφημερία στο ΑΧΕΠΑ, παίρνω το 166.
Ελπίζω μόνο να γίνει έτσι ώστε να μπορέσω να ανταπεξέλθω και με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μου που είναι ουκ ολίγες μέσα στην εβδομάδα.
Και δεν ξέρω και πώς θα το πάρει και ο Νίκος ψυχολογικά γιατί θα είναι η πρώτη φορά που θα μπει στο νοσοκομείο.
:smile-brokenheart: :smile-brokenheart: :smile-brokenheart: :smile-brokenheart: :smile-brokenheart: :smile-brokenheart: :smile-brokenheart: :smile-brokenheart: :smile-brokenheart: :smile-brokenheart: :smile-brokenheart: :smile-brokenheart: :smile-brokenheart: :smile-brokenheart: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-kiss:
 #106331  από mplearkouda
 Δευ Σεπ 22, 2014 12:48 pm
Nick καλό κουράγιο.
Εύχομαι να έρθουν καλύτερες μέρες.. :smile-bear:
 #106358  από Κωνσταντίνα
 Τρί Σεπ 23, 2014 1:13 pm
Nick. έγραψε:.................................................Στο μεταξύ για αύριο είχα κλείσει ραντεβού με καρδιολόγο για μένα, και δεν θέλω να το χάσω, μακάρι να τελειώσω νωρίς και να τα προλάβω και τα δύο.
................................................................................
Καλημέρα, να ρωτήσω τι τρέχει με σένα κι αν όλα πήγαν καλά με τον Νίκο :smile-thinking: :smile-kiss: :smile-flower:
 #106377  από Nick.
 Τρί Σεπ 23, 2014 9:24 pm
Γειά σας παιδιά, τελικά μίλησα με άτομο από το νοσοκομείο και με συμβούλευσε να περιμένω το ραντεβού της Δευτέρας όπου και να ζητήσω από τη γιατρό που τον παρακολουθεί να κανονίσει η ίδια για εισαγωγή του την επομένη. Έτσι δεν κινδυνεύω να πάω και να μην τον κρατήσουν με τη δικαιολογία του χρόνιου ασθενή (συνηθίζεται τελευταία μου είπε), αλλά και είναι ο μόνος τρόπος να τον δει η γιατρός που τον παρακολουθεί και όχι ο γιατρός της εφημερίας που δεν τον γνωρίζει.
Ο καρδιολόγος μου βρήκε ένα κουσούρι στη μητροειδή βαλβίδα που σε συνδυασμό με τον χαμηλό αιματοκρίτη, την υπόταση που έχω και τα χρόνια που περνάνε, μου δημιουργεί αρρυθμίες, ταχυκαρδίες και σηθάγχη. Πρέπει να ανεβάσω τον αιματοκρίτη μου, να τρώω ελαφρά το βράδυ, και τίποτα ιδιαίτερο.