• ΚΕΠΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #104579  από Menia
 Σάβ Ιούλ 19, 2014 2:15 am
Kαλησπέρα σε όλους τους φίλους! Και σήμερα είμαι πολύ στενοχωρημένη! Ως Ελληνίδα πληγώνομαι και αηδιάζω με την συμπεριφορά αρκετών ιατρών στα ΚΕΠΑ . Έτυχε σήμερα να περνάει από Υγειονομική επιτροπή η αδελφή μου. Είχαμε κάνει ένσταση γιατί ενώ είναι σχεδόν σε αμαξίδιο και με αμέτρητες υποτροπές τα τελευταία 3 χρόνια από 67% και άνω που είναι εδώ και εννέα χρόνια, την ανεβάσαν στο εξωφρενικό ποσοστό του 70%.. Μετακινείτε πλέον με αναπηρικό αμαξίδιο. Η συμπεριφορά των ιατρών απαράδεκτη. Της ζητούσαν να κάνει πράγματα που λόγω αναπηρίας δεν μπορουσε. Όπως το πολύ απλό, να σηκώσει έστω και λίγο το ποδι της καθήμενη στο αναπηρικό αμαξίδιο. Και την προσέβαλαν που δε μπορούσε. Προσέβαλαν κι έμενα απιστευτα που απλά συνόδευα, και όταν προσπαθώντας να απαντησω για διευκόλυνση, μόνο που δεν με έδειραν. Φυσικά υπάρχουν εξαίρετοι Ιατροί αλλά υπάρχουν και κάτι "τέρατα" που κάνουν κατάχρηση εξουσίας πάνω σε "νεκρά" σώματα. Συγνώμη που χαλάω την καλοκαιρινή σας διάθεση αλλά αυτοί οι άνθρωποι κανουνε διακοπές κι εμείς υποφέρουμε καθημερινά!!!... Δεν σας λέω κάτι που δεν γνωρίζεται ή κατι που δεν έχετε βιώσει οι περισσοτεροι απο εσάς... Εγώ είμαι απλά ένας, γαμω το κερατο μου, υγειης συγγενής! Ας αντιδράσουμε ρε φιλαράκια!!! Δεν μας αξιζει!
Ξ ε - σ η κ ω θ ε ί τ ε !!!!!

Με αγάπη
Μένια
 #104580  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Ιούλ 19, 2014 7:26 am
Menia έγραψε:Kαλησπέρα σε όλους τους φίλους! Και σήμερα είμαι πολύ στενοχωρημένη! Ως Ελληνίδα πληγώνομαι και αηδιάζω με την συμπεριφορά αρκετών ιατρών στα ΚΕΠΑ . Έτυχε σήμερα να περνάει από Υγειονομική επιτροπή η αδελφή μου. Είχαμε κάνει ένσταση γιατί ενώ είναι σχεδόν σε αμαξίδιο και με αμέτρητες υποτροπές τα τελευταία 3 χρόνια από 67% και άνω που είναι εδώ και εννέα χρόνια, την ανεβάσαν στο εξωφρενικό ποσοστό του 70%.. Μετακινείτε πλέον με αναπηρικό αμαξίδιο. Η συμπεριφορά των ιατρών απαράδεκτη. Της ζητούσαν να κάνει πράγματα που λόγω αναπηρίας δεν μπορουσε. Όπως το πολύ απλό, να σηκώσει έστω και λίγο το ποδι της καθήμενη στο αναπηρικό αμαξίδιο. Και την προσέβαλαν που δε μπορούσε. Προσέβαλαν κι έμενα απιστευτα που απλά συνόδευα, και όταν προσπαθώντας να απαντησω για διευκόλυνση, μόνο που δεν με έδειραν. Φυσικά υπάρχουν εξαίρετοι Ιατροί αλλά υπάρχουν και κάτι "τέρατα" που κάνουν κατάχρηση εξουσίας πάνω σε "νεκρά" σώματα. Συγνώμη που χαλάω την καλοκαιρινή σας διάθεση αλλά αυτοί οι άνθρωποι κανουνε διακοπές κι εμείς υποφέρουμε καθημερινά!!!... Δεν σας λέω κάτι που δεν γνωρίζεται ή κατι που δεν έχετε βιώσει οι περισσοτεροι απο εσάς... Εγώ είμαι απλά ένας, γαμω το κερατο μου, υγειης συγγενής! Ας αντιδράσουμε ρε φιλαράκια!!! Δεν μας αξιζει!

Με αγάπη
Μένια
:smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: Είναι ΚΤΗΝΗ !!!!!!!!!!!!!! ΚΤΗΝΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ζω τη Μενια και την αδελφη της , εδώ και τρια χρονια . Είναι δυο θαυμασιες κοπελες .....με ικανότητες...με ορεξη για ΖΩΗ.....!!!!!! Η Δεσποινα , βιωνει μια πολύ ασχημη κατασταση . Με συνεχεις υποτροπες, νοσηλείες , φλασακια...κι όμως ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ !!!!!!! Δικαιούται να παρει μεγαλο ποσοστο , ισοβίως !!!!!!!!! Η περιπτωση της , περιλαμβάνεται στην περιφημη λιστα των...43 !!!!! Κι όμως, χτες αντιμετωπισε ολο αυτό τον εξευτελισμο !!!!! Γιατι ???? Επειδή , απλως, είναι ασθενης ....σε πολύ ασχημη κατασταση . Απ'οτι φαινεται ,τέτοιοι ασθενείς , είναι ...ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ για μερικους ''γιατρους'' .Εχω υπ'οψη μου πολλες περιπτώσεις . Εχω βιωσει κι εγω , μια παρομοια κατασταση ....Τα ξερετε !!!!!!!!!!!!!! Λοιπον..........!!!!!!!!!Ποιος φταιει ? Ποιος εδωσε το ''ελευθερο'' για τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές ???? Μαντεψτε !!!!!!!!! Παντως, η δικη μου γνωμη είναι ότι ΔΕΝ φταιει ο εκάστοτε υπουργος , ουτε η εκάστοτε κυβερνηση .........Καποιος άλλος φταιει....Καποιος άλλος ....................Ποιος εδωσε το ''ελευθερο '' ????? Ποιος ???Ας σκεφτουμε κι ας ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ , όπως λεει η Μενια .......Ας αρχισουμε να συνοδευουμε κι εμεις , τους συμπάσχοντες που περνουν από ΚΕΠΑ ......Μελη της Ομαδας Αλληλεγγύης , το κανουν ηδη .Ας αρχισουμε να αντιδραμε στην απανθρωπη συμπεριφορα ....επι τοπου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 #104585  από litsa
 Σάβ Ιούλ 19, 2014 9:59 am
δεν έχω λόγια να πω!!
είναι απίστευτοι!!
γιατί δεν διεκδικήσατε το εφόρου ζωής από την λίστα με τις 43 παθήσεις??

τα νεύρα μου!! μα, κυρίως αυτό δεν βοηθάει τον ασθενή, εννοώ όλη αυτή η ταλαιπωρία!!!
:smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-punch: :smile-punch: :smile-punch: :smile-punch: :smile-punch: :smile-punch:
 #104606  από giota74
 Σάβ Ιούλ 19, 2014 8:39 pm
Ntropiii mono ayto exw na pw perimenw na perasw kai egw kepa kai den exw idea ti tha antikrisw
 #104675  από tinajazz
 Τετ Ιούλ 23, 2014 12:27 pm
πω πω μα γιατι τετοια συμπεριφορα?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tinajazz την Τετ Σεπ 10, 2014 11:37 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #104691  από LL--MM
 Τετ Ιούλ 23, 2014 7:40 pm
litsa έγραψε:δεν έχω λόγια να πω!!
είναι απίστευτοι!!
γιατί δεν διεκδικήσατε το εφόρου ζωής από την λίστα με τις 43 παθήσεις??
Λιτσάκι μου, δε θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά ακριβώς αυτή είναι η μάχη των παιδιών του φατσοβιβλίου, (το οποίο εγώ φοβάμαι και επικοινωνώ από δω, όπως ξέρεις): Να ΜΠΕΙ, δηλαδή, η σκπ στη λίστα αυτήν διότι ακόμα δεν είναι ενταγμένη εκεί: Προσωπικά, είναι μια βδομάδα, είχα κάποιες ελπίδες, είχα πάρει μάλιστα και τη Μαρίνα να της τις πω, αλλά....

Αχ, Μένια μου χρυσή, πως τον φαντάζεσαι τον ξεσηκωμό αυτόν; Δε χωράει διεκδίκηση εδώ: Γροθιά κανείς στο μαχαίρι δε δίνει... :confusion-shrug: κι αυτοί το ξερουν και γι'αυτό φέρονται έτσι. Όσο όμως φαίνεται στην παραπάνω παράγραφο, θα συνεχίσουμε να γλείφουμε, ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ βγάλουμε κάτι...

To ότι δε μας αξίζει είναι βέβαιο, αλλά δυστυχώς, το "in-house μαντείο" σας :smile-wait: δεν προβλέπει μέλλον στους ξεσηκωμούς... Ίσως, εκ των έσω, κι εντελώς αφανώς, κάποιες μικρoελαφρύνσεις... κι αυτό, στην καλύτερη...
Κι ας μην ξεχνάμε, ότι και να έμπαινε η σκπ στη λίστα αυτήν, απλούστατα, διάγνωση δε θα έβλεπε πια ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ, και θα έβρισκαν και τρόπους να πουν "μοιάζει αλλά δεν είναι" οι γιατροί της πρωτοβάθμιας "φροντίδας", αν μας την "αφήνανε", δηλαδή, τη σκπ, και στους παλιούς...

Όσον αφορά τη Δεσποινα, δυστυχώς, έχοντας δεί "ιδιοις όμασι" την κατάσταση που βρίσκεται, δε μπορώ παρά να επαυξήσω στις προλαλήσασσες... :smile-sadsmile:

τα νεύρα μου!! μα, κυρίως αυτό δεν βοηθάει τον ασθενή, εννοώ όλη αυτή η ταλαιπωρία!!!
:smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-punch: :smile-punch: :smile-punch: :smile-punch: :smile-punch: :smile-punch:
Τον ποιόν; Μα αυτοί, ΔΕΝ είναι εδώ για να βοηθήσουν εμας, αλλά για να προστατεύσουν το κράτος ΑΠΟ μας...

Πόσες φορές θα τα λέμε; Οι "προχωρημένοι" αμερικάνοι, που βάζουν ΚΑΙ την κούραση στα συμπτώματα σκπ, το λένε: "Και 50% πλήρως εμπεριστατωμένων περιστατικών, είναι πολύ σημαντικά...
Και το λένε κι ανοιχτά, το "λειτούργημα" αυτό, ΔΕΝ το κάνουν με την ιδιότητά τους ώς γιατροί (ο όρκος του Ιπποκράτη δεν πιάνει εδώ) αλλά μονο ώς εξεταστές με ιατρικές γνωσεις...
tinajazz έγραψε:πω πω μα γιατι τετοια συμπεριφορα? τι πραγματα ειναι αυτα? τα ακουω και με πιανει ταραχη.
να υποθεσω τυχερη που περασα , μπηκα μεσα, και οπως μπηκα βγηκα και μας εδωσαν και 80% αναπηρια? :smile-lipssealed: :smile-lipssealed: :smile-lipssealed:
ουτε καν σηκωσαν το κεφαλι να μας κοιταξουν
Εχουν δουλειά αυτοί, τι να κοιτάξουν; Προφανώς, ήταν υπερβολικά εμφανής η κατάστασή σας για να την αμφισβητήσουν: Bαρέθηκαν τα περεταίρω: Μηπως θέλατε να ...σας προσφέρουν και πορτοκαλάδα κι από πάνω;
παρακαλαω να το παρω και επ αοριστον να τελειωνω, με αυτα που ακουω φοβαμαι, αλλα παραλληλα πιο πολυ στεναχωριεμαι για την ταλαιπωρια τοσον συνανθρωπων...
Είπαμε: Κι οι μισοί απ'αυτους να έχουν πλήρως εμπεριστατωμένα συμπτώματα, είναι πάααρα πολλοί...
ντροπη τους... Καλό κουράγιο...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #104802  από Thor
 Δευ Ιούλ 28, 2014 6:50 pm
σε ποιο κεπα ησασταν;
Και τι να κανουμε να ξεσπαση ελληνικη επανασταση με αφορμη τα κεπα
πανε και πολλα λαμογια
αν δε εχεται καροτσι κατω τηων 2000 € δεν βοηθησε
 #104813  από Thor
 Δευ Ιούλ 28, 2014 10:49 pm
Τα λεω αυτα γιατι με εχουν κοψει σε επιτροπη λογω καροτσιου
Ενας που το εχει μονιμα 1ον ειναι εργονομικο οπως παρακατω
3. ΕΛΑΦΡΟΥ ΤΥΠΟΥ τροχήλατο με φρένα, με σκελετό από ελαφρύ κράμα (αλουμίνιο, τιτάνιο ή
μαγνήσιο) με ρυθμιζόμενο κέντρο βάρους, κλίση γωνίας καθίσματος και πλάτης,
προσθαφαιρούμενοι οπίσθιοι τροχοί, υποπόδια, πλαϊνά.
για να μην καταστρεψει τη σπονδυλικη του στηλη
και συνηθως ακριβο για να αντεχει στο χρονο
 #104968  από Menia
 Δευ Αύγ 04, 2014 3:59 am
Kαλησπέρα σε όλους!!! Το καρότσι που έχουμε προ 3ετιας που το αγοράσαμε στοιχιζε 300 ευρώ. Κι εγώ δεν εχω λόγια.
 #105139  από tassos_m
 Σάβ Αύγ 09, 2014 11:24 pm
Καταρχάς, συγνώμη για την "παρέμβαση"..
Ίσως και να είναι, ρεαλιστικά, από αίολη έως ανώφελη...

ΑΝΝΑ59 έγραψε:
Menia έγραψε:Kαλησπέρα σε όλους τους φίλους! Και σήμερα είμαι πολύ στενοχωρημένη! Ως Ελληνίδα πληγώνομαι και αηδιάζω με την συμπεριφορά αρκετών ιατρών στα ΚΕΠΑ . Έτυχε σήμερα να περνάει από Υγειονομική επιτροπή η αδελφή μου. Είχαμε κάνει ένσταση γιατί ενώ είναι σχεδόν σε αμαξίδιο και με αμέτρητες υποτροπές τα τελευταία 3 χρόνια από 67% και άνω που είναι εδώ και εννέα χρόνια, την ανεβάσαν στο εξωφρενικό ποσοστό του 70%..
Φαντάζομαι, θα υπάρχουν πιστοποιητικά νοσηλειών σε Δημόσια νοσοκομεία...
Οπότε, είναι δυνατόν, όλες αυτές οι αμέτρητες νοσηλείες, να επιβάρυναν τη σημερινή κλινική εικόνα της ασθενούς, κατά μόλις 3%, σε σύγκριση με την προηγούμενη κατάστασή της... ;;

Καλά, κάποιο επίσημο Πρωτόκολλο Αξιολόγησης του βαθμού αναπηρίας ενός ασθενούς, ΔΕΝ υπάρχει... ;;

Όλα, δηλαδή, κρίνονται στην όρεξη, και στο πώς ξύπνησε.. για να μην γίνω πιο tough (σε σχέση με το αν στραβο-"κοιμήθηκε" το προηγούμενο βράδυ ο ελεγκτής "γιατρός"......)

Κι εσείς, τί κάνετε για αυτό ;;; -ΔΕΝ αναφέρομαι σε 'σάς, προσωπικά, κα. Μένια..
Αλλά, στη ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ αρχή του "Η Ισχύς εν τη ενώσει"...

Πια, δυστυχώς, η κοινότητα των ατόμων που θίγονται, άμεσα και έμμεσα, από τη Σκλήρυνση, είναι ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΗ.....
Έχετε δύναμη... Και μάλιστα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ.......

Μετακινείτε πλέον με αναπηρικό αμαξίδιο. Η συμπεριφορά των ιατρών απαράδεκτη. Της ζητούσαν να κάνει πράγματα που λόγω αναπηρίας δεν μπορουσε.
Όπως το πολύ απλό, να σηκώσει έστω και λίγο το ποδι της καθήμενη στο αναπηρικό αμαξίδιο.
Ειλικρινά, δεν γνωρίζω, αν η παραπάνω "κλινική δοκιμασία" αποτελεί επίσημο μέρος ενός σοβαρού (επίσημου) κλινικού πρωτόκολλου (κάποιες φορές με "ω" αντί για "όμικρον"....) Αξιολόγησης τους βαθμού αναπηρίας ενός ατόμου...

