• επιδομα

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #469  από βαγγελης
 Δευ Οκτ 27, 2008 12:19 am
για σας εγω εχω τεβε πριν μια εβδομαδα περασα επιτροπη και μου ειπαν οτι μπορω να παρω συνταξη εχω μονο 11 χρονια ασφαλιση αξιζει να την παρω ;;δεν μου ειπαν ποσο ειναι το ποσο .το αφησα λιγο να το σκεφτω και θα μου δωσουν μονο το χαρτι για το 67 % .
 #473  από dorografi
 Δευ Οκτ 27, 2008 12:16 pm
ean h doulia sou den einai koyrastikh den anxonese kai h as8enia den soy dimoyrgi problimatata kai ta xrimatata poy pernis einai kala ego se simboylebo na min to kanis pantos ego soy dino to pososto syntaksis gi neous asfalismenoys sto tebe

ΠΟΣΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ νέων ασφαλισμένων από 1/1/1993 (Ν.2084/92)
--------------------------------------------------------------------------

Η μηνιαία σύνταξη λόγω γήρατος ή αναπηρίας συνίσταται σε ποσοστό 2 % επί του συντάξιμου ποσού βάσει των ασφαλιστικών κατηγοριών, για κάθε έτος συντάξιμης υπηρεσίας.
Κατώτατο όριο σύνταξης- το ποσό που αναλογεί σε 15 χρόνια ασφάλισης, προσαυξημένο κατά 50% από το 1999.
Ως Κατώτερο Όριο σύνταξης γήρατος , αναπηρίας (και εργατικού ατυχήματος) ορίζεται το 70 % του κατωτάτου μισθού έγγαμου με πλήρη απασχόληση , όπως είχε καθοριστεί από την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. έτους 2002 και ίσχυε κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του Ν.3029/02 (11/07/2002) , δηλαδή το 70 % των 548,75 ευρώ = 384,13 ευρώ (άρθρο 3 παρ. 4α Ν.3029/2002).Το ποσό αυτό από 01/01/2003 και εφεξής αναπροσαρμόζεται κατά το ποσοστό αύξησης των συντάξεων , σύμφωνα με την ακολουθούμενη εισοδηματική πολιτική και τις κατ' έτος εκδιδόμενες υπουργικές αποφάσεις κάθε φορέα. Έτσι , από την ημερομηνία δημοσίευσης του Ν.3232 (12/02/2004) το ως άνω κατώτατο όριο σύνταξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ανεξάρτητα απασχολούμενους διαμορφώνεται σε 384,13 επί το ποσοστό αύξησης συντάξεων έτους 2003 επί το ποσοστό αύξησης συντάξεων έτους 2004 κατά φορέα ( π.χ. για τον Ο.Α.Ε.Ε.-Τ.Ε.Β.Ε. 384,15 Χ 3% Χ 4% = 411,48
Το παραπάνω κατώτατο όριο μειώνεται σε κάθε περίπτωση που χορηγείται σύνταξη μειωμένη. Έτσι σε περίπτωση συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας με ποσοστό 67 % θα χορηγούνται τα 3/4 του πλήρους ποσού Κατώτερου Ορίου , ενώ με ποσοστό 50 % το 1/2 του πλήρους κατωτάτου ορίου. (άρθρο 3 παρ. 4β, Ν.3029/02)

sou stelno kai ton pinaka apodoxon apo tin egsse 2008 - 2009

http://www.capital.gr/related_files/gsee_ss.doc
 #483  από MARIA1
 Τετ Οκτ 29, 2008 2:07 pm
κουραφέξαλα...

αν δεν εισαι κουλός σύνταξη δεν παίρνεις...εγώ είχα περάσει πριν απο 7 χρονια απο την επιτροπή στην Αχαρνών και μου έδωσαν το χαρτί 67%...καλά μέχρι εδώ...μετά μου έκλεισαν ραντεβού γι να με δει η επιτροπή.
Δεν πήγα, διότι είχα ακούσει πριν ότι μερικά παιδιά που πήγαν με το ίδιο προβλημα με εμάς, δεν είχαν καμία τύχη...αφού φαίνονταν εξωτερικά "υγιέστατοι"

Αρα, αν δεν εισαι κουλός και απο τα δυο χέρια, αν δεν έχεις κουλαμάρα και στο πόδι, αν δεν ακούς και δεν βλέπεις (όλα μαζί), επίδομα δεν παίρνεις...
εκτός αν έχεις.....μπάρμπα στην Κορώνη...αν με αντιλαμβάνεσαι ;)

Λυπάμαι που τα λέω έτσι ψυχρά, αλλά ειναι η αλήθεια...
 #484  από manos81
 Τετ Οκτ 29, 2008 2:36 pm
OREA MARIA NA ALAKSW TO ONOMA MOU APO MANOS81 NA TO KANW MANOS O KOULOS H ALIOS MANOS ME TON MPARMPA STHN KORONI.EYXARISTW
 #485  από ioanna papantoni
 Τετ Οκτ 29, 2008 3:06 pm
kai egw paidia oute kouli eimai oute koufi oute tyfli...
nai einai parfalogoi polles fores ma para polles me auta pou sou lene alla exei na kanei k me tin epitropi stin opoia epeses...
ego to pira to 67%k to epidoma tin prwti fora pou perasa epitropi.
kakos pou den eixes paei stin epitropi nomizw.
mhn akous ti sou lene ean den pas moni sou na deis mporeis na ksereis...k emena etsi mou elegan den tha pareis tpt k ola auta omws to pira.
 #486  από MARIA1
 Τετ Οκτ 29, 2008 3:24 pm
συγγνώμην Μάνο, αλλα δεν κατάλαβα για ποιο λογο θίχθηκες τόσο έντονα??
Τέλος πάντων..

Αν παω δηλάδη τώρα Ιωάννα, ως έχω, με κανένα απολύτως εμφανές πρόβλημα, πως θα μου βγάλουν αναπηρία?
και εφόσον με το όνομα και μόνο της ασθένειας μπορεί κανείς να το πάρει, γιατί να περάσει απο επιτροπή?

Και τι γίνεται αν εργάζεσαι?

ευχαριστώ για την απάντηση Ιωάννα
 #487  από litsa
 Τετ Οκτ 29, 2008 6:26 pm
ψυχραιμία παιδιά!!
ας μας πούνε οι παλιοί πως το πήρανε, να μάθουμε και εμείς και ας μην αναλωνόμαστε στο δεν το δίνουν. Να δουμε είναι θέμα επιτροπής ή γενικά το ποσοστό που το παίρνουν είναι περισσότερο ? ή όχι... το μονο σίγουρο ειναι ότι το δικαιούνται αυτοί που έχουν κινητικά προβλήματα.
και προσπαθεί η εταιρεια σκλήρυνσης να το περάσει και να δίνεται σε όλους.
για να δούμε.
στην ελλάδα ζούμε..
να είμαστε όλοι καλά!
 #488  από ioanna papantoni
 Τετ Οκτ 29, 2008 6:47 pm
Maraki mou prwti egw exw pei oti gia na to pareis nai tis perissoteres fores prepei na exeis mparmpa stin koroni..des ta posts mou k tha katalaveis...
kai nai litsa kanonika k mono pou akoune MS eprepe na dinoun to epidoma k auto to exw pei k exw grapsei se post ti leei akrivws o nomos...
apo ekei k pera einai stin krisi ths epitropis gia to an tha dwsoun to epidoma h oxi giati uparxoun atoma me ms pou den exoun kanena apolutos simptoma k einai leitourgikotata k douleuoun kanonika..
apo ekei k pera gia tin douleia maria mou ti na sou pw.
ean exeis ta aparaitita ensima kaneis mia aitisi sto tamio sou gia na peraseis epitropi gia anapiriki syntaksi pleon oxi gia epidoma..
k nai nomizw oti eprepe na pas tote pou itan h epitropi sou pote den ksereis ti ginete k paradeigma egw pou sou lew mou elegan oloi den tha pareis tpt k piga kanonika opws eimai xwrin kanena emfani provlima k mou edwsan ton pososto k to epidoma
 #491  από litsa
 Τετ Οκτ 29, 2008 10:00 pm
Ιωάννα κατ' αρχήν είσαι καλύτερα?
αναπηρική δικαιούται κάποιος μόνο άμα έχει τα ένσημα? και ποσο αναπηρία σου βγάλανε έτσι που πήγες?
ευχαριστώ!!
εγώ ακόμα ετοιμάζω τα χαρτιά μου...
θα βρω και ένα μπαρμπα και ότι... προκύψει...!!
χα χα! :P :P

;) ;)