• foot drop

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #104323  από Elianna
 Κυρ Ιούλ 06, 2014 3:28 pm
Αρχικά καλό υπόλοιπο καλοκαιρινής Κυριακής σε όλους εδώ :smile-coffee: ή :smile-beer: !

Εδώ και κάποιο καιρό (2 εβδομάδες) υποψιαζόμουν μια δυσκολία στο περπάτημα. Δεν μπορούσα να το προσδιορίσω, αλλά αν προσπαθούσα να το περιγράψω ίσως να ήταν η αίσθηση ότι τα πόδια μου δεν έχουν το ίδιο ύψος?
Χθες παρατήρησα ότι όταν περπατάω το ένα πόδι ακούγεται ενώ το άλλο όχι. Πάνω στους πειραματισμούς βρήκα την πηγή του κακού :smile-tongueout: :
το ένα πόδι μου δεν γίνεται τσαρούχι. Δεν μπορώ να το κάνω με τίποτα έτσι Εικόνα . Πλακίτσα :smile-clapping:
Σοβαρά όμως, αν σταθώ όρθια (πατώντας και στα δύο πόδια και να στηρίζομαι στη βιβλιοθήκη), στο ένα πόδι μπορώ να σηκώσω τα δάχτυλα και να πατάω με τη φτέρνα, στο άλλο πόδι καθόλου! Επίσης τον τελευταίο καιρό έχω επιδοθεί στο άθλημα της σαβούρας, σαν να γυρνάω από γατοκαβγά μπαίνω κάθε φορά σπίτι μου...
Έψαξα λίγο στο ίντερνετ και το μόνο σχετικό που βρήκα είναι αυτό το foot drop, που φαίνεται να ταιριάζει πολύ με αυτό που έχω πάθει, μπορεί όμως να είναι και από την κούραση και να φύγει μόνο του. Το θέμα είναι ότι όταν δεν κάνω γυμναστική δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου και κάθε φορά που αναγκάζω τον εαυτό μου να βάλω την γυμναστική στο πρόγραμμα καταλήγει κάπως έτσι. Τις πρώτες μέρες νοιώθω απίστευτα τέλεια και μετά... Δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρω τη χρυσή τομή του να γυμνάζεσαι χωρίς να το παρακάνεις. Ποτέ δεν πιέζω τον εαυτό μου και στις δύσκολες ασκήσεις συνήθως κάθομαι και βλέπω τους άλλους αλλά και πάλι στο τέλος την πατάω.

Κανείς με παρόμοια εμπειρία?
 #104345  από Στάθης
 Δευ Ιούλ 07, 2014 11:15 am
Γεια σου Elianna :smile-hi:

Αυτή την περίοδο, είναι αρκετά συνηθισμένο έλεο ζέστης και καλοκαιρινής τρέλας, κάποιο νευρικό κύκλωμα να μην μπορεί να ακολουθήσει τα άλλα κυκλώματα στις λειτουργικές ανάγκες του σώματός μας, λόγο απώλειας του σήματος.

Το foot drop σαν σύμπτωμα της ΣΚΠ είναι υπαρκτό και αρκετά διαδεδομένο αλλά μια καλή ερώτηση είναι πως μπορούμε να το βοηθήσουμε έτσι ώστα αφού φοράμε το τσαρούχι, να χορέψουμε τουλάχιστον κανά ικαριώτικο.

Η ξεκούραση (καλός ύπνος) θυμάμαι και η άσκηση με βοηθούσε αρκετά να τονώσω τα κάτω άκρα, να τα νιώθω πιο δυνατά όταν πάθαινα κάτι παρόμοιο ειδικά στα δάχτυλα του δεξιού μου ποδιού.

Αλλά αυτήν την περίοδο με τόση ζέστη η μοναδική άσκηση που μπορώ να κάνω προσωπικά είναι η κολύμβηση στην θάλασσα, διότι νιώθω την δροσιά της να κατακλύζει όλο το νευρικό μου σύστημα και οι λειτουργίες του να αναβαθμίζονται. Οποιαδήποτε άλλη άσκηση νιώθω πως με επιβαρύνει, μέχρι δηλαδή να επέλθει πάλι η δροσούλα.

Καλή δύναμη Elianna Και γρήγορα περαστικά ! :smile-muscle:
 #104358  από adrCy
 Δευ Ιούλ 07, 2014 8:03 pm
Elianna αυτό που λες ότι τα ποδια δεν έχουν το ίδιο ύψος ή βασικά κατ'εμένα αλλά κ αυτό που λέει ο Σταθης οτι το ενα ποδι δεν μπορεί να ακολουθήσει το άλλο το έχω και εγω τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω ζέστης φαντάζομαι.
Κατ'εμένα πάλι αυτά που προτείνει ο Στάθης με βοηθάνε πολύ. Με λίγα λόγια καλή ξεκούραση και κολύμπι
:smile-muscle:
 #104459  από Elianna
 Σάβ Ιούλ 12, 2014 10:57 am
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Δεν είχα ιντερνετ αυτές τις μέρες για να σας στείλω. Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας, μπανάκια και νανάκια δεν ακούγεται καθόλου μα καθόλου άσχημο.
Στάθη κι εγώ στο δεξί πόδι το έπαθα :smile-dull: ...

Καλή συνέχεια σε όλους, είθε δροσεροί άνεμοι να σας φυσάνε όλη μέρα, για όλο το καλοκαίρι!