Για το αγελαδινό γάλα, το έχω ακούσει κι εγώ. Συγκεκριμένα για το ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ.
Ευτυχώς είμαι από τους ανθρώπους που απεχθάνονται το γάλα αυτό καθ΄αυτό, λατρεύω όμως τα παράγωγά του, δηλ., γιαούρτι, τυρί.
Εφάρμοσα, λοιπόν, τα εξής:
Έκοψα εντελώς (ή τουλάχιστον, περιόρισα στο ελάχιστο) τα κίτρινα τυριά.
Τρώω μόνο λίγη ΦΕΤΑ, η οποία γίνεται με αιγοπρόβειο γάλα ... ή... ακόμα καλύτερα... ΑΝΘΟΤΥΡΟ, που γίνεται επίσης με αιγοπρόβειο γάλα, έχει λιγότερα λιπαρά, λιγότερο αλάτι και είναι πεντανόστημο!!
Το μόνο αγελαδινό προϊόν που εξακολουθώ να έχω στη διατροφή μου είναι το γιαούρτι με 2% λιπαρά (κι αυτό με φειδώ) ... ή ... ακόμη καλύτερα ... το ΚΕΦΙΡ ή ΑΡΙΑΝΙ, που έχουν κι άλλες ωφέλειες για τον οργανισμό.
Γενικώς, πάντως, είμαι της άποψης οτι δεν πρέπει να στερούμαστε τίποτα, εφαρμόζουμε μια άκρως μεσογειακή διατροφή (εξάλλου, βρε παιδιά, στην Ελλάδα βρισκόμαστε), τρώμε ελαιόλαδο, ψάρια, λαχανικά, όσπρια, φρούτα. Τέρμα το πολύ κρέας, τα λιπαρά τυριά κι όλα τα σχετικά. Τι έτρωγαν οι παπούδες μας, κάπως έτσι κι εμείς!
Δε χρειάζεται να στερηθούμε, ούτε να πεινάσουμε, προσοχή απαιτείται και εγκράτεια σε όλα τα ξενόφερτα προϊόντα που δεν είναι στο μεσογειακό μας DNA.
Μήπως ξέρει κανείς αν ισχύει το ίδιο, για το βουβαλίσιο γάλα και κρέας; Κάπου άκουσα ότι είναι πολύ υγιεινό. Θέλει λίγο ψάξιμο...