• αννα

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #7560  από anna1290
 Πέμ Ιούλ 30, 2009 5:24 pm
Γειας σας παιδια.Με λενε Αννα και εχω και γω παρομοιο προβλημα.Πριν 6 χρονια μου εδωσε η σκπ τα πρωτα σημαδια με μουδιασμα απο την μια πλευρα του σωματος.Πριν ενα χρονο τελικα το ανακαλυψα οταν δεν εβλεπα απο το αριστερο μου ματι και εκανα μαγνητικη.Δεν εχω ξεκινησει καμια θεραπεια,ειμαι και καλα προς το παρον,αλλα φοβαμαι και ολα αυτα τα φαρμακα!Προς το παρον ομως χαιρομαι που σας γνωριζω και απο δω και περα θα τα λεμε!! :D
 #7574  από LL--MM
 Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:40 pm
Kαλώστην κι από δώ! Τα φάρμακα όμως είναι "το ή χείρον, βέλτιστον" που έλεγαν και οι αρχαίοι. Δυστυχώς δεν είναι θέμα επιλογής. Βρές κάτι να σου απωθεί τις ώσεις κατά το δυνατόν. Το να αισθάνεσαι ότι ΕΣΥ είσαι που περιορίζεις αυτό το πράμα, έιναι πολύ χρήσιμο... (κάνοντας κάποες ενέσεις, οι υποδώριες μάλιστα αποκαλούνται και αυτοενέσεις, διότι τις κάνεις μόνη σου πιο έυκολα από τις άλλες) :? Για το αβονέξ, πάντως, να σε πληροφορήσουν αυτοί που το κάνουν, η ένεση όμως (ενδομυϊκή), εμένα μου φαίνεται τεράστια... :o

Καλο κουράγιο! Όλα είναι μιά συνήθεια: χρησιμοποίησε αυτήν για να μπορέσεις να μη χάσεις τις άλλες και να κρατήσεις μια ποιότητα ζωής ;)
 #7586  από anna1290
 Παρ Ιούλ 31, 2009 1:41 pm
[quote="LL--MM"]Kαλώστην κι από δώ! Τα φάρμακα όμως είναι "το ή χείρον, βέλτιστον" που έλεγαν και οι αρχαίοι. Δυστυχώς δεν είναι θέμα επιλογής. Βρές κάτι να σου απωθεί τις ώσεις κατά το δυνατόν. Το να αισθάνεσαι ότι ΕΣΥ είσαι που περιορίζεις αυτό το πράμα, έιναι πολύ χρήσιμο... (κάνοντας κάποες ενέσεις, οι υποδώριες μάλιστα αποκαλούνται και αυτοενέσεις, διότι τις κάνεις μόνη σου πιο έυκολα από τις άλλες) :? Για το αβονέξ, πάντως, να σε πληροφορήσουν αυτοί που το κάνουν, η ένεση όμως (ενδομυϊκή), εμένα μου φαίνεται τεράστια... :o

Καλο κουράγιο! Όλα είναι μιά συνήθεια: χρησιμοποίησε αυτήν για να μπορέσεις να μη χάσεις τις άλλες και να κρατήσεις μια ποιότητα ζωής ;)[/qu Καλημερα.Επειδη δεν ειχα ωσεις τελευταια γι αυτο το τρεναρω αλλα δεν ξερω κατα ποσον κανω καλα..και αν τελικα αποφασισω δεν ξερω πιο φαρμακο να προτιμησω το rebif22 η το copaxone.
 #7604  από vivi_gia
 Παρ Ιούλ 31, 2009 10:49 pm
kalos irthes kai esu. Pisteuo pos me to giatro sou tha sinenoitheis gia tin therapeia pou tha prepei na kaneis. O dikos mou o giatros se mia fili mou pou eixe kai ayti deyteri osi meta apo 3 xronia tis edose rebif. vasika ekane duo oseis sto kapaki prin kana mina. Eixe iligous ekane 5thimero sxima kortizonis kai molis teleiose optiki neyritida!
 #7605  από anna1290
 Σάβ Αύγ 01, 2009 12:41 pm
Ευχαριστω παιδια,απλα τυχαινει να ειμαι λιγο φοβιτσιαρα..Ξερω η πρωτη φορα ειναι δυσκολη!! :shock:
 #7606  από GEORGE-A
 Σάβ Αύγ 01, 2009 1:07 pm
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!ΑΓΩΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ!!!ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΥΤΗ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΡΑ ΠΑΡΕ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ...ΑΓΩΝΑ ΘΕΛΕΙ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!!!
 #7614  από anna1290
 Κυρ Αύγ 02, 2009 12:13 pm
Καλως σας βρηκα και σας!Να εισαστε ολοι καλα ευχομαι!!
 #7618  από Maria77
 Κυρ Αύγ 02, 2009 1:02 pm
Καλώς ήρθες Άννα στην παρέα μας! :D
Σίγουρα το ποιά θεραπεία θα κάνεις είναι ένα θέμα που θα το συζητήσεις με τον γιατρό σου!
Όλοι μας φοβόμαστε όλες αυτές τις θεραπείες, απλά δεν έχουμε άλλη επιλογή...αν είναι κάτι που θα βελτιώσει την κατάστασή μας, το οφείλουμε στον εαυτό μας να το κάνουμε ;)
Καλή συνέχεια!
 #7632  από αλεξανδρος1
 Κυρ Αύγ 02, 2009 6:04 pm
Καλώς ήρθες στην παρέα μας. Μην σε φοβίζει η θεραπεία όλοι μας κάπως έτσι ξεκινήσαμε με φόβους και ανησυχίες για το εάν η θεραπεία που θα ξεκινούσαμε θα ήταν η καλύτερη για εμάς και για το πώς θα διαμορφώνονταν η ζωή μας. Όλη η διαδικασία μια συνήθεια είναι και τίποτα παραπάνω.
 #7638  από elena
 Δευ Αύγ 03, 2009 10:04 am
καλημέρα Άννα !!!καλή επιτυχία στην επιλογή της θεραπείας σου!!!
σίγουρα θα βρεις την κατάλληλη!!!και μην φοβάσαι τίποτα :D