• Γαλακτοκομικά...

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #101024  από mplearkouda
 Τετ Μαρ 19, 2014 5:14 pm
Παιδιά είναι κανείς που αφαίρεσε τα γαλακτοκομικά απο τη διατροφή του? Και αν ναι, βλέπετε καμιά διαφορά σε οτιδήποτε? Από ένα συντομο ψάξιμο είναι πολλές οι φωνές εναντίον του αγελαδινού γάλακτος και των παραγώγων του.
Το χω απορία. Είναι άραγε τόσο επιζήμιο για τη νόσο μας?
 #101025  από adrCy
 Τετ Μαρ 19, 2014 5:42 pm
να προσθέσω ένα ερώτημα ακόμη πάνω σε αυτό γιατί το' χω και εγώ μεγάλη απορία..

η λακτόζη ή/και η καζεΐνη είναι αυτά που κάνουν τα γαλακτοκομικά επιζήμια για την ΣκΠ?
 #101026  από greekinholland
 Τετ Μαρ 19, 2014 5:52 pm
Η διατροφή είναι μεγάλο κεφάλαιο, έχω διαβάσει διάφορα ρώτησα και το νευρολόγο μου αν πρέπει κατι να αποφευγω κτλ , η απάντησή του ήταν πολλά φρούτα και λαχανικά, ψάρι, ελαιόλαδο και λιγο κρεας και όσο γίνετε λιγότερα τρανς λιπαρά .
 #101030  από Γιάννης
 Τετ Μαρ 19, 2014 7:15 pm
Η θεματολογία του site είναι ο ορισμός της αναξιοπιστίας του ψεκασμού και της χρυσαυγουλοσύνης, παρ' όλα αυτά το συγκεκριμένο άρθρο είναι άκρως ενδιαφέρον.

http://mhnpetaslefta.blogspot.gr/2013/0 ... aktos.html
 #101035  από JoyZel
 Τετ Μαρ 19, 2014 9:34 pm
Εμένα ο νευρολόγος μου είπε ότι είναι καλό να τρώω γαλακτοκομικα γιατί σε αυτά υπάρχουν βιταμίνες όπως η D η οποία μας λείπει.
 #101038  από mplearkouda
 Τετ Μαρ 19, 2014 11:13 pm
A καλά. Με το ιντερνετ τελικά βρίσκεις ότι πληροφορία θες όπως τη θες. Και ότι πετάει ο γάιδαρος με τεκμηρίωση απο αυτόν που το υποστηρίζει, και ότι δεν πετάει τεκμηριωμένο πάλι.
Τώρα κατά πόσο ευσταθεί η κάθε τεκμηρίωση, τρέχα γύρευε.
Τελικά το πιο σημαντικό στη ζωή μας τελικά είναι η τύχη.
Γνωριζω κάποιον που κάνει την πιο ανθυγιεινή διατροφη που μπορώ να φανταστώ. Τρωει ΜΟΝΟ κρεας, ΠΑΝΤΑ με όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος γίνεται, καταναλώνει τεράστιες ποσότητες αλκοόλ, και ούτε καν ψηλή χοληστερόλη δεν έχει. Και ειναι άλλοι που προσεχουν παρα πολύ, και έχουν ένα σωρό προβλήματα. Απλά τελικά ίσως κάποιοι να έχουμε τα λάθος γονίδια. Και προσπαθείς κι εσύ ο δύσμοιρος ασθενής, μέσα στην καταιγίδα των πληροφοριών, να αποδώσεις ευθύνη για το ότι δεν βλέπεις άσπρη μέρα στο γάλα, και δεν ξέρω κι εγώ σε τι άλλο.
 #101039  από litsa
 Τετ Μαρ 19, 2014 11:41 pm
ετσι!!! :smile-handshake:
 #101040  από costas1968
 Πέμ Μαρ 20, 2014 9:36 am
ΑΠΟ ΤΟ 1993 ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΚΠ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ.ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΑΠ ΟΛΑ.ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΙΠΑΡΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ.
ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΓΛΥΚΑ.ΕΧΩ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΡΩΩ 1 ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ Ή ΣΟΚΟΦΡΕΤΕΣ.ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΣΥΜΠΑΘΩ.ΚΑΦΕ ΝΑ ΠΙΩ 1-3 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ,ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ,ΠΕΡΠΑΤΩ (ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΟΥ Ο ΚΑΡΑΚΟΥΤΣΑΒΛΟΣ..).
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ,ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΤΟ 1993 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ:
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΤΡΟΦΗ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ,ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΛΛΑ,ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D,ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ ΠΑΝΤΑ,ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΙΚΗ (ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟΥ....),ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΦΟΥ ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΜΕ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΕΣ,ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ.
ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΠΡΩΧΩΡΑΜΕ....
:smile-flower:
 #101044  από sofia
 Πέμ Μαρ 20, 2014 11:44 am
Για το αγελαδινό γάλα, το έχω ακούσει κι εγώ. Συγκεκριμένα για το ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ.
Ευτυχώς είμαι από τους ανθρώπους που απεχθάνονται το γάλα αυτό καθ΄αυτό, λατρεύω όμως τα παράγωγά του, δηλ., γιαούρτι, τυρί.
Εφάρμοσα, λοιπόν, τα εξής:
Έκοψα εντελώς (ή τουλάχιστον, περιόρισα στο ελάχιστο) τα κίτρινα τυριά.
Τρώω μόνο λίγη ΦΕΤΑ, η οποία γίνεται με αιγοπρόβειο γάλα ... ή... ακόμα καλύτερα... ΑΝΘΟΤΥΡΟ, που γίνεται επίσης με αιγοπρόβειο γάλα, έχει λιγότερα λιπαρά, λιγότερο αλάτι και είναι πεντανόστημο!!
Το μόνο αγελαδινό προϊόν που εξακολουθώ να έχω στη διατροφή μου είναι το γιαούρτι με 2% λιπαρά (κι αυτό με φειδώ) ... ή ... ακόμη καλύτερα ... το ΚΕΦΙΡ ή ΑΡΙΑΝΙ, που έχουν κι άλλες ωφέλειες για τον οργανισμό.
Γενικώς, πάντως, είμαι της άποψης οτι δεν πρέπει να στερούμαστε τίποτα, εφαρμόζουμε μια άκρως μεσογειακή διατροφή (εξάλλου, βρε παιδιά, στην Ελλάδα βρισκόμαστε), τρώμε ελαιόλαδο, ψάρια, λαχανικά, όσπρια, φρούτα. Τέρμα το πολύ κρέας, τα λιπαρά τυριά κι όλα τα σχετικά. Τι έτρωγαν οι παπούδες μας, κάπως έτσι κι εμείς!
Δε χρειάζεται να στερηθούμε, ούτε να πεινάσουμε, προσοχή απαιτείται και εγκράτεια σε όλα τα ξενόφερτα προϊόντα που δεν είναι στο μεσογειακό μας DNA.

Μήπως ξέρει κανείς αν ισχύει το ίδιο, για το βουβαλίσιο γάλα και κρέας; Κάπου άκουσα ότι είναι πολύ υγιεινό. Θέλει λίγο ψάξιμο...