• Συχνοτητα υποτροπων

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #101667  από Lena
 Παρ Απρ 04, 2014 3:46 pm
Παιδια χαιρετω! Βοηθηστε με λιγο σαςβ παρακαλω με τη συχνοτητα ωσεων κ ποσο καιρο διαρκουν..πΑΝΤΑ ιδια διαρκεια. Εμενα μοθ συνεβενε καθε 2 χρονια Τωρα μου συνεει στο χρονο. Σας ακουγεται συχνα αυτο? Επιπλεων..Οσο παερνα ο καιρος μακρυτερες γινονται οι ωσεις?? Αν μπορειτε να μου πειτε κατι περισσοτερο παιδια θα σας ειμαι ευγνωμων!!
 #101673  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Απρ 04, 2014 6:15 pm
:smile-hi: Λενα μου ! Βλεποντας την ημερομηνια εγγραφης σου στο φορουμ , καταλαβαινω οτι δεν εισαι ...φρεσκια ασθενης . Αρα , ξερεις τι ειδους παθηση ειναι η σκπ . Απροβλεπτη , με ποικιλια συμπτωματων , με πορεια που διαφερει απο ασθενη σε ασθενη .Λοιπον , τι να σου απαντησω ? Ουτε που ξερω ......Καλυτερα να ρωτησεις το γιατρο σου .Αν και ...δεν νομιζω οτι θα εχει κατι συγκεκριμενο να σου πει ! Ηρεμησε !!!!!!!! :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-kiss:
 #101679  από billios
 Παρ Απρ 04, 2014 6:38 pm
Βασικα δεν υπαρχει μπουσουλας σε αυτο που ρωτας,οπως και η Αννα προειπε η παθηση και τα ψιψινια της ειναι απροβλεπτη και ακαλεστη.
Να ρωτησω εγω κατι ψιλοασχετο,κανεις καποια αγωγη?
 #130045  από Βασω86
 Πέμ Μάιος 24, 2018 10:15 am
Καλημέρα,

δεν υπάρχει μπούσουλας αλλά δεν χάνουμε κάτι με το να καταφραφει κάπου το ιστορικό συχνότητας ..

εγω-->
2011 Μαιος : Οπτικη Νευριτιδα 3-4 εβδομαδες (καμία αγωγή - ουτε κορτιζόνη)
2011 Νοεμβριος : Απώλεια αισθησης θερμοκρασίας στο δεξί ποδι 3-4 εβδομαδες (ενδοφλέβια κορτιζόνη 4 μέρες και χαπι στη συνέχεια) /// 5 μηνες ///
2014 Απρίλιος : Μουδιασμα δεξί πόδι 3-4 εβδομαδες (ενδοφλέβια κορτιζόνη 3 μερες) /// 2,5 χρόνια ///
2017 Αυγουστος : Μουδιασμα δεξί πόδι 3-4 εβδομαδες (καμία αγωγή λόγω πιθανότητας εγκυμοσύνης)
/// 3,2 χρόνια ///
2018 Μαιος: Μουδιασμα κατω απο το στήθος , κνήμες , 2 τελευταία δαχτυλα χεριών και ποδιών, μυρμίγκιασμα - ειμαι στην πρώτη εβδομάδα - (καμία αγωγή λόγω πιθανότητας εγκυμοσύνης) /// 9 μήνες///

εγω θα ηθελα να ξέρω και για αλλους την συχνότητα και τη διαρκεια...
 #130046  από Στάθης
 Πέμ Μάιος 24, 2018 11:27 am
Καλημέρα Βάσω, είναι πολύ χρήσιμο να κρατάμε ένα μπούσουλα της όλης μας περιπέτειας με την πολλαπλή σκλήρυνση και μπράβο σου που έστω και με τον τρόπο σου το κάνεις και το αναφέρεις.

Θεωρώ ότι επηρεάζει θετικά η καταγραφή τον σημαντικών γεγονότων περί της πάθησης για διαφόρους λόγους, αλλά πιο σημαντικά πιστεύω είναι:

- Δεν ξεχνάμε τα γεγονότα που μας έχουν συμβεί.
- Δείχνουμε στην Ζωή ότι μας ενδιαφέρει η Υγεία μας, με την ανάληψη της ευθύνης καταγραφής.
- Σε δευτερόλεπτα μπορούμε να αλλάξουμε γιατρό.
- Παρακολουθούμε τις ποσότητες και ποιότητες των φαρμάκων (μαζί και τις παρενέργειες)
- Γινόμαστε Expert Patients (Γνώθι Σαυτόν) του Εαυτού μας.
- Βλέπουμε και ελέγχουμε προσεκτικά την πορεία της πάθησης.

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι λεπτομερές, αλλά συνοπτικά να εμπεριέχει γεγονότα όπως υποτροπές, αρχικά συμπτώματα, φάρμακα, μαγνητικές, εναλλακτικές αγωγές & θεραπείες και ότι άλλο σημαντικό συναντήσει κανείς στο ταξίδι του με την πάθηση αυτή.

Ο δικός μου μπούσουλας....
http://www.mssociety.gr/files/Medical Log 2018-01.pdf
 #130047  από Βασω86
 Πέμ Μάιος 24, 2018 3:19 pm
ΚΑΛΑ... τελειο το αρχείο!
θα κανω κι εγω κατι τετοιο.

τι παρατήρησα!
2 φορες τα συμπτωματα μου ηταν μετα απο γαστρεντεριτιδα .. βλεπω οτι το αναφερεις κι εσυ στο αρχειο κάποια στιγμή.

Το σημειο lhermitte δεν ειχα καταλαβει οτι είναι συμπτωμα αλλα .. κατι σαν απομηνάρι ... χμ
 #130049  από Gianna
 Πέμ Μάιος 24, 2018 6:20 pm
Σχετικά με το θέμα του Ιατρικού Ιστορικού καλό είναι και η σύνταξη του και στα Αγγλικά.
Να υπάρχει σε ετοιμότητα! Ίσως κάποιος το χρειαστεί στο εξωτερικό.

:flags-canada: :flags-australia: :flags-usa: :flags-australia: :flags-canada: :flags-usa: