• Ενσυναίσθηση..........

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #104889  από Κωνσταντίνα
 Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:05 pm
Ο επισκέπτης του mssociety έχει πρόβλημα.Ο ίδιος είτε υποφέρει από συμπτώματα που παραπέμπουν στην σκλήρυνση, είτε κάποιος αγαπημένος του συγγενής ταλαιπωρείται.
Ή υποφέρει από ψυχική διαταραχή (πρόσφατο μέλος Άγχος) το οποίο εγκλωβίζεται σε εμμονή και δεν αντιδρά με τη λογική.
Αν αυτός ο κάποιος μπαίνει εδώ για να διαγνωστεί, είναι κουτό βέβαια από μέρους του, αλλά δεν έχει άλλο τρόπο να το διαχειριστεί.Συνήθως όταν μας "τρώει" κάτι, θέλουμε το συντομότερο δυνατόν να λυθεί το βάσανο.Τότε αντιδρούμε σαν τα ανυπόμονα παιδιά που θέλουν εδώ και τώρα τη λύση.
Το forum είναι ένας ασφαλής τόπος(πρέπει να είναι), για όποιον βασανίζεται από απορίες και φόβο για τα μελλούμενα που αφορούν αυτή την σοβαρή νόσο.

Το να γράψεις ένα κειμενάκι και να διακωμωδήσεις συμπεριφορές, μπορεί να λειτουργήσει και θεραπευτικά για αυτόν που βασανίζεται, επειδή έρχεται αντιμέτωπος με το γελοίο.
Όλα τα υπόλοιπα τα θεωρώ ατυχή.

Όταν στην απελπισία και το φόβο του επισκέπτη, αποδώσεις υστεροβουλία, υπάρχει ΘΕΜΑ :violin:

υγ θύμωσα :x
 #104892  από Γιάννης
 Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:32 pm
Ενσυναίσθηση σε ιντερνετικό περιβάλλον δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει Κωνσταντίνα μου. Ώρες ώρες δεν πρέπει να υπάρξει καν, όταν ο άλλος σου πρήζει τα σκώτια.
Πως όμως μπορείς να θυμώσεις με την αγωνία κάποιου να ενημερωθεί για κάτι που είναι στο σκοτάδι;

Ο όρος "ενσυναίσθηση" (σαν ζητούμενο) είναι πομπώδης και εντέλει μεγάλη παπάρα. Το "ευαισθησία" είναι πιο σφαιρικό και μ' αρέσει καλύτερα. :smile-beer:
 #104894  από Φαίδρα
 Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:42 pm
Γιάννης έγραψε:Ενσυναίσθηση σε ιντερνετικό περιβάλλον δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει Κωνσταντίνα μου.
Μια χαρά μπορεί. Αν την έχεις γενικά στη ζωή σου, την έχεις και στο φόρουμ.

Κωνσταντίνα χαίρομαι που μοιράστηκες την άποψή σου. Δεν είμαι σίγουρη γιατί το έκανες σε ξεχωριστό θέμα αλλά με βρίσκεις σύμφωνη. Όχι στο θυμό, αλλά αυτό είναι πολύ προσωπικό. Ας κάνουμε οτι περνάει από το χέρι μας ώστε να ελαφρύνουμε τον πόνο μας και να μεταδώσουμε τη χαρά! Και αν ορισμένοι αισθάνονται πως δεν έχουν αποθέματα, ίσως αν δοκιμάσουν να τη μοιραστούν, αυτή ξεκινήσει να πολλαπλασιάζεται!
 #104895  από Κωνσταντίνα
 Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:45 pm
Γιάννης έγραψε:Ενσυναίσθηση σε ιντερνετικό περιβάλλον δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει Κωνσταντίνα μου. Ώρες ώρες δεν πρέπει να υπάρξει καν, όταν ο άλλος σου πρήζει τα σκώτια.
Πως όμως μπορείς να θυμώσεις με την αγωνία κάποιου να ενημερωθεί για κάτι που είναι στο σκοτάδι;

Ο όρος "ενσυναίσθηση" (σαν ζητούμενο) είναι πομπώδης και εντέλει μεγάλη παπάρα. Το "ευαισθησία" είναι πιο σφαιρικό και μ' αρέσει καλύτερα. :smile-beer:
Αυτό που πιστεύω ότι είναι επιτυχία του mssosiety, είναι η ανθρωποκεντρικότητά του :romance-grouphug: και όχι το απρόσωπο ιντερνετικό περιβάλλον :character-jaws: .
Ο θυμός βέβαια δεν αφορά τον φοβισμένο επισκέπτη, αλλά την συμπεριφορά που δεν δύναται να κατανοήσει το φόβο του άλλου και πληγώνει.
Τώρα που το σκέφτομαι φωναχτά, μάλλον πληγώνει ο πληγωμένος :confusion-scratchheadyellow: :romance-caress:
 #104896  από Γιάννης
 Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:53 pm
Φαίδρα έγραψε:Μια χαρά μπορεί. Αν την έχεις γενικά στη ζωή σου, την έχεις και στο φόρουμ.
Η κουβέντα περί ενσυναίσθησης συνοδεύεται συνήθως και από το "να μπεις στα παπούτσια του άλλου". Ε λοιπόν, τα ιντερνετικά παπούτσια πολλές φορές βρωμάνε
 #104897  από Κωνσταντίνα
 Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:56 pm
Φαίδρα έγραψε: Κωνσταντίνα χαίρομαι που μοιράστηκες την άποψή σου. Δεν είμαι σίγουρη γιατί το έκανες σε ξεχωριστό θέμα αλλά με βρίσκεις σύμφωνη. Όχι στο θυμό, αλλά αυτό είναι πολύ προσωπικό.

Φαίδρα μου έβαλα σε bold την παραπάνω φράση για να πω ότι δεν κατάλαβες κι εσύ το ζητούμενό μου.(Αμφιβάλλω τώρα για τον τρόπο που εκφράζομαι :smile-thinking: )

Το έβαλα σε ξεχωριστό θέμα επειδή χρειάζεται να αποστασιοποιηθεί από πρόσωπα.
Δεν θα βοηθούσε να ξεκινήσει ένας στείρος διάλογος-μονόλογος μεταξύ μας, ζητώντας θύτες και θύματα :naughty: .

Όπως πολύ σωστά λες ως συμπέρασμα -ας μοιραζόμαστε!
 #104898  από Κωνσταντίνα
 Πέμ Ιούλ 31, 2014 4:02 pm
Γιάννης έγραψε:
Η κουβέντα περί ενσυναίσθησης συνοδεύεται συνήθως και από το "να μπεις στα παπούτσια του άλλου". Ε λοιπόν, τα ιντερνετικά παπούτσια πολλές φορές βρωμάνε
Στα παπούτσια των πολύ δικών μας αντέχουμε να μπούμε;;Η δυσκολία βρίσκεται κατά τη γνώμη μου να μπεις γενικά σε παπούτσια άλλου (όχι εσύ προσωπικά, αλλά όλοι μας).
Χρειάζεται να απαρνηθούμε πολύ εγώ :smile-muscle:
 #104900  από Γιάννης
 Πέμ Ιούλ 31, 2014 4:25 pm
Εγώ θα επιμείνω...
Γιάννης έγραψε:Η κουβέντα περί ενσυναίσθησης συνοδεύεται συνήθως και από το "να μπεις στα παπούτσια του άλλου". Ε λοιπόν, τα ιντερνετικά παπούτσια πολλές φορές βρωμάνε
...και τέλος θα πω ότι κάποια στιγμή, μετά την ενσυναίσθηση, έρχεται η ώρα της διαλογής, τα τρίτης διαλογής παπούτσια δεν τα φοράει κανείς

Φεύγω για super market, εκεί είναι σχεδόν ωραία, έχεις το καρότσι, δεν κάνει μπαμ ο περιπατητήρας, γαμώ την ενσυναίσθησή μου γαμώ
 #104901  από Κωνσταντίνα
 Πέμ Ιούλ 31, 2014 4:37 pm
Γιάννης έγραψε:Εγώ θα επιμείνω...
Γιάννης έγραψε:Η κουβέντα περί ενσυναίσθησης συνοδεύεται συνήθως και από το "να μπεις στα παπούτσια του άλλου". Ε λοιπόν, τα ιντερνετικά παπούτσια πολλές φορές βρωμάνε
...και τέλος θα πω ότι κάποια στιγμή, μετά την ενσυναίσθηση, έρχεται η ώρα της διαλογής, τα τρίτης διαλογής παπούτσια δεν τα φοράει κανείς

Φεύγω για super market, εκεί είναι σχεδόν ωραία, έχεις το καρότσι, δεν κάνει μπαμ ο περιπατητήρας, γαμώ την ενσυναίσθησή μου γαμώ
Γιάννη μου είμαι μαζί σου στην επιμονή σου :smile-party: :romance-kisscheek:
Καλά ψώνια συνάδελφε :smile-muscle: εγώ πάω για μπανάκι στη λίμνη της Βουλιαγμένης, που έχει το υδραυλικό καρεκλάκι που θα με βάλει στο νερό και θα παίξω με τα ψαράκια :happy-cheerleadersmileygirl: