• ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ(ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΑΓΕΣ ΣΕ ΑΜΕΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #100851  από tarirs
 Σάβ Μαρ 15, 2014 1:30 am
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΣΤΟ ΧΕΟΡΟΤΕΡΟ..ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!!!!!!!!!

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/fo ... 88822.html
 #100870  από Κώστας
 Σάβ Μαρ 15, 2014 4:05 pm
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Συμπέρασμα, από φέτος η αναπηρία κοστολογείται 200 €, όσα δηλαδή θα γλυτώνουμε από το φόρο που θα μας αναλογεί να πληρώσουμε. Σε λίγο θα μας ζητάνε και εισητήριο για τον Καιάδα!!!!
 #100907  από arn
 Κυρ Μαρ 16, 2014 7:51 pm
Φιλε/η tarirs,να τους μαυρισουμε, δε λέω αλλά όχι γι αυτό. Δεν υπάρχει ουσιαστική αλλαγή. Μέχρι τώρα συμπληρωναμε οτι δικαιουμασταν λογω αναπηριας αφορολογητο 2.000€ που μεταφραζόταν σε έκπτωση 200€, ενω τώρα θα συμπληρωνουμε τους κωδικούς 001-002 που λένε οτι δικαίουμαι λόγω αναπηριας έκπτωση 200€.
 #100915  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Μαρ 17, 2014 8:46 am
:smile-hi: Τασο μου , μεχρι προπερσι , ειχαμε μειωση του φορολογητεου εισοδηματος λογω αναπηριας . Απο περυσι , αυτο αλλαξε . Εγινε ...εκπτωση στο φορο . Παντως , το ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟ επιδομα ΔΕΝ φορολογειται . Το ιδιο και η ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ , αρκει να εχεις ποσοστο αναπηριας 80 % . Αν θυμαμαι καλα , εσυ εισαι ενταξει . :smile-hi:
 #100957  από tarirs
 Δευ Μαρ 17, 2014 8:35 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε::smile-hi: Τασο μου , μεχρι προπερσι , ειχαμε μειωση του φορολογητεου εισοδηματος λογω αναπηριας . Απο περυσι , αυτο αλλαξε . Εγινε ...εκπτωση στο φορο . Παντως , το ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟ επιδομα ΔΕΝ φορολογειται . Το ιδιο και η ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ , αρκει να εχεις ποσοστο αναπηριας 80 % . Αν θυμαμαι καλα , εσυ εισαι ενταξει . :smile-hi:
Α,δεν το ηξερα...αλλα ενταξει εγω με 80% ειμαι οκ...οι αλλοι ???

ΥΓ: Αληθεια πρεπει να βγαζεις 80% στην παθηση,για να μπεις στις 43 παθησεις... ??? Διοτι εγω εχω τα ''δικαιολογητικα '' να εισχωρησω αλλα βγαζω 72% στην παθηση και 30% ψυχολογικα....+++ αλλα προβληματα που αναφερει το χαρτι,κυστικες διαταραχες..κτλ.....
 #100969  από Νίκος_76
 Τρί Μαρ 18, 2014 12:45 am
Θεωρώ ότι είναι λάθος να βλέπουμε μεμονομένα γεγονότα. Αυτό είναι σωστό να γίνεται όταν γενικά τα πράγματα πάνε καλά και με σωστό προσανατολισμό και απλά πρέπει να αλλάξουν μερικά πραγματάκια. Οταν δε πάνε καλά τα πράγματα (απο τότε που γεννήθηκα σίγουρα όχι) τότε υπάρχει η περίπτωση της άμυνας πανικού να σώσουμε ότι μπορούμε, με αποτέλεσμα να χάνουμε συνεχώς με αργό ή γρήγορο ρυθμό ή αλλος αγώνας που δεν μας αφορά προς το παρον. Από τη μία μορφή αμυνας μέχρι την αλλη μορφή αγώνα όμως υπάρχει μία πορεία που πρέπει να περάσουμε όλοι. Δεν είναι σωστό να κρίνουμε όσους είναι ενα βήμα πίσω ή να θεωρούμε λάθος όσους είναι ένα βήμα πιο μπροστά. Άλλοι θεωρούν ότι αν ξανακερδίσουμε αυτό που μόλις χάσαμε είναι κέρδος, άλλοι θεωρούν ότι κέρδος είναι να κερδίζουμε συνεχώς. Άλλοι θεωρούν ότι κέρδος είναι να καταλάβουμε τί ακριβώς γίνεται αν χάνουν οι πολλοι και κερδίζουν οι λίγοι. Όλα αυτά είναι σχετικά. Ο tarris θέτει ένα ωραίο για μένα θέμα. Τι σημαίνει ποσοστό ανικανότητας? Ποιος είναι αυτός που το αξιολογεί? Με τι κριτήρια? Έχει το δικαίωμα να το κάνει αν ο στόχος του δεν είναι το καλό των πολλών? Το θέλουμε αν εμεις κερδίζουμε απο το μέτρο ενώ αλλοι δε κερδίζουν? Μας ενδιαφέρει η ηθική του μέτρου ή κοιταμε μόνο αν κερδίζουμε εμεις.? Όσο ο κοσμος διαχωρίζεται σε ομαδες τόσο το προβλημα δε θα λύνεται. Τι είναι αμεα? Τι ειναι 43 παθήσεις? Δηλαδή αν είσαι άνεργος δε μπορείς να βρεις δουλειά ή δουλεύεις χωρις ασφάλεια πρέπει να πάθεις ΣΚΠ για να παρεις επιδομα όταν θα γεράσεις? Τι σημαίνει αφορολόγητο? Οταν ανεβαίνει το φπα οι αμεα δε πληρώνουν σουπερ μαρκετ? Ολοι οι φοροι ανεβαίνουν είτε αμεσοι είτε εμμεσοι. Πριν λιγο καιρο διάβασα ότι αυξήθηκε το επιδομα για τους αμεα. Δε ξερω αν ισχύει, δε το έχω ψάξει αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι οι αμεα για το κράτος μειώθηκαν και θα μειώνωνται συνεχώς. Αυτό δε το είπαν. Τι να το κανω εγω το επιδομα όταν όλο και λιγότεροι θα παίρνουν το ποσοστό που απαιτείται. Είναι για να ντρεπομαστε που είμαστε ανθρωποι. Θετω μόνο σκορπιες σκέψεις. Ξερω ότι μαλλον θα συμφωνήσουμε οι περισσοτεροι. Μια έκφραση μόνο με χαλαει. Οταν διαβαζω τη φραση " να απαιτήσουμε αυτο που δικαιούμαστε" . Με χαλάει γιατί νοιώθω σαν τον δούλο που ζητάει απο το αφεντικό του μια φέτα ψωμί περισσοτερο μιας και το δικαιούμαι. Με αυτή τη φράση και παραδεχόμαστε ότι το αφεντικό θα είναι πάντα εκει, και παραδεχόμαστε ότι θα είμαστε παντα δούλοι και παραδεχόμαστε ότι άντε να πάρουμε το πολύ πολυ μια φετα ψωμί. Πρέπει να πάψουμε να κατηγορούμε τον κακο αδωνι ή όποιον αλλον. Ειναι δικες μας επιλογες. Αν όχι δικες μας είναι του διπλα μας. Είναι ασχημο ότι μας είναι βαρετο, δυσκολο ή μας το έκαναν αποκρουστικό να το θεωρούμε αχρηστο. Ολα είναι θέμα πολιτικής, πλειοψηφιας και γενικου καλου. Οσο το ψάχνουμε τόσο θα το βρίσκουμε.
υ.γ.1 ειχα καιρο να γραψω. νομιζω ότι γίνομαι γραφικος σιγα σιγα με το να γράφω μονο για τετοια θέματα, ειμαι προβληματισμένος και με τα δικα μου και τη σκπ μου. Μπαινω καθε μερα για να μαθαινω νεα σας.
υ.γ2 Μη χαλαμε τα κεφια μας με συζητησεις σχετικα με φαρμακα όχι φαρμακα βιταμινες κτλ κτλ, (κατι διαβαζα προσφατα παλι) εχουν γραφτει απειρες φορες και μονο κακο στη ψυχολογια μας κανουν τετοιες συζητησης. Μπορει μεταξυ μας να είναι μια ρουτινα τετοιες συζητησεις και στο τελος να κανουμε πλακα αλλά πρεπει να είναι παρα πολλοι αυτοι που τους χαλαει η ψυχολογια απο τετοιες συζητήσεις-αντιπαραθεσεις
υγ3 Αν δε βγει σε τσιροτο τίποτα, τι το κουραζουμε, όλα τα αλλα είναι για τα σκουπιδια.
 #100973  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Μαρ 18, 2014 8:39 am
ΝΙΚΟ !!!!!!!!! Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ !!!!! Βλεπεις ειμαι κι εγω γραφικη !!! ΝΑΙ !!!!! Το ξερω !!!! ΟΛΑ ειναι μερος του ιδιου πακετου .Μετρα καταστροφικα ,για παιδεια, υγεια, απασχοληση, ασφαλιστικα δικαιωματα, εθνικη ανεξαρτησια....για...για....για.....!!!!!!!Το λεω συνεχεια . Ομως , εμεις τι κανουμε ? Κι οταν λεω ''εμεις'' δεν εννοω τα ΑμεΑ μονο .Εννοω ΟΛΟ τον Ελληνικο λαο . Πιστευω οτι πρεπει να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ...ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ....ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ , οχι μερικα ψιχουλακια .ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ αλλαγη πολιτικης .Προς οφελος ΟΛΩΝ !!!!!! Οσο κι αν αυτη η πολιτικη , ειναι επιλογη ''μας'' (δικη μου , παντως, ΔΕΝ ηταν , ΔΕΝ ειναι , ΔΕΝ ΘΑ ειναι ποτε ) χρειαζεται ΑΓΩΝΑΣ , διαρκης , ουσιαστικος .Απο ΟΛΟΥΣ .Δεν μπορουμε , ομως, να μην παλεψουμε για τα ''επιμερους''. Αυτα που συνανταμε μπροστα μας καθε στιγμη, αυτα που μας πεθαινουν καθε στιγμη. Αρκει να εχουμε ξεκαθαρο στο μυαλο μας , οτι ολα αυτα ειναι μερος της ιδιας ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ πολιτικης . Αυτος ο χωρισμος σε ομαδες , δεν ειναι καινουργιος και ειναι εκ του πονηρου . Οταν αγωνιζομαστε ΕΜΕΙΣ ,το πιο κατατρεγμενο μερος του λαου ....ο αγωνας μας , πρεπει να ειναι πλατυς , να απαιτουμε να χτυπηθει το κακο στη ριζα του.Ετσι ,που να καταλαβαινουν ΟΛΟΙ, αυτη την ΚΟΙΝΗ ΡΙΖΑ ολων των...δεινων.Ετσι , που να καταλαβουν ΟΛΟΙ οτι τα προβληματα ειναι ΚΟΙΝΑ .Μονο ετσι , πιστευω , οτι θα τα καταφερουμε .Φυσικα, αυτη η συνειδητοποιηση , πρεπει να εκφραστει και στην καλπη .......... :smile-hi:
 #100974  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Μαρ 18, 2014 9:22 am
Τασο !!!!!!!! Καλα λες !!!!''Εγω εχω 80% .Οι άλλοι ?'' Εισαι ΣΩΣΤΟΣ ! Δεν τσιμπας το δολωμα του ...διχασμου . Να νοιωσεις βολεμενος και να πεις ''ασε τους αλλους να πεθανουν'' .Να νοιωσεις βολεμενος , να κοιμασαι ησυχος και οταν αυτο το 80% , που απαιτειται για επιπλεον ''παροχες'' , αλλαξει και γινει ....150%.....να μην ξερεις απο πού σου ηρθε......!!!!! Εισαι ΩΡΑΙΟΣ βρε . Οσο για την περιφημη λιστα !!!! Δωσε προσοχη , δωστε ΟΛΟΙ προσοχη .Θα τα ξαναπω.Η λιστα ειναι προϊον εργασιας μιας επιστημονικης επιτροπης του υπουργειου εργασιας. Απ οτι ξερω , στην επιτροπη αυτη , ΔΕΝ συμμετειχε νευρολογος !!!!!!!! Η λιστα , λοιπον , ειναι ΕΠΕΚΤΑΣΗ του νομου 3846/2010 αρθρο 16 , ο οποιος προβλεπει ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ αναπηρια σε ορισμενες παθησεις με ποσοστο 80% , οι οποιες , ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΕΠΑ , ειναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ .Ακομα , η λιστα, ΔΕΝ εχει αναδρομικη ισχυ . Καλυπτει ΜΟΝΟ οσους εχουν αποφαση ΚΕΠΑ , μετα τις 18/11/2013 .Των οποιων , Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΕΠΑ , που θα κρινει αν η παθηση ειναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ . Βλεπουμε , λοιπον, οτι τα πραγματα ΔΕΝ ειναι καθολου απλα και ευκολα .ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ !!!! Οσοι απο μας , εχουν ποσοστο 80% στην παραπληγια -παραπαρεση με ορθοκυστικα προβληματα και πηραν αποφαση ΚΕΠΑ , μετα τις 18/11/2013 , εχουν ελπιδα να γινουν....αοριστου ...ΜΟΝΟ αν περασει Ο ΦΑΚΕΛΟΣ τους απο ΚΕΠΑ και εκεινο κρινει οτι η κατασταση τους ειναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ . Ολοι οι υπολοιποι , απλως.....συνεχιζουμε την ΚΕΠΑ-ταλαιπωρια , ελπιζοντας να μας κρινουν με 80% στην παραπαρεση-αρθοκυστικα ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΥΣ !Μας κοροϊδευουν , δηλαδη .Το πιο ...ασχημο , το αφησα για το τελος .Η ΣΚΠ, ΔΕΝ περιλαμβανεται στη λιστα . Μονο ...μερικα συμπτωματα της. Γι αυτο κι εμεις , οι πασχοντες , ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ !!!!!! Να συμπεριληφθει ΚΑΙ η σκπ !!!!!!! Κι οχι μονο .Να μπει η σκπ στη λιστα , χωρις την προϋποθεση του 80% και ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ .Απλως, με τις αποφασεις ΚΕΠΑ , που εχουμε ηδη στα χερια μας .Επισης , ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ !!!!!!! Ποσοστο αναπηριας 67% με τη διαγνωση της νοσου .....Χωρις ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ , παρα μονο αν το επιθυμει ο ιδιος ο ασθενης ......Να θεσμοθετηθει ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΚΠ , ανεξαρτητα απο τα προβληματα που προκαλει ...Να μη μενει ανασφαλιστος ΚΑΝΕΙΣ .......Επαναφορα της ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ συμμετοχης ΣΕ ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα φαρμακα ...Πληρης και ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτικη -νοσοκομειακη καλυψη .....Γι αυτο επισκεφτηκαμε το υπουργειο εργασιας στις 12 Μαρτη , με την Ομαδα αλληλεγγυης .Εχω γραψει , σχετικα . :smile-hi:
 #103514  από tarirs
 Τρί Ιουν 03, 2014 12:08 pm
tarirs έγραψε:ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΣΤΟ ΧΕΟΡΟΤΕΡΟ..ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!!!!!!!!!

