• σκπ η θρομβωση απο αντισυλληπτικο??????

• Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #105322  από freedom
 Κυρ Αύγ 17, 2014 11:51 pm
Γεια σας κ απο :smile-hi: μενα (καινουργια εδω μεσα παιδια )λοιποοον...απο που να αρχισω???πραγματικα εδω και μερικες μερες κοντευω να τρελαθω!!!το 2011..6 μηνες μετα απο τη καισαρικη μου που εφερα στο κοσμο το κοριτσακι μ..αντιμετωπισα προβληματα στην οραση..δεν εδωσα βαση γιατι το απεδωσα στη κουραση κ στα ζορια που τραβουσα εκεινο το καιρο...μετα απο 1 μηνα ειχα συνχιση στη σκεψη κ δε μπορουσα να μιλησω..μουδιασε η δεξια μερια του προσωπου..κ ετρεχαν τα σαλια μ..πηγα αμεσως σε νευρολογο κ με εστειλε για μαγνητικη...για να μη σας τα πολυ λεω...ειχα 2 εστιες..η μια απο αυτες..3,5 εκατοστα ολοστρογγυλη κ στον φλοιο του εγκεφαλου..πραγμα που εκανε 3 διαφορετικους νευρολογους να μη μπορουν να μου ππυν αν εχω σκπ 100%...με εψαχναν στο αιμα..για λυκο κ χιλια δυο..για θρομβωσεις γιατι η εικονα της μαγνητικης εμοιαζε με εγκεφαλικο..θρομβωση...που θελω να καταληξω...με καμια βεβαιοτητα μου εδωσαν ιντερφερονη διοτι ολες οι εξετασεις αιματος ηταν πεντακαθαρες..(χωρις υπερβολες με ειχαν ριμαξει περνοντας μ αιμα κ σε υπερηχπυς στη καρδια καρωτιδες κ ειδικες εξετασεις για να δουν απο τι προερχεται αυτο γιατι τους εκανε περισσοτερο για θρομβος)ειμαι 3 χρονια με θεραπεια ιντερφερονης...σταθερη...χωρις καμια αλλη εστια..κ διαβαζω εντελως τυχαια για το χαπι το αντισυλληπτικο το yasmin κ τις παρενεργειεεεςςς....κ ποσες κοπελες επαθαν θρομβωσεις και τα χω παιξει!!!!εγω πριν 3 χρονια πηρα για 2 μηνες το yasmin καθαρα για αντισυλληψη...κ με το που τα πηρα επαθα ολα αυτα..τωρα θα μου πεις μετα απο 3 χρονια σου ρθε?? Ναι!!!!! Γιατι τωρα ενωνονται ολα τα κομματια του παζλ!!! Πιστευω οτι τα αντισυλληπτικα μου δημιουργησαν θρομβο στον εγκεφαλο κ δε μπορεσε να το βρει κανεις!!!!βρισκομαι σε κατασταση σοκ ...αυριο ξεκιναω την ερευνα μ ξεκινοντας απο τη μικροβιολογο μου ππυ εχει ολα τα αρχεια απο τις εξετασεις αιματος...κ επειτα φευγω αθηνα να βρω τον νευρολογο μ...υπαρχει καποιος καποια που να γνωριζει οτιδηποτε για το θεμα???σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος freedom την Παρ Σεπ 05, 2014 5:29 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #105652  από daeny
 Τρί Σεπ 02, 2014 12:20 am
Καλησπερα :smile-happy:

και στη δική μου περίπτωση έτυχε, 6 μήνες μετα τη χρήση των συγκεκριμένων αντισυληπτικών να έχω το 1ο επεισόδιο οπτικής νευρίτιδας (3 χρόνια πριν και εγω περίπου). Είπα σε όλους τους γιατρους που πήγα (νευρολόγους οφθαλμιατρο και γυναικολόγο) οτι επαιρνα αντισυληπτικά και όλοι, αν θυμάμαι καλα, μου είπαν ότι αυτο ίσως βοήθησε στην επιταχυνση της εμφανισης της σκπ (δεδομένου ότι οι εστίες που εχω ήταν απο παλια και απλα τότε "ξύπνησαν").

