• ΟΛΑ ΚΑΛΑ; ΛΥΣΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ;

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #106104  από VASILIS
 Τρί Σεπ 16, 2014 2:53 pm
Φιλοι και συνοδοιπόροι καλησπέρα.
Καιρό έχουμε να τα πούμε, οχι βέβαια λόγω "διακοπών".
Κάτι η πάθηση που έχει τα σκαμπανεβάσματά της και δεν με αφήνει σε ησυχία, κάτι το κυνήγι του μεροκάματου.... Ε καταλαβαίνετε.
Θα σας παραξενεύει ισως ο τίτλος του topic.
Εδωσα αυτό τον τίτλο, γιατί παρατηρώ πως ενώ γίνονται σε βάρος μας τα μύρια όσα, ΕΜΕΙΣ, αντί να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε, αντί να τους κυνηγήσουμε μέχρι να πατήσουν μαύρο χιόνι, και άλλα πολλά, τι κάνουμε;
ΜΙΖΕΡΙΑΖΟΥΜΕ, τους φοβόμαστε αντί να μας φοβούνται, και για να μην παρεξηγηθώ με το φοβούνται, εννοώ πως ενώ ΕΚΕΙΝΟΙ διαπράττουν τις όποιες παρανομίες, εκείνοι που τρέμουν είμαστε ΕΜΕΙΣ.
Αντί να τρίζει ο αραμπάς (που λέει και η παροιμία), τρίζει ο αραμπατζής.
Μας ταλαιπωρούν στα ΚΕΠΑ, και ένα σωρό άλλα, και εμείς περιοριζόμαστε στις όποιες θεωρίες και δεν αγωνιζόμαστε.
Αντί να μαζευτούμε ΟΛΟΙ, και να τους κυνηγήσουμε νομικά (κάτι που το τρέμουν) εμείς δεχόμαστε την κάθε τους παρανομία.
Παρακολουθώ και την Ομάδα Αλληλεγγύης....
ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ.
ΛΟΙΠΟΝ; Τι γίνεται λεβέντες και λεβέντισσες;
Λύθηκαν τα προβλήματα μας;
Ολα εντάξει;
Α, να μην το ξεχάσω, όσο τους αφήνουμε, θα μας φέρουν κι άλλα χειρότερα, και άλλες δυσκολίες και μάλιστα πολύ σύντομα.
Περιμένω τις προτάσεις σας γιατί ξέρω πως εδώ υπάρχουν αρκετά δραστήρια άτομα, μόνο που ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ.
Θέλει ΟΛΟΙ να παλέψουμε.
 #106108  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Σεπ 16, 2014 5:08 pm
Αφου παρακολουθεις την Ομαδα Αλληλεγγυης , τοτε θα ξερεις ΟΛΑ οσα εκανε και ΟΛΑ οσα κανει.....Προσωπικα , συμμετεχω ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ στις κινητοποιησεις της Ομαδας . Επισης , συμμετεχω και στις κινητοποιησεις της ΣΕΑΑΝ ........Αν τα παρακολουθεις ΟΛΑ αυτα , τοτε θα ξερεις οτι ......ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ !!!!! Οχι δικαστικα ........αλλά ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ .....ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ....!!!!! ΥΓ. Βεβαια , μπορεις και ΠΡΕΠΕΙ να κανεις τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ προτασεις ! Για το πώς θα γινουν οι αγωνες πιο αποτελεσματικοι ..... :smile-hi:
 #106110  από neroxytis
 Τρί Σεπ 16, 2014 6:05 pm
Πρότεινε ένα συγκεκριμένο πλάνο, αρχηγέ, αντί να κάθεσαι να κράζεις ένθεν κακείθεν. Εκτός αν σε ενδιαφέρει περισσότερο το κράξιμο, παρά η ουσία. Αν είναι έτσι, πάω πάσσο.
 #106115  από VASILIS
 Τρί Σεπ 16, 2014 7:40 pm
Αγαπητοί φίλοι, δεν "κράζω", και αν ως κράξιμο ελήφθη, πολύ κακώς.
Αννα μου, οντως τα παρακολουθώ, μόνο που θα κάνω μια μικρή επισήμανση.
Δεν αμφισβητώ τους αγώνες και τις όποιες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες, μόνο που οι "αρμόδιοι" ολα αυτά τα περνούν στο ντούκου και συνεχίζουν να μας στήνουν στον τοίχο με νέα ευρήματα ταλαιπωρίας μας.
Το ΟΧΙ ΝΟΜΙΚΑ, δεν καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;
Ακριβώς η ατιμωρησία των υπευθύνων είναι αυτή που τα επιτρέπει όλα τα αρνητικά σε βάρος μας.
Οπως πολύ καλά ξέρουμε όλοι εδώ μέσα, τα τελευταία χρόνια οι αγώνες των δρόμων αγνοούνται προκλητικότατα από τους πολιτικούς μας (να τους χαιρόμαστε).
Σου λένε, και τι έγινε;
Αστους να φωνάζουν, μήπως είναι οι μόνοι, η μήπως είναι τόσοι πολλοί για να τους υπολογίσουμε;
Γι αυτό μίλησα για δραστικά μέτρα, γι αυτό μίλησα για νομικό κυνήγι.
ΕΜΕΙΣ είμαστε εκείνοι που τους αφήνουμε να οργιάζουν, γιατί δεν τους κυνηγάμε όπως πρέπει να κάνουμε.
Κάνουν σχέδια στις πλάτες μας, ποιό να πρωτοπώ το τελευταίο με τις 43 παθήσεις στις οποίες είμαστε απ' έξω; Ποιό απ΄όλα;
ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, αποφασίζουν για τη σοβαρότητα των όποιων παθήσεων, κάνουν σκόπιμα "λαθη" και άλλα πολλά.
Πιστεύω πως εδώ μέσα, όλο και κάποιος νομικός θα υπάρχει για να μας δώσει τα φώτα του, και αν δεν υπάρχει να αποτανθούμε σε κάποιον.
Να μαζευτούμε πολλοί, και να αγωνιστούμε ΚΑΙ σε αυτό το επίπεδο.
Φίλε ¨νεροχύτη", έκανα την αρχή ενός συγκεκριμένου πλάνου.
Η αρχή είναι το ήμισι του παντός, έτσι δεν έλεγαν ;
Στη διάθεση σας και ευχαριστώ για την επικοινωνία.
 #106119  από neroxytis
 Τρί Σεπ 16, 2014 8:35 pm
Σχετικά με τις 43 παθήσεις: Δεν είναι ακριβώς παθήσεις. Για παράδειγμα,
κάτι που περιλαμβάνει η λίστα είναι παραπληγία διάρκειας 2 ετών και άνω. Αν κάποιος πάσχει από κάτι τέτοιο ανεξαρτήτως αιτιολογίας σημαίνει ότι δεν μπορεί σχεδόν καθόλου να εργαστεί. Τι σημασία έχει αν είναι από ΣΚΠ ή όχι;

Αντίθετα, υπάρχουν άνθρωποι με ΣΚΠ οι οποίοι μπορούν να ζουν κανονικά τη ζωή τους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Προσωπικά βρίσκω σωστό το γεγονός ότι ο νομοθέτης βασίστηκε στα συμπτώματα και όχι στη νόσο, αφού η αναπηρία είναι σύμπτωμα. Αν έπρεπε να προστεθούν και άλλα συμτώματα; Πολύ πιθανό. Αν πρέπει να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους και να μας ταλαιπωρούν λιγότερο; Οπωσδήποτε! Αλλά μέχρι εκεί.

Σε τι έχουν παρανομήσει, ώστε να κινητοποιηθούμε νομικά; Προσωπικά είμαι μέσα, αν συντρέχει τέτοιος λόγος.
 #106123  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Σεπ 16, 2014 8:56 pm
Πώς να κινηθεις νομικα ? Αφου ...ολα γινονται ...''νομιμα'' . Βασισμενα σε νομους , αδικους απανθρωπους ...αλλά νομους !Ακομα και σε περιπτωσεις , που παραβιαζονται ακομα κι αυτοι οι νομοι , μια δικαστικη προσφυγη ...κοστιζει αρκετα χρηματα .Γενικα , το ζητουμενο ειναι να αλλαξουν αυτοι οι νομοι. Να υπαρξει μια πολιτικη , πραγματικα κοινωνικη. Προς οφελος ολου του απλου κοσμου , χρονιως πασχοντων και μη . Σε ολους τους τομεις . Επισης , αναπηρια ΔΕΝ ειναι μονο η κινητικη !!!! Η αναπηρια ειναι πολλων μορφων ! Ειναι καθε τι , που σε εμποδιζει να κανεις , οσα εκανες πριν νοσησεις . Επισης , το ξαναθυμιζω , η σκπ ειναι ΑΤΙΜΗ ...ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ....ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ . Αυτα ΔΕΝ τα πηρε υπ'οψη της η ''επιστημονικη'' επιτροπη , που καταρτησε τη λιστα των 43 . Επισης , ξεκαθαριζω οτι , ενα αναπηρικο επιδομα ΔΕΝ ειναι επιδομα ανεργιας . Ειναι μια , μικρη , οικονομικη ενισχυση για τα επιπλεον εξοδα , που δημιουργει μια χρονια παθηση . Εμεις , σαν Ομαδα Αλληλεγγυης , παλευουμε για να μπει η σκπ στη λιστα . Απαιτουμε απο τους ''ειδικους'' να ''θυμηθουν'' την ξεχωριστη φυση αυτης της νοσου . Ζηταμε , ακομα, να θεσμοθετηθει ενα ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΚΠ . ανεξαρτητο απο κινητικα προβληματα . Εκεινος ο συνασθενης , που εχει κινητικα προβληματα , φυσικα θα διεκδικει το παραπληγικο επιδομα . Τελος , δεν πιστευω οτι υπαρχει εστω και ενας συμπασχων , που να μη θελει να γλιτωσει απο τις συνεχεις επανεξετασεις ...απο τις συνεχεις αμφισβητησεις ....απο τον συνεχη εξευτελισμο ! Αυτα !!!! Δεν εχω να προσθεσω κατι άλλο .
 #106124  από neroxytis
 Τρί Σεπ 16, 2014 9:21 pm
Κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει, με ή χωρίς ΣΚΠ. Το επίδομα είναι (ή ήταν) "εξωιδρυματικό" ώστε να συνεχίσεις τη ζωή σου όσο το δυνατόν έξω από ίδρυμα. Δεν χρειάζονται όλοι οι ασθενείς βοήθεια και αυτό κρίνει η επιτροπή, φυσικά πολλές φορές άδικα. Αν πρέπει να αλλάξει κάτι οπωσδήποτε είναι αυτό.
 #106140  από Νίκος_76
 Τετ Σεπ 17, 2014 1:19 am
Επειδή τους τελευταιους μηνες εχουν γίνει ιστορικοι διάλογοι εδω μέσα, έχουμε κατανοήσει τρόπους σκέψης, χαρακτήρα, συμπεριφορες όσων συμμετεχουν, ποτέ δε βγαίνει τίποτα αφού ποτε δε μπορουμε να θέσουμε βασεις στον διαλογο. Όποιος έχει ποτε προσπαθησει να κουβεντιασει με συναδελφους ή αλλες κοινωνικες ομαδες προκειμένου να τον πεισει για κάτι θα έχει καταλαβει πόσο δυσκολο είναι. Όπως λέει και η Αννα με μια προταση ο χωρτατος τον πεινασμενο δεν τον πιστευει, ο αδιαβαστος τον διαβασμενο δεν τον πιστευει θα προσθεσω. Αλλά ως άνθρωποι έχουμε πάντα αποψη για όλα.
Φίλε Βασίλη αν και δε σε ξερω καλά μου αρέσει που το προσπαθεις καθε φορά αλλά εγώ είμαι αντίθετος με αυτη τη διαδικασια εδω μεσα στο φορουμ. Ότι γραφω δε το γραφω για σενα, ειναι απλα σκεψεις μου.
Κάποιος πιστευει πχ σε αγωνες δικαστικους, προσωπικα δε τους πιστευω. Με βαση τα πιστευω μου, μου είναι απλά ξεκάθαρο ότι ο αγώνας αυτός είναι αγώνας που επιδιώκει το ίδιο το συστημα για να κανουμε μια τρυπα στο νερο. Τωρα έχω δυο επιλογες ή να θεωρήσω ότι αυτος που προτεινει κάτι τέτοιο το γνωρίζει αυτό ή ότι απλά έχει μπερδευτεί.
Λέμε για αγώνα να μπει στις σαραντα τοσες ασθένειες η σκπ. Με βάση τη λογική μου λοιπον όταν κοβονται χρήματα για τη προληψη και κλεινουν νοσοκομεια, μειώνεται προσωπικο, κτλ κτλ αυτος που ζηταει τέτοιον αγώνα ή δε θέλει να αλλάξουν όλα τα παραπάνω και προσπαθει να απορποσανατολίσει ή απλά έχει μπερδευτεί.
Όταν καποιος μιλάει για τον κακο ή αχρηστο υπαλληλο στις επιτροπες που ταλαιπωρει τον κοσμο, θα του πω ότι ο υπαλληλος μια χαρα καλος είναι, καποιοι θα έχουν και ασθενη συγγενή απο αυτους, όταν το ποσο που πρέπει να δωθει είναι συγκεκριμένο και για ορισμένο αριθμό ανθρώπων με πια λογική περιμένετε να μην συμβαίνουν αυτά?
Και μετα κάνουμε και ένα διάλογο για τα ιδιωτικά προγράμματα ασφάλησης πριν κατι μηνες και μας αρεσαν πολύ.
Με βάση τα τρια παραπανω παραδειγματα καταλαβαινεις πως βλεπω τετοιου είδους συζητήσεις και πόσο δυσκολεύομαι να εκφραστώ.
Είναι λοιπον ξεκάθαρο αυτο που λέει η Αννα. Ο καθε ένας μας ανήκει στη κοινωνική τάξη του, δεν υπαρχει περίπτωση να γίνει κάτι αν ο μοναδικός μας σκοπος δεν είναι να ανέβει το επιπεδο της κατώτατης τάξης μέχρι να μας φτάσει ακόμα και αν αγωνιζόμαστε χωρις να έχουμε κέρδος.
Ενα λοιπον απο τα πρόβληματα που βλέπω για μας είναι ότι η υγεια δεν είναι δωρεαν για όλους και δημόσια (να πληρώνει το κράτος τον ιδιωτικό κεντρο τις μαγνητικές μου είναι ξεφτύλα). Και σχετικά με τα επιδόματα το προβλημα που βλέπω να είναι ότι δεν υπαρχει δουλεια για όλους ή τουλάχιστον αφου δε μπορουν να μας βρουν , επιδομα ανεργειας για όλους όσους δε δουλεύουν μέχρι το κράτος μας βρει δουλεια που να μας εξασφαλιζει στεγη,τροφη και ότι αλλο βασικο, εκτος και αν θεωρουμε ότι πρέπει να ζουμε σε ζουγκλα όπως τώρα.
Τώρα επειδή εγω έχω δουλεια και σπίτι και ίσως οι περισσοτεροι απο εδω έχουν, και επειδή έχω ακομα ικα και μάλλον οι περισσοτεροι εδω έχουν, ε τοτε δε με συμφερει ένας αγωνας για τα παραπανω, ας παλεψουμε για επιδομα σκπ που θα το παρω και γω.
Για να τελειωνω δε τα έγραψα τα παραπανω για να τα κουβεντιασουμε. Τα γραφω απλά για να πω ότι ο καθενας μας τα βλέπει διαφορετικά τα πράγματα και όταν ανοιγουν τέτοια θέματα σε φορουμ οπου η συζήτηση είναι εξ ορισμου προβληματικη σε σχέση με μια συζήτηση σε ένα καφε το πιο πιθανό είναι ή κάποιοι να εξαφανίζονται ή να θυμωνουν ή να συγχύζονται κτλ και δε πρεπει. Ο καθενας μας αναλογα με τις ευαισθησιες του κάνει τους αγώνες του έχει βρει τα συνδικατα του τις παραταξεις του ή τι αλλο δε ξερω και κάνει ότι θεωρει σωστό.

Υ.Γ γιατι πρεπει να το βλεπω για να το πιστευω
Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2
 #106141  από VASILIS
 Τετ Σεπ 17, 2014 6:44 am
Φίλοι μου καλοί καλημέρα.
Δεν λέμε κάτι διαφορετικό παιδιά, προσέξτε λίγο καλύτερα τα γραπτά μου!
Φίλε Νίκο, θα ξεκινήσω από εσένα....
Αναφέρεσαι στην κατάρευση ουσιαστικά του συστήματος.... της υγείας στη χώρα, γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα.
Το ποιοί ευθύνονται γι αυτό, είναι μια συζήτηση που αν την ανοίξουμε, θα φάμε μήνες, και άκρη δε θα βγάλουμε για τους πραγματικούς ενόχους....
ΣΙΓΟΥΡΟ είναι όμως πως μέσα στους φταίχτες είναι οι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ και ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ πολιτικοί που εδώ και χρόνια, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ τους στέλνουμε να κυβερνησουν και να πειραματιστούν με τις ζωες μας.
Μαλιστα πολλοί εξ αυτών, ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ από την πολύπαθη υγεία αφού είναι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ η ΜΕΤΟΧΟΙ Φαρμακευτικών εταιριών (η μήπως δεν το γνωρίζατε αυτό;).
Φίλε Νίκο, ΔΕΝ έχω μπερδευτεί καθόλου.
Είμαι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ΑΝΕΡΓΟΣ ζω μόνο με το επίδομα, αλλά, εχω κοντά στα 4000 ένσημα βαρέα , που σημαίνει ότι εχω πληρώσει (οπως και όλοι μας) τις οποιες παροχές υγείας, και δεν σκοπεύω με κανέναν τρόπο να τους χαρίσω το παραμικρό.
Αντίθετα, το κυνηγώ με κάθε τρόπο.
Τη "λιστα" με τις 43 παθήσεις την ανέφερα σαν παραδειγμα....
Οι όποιοι αγώνες καταλήγουν σε μια τρύπα στο νερό, αν εκείνοι που αγωνίζονται τα παρατήσουν, σηκώσουν τα χέρια ψηλά, αλλιώς τίποτα δεν πάει χαμένο.
Πραγματικά, η πάθηση μας είναι απρόβλεπτη και έχω πολλα προσωπικά παραδείγματα....
Φίλε νεροχύτη, πολλά πρέπει να αλλάξουν, μόνο που δεν πρόκειται αν δεν το διεκδκήσουμε με λύσσα.
Μας έχουν για πέταμα, επιτρέψτε μου να γνωρίζω (δυστυχώς) λεπτομέρειες, και όσο δεν τους κυνηγάμε ΕΜΕΙΣ, θα κάνουν και άλλα, θα φέρουν νέους νόμους, ετοιμάζονται αλλωστε, και τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα για εμάς, και γενικά για όλους όσυς έχουν κάποια μορφή αναπηρίας, κάποια χρόνια πάθηση..
Αννούλα, ένας φίλος νομικός μου είπε πως η "στραβή εφαρμογή" των νόμων, είναι μεγαλύτερη παρανομία, και διώκεται ποινικά....
Οι "επιτροπές" δυστυχώς ελέγχονται απο απλό πολιτικό και όχι ιατρικό προσωπικό, και αλοιώνονται οι αρχικές τους αποφάσεις.....
 #106174  από Κωνσταντίνα
 Τετ Σεπ 17, 2014 4:08 pm
Όταν πιστέψουμε στη δύναμη που έχουμε, όλα θα αλλάξουν προς το όφελός μας.Δυστυχώς όμως οι εγκέφαλοι που για χρόνια πολλά στήνουν το παιγνίδι, το έφεραν στα μέτρα τους.Έχουν πολύ ισχυρά όπλα με δυνατότερο το "διαίρει και βασίλευε", αφού πρώτα σόκαραν τη μάζα, αποδυναμώνοντάς μας :smile-bandit:
Εικόνα