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/fo ... 88822.html

Τελικα ειχα δικιο..... :smile-doh: με την ιδια φορολογικη δηλωση περισυ και φετος,ενω περισυ ειχα μηδενικο να πληρωσω,φετος μου ηρθε μποναμας 1000 ευρω.......... :smile-sadsmile: υποτιθετε οτι ειμαι με ποσοστο 80% αναπηρια.....απο 2000 ευρω φοροαπαλλγη φετος εχουμε 200 ευρω,δυστηχως....οι φοβοι μου επιβεβαιωθηκαν....
 #103522  από LL--MM
 Τρί Ιουν 03, 2014 2:58 pm
Νίκος_76 έγραψε:Ο tarris θέτει ένα ωραίο για μένα θέμα. Τι σημαίνει ποσοστό ανικανότητας?
Και που να δείς πόσο "αρέσει" σ'εκείνους που είναι ανίκανοι και τους βαριά ανάπηρους: Οι όροι "ανικανότητα" και "αναπηρία" ΔΕΝ είναι συνώνυμοι: Η ανικανότητα αναφέρεται στην απόλυτη ΜΗ-δυνατότητα εργασίας, (inability) και με πάνω από 80% δεν πληρώνεις και εισφορές στα ταμεία... (απόφαση τρίχρονη). Η αναπηρία προκαλεί δυσκολίες, (εξ αιτίας της αγοράς εργασίας, λέει ο νομοθέτης ο ίδιος) λόγω έλλειψης υγείας, (disability) αλλά δεν συνεπάγεται (ακόμα) ανικανότητα, παρ'όλο που πολλοί θέλουν να μας κάνουν να πιστεψουμε πως είμαστε ανίκανοι (για οτιδήποτε) επειδή είμαστε/γίναμε ανάπηροι...

Ποιος είναι αυτός που το αξιολογεί? Το ΚΕΠΑ, φυσικά, ποιός άλλος;

Με τι κριτήρια? Με τα κριτήρια που προβλέπονται από τον ισχύοντα νόμο (ΚΕΒΑ), αλλά προφανώς υπάρχουν οδηγίες που δε βγαίνουν παραέξω και που οι πολίτες αγνοούν, και το σηματικότερο, οι της πρωτοβάθμιας "φροντίδας" δε μας γράφουν πια όοολα όσα έχουμε... Από τον Αννα στον Καϊάφα...

Έχει το δικαίωμα να το κάνει αν ο στόχος του δεν είναι το καλό των πολλών?
Το καλό των πολλών είναι αρμοδιότητα του νομοθέτη: Ετσι, ο νόμος είναι πράξη γενική κι αόριστη, αφορά όλους και σε κάθε περίπτωση. Η διοίκηση τον εφαρμόζει (ειδικά) στον αναπηρο και (συγκεκριμμένα) εξ αιτίας της αναπηρίας από την οποία αυτός πάσχει: Εδώ πρόκειται για το "καλό" του αιτούντα, βάσει ΚΟΙΝΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ. Και δικαίωμα σαφώς έχει, αφού υπάρχει νόμος: και δεν είναι μόνο δικαίωμα του ανάπηρου, είναι, ιδίως, υποχρέωση της διοίκησης.
Ti γίνεται δηλαδή όταν οι νόμοι δεν είναι "δίκαιοι" με τους αδύνατους που έχουν συνταγματική επιταγή να προστατεύουν;;;

Το θέλουμε αν εμεις κερδίζουμε απο το μέτρο ενώ αλλοι δε κερδίζουν? Μας ενδιαφέρει η ηθική του μέτρου ή κοιταμε μόνο αν κερδίζουμε εμεις.?
Δεν υπάρχει ηθική εδώ: Η διάταξη (υποτίθεται ότι) αποσκοπεί στην προστασία των αναπήρων: Υπάρχουν όμως διαφορές ερμηνείας στο νόμο αυτόν (ΚΕΒΑ) που όντως προκαλούν ανισότητες. Επειδή κάποιοι δεν πήραν σημαίνει ΚΑΙ ότι δε δικαιούνται αυτοί που πήραν; Τάσος και Αννα, αυτο τόνισαν. Γιατί άραγε μου θυμίζεις το Σωκράτη που ήπιε το κώνειο; :think:
Τα μέτρα αυτά είναι σαφώς ανήθηκα. Κι όσοι "κερδίζουν" από την κατάσταση αυτήν, πρέπει κι αυτοί να φταίνε;;; :think:
Aυτό που παίρνει ο Τarirs δηλαδή, είναι "δικαίωμα" ή "κέρδος"; Λίγο ακόμα, και θα μας βφτίσουν τις όποιες παροχές "αδικαιολόγητο πλουτισμό" :o

Μια έκφραση μόνο με χαλαει. Οταν διαβαζω τη φραση "να απαιτήσουμε αυτο που δικαιούμαστε". Με χαλάει γιατί νοιώθω σαν τον δούλο που ζητάει απο το αφεντικό του μια φέτα ψωμί περισσοτερο μιας και το δικαιούμαι. Με αυτή τη φράση και παραδεχόμαστε ότι το αφεντικό θα είναι πάντα εκει, και παραδεχόμαστε ότι θα είμαστε παντα δούλοι και παραδεχόμαστε ότι άντε να πάρουμε το πολύ πολυ μια φετα ψωμί. Πρέπει να πάψουμε να κατηγορούμε τον κακο αδωνι ή όποιον αλλον.
Εμένα πάλι, η ορολογία της είναι που με χαλάει, όχι το νόημα: Αμα δεν υπάρχει νόμος που να μας δίνει όχι πολυτέλειες, αλλά έστω, κάποιες απαραίτητες παροχές, και που να εφαρμόζεται, δεν υπάρχει καν "ΔΙΚΑΙΩΜΑ": Και ξέρουμε ότι ούτε "ΑΠΑΙΤΗΣΗ" δεν υπάρχει παρά μόνο όταν ...τρέξει ο όποιος Αδωνης και κάνει αυτό που ζητάμε άμεσα, όταν δεν το έχει ήδη κανει πρίν το ζητήσουμε κάν (αυτό που λέμε, δηλαδή, κοινωνικό κράτος πρόνοιας). Είναι κάτι χειρότερο, είναι επαιτία: Και λογικό κι επόμενο είναι να τον κατηγορούμε γιατί δεν έδωσε το ΕΛΑΧΙΣΤΟ απαραίτητο αυτό, ενώ ηθικά, θα έπρεπε.

Ειναι δικες μας επιλογες. Αν όχι δικες μας είναι του διπλα μας.
Όταν ο αρμόδιος δεν ενδιαφέρεται για την ηθική αυτήν, πως καταλογίζεις ανηθικότητα στους αναρμόδιους;;;

Είναι ασχημο ότι μας είναι βαρετο, δυσκολο ή μας το έκαναν αποκρουστικό να το θεωρούμε αχρηστο. Ολα είναι θέμα πολιτικής, πλειοψηφιας και γενικου καλου. Οσο το ψάχνουμε τόσο θα το βρίσκουμε.
Συγγνώμη, όσο και να το ψάξουμε, δεν είναι εδώ που θα το βρούμε. Κι όλο το βούρκο αυτό να ψάξεις, διαμάντια δε θα βρείς. Και οι περισσότεροι "δίπλα μας" συμφωνούν -διότι αναγκάζονται να το υποστούν: Κακοί και άχρηστοι είναι οι ελάχιστοι που επωφελούνται...
Κι εγώ βρίσκω άσχημο να καταντάμε έτσι να θεωρούμε την επιβίωσή μας άχρηστη, επιλογή όμως δε μας αφήνουν.

υ.γ.1 ειχα καιρο να γραψω. νομιζω ότι γίνομαι γραφικος σιγα σιγα με το να γράφω μονο για τετοια θέματα, ειμαι προβληματισμένος και με τα δικα μου και τη σκπ μου. Μπαινω καθε μερα για να μαθαινω νεα σας.
:smile-hi: όμως αυτά τα προβλήματα είναι που ορίζουν τις ζωές όλων μας, είτε μας αρέσει, είτε όχι...
υ.γ2 Μη χαλαμε τα κεφια μας με συζητησεις σχετικα με φαρμακα όχι φαρμακα βιταμινες κτλ κτλ, (κατι διαβαζα προσφατα παλι) εχουν γραφτει απειρες φορες και μονο κακο στη ψυχολογια μας κανουν τετοιες συζητησης. Μπορει μεταξυ μας να είναι μια ρουτινα τετοιες συζητησεις και στο τελος να κανουμε πλακα αλλά πρεπει να είναι παρα πολλοι αυτοι που τους χαλαει η ψυχολογια απο τετοιες συζητήσεις-αντιπαραθεσεις
Λυπάμαι φίλε, αλλά τις "συζητήσεις-αντιπαραθέσεις" περίμεναν για να τους χαλάσει η ψυχολογία; Υπονοείς, δηλαδή, ότι καθ'αυτές οι προαναφερθείσες δυσκολίες ΔΕΝ ήταν ικανές να τους τη χαλάσουν από μόνες τους;;; Ομολογώ πως δε σε καταλαβαίνω καθόλου.-

Η γιαγιά η Κασσάνδρα