• Ερώτηση για πλήρη σύνταξη γήρατος λόγω αναπηρίας

  • Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #101187  από Γιάννης
 Δευ Μαρ 24, 2014 2:41 pm
Υπάρχει κάποιος (άνδρας*) που να γνωρίζει αν στην περίπτωση της πλήρους σύνταξης λόγω αναπηρίας με 4050 ένσημα δικαιολογείται οτιδήποτε πλασματικό και *κυρίως στρατιωτική θητεία; Παρακαλώ να απαντήσει μόνο όποιος είναι γνώστης με σχετική εμπειρία γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό για μένα.
 #101210  από Κώστας
 Τρί Μαρ 25, 2014 1:30 am
Γιάννη, ψάχνοντας βρήκα το έντυπο της αίτησης που συμπληρώνει κάποιος στο ΙΚΑ για να πάρει σύνταξη γήρατος. Στο έντυπο αυτό λοιπόν στην παράγραφο 2.2 αναφέρονται οι πλασματικοί χρόνοι που ζητάει κάποιος να συνυπολογιστούν μέσα στους οποίους προβλέπεται και η στρατιωτική θητεία. Πιο κάτω στην παράγραφο 4.9 αναφέρεται και η ΣΚΠ μέσα στις ασθένειες που δικαιούνται σύνταξη γήρατος. Σύμφωνα με την λογική και εφ΄ οσον προηγείται η παράγραφος που αφορά την αναγνώριση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας, ενώ η ερώτηση για την πάθηση έπεται, συμπεραίνω ότι μπορεί να προσμετρηθεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας προκειμένου για την συμπλήρωση των 4050 ενσήμων. Επίσης στην παράγραφο 2.1.3 μιλάει για ανακεφαλαίωση του χρόνου ασφάλισης που πρέπει να ρωτήσεις τι ακριβώς είναι. Το έντυπο της αίτησης βρίσκεται εδώ http://www.ika.gr/gr/infopages/downloads/s1.pdf.
Βέβαια μία έγγραφη απάντηση από το ΙΚΑ, θα ήταν το καλύτερο.
 #101219  από Γιάννης
 Τρί Μαρ 25, 2014 10:07 am
Το ελληνικό κράτος είναι ένας οίκος ανοχής (δεν γράφω μπουρδέλο γιατί θα λογοκριθώ από την διαχείρηση :smile-giggle: ), χθες μου είπαν να περιμένω για να μου απαντήσουν για τη θητεία, περίμενα κανα μισάωρο, προφανώς δεν κατάφεραν να βρουν κάτι και μου είπαν να φύγω και θα με ενημερώσουν τηλεφωνικά.
Ευχαριστώ για την αίτηση Κώστα.
 #101226  από Κώστας
 Τρί Μαρ 25, 2014 3:19 pm
Αν σου πουν ότι πρέπει να έχεις τα 4050 ένσημα σαν προϋπόθεση για να εξαγοράσεις τα ένσημα του στρατού, ρώτησε τους σε πιο νόμο αναφέρεται αυτό. Μην αρκεστείς στην απάντηση που θα δώσει ο οποιοσδήποτε υπάλληλος, ειδικά αν είναι προφορική.
 #101229  από aoratos
 Τρί Μαρ 25, 2014 3:29 pm
Υποθέτοντας ότι είσαι ασφαλισμένος μετά την 1-1-1993 για το ΕΤΕΑΜ ισχύει το εξής:

https://www.ika.gr/gr/infopages/asf/pen ... tos_d4.cfm

και ανήκεις στην τελευταία κατηγορία του πίνακα παρακάτω...

https://www.ika.gr/gr/infopages/asf/pen ... os_aa1.cfm