• ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΠ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #98633  από eleni POL
 Παρ Ιαν 10, 2014 10:49 am
Πολύ θετική η προσπάθεια αυτη καταγραφής του τρόπου ζωής σε διάφορες χώρες.
Φαίνεται καθαρά η διαφορά στην κουλτούρα και τη νοοτροπία.
thanks greekinholland.

Στο παρακάτω βιντεάκι
η κυρία λέει οτι νιώθει τυχερή(!) επειδή ζεί εκει.Στη χώρα της ,στο σπίτι της.

#98636  από ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15
 Παρ Ιαν 10, 2014 11:19 am
Παρακαλώ συγχωρέστε την άγνοια μου αλλά δεν γνώριζα πως η ΣΚΠ επιρεάζει και την ομιλία.
Αν έχει κάποιος την καλοσύνη να μου πεί πότε και σε ποιό βαθμό γίνεται αυτό, αν είναι παροδικό ή μόνιμο, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!
 #98654  από maestro
 Παρ Ιαν 10, 2014 8:09 pm
ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15 έγραψε:Παρακαλώ συγχωρέστε την άγνοια μου αλλά δεν γνώριζα πως η ΣΚΠ επιρεάζει και την ομιλία.
Αν έχει κάποιος την καλοσύνη να μου πεί πότε και σε ποιό βαθμό γίνεται αυτό, αν είναι παροδικό ή μόνιμο, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!
Σε περιόδους ώσης μεταξύ των συμπτωμάτων που είχα, υπήρχε κι ένα "ρετάρισμα" θα το έλεγα, μια καθυστέρηση στην ομιλία ή δυσκολία στην έκφραση κάποιων λέξεων. Τα συμπτώματα αυτά, δεν υπάρχουν πια. Παρόλαυτά, κάποιες φορές που είμαι κουρασμένος, υπάρχει μια πιθανότητα να τα έχω σε μικρό βαθμό όμως. Δεν ξέρω άμα εννοούσες την επανάληψη λέξεων, αλλά τέτοιου είδους σύμπτωμα δεν μου έχει τύχει, παρά μόνο όταν αντιλαμβάνομαι πως δεν έχω ακουστεί καλά.
 #98657  από Κώστας
 Παρ Ιαν 10, 2014 11:23 pm
Ότι λέeι ο Maestro. Συνήθως (όχι πάντα), όταν είμαι κουρασμένος δυσκολεύομαι να προφέρω μερικές λέξεις, αλλά κανένα πρόβλημα με τη διαύγεια του πνεύματος εκτός από ένα γενικότερο πρόβλημα μνήμης.
 #98665  από ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15
 Σάβ Ιαν 11, 2014 11:31 am
Ευχαριστώ Maestro και Κώστα, ο λόγος που ρώτησα είναι γιατί το παιδί στο βίντεο δείχνει να έχει έντονο το πρόβλημα αλλά ίσως να είναι κάτι διαφορετικό.
 #98667  από Κωνσταντίνα
 Σάβ Ιαν 11, 2014 12:07 pm
ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15 έγραψε:Παρακαλώ συγχωρέστε την άγνοια μου αλλά δεν γνώριζα πως η ΣΚΠ επιρεάζει και την ομιλία.
Καλημέρα στην παρέα,
θα σου πω για εμπειρία μου με φίλο που συμπάσχει, του οποίου μόνιμα έχει επηρεαστεί η άρθρωση σε βαθμό να μην καταλαβαίνεις πολλές φορές τι λέει.
Επειδή κι ο ίδιος το νιώθει, προσπαθεί να καθυστερεί περισσότερο στη ροή του λόγου του.
Η επανάληψη των λέξεων της κοπελιάς, έχει να κάνει με τις γνωστικές λειτουργίες που δυστυχώς κάποιες φορές επηρεάζονται :smile-sadsmile:
 #98674  από ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15
 Σάβ Ιαν 11, 2014 1:18 pm
Δεν έτυχε να συζητηθεί κάτι παρόμοιο εδώ η τουλάχιστον δεν έπεσε στην αντίληψη μου. Θα το ψάξω ακόμα λίγο Κωνσταντίνα μου, ευχαριστώ και εύχομαι να είναι σπάνιες περιπτώσεις.
 #98724  από Still
 Κυρ Ιαν 12, 2014 10:36 pm
Για τον Χαριτωνα_15, μία ακόμα περίπτωση υποτροπής με επιρροή και στην ομιλία (μέσα απο δαιδαλώδεις μηχανισμούς προφανώς)

#98726  από elena
 Κυρ Ιαν 12, 2014 10:53 pm
ααααααα........η δυσαρθρία ήταν το μεγάλο μου σύμπτωμα που με έστειλε στα επείγοντα νοσοκομείου και στην συνέχεια για όλα τα περαιτέρω ,μέχρι την τελική διάγνωση.
Είναι πραγματικά "τρομερό" να θέλεις να μιλήσεις ....να θέλεις να αρθρώσεις λέξεις και να βγαίνουν όλα ανακατεμένα.Το ξεπέρασα όμως...τώρα εμφανίζεται μόνο όταν νευριάσω...κουραστώ ....ή για κάποιο λόγο αναστατωθώ.
Αξέχαστες οι στιγμές που έπρεπε να επαναλαμβάνω στην καθημερινή εξέταση από τον γιατρό μου την...."πέμπτη πυροβολαρχία" :smile-tongueout: