• Πρώτες ενοχλήσεις

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #102597  από melio
 Σάβ Μάιος 10, 2014 5:34 pm
Πρόκειται για το παιδί μου. 21 ετών, φοιτητής Γυμναστικής Ακαδημίας.
Στις 12/4/2014 παρουσιάζει μούδιασμα στο δεξί πόδι από τα δάχτυλα, μέχρι ψηλά στο μηρό και με καυσαλγία. Επεκτείνεται στη δεξιά πλάτη και στο δεξιό μέρος της κοιλιάς. 14/4/ εκτελούνται μαγνητικές (εγκεφάλου και θωρακικής μοίρας) πολλαπλές εστίες στον εγκέφαλο, που προσλαμβάνουν σκιαγραφικό και μερικές στη σπονδυλική στήλη. Ολες χαρακτηρίζονται σε ενεργό φάση πρόσφατης εγκατάστασης. Αρχίζει αμέσως κορτιζόνη (ενδοφλέφια) για πέντε ημέρες και δύο μέρες χαπάκια για τη σταδιακή μείωση. Στις 21/4 τελειώνει η κορτιζόνη. Τα συμπτώματα υποχωρούν και εξαλείφονται εντελώς μέχρι την Τρίτη στις 29/4. Από την Τετάρτη στις 30/4 αρχίζει μούδιασμα στη δεξιά παλάμη και μέσα σε 10 μέρες επεκτάθηκε σε όλο το χέρι. Ο γιατρός πιστεύει ότι είναι συνέχεια του ίδιου επεισοδίου (με δεδομένο το χρόνο εκδήλωσης του δεύτερου) και συνέστησε λήψη κορτιζόνης σε χαπάκια και να το παρακολουθούμε. Η εκτίμησή του είναι ότι δεν είναι ΣΚΠ, αλλά κάποιας μορφής μυελίτιδα, λόγω άγχους και καταπόνησης. Πριν 20 χρόνια είχα και εγώ (είμαι η μητέρα του) το ίδιο πρόβλημα πολύ πιο έντονο, πήρα κορτιζόνη και μετά από μερικούς μήνες έφυγαν εντελώς τα συμπτώματα και έκτοτε δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας και θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις απόψεις. Καλησπέρα σε όλους!!!
 #102609  από Κωνσταντίνα
 Κυρ Μάιος 11, 2014 12:41 pm
melio έγραψε:Πρόκειται για το παιδί μου. 21 ετών, φοιτητής Γυμναστικής Ακαδημίας.
Στις 12/4/2014 παρουσιάζει μούδιασμα στο δεξί πόδι από τα δάχτυλα, μέχρι ψηλά στο μηρό και με καυσαλγία. Επεκτείνεται στη δεξιά πλάτη και στο δεξιό μέρος της κοιλιάς. 14/4/ εκτελούνται μαγνητικές (εγκεφάλου και θωρακικής μοίρας) πολλαπλές εστίες στον εγκέφαλο, που προσλαμβάνουν σκιαγραφικό και μερικές στη σπονδυλική στήλη. Ολες χαρακτηρίζονται σε ενεργό φάση πρόσφατης εγκατάστασης. Αρχίζει αμέσως κορτιζόνη (ενδοφλέφια) για πέντε ημέρες και δύο μέρες χαπάκια για τη σταδιακή μείωση. Στις 21/4 τελειώνει η κορτιζόνη. Τα συμπτώματα υποχωρούν και εξαλείφονται εντελώς μέχρι την Τρίτη στις 29/4. Από την Τετάρτη στις 30/4 αρχίζει μούδιασμα στη δεξιά παλάμη και μέσα σε 10 μέρες επεκτάθηκε σε όλο το χέρι. Ο γιατρός πιστεύει ότι είναι συνέχεια του ίδιου επεισοδίου (με δεδομένο το χρόνο εκδήλωσης του δεύτερου) και συνέστησε λήψη κορτιζόνης σε χαπάκια και να το παρακολουθούμε. Η εκτίμησή του είναι ότι δεν είναι ΣΚΠ, αλλά κάποιας μορφής μυελίτιδα, λόγω άγχους και καταπόνησης. Πριν 20 χρόνια είχα και εγώ (είμαι η μητέρα του) το ίδιο πρόβλημα πολύ πιο έντονο, πήρα κορτιζόνη και μετά από μερικούς μήνες έφυγαν εντελώς τα συμπτώματα και έκτοτε δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας και θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις απόψεις. Καλησπέρα σε όλους!!!
melio εύχομαι περαστικά στον γιο σου :smile-muscle: :smile-flower:
Το γεγονός των ευρημάτων στην μαγνητική δείχνουν κάτι.Κι εσύ αν κάνεις μαγνητικές ίσως δείξουν παρόμοια εικόνα.Για σένα όλα σταμάτησαν εκεί που ξεκίνησαν.Γιατί να μη συμβεί και στο παιδί σου;; :pray: :pray:
Χαλαρώστε όσο γίνεται :smile-nod: .Ο γιατρός πιστεύω ότι έχει δίκιο για το σύμπτωμα της 30/4
ότι είναι υπόλειμμα της αρχικής ενόχλησης.