αλλα τώρα με έβαλες σε σκεψεις :/
 #105678  από freedom
 Τετ Σεπ 03, 2014 12:59 am
Κοριτσια χιλια συγνωμη που δεν απαντησα ...αλλα επειδη ειμαι κ καινουρια στο forum και ασχετη..χαχα τωρα ειδα τις απαντησεις σας...τωρα με τρωει αλλο ζητημα...τη διαγνωση μου την εκαναν μετα απο το αποτελεσμα της παρακεντησης το οποιο βγειτε θετικο..κ παω στην Αθηνα χθες στον γιατρο ..κ βλεπει την παρακεντηση την οποια μου την ειχε κανει αλλος γιατρος στο νησι μ..κ σαστισε ο ανθρωπος..τα αππτελεσματα ηταν χωρις υπογραφη..χωρις τα στοιχεια του εργαστηριου χωρις τπτ μονο το ονομα μου και το αποτελεσμα "ανιχνευθηκαν ολιγοκλωνικες ζωνες".. Πηγα στην ιδιωτικη κλινικη ππυ εκανα την παρακεντηση αλλα επεμενα να παρουν τηλεφωνο στο εργαστηριο για να μου στειλουν αντιγραφο με υπογραφη κ στοιχεια κ δεν επαιρνε με τη δικαιολογια οτι δεν συνεργαζονται πια..κ οτι εχουν περασει 3 χρονια απο τοτε...κ πειτε μ τωρα..τι κανω?????
 #105683  από Βασιλικη T.
 Τετ Σεπ 03, 2014 11:37 am
freedom έγραψε:Γεια σας κ απο :smile-hi: μενα (καινουργια εδω μεσα παιδια )λοιποοον...απο που να αρχισω???πραγματικα εδω και μερικες μερες κοντευω να τρελαθω!!!το 2011..6 μηνες μετα απο τη καισαρικη μου που εφερα στο κοσμο το κοριτσακι μ..αντιμετωπισα προβληματα στην οραση..δεν εδωσα βαση γιατι το απεδωσα στη κουραση κ στα ζορια που τραβουσα εκεινο το καιρο...μετα απο 1 μηνα ειχα συνχιση στη σκεψη κ δε μπορουσα να μιλησω..μουδιασε η δεξια μερια του προσωπου..κ ετρεχαν τα σαλια μ..πηγα αμεσως σε νευρολογο κ με εστειλε για μαγνητικη...για να μη σας τα πολυ λεω...ειχα 3 εστιες..η μια απο αυτες..3,5 εκατοστα ολοστρογγυλη κ στον φλοιο του εγκεφαλου..πραγμα που εκανε 3 διαφορετικους νευρολογους να μη μπορουν να μου ππυν αν εχω σκπ 100%...με εψαχναν στο αιμα..για λυκο κ χιλια δυο..για θρομβωσεις γιατι η εικονα της μαγνητικης εμοιαζε με εγκεφαλικο..θρομβωση...που θελω να καταληξω...με καμια βεβαιοτητα μου εδωσαν ιντερφερονη διοτι ολες οι εξετασεις αιματος ηταν πεντακαθαρες..(χωρις υπερβολες με ειχαν ριμαξει περνοντας μ αιμα κ σε υπερηχπυς στη καρδια καρωτιδες κ ειδικες εξετασεις για να δουν απο τι προερχεται αυτο γιατι τους εκανε περισσοτερο για θρομβος)ειμαι 3 χρονια με θεραπεια ιντερφερονης...σταθερη...χωρις καμια αλλη εστια..κ διαβαζω εντελως τυχαια για το χαπι το αντισυλληπτικο το yasmin κ τις παρενεργειεεεςςς....κ ποσες κοπελες επαθαν θρομβωσεις και τα χω παιξει!!!!εγω πριν 3 χρονια πηρα για 2 μηνες το yasmin καθαρα για αντισυλληψη...κ με το που τα πηρα επαθα ολα αυτα..τωρα θα μου πεις μετα απο 3 χρονια σου ρθε?? Ναι!!!!! Γιατι τωρα ενωνονται ολα τα κομματια του παζλ!!! Πιστευω οτι τα αντισυλληπτικα μου δημιουργησαν θρομβο στον εγκεφαλο κ δε μπορεσε να το βρει κανεις!!!!βρισκομαι σε κατασταση σοκ ...αυριο ξεκιναω την ερευνα μ ξεκινοντας απο τη μικροβιολογο μου ππυ εχει ολα τα αρχεια απο τις εξετασεις αιματος...κ επειτα φευγω αθηνα να βρω τον νευρολογο μ...υπαρχει καποιος καποια που να γνωριζει οτιδηποτε για το θεμα???σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!!
πηρα κι εγω για 2 χρονια yasmin και παρουσιασα οπτικη νευρίτιδα και τα σταματησα.... αλλα είχα κι αλλη υποτροπή 2 μήνες αφούτα σταμάτησα...... τωρα (2 χρονια μετα) τα ξανααρχισα και μετα απο 4 μηνες είχα κιαλλη υποτροπη :think: :think: :think:

ρε γαμωτο ... ο νευρολόγος μου μου είπε πως δεν έχει σχεση.... ο παθολόγος οτι ποτε δεν ξερεις και γιατι να τα συνεχίσεις αφου υπάρχει υποψια...... Να τα κόψω? εχω βρει την "υγεια" μου με τον κυκλο μου και την σεξουαλικη επαφη... :smile-crying: :smile-crying: :smile-crying:
 #105706  από freedom
 Τετ Σεπ 03, 2014 10:55 pm
Εμενα οι εστιες στον εγκεφαλο ηταν "ατυπες" κ "φλοιωδεις" κατι που παραξενεψε οσους νευρολογους ειδαν την μαγνητικη μου...βασικα μια εστια και αμφιβαλουν για τη δευτερη...καθαρη στον αυχενα η μαγνητικη..αν κανετε μια ερευνα στο ιντερνετ θα δειτε οτι το συγκεκριμενο χαπι εχει πανω απο 40.000 μηνυσεις στην εταιρια απο μικρες σε ηλικια κοπελες για ισχαιμικα εγκεφαλικα..και οχι μονο..κατηγορειται και για 17 θανατους...εγω παντως το ψαχνω παρα πολυ...αυτο που τους εκανε να με διαγνωσουν με σκπ ηταν η θετικη παρακεντηση ...η οποια δεν εχει σφραγιδα γιατρου μικροβιολογου ουτε στοιχεια για το που εγινε..ποιος την εξετασε..κ το ψαχνω κ αυτο κ δε μπορω να βρω ακρη..ο γυναικολογος μου μου ειπε κατα λεξη εννπειτε οτι δε προκειτε να ξαναπαρεις αντισυλληπτικα ποτε ξανα...στη θεση σου δε θα συνεχιζα να τα παιρνω...τα συγκεκριμενα τουλαχιστον που ειναι 4ης γενιας..τα παλαιοτερα αντισυλλιπτικα ειναι πολυ καλυτερα με λιγοτερες παρενεργειες...αλλα το ψαχνω πολυ...κ δεν το αποκλειω να την επαθα απο αυτα η αυτα να βοηθησαν να "χτυπησει" η σκπ... :-)