• ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΞΩΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #105727  από dimos
 Πέμ Σεπ 04, 2014 1:16 pm
Καλησπέρα σας. Πέρασα από ΚΕΠΑ όπου η απόφαση έγραφε πως 'Στον ανωτέρω αναφερόμενο μετά από αξιολόγηση απο την ΑΥΕ του ΚΕ.Π.Α. διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παθήσεις κατα βαθμο και βαρύτητα :
ΠΑΡΕΓΚΕΦΑΛΙΔΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΠΑΣΤΙΚΟΑΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΕ ΕΔΑΦΟΣ Π.Σ. ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν.3232/04 ΜΕ Π.Α. 67% ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ(ΣΕΛ.23421 ΠΑΡ.4.1)
Από τα ανωτέρω προκυπτει ότι τι συνολικό ποσοστό αναπηρίας ανέρχεται σε 67% κατά ιατρική πρόβλεψη,απο 21/01/2014 έως 31/01/2017.
Κατά Ιατρικη κρίση δικαιούται εξωιδρυματικό επίδομα σύμφωνα με τις διατ. Ν.1140/81 Ν3232/04 και Ν3518/06: ΝΑΙ
Όντας έμμεσα ασφαλισμένος του κλάδου υγείας ΤΥΔΚΥ διεκδικώ το εν λόγω επίδομα από την πρόνοια της περιοχής μου και όχι από το ταμείο γιατί εκεί δεν γίνονται πληρωμές λόγω κάποιων αλλαγών που έχουν επέλθει στα ταμεία. Παρότι έχω αυτήν την γνωμάτευση η προϋστάμενη στην πρόνοια μου είπε πως δεν το δικαιούμαι γιατί η γνωμάτευση δεν λέει παραπληγία ή παραπάρεση, εν ολίγοις δεν αναγνωρίζουν την απόφαση του ΚΕΠΑ. Έχει αντιμετωπίσει κανένας σας τέτοια περίπτωση; Υπάρχει κάποιος γνώστης που θα μπορούσε να μου κάνει κάποια πρόταση για το πως να κινηθώ; Σας ευχαριστώ
 #105734  από basilis361
 Πέμ Σεπ 04, 2014 2:41 pm
καλησπερα ,εγω εχω αντιμετωπισει παρομοια περιπτωση με την αποφαση που ειχα παρει οταν ειχα περασει πρωτη φορα ΚΕΠΑ πριν 3 χρονια περιπου ,δεν ελεγε ξεκαθαρα οτι δικαιουμαι το επιδομα και ο φακελος μου ξαναπερασε ΚΕΠΑ για να μου το γραψουν οι γιατροι πιο ξεκαθαρα ,στο τελος βεβαια δικαιωθηκα και το πηρα και αναδρομικα ,αλλα ταλαιπωρηθηκα κατι μηνες μεχρι να γινει αυτο...τωρα εγω απλα σου λεω την δικια μου εμπειρια ,αλλα δεν ξερω να σε συμβουλεψω αν μπορεις να κανεις κατι και να αποφυγεις αυτην την ταλαιπωρια...
καλη τυχη
 #105743  από dimos
 Πέμ Σεπ 04, 2014 9:39 pm
basilis361 έγραψε:καλησπερα ,εγω εχω αντιμετωπισει παρομοια περιπτωση με την αποφαση που ειχα παρει οταν ειχα περασει πρωτη φορα ΚΕΠΑ πριν 3 χρονια περιπου ,δεν ελεγε ξεκαθαρα οτι δικαιουμαι το επιδομα και ο φακελος μου ξαναπερασε ΚΕΠΑ για να μου το γραψουν οι γιατροι πιο ξεκαθαρα ,στο τελος βεβαια δικαιωθηκα και το πηρα και αναδρομικα ,αλλα ταλαιπωρηθηκα κατι μηνες μεχρι να γινει αυτο...τωρα εγω απλα σου λεω την δικια μου εμπειρια ,αλλα δεν ξερω να σε συμβουλεψω αν μπορεις να κανεις κατι και να αποφυγεις αυτην την ταλαιπωρια...
καλη τυχη
Σ'ευχαριστώ πολύ. Πάντως η απόφαση της επιτροπής το λέει ξεκάθαρα πως το δικαιούμαι, απλά δεν γράφει τις λέξεις κλειδιά για την υπάλληλο που είναι οι 'παραπληγία,παραπάρεση'. Αυτό που θα προσπαθήσω είναι ουσιαστικά αυτό που έγραψες. Να ξαναπεράσει ο φάκελος από τα ΚΕΠΑ για να είναι πιο ξεκάθαρο για την συγκεκριμένη υπάλληλο-προϊστάμενο. Φυσικά για να ξαναπεράσει μου ζήτησαν από τα ΚΕΠΑ έγγραφο της πρόνοιας(που δίνει το εξωιδρυματικό σε ασφαλισμένους ΟΠΑΔ) για τους λόγους μη χορήγησης ή ποιες λέξεις-φράσεις λείπουν και δεν επιτρέπουν την εφαρμογή της απόφασης της επιτροπής.