Ψυχραιμία melio και να σκέφτεσαι ότι όλα ελέγχονται και όλα παλεύονται :smile-nod:
 #102610  από melio
 Κυρ Μάιος 11, 2014 1:35 pm
Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και την απάντησή σας. Θα ενημερώσω μόλις έχω νεώτερα.
 #102616  από Dhm
 Κυρ Μάιος 11, 2014 8:02 pm
Αιματολογικές εξετάσεις έκανε?Νομίζω(κι εγώ είμαι σχετικά πρόσφατα διεγνωσμένη,οπότε δεν ξέρω και τόσο καλά) πως αυτές σε συνδυασμό με τις μαγνητικές,καθώς φυσικά και με το πέρας λίγου καιρού θα δείξουν τι πραγματικά είναι..
 #102693  από melio
 Τρί Μάιος 13, 2014 5:33 pm
Δεν έχουμε κάνει ακόμη αιματολογικές εξετάσεις...ήταν όλα τόσα αιφνίδια...οπότε έχουμε ρ/ου με το γιατρό την Πέμπτη για επανεκτίμηση και θα σας ενημερώσω..συνεχίζουμε χαπάκια κορτιζόνης με το μούδιασμα στο χέρι να μην έχει ακόμη υποχωρήσει και....ευελπιστούμε....
σας ευχαριστώ και πάλι όλους για την πολύτιμη συντροφιά σας...
 #102701  από Dhm
 Τρί Μάιος 13, 2014 11:07 pm
Λογικά τις αιματολογικές θα τις προτίνει και ο γιατρός!Ελπίζω!
Επίσης καλό θα είναι(όπως ίσως ήδη ξέρει ή έχει καταλάβει) να αποφεύγει την ζέστη. Εμένα με έχει ταράξει και ακόμα έχουμε μέλλον! (είναι ακόμα Μάιος:/)
Την σχολή την συνεχίζει κανονικά?
 #102717  από melio
 Τετ Μάιος 14, 2014 1:13 pm
Ο γιατρός μας έχει συστήσει και αιματολογικές και θα τις κάνουμε. Μας είπε δε να μη κάνουμε προς το παρόν την παρακέντηση και αναλόγως με την εξέλιξη να επαναλάβουμε έλεγχο μαγνητικών σε τρίμηνο. Οσο για τη ζέστη το γνωρίζει και ευτυχώς όλα τα αθλήματα γίνονται σε κλειστό χώρο. Εξάλλου τώρα θ'αρχίσει εξεταστική, οπότε ευελπιστούμε για το Φθινόπωρο. Καλημέρα σε όλους και πάλι ευχαριστώ
 #102720  από Dhm
 Τετ Μάιος 14, 2014 2:23 pm
Ό,τι θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου! Είμαι 18.5,σπουδάζω,είμαι σχετικά πρόσφατα διεγνωσμένη,οπότε μπορώ να καταλάβω κάποια πράγματα που ίσως να σκέφτεται ή θέλει να μάθει! :)
 #102729  από Κωνσταντίνα
 Τετ Μάιος 14, 2014 4:11 pm
melio έγραψε:Ο γιατρός μας έχει συστήσει και αιματολογικές και θα τις κάνουμε. Μας είπε δε να μη κάνουμε προς το παρόν την παρακέντηση και αναλόγως με την εξέλιξη να επαναλάβουμε έλεγχο μαγνητικών σε τρίμηνο. Οσο για τη ζέστη το γνωρίζει και ευτυχώς όλα τα αθλήματα γίνονται σε κλειστό χώρο. Εξάλλου τώρα θ'αρχίσει εξεταστική, οπότε ευελπιστούμε για το Φθινόπωρο. Καλημέρα σε όλους και πάλι ευχαριστώ
melio μου ο γιατρός κάνει σωστά πιστεύω που δεν σας έστειλε για παρακέντηση.Δεν υπάρχει λόγος πριν την επανάληψη των μαγνητικών, να υποβληθεί ο γιος σου σ' αυτήν την εξέταση.
Ο ίδιος αισθάνεται κόπωση με την άθληση;;;;
 #102849  από Dhm
 Παρ Μάιος 16, 2014 7:27 pm
Κανένα νεότερο?