Πιο πολύ για "άρπα κόλλα καφενείου", μου φαίνεται...
Άσε που ο άλλος, αν είναι "πέτσινος ασθενής",
μπορεί να έχει πιεί και κάτι κοκτέιλ από αντιψυχωσικά φάρμακα, και να σκάσει μύτη σαν τον κατατονικό Robert De Niro στο "Analyze it II"....

Και την προσέβαλαν που δε μπορούσε. Προσέβαλαν κι έμενα απιστευτα που απλά συνόδευα, και όταν προσπαθώντας να απαντησω για διευκόλυνση, μόνο που δεν με έδειραν.
Φυσικά υπάρχουν εξαίρετοι Ιατροί αλλά υπάρχουν και κάτι "τέρατα" που κάνουν κατάχρηση εξουσίας πάνω σε "νεκρά" σώματα.

Δεν μπορεί αυτοί οι "καραβανάδες" με την άσπρη ποδιά, να έχουν το "ανεξέλεγκτο" και το "αλάθητο" του Πάπα...
Κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός, έστω και με ψιλά γράμματα, υπάρχει...

Υπάρχουν πολλοί "δελφίνοι" που καραδοκούν για να τους φάνε,
τυλίγοντάς τους σε μια "κόλλα χαρτί", για "κατάχρηση εξουσίας", και "παραβίαση καθήκοντος"...

Οπότε, αν η ηθική και η αισθητική τους είναι "μπουλντόζα",
το "σύμφερον" της "θεσούλας" τους, με τα διάφορα "οφέλη" (...),
θα τους "μάθαινε τρόπους συμπεριφοράς"....

Συγνώμη που χαλάω την καλοκαιρινή σας διάθεση αλλά αυτοί οι άνθρωποι κανουνε διακοπές κι εμείς υποφέρουμε καθημερινά!!!... Δεν σας λέω κάτι που δεν γνωρίζεται ή κατι που δεν έχετε βιώσει οι περισσοτεροι απο εσάς... Εγώ είμαι απλά ένας, γαμω το κερατο μου, υγειης συγγενής! Ας αντιδράσουμε ρε φιλαράκια!!! Δεν μας αξιζει!

Με αγάπη
Μένια
:smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: :smile-devil: Είναι ΚΤΗΝΗ !!!!!!!!!!!!!! ΚΤΗΝΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ζω τη Μενια και την αδελφη της , εδώ και τρια χρονια . Είναι δυο θαυμασιες κοπελες .....με ικανότητες...με ορεξη για ΖΩΗ.....!!!!!! Η Δεσποινα , βιωνει μια πολύ ασχημη κατασταση . Με συνεχεις υποτροπες, νοσηλείες , φλασακια...κι όμως ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ !!!!!!! Δικαιούται να παρει μεγαλο ποσοστο , ισοβίως !!!!!!!!! Η περιπτωση της , περιλαμβάνεται στην περιφημη λιστα των...43 !!!!! Κι όμως, χτες αντιμετωπισε ολο αυτό τον εξευτελισμο !!!!! Γιατι ???? Επειδή , απλως, είναι ασθενης ....σε πολύ ασχημη κατασταση . Απ'οτι φαινεται ,τέτοιοι ασθενείς , είναι ...ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ για μερικους ''γιατρους'' .Εχω υπ'οψη μου πολλες περιπτώσεις . Εχω βιωσει κι εγω , μια παρομοια κατασταση ....Τα ξερετε !!!!!!!!!!!!!! Λοιπον..........!!!!!!!!!Ποιος φταιει ? Ποιος εδωσε το ''ελευθερο'' για τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές ???? Μαντεψτε !!!!!!!!!

Συγνώμη.. Ειλικρινά, υπάρχει κάποιος, που επίσημα, μέσω νόμου ή εφαρμοστικής εγκυκλίου,
έδωσε το "πράσινο φως" για τέτοιες συμπεριφορές.... ;;;

Τί να πώ